Udrensningskur

Udrensningskur

En udrensningskur vil gøre godt for langt de fleste mennesker – hvis ikke alle. På trods af det har kun en lille procentdel af danskerne fået øjnene op for, hvor mange fordele der kan være ved at gennemføre en udrensningskur. Kuren vil i særdeleshed være interessant for dig, som har et ønske om at tabe dig og / eller rense din krop for giftstoffer.

Bemærk at en udrensningskur og en detox kur er det samme. Detox er nemlig en hyppig anvendt forkortelse for ordet detoxification – oversat til dansk afgiftning. Det handler kort og godt om at komme de mange affaldsstoffer i kroppen til livs.

Hvad er formålet med kuren, og hvilke naturlige alternativer findes der? Dét og meget andet vil vi forsøge at give dig svar på her. Er du klar til at blive klogere på en af tidens mest populære kure? Så fortsæt læsningen og bliv inspireret til at gøre noget godt for din krop, herunder din fordøjelse.

Hvad er en udrensningskur? Hvad er formålet?

Hvad er en udrensningskurEn udrensningskur er slet ikke så omfattende og kompleks, som den måske kan lyde. Kuren går i princippet blot ud på at undgå visse fødevarer. Typisk vil man udelade at indtage kød og mælkeprodukter, idet det kan være svært for kroppen at fordøje disse ting. Der er også mulighed for at gå lidt mere ekstremt til værks ved udelukkende at drikke juice i en kortere eller længere periode. Denne kur kaldes ikke så overraskende for en juicekur. Disse fremgangsmåder kan have en udrensende virkning på de tilstedeværende affaldsstoffer i kroppen.

Som du måske har regnet ud, så findes der ikke kun én udrensningskur. Der findes faktisk rigtig mange forskellige, hvor nogle er mere krævende at gennemføre end andre. Der er endvidere stor forskel på, hvor gode og hvilke resultater man oplever alt efter valg af kur. Det er ikke desto mindre vigtigt, at du finder en kur, som passer til dig. En juicekur kan være meget effektiv til både vægttab og decideret udrensning, men der er desværre også bivirkninger forbundet med denne kur. Der er faktisk bivirkninger ved næsten alle kure – det er desværre svært at undgå.

Opsummeret er formålet følgende: at skabe en sundere krop uden affaldsstoffer. Formålet kan også være at tabe sig. For en god ordens skyld vil vi fraråde børn og gravide at eksperimentere med udrensningskure.

Myter og fakta

Der er blandede holdninger til den ellers udbredte udrensningskur. Den ene ekspert mener, at kuren er et must for alle, mens en anden ekspert på det kraftigste fraråder folk at gennemføre en udrensningskur. Der er altså ikke noget at sige til, at du kan føle dig en smule forvirret. For hvem skal man dog tro på? I dette afsnit fremhæver vi nogle af de mest nævneværdige myter og fakta, så du kan få stillet din tvivl en gang for alle.

 • Kuren har ingen dokumenteret, gavnlig virkning – Ifølge Netdoktor.dk har den traditionelle udrensningskur ingen dokumenteret, gavnlig virkning. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du ikke kan få noget ud af at få renset din krop. Der er i hvert fald ikke det store at miste ved at give det en chance. Der bør dog ikke herske nogen tvivl om, at det er mere effektivt og ikke mindst mere naturligt at leve sundt og undgå giftstoffer.
 • Kuren er overflødig – Nogen vil påstå, at udrensningskuren er helt og aldeles overflødig, idet kroppen er selvrensende. Din krop sørger nemlig for at rense sig selv for såvel giftstoffer som affaldsstoffer. Du udskiller helt naturligt de skadelige stoffer gennem afføring, udåndingsluft og urin. Selvrensende eller ej, så kan det være en god idé at tage andre midler i brug, hvis man ikke føler, at ens krop kan klare opgaven på egen hånd.
 • Kuren fremmer dit vægttab – Den er faktisk god nok. Du kan med en udrensningskur – i form af en juicekur e.l. – tabe dig en hel del. Da din kost udelukkende består af juice i xx dage, vil du helt naturligt opnå et kalorieunderskud, som vil føre til et vægttab. Dog vil du med al sandsynlighed tage de tabte kilo på umiddelbart efter kurens afslutning, hvis du ikke ændrer på dine tidligere kostvaner. En udrensningskur er som regel kun en kortsigtet måde at tabe sig på. Det er altså ikke et mirakelmiddel til at blive sund og slank.

Din sunde fornuft bør fortælle dig, at du ikke bør stole på alt, hvad du læser på nettet. Husk at mange informationsguides og artikler bliver skrevet af ikke-fagkyndige journalister og tekstforfattere. Det gælder her om at være kildekritisk. Det bedste du kan gøre er at rette henvendelse til din læge, som vil kunne give dig konkrete og kompetente svar på dine spørgsmål. Du kan også tage kontakt til en speciallæge – med speciale i kost og udrensningskure.

Er der bivirkninger ved en udrensningskur?

Ja og nej.

