8 aktiviteter for hele familien i julen

Julen er en fantastisk tid, det er her vi er sammen med vores familie, vi mødes om den gode mad, juletræet, sangene og gaverne. Men hvis du har små børn, så ved du også godt hvor svært det kan være for dem at vente på juleaften, måske du endda selv kan huske hvor langsomt dagene gik og hvor meget du bare ville have dine gaver med det samme. Derfor har vi lavet denne guide, som giver dig et godt overblik over hvilke muligheder du har for oplevelser i julen, så du kan underholde familien og få tiden til at gå lidt hurtigere mod den smukke aften.

Tag på julemarked

I de fleste store og mellemstore byer i danmark vil der være julemarkeder, her kan i tage op hele familien, som ofte vil julemanden komme og tænde lyset i byen, give karameller til børnene og sprede god stemning. Som ofte vil der ligeledes være mulighed for at købe æbleskiver, gløgg, juledekorationer, julekager og meget andet.

Tag i tivoli og mærk julestemningen

Tivoli er en af de smukkeste steder i julen, alt summer af liv og julestemning. Hele tivoli vil være belyst med tusindvis af små dioder som gør oplevelsen til noget helt særligt. Rundt omkring i tivoli kan man købe gløgg, man kan gå rundt og tage billeder og bare have en hyggelig aften med hele familien og ja så kan man jo også prøve et par forlystelser.

Fæld dit eget juletræ

Man kan selvfølgelig stresse sig igennem julen og i sidste øjeblik købe det sidste juletræ der står tilbage i netto, men hvor hyggeligt er det? Gør det hellere til en tradition at i samles hele familien og tager ud og fælder jeres eget træ. Sørg for at gøre det hyggeligt, tag varm kakao med og brug gerne lidt ekstra tid på det. Der er ingen tvivl om at børnene i mange år efter vil huske jeres tradition og at i altid tog ud og fældede jeres eget juletræ.

Jul i den gamle by

I den gamle by i Aarhus vil du opleve julen som den har været gennem mange hundrede år i Danmark. Overalt i byen er der pyntet op på smukkeste vis, der vil være mulighed for få varme drikke, god mad og opleve den helt specielle stemning i byen. I mange af de små butikker vil du kunne finde helt unikke små julegaveideer. Du vil med andre ord få et helt unikt indblik ind i danmarks historie og komme i den helt rette julestemning.

Stå på skøjter

Julen er som du nok ved en kold tid, ofte fryser det meste af landet til, men i stedet for at gå og brokke dig over sne og dug på ruderne, så udnyt det til din fordel. Fin de gamle skøjter frem og tag til den nærmeste sø. Sørg dog først for at sikre dig at søen er sikker og ikke revner. Det er sjovt for hele familien og i vil komme til at more jer gevaldigt over hinandens vilde styrt og stunts.

Tag til gudstjeneste i julen

Julen er en kristen tid, vi fejre jesus fødsel, så hvis du er kristen så er du med garanti også at finde i en kirke til gudstjenesten, men selv hvis du ikke er kristen så kan det være en hyggelig oplevelse. Typisk vil en præst snakke lidt, minde os alle om visdommen fra jesus og bibelen og så vil der ellers blive sunget en masse smukke salmer. Det er ligeledes en ting som kunne gøres til en årlig tradition, at man mødes ved kirken til gudstjeneste og så tager man ellers hjem og hygger med god mad, vin, risalamande og ikke mindst en masse gaver.

Tag på shopping med hele familien

Som så meget andet i julen, så skal man huske den gode stemning, lad derfor være med at stresse gennem juleshoppingen, sæt en aften af hvor i alle sammen tager ud sammen og får købt gaver. Slut eventuelt aftenen af med at tage ud og spise noget god mad.

Kør med gammelt veterantog

Vil du gerne have rigtig nostalgi, så bør du få hele familien med ud og køre med et gammelt veterantog. Der er flere forskellige ruter i hele landet, på mange af disse ture vil i komme ud og få mulighed for at fælde jeres eget juletræ, tage billeder med det gamle tog. Hvis du har små børn er det her en fantastisk hyggelig og sjov måde at opleve i julen. Hvis du gerne vil se en liste over alle ruter, så tjek dette link.
Som du kan se så er der altså rigeligt man kan lave og opleve i julen, hvis du mangler flere gode ideer til hvad man kan lave af sjove ting indtil den store aften, så se denne liste med oplevelsesgaver og denne med gaver til hende. Denne liste kan du ligeledes bruge til at finde gode gaveideer og meget andet.