Der kan være visse bivirkninger ved udrensningskure, men det er ikke en selvfølge. De fleste oplever mindre bivirkninger, som er så harmløse, at de ikke er værd at berette om. Det er ikke desto mindre rart at vide, hvad man går ind til, når man starter på en ny kur. Derfor vil vi gerne give dig et overblik over de mest almindelige bivirkninger. De kommer her:

 • Hovedpine
 • Ubehag
 • Ømhed
 • Kvalme
 • Træthed

Der er hovedsageligt tale om kortvarige bivirkninger, som går væk efter kort tid. Oplever du hovedpine eller træthed, kan du med fordel gå en tur eller snuppe et rart bad. Du kan også vælge at sætte kuren på pause – eller helt stoppe den – hvis du ikke kan holde bivirkningerne ud. Vi mennesker har forskellige smertetærskler, hvilket man må respektere. Det skal jo helst ikke være en dårlig oplevelse at få udrenset kroppen.

Selvom bivirkningerne næsten altid er helt harmløse, så er det vigtigt, at man søger læge, hvis man oplever kraftig hovedpine, konstant kvalme e.l. Måske er kuren alligevel ikke noget for dig. Udrensning er dog som regel ganske harmløst.

Hvad kan man ellers gøre? Naturlig udrensning er en mulighed

Detox kurDet ville være decideret forkert at påstå, at en udrensningskur er den eneste måde at rense ud på. Der er nemlig mange andre måder at styrke fordøjelsen på. Disse vil vi gerne præsentere dig for, så du bliver bekendt med, hvilke alternativer der findes. Lad os kigge på de mest effektive måder at hjælpe din naturlige udrensning:

 • Spis fuldkorn samt frugt og grønt
 • Drik masser af væske (omkring to liter om dagen)
 • Spis sundt og varieret (kost med et højt indhold af vitaminer og mineraler)
 • Begræns dit alkoholindtag
 • Tag en slapper (stress har en dårlig indvirkning på fordøjelsen)
 • Dyrk motion på daglig basis (10.000 skridt om dagen er et must)
 • Tab dig langsomt
 • Hold dig til syre base kost

Foruden ovenstående bør du bestræbe dig på at lufte ud flere gange om dagen for at skabe et rent hjem. Du bør endvidere undgå tobaksrøg og luftforurening generelt – både derhjemme og på arbejdspladsen. Mangler du flere gode råd til at skabe en sund fordøjelse, så bør du alliere dig med en kostvejleder eller læge. Man får altid det bedste ud af en kur ved at have en fagperson med på sidelinjen.

I princippet kan man godt kombinere kunstig og naturlig udrensning. Faktisk er det meget almindeligt at gøre dette. Du kan med god grund lægge en plan for, hvad du vil gøre. Der er ingen regler for, hvor længe en udrensningskur skal vare. De fleste kure varer dog mellem 3 og 8 dage, men kan i princippet også vare længere. Sæt et mål på forhånd, så du lettere kan holde motivationen oppe, når bivirkningerne begynder at komme til syne.

Detox produkter der kan anbefales

Drømmer du om at gennemføre en udrensningskur eller også kaldet en detox kur? I så fald bør du investere i nogle forskellige detox produkter. Dog skal vi straks pointere, at langt fra alle produkter er lige gavnlige. Faktisk kan visse produkter gøre større skade end gavn. Derfor skal man tage sine forholdsregler og kun købe de bedste af de bedste produkter med udgangspunkt i anbefalinger og anmeldelser.

Uanset om du hælder mest til detox te, detox plastre eller et helt tredje detox produkt, så bør du fortsætte læsningen.

Økologisk Detox Me te fra English Tea Shop

Økologisk Detox Me te fra English Tea ShopØkologisk Detox Me te fra English Tea Shop leveres enkeltvis i breve af 2 gram stk. – i alt får du leveret 50 stk. Denne detox te har fundet vej til mange private hjem, men bliver også flittigt brugt i butikker, klinikker, wellnesscentre og lægeklinikker over hele landet. Teen har en trækketid på omkring 2-3 minutter. Produktet stammer i øvrigt fra Sri Lanka.

Teen indeholder bl.a. pebermynte, som bidrager til en normal funktion af tarmkanalen. Pebermynte er endvidere med til at støtte en sund fordøjelse. Med andre ord er det oplagt at investere i dette produkt.

Bemærk at man kun bør drikke teen i mindre mængder, hvis man lider af for højt blodtryk. Overvej andre former for kosttilskud, hvis du netop har blodtryksproblemer.

Produktet kan købes her »

BioDrain® Daily Detox

BioDrain® Daily DetoxBioDrain® Daily Detox er også et anbefalelsesværdigt produkt, når det kommer til detox produkter. Med dette produkt kan man nemlig bevare en normal udskillelse af affaldsstoffer og desuden opnå en sundere fordøjelse. Denne detox kur er let at gennemføre, idet du blot skal indtage én tablet om dagen i forbindelse med et måltid. Pakken indeholder 30 tabletter.

En af fordelene ved dette produkt er, at det indeholder artiskok og marietidsel, som hjælper med at nedbryde kostens fedt. Dette vil helt naturligt have en god virkning på fordøjelsen. New Nordic – dansk virksomhed med mange års erfaring – står bag dette pragtfulde produkt. Du kan altid købe tabletterne til en yderst overkommelig pris på nettet. Det står dig frit for at bestille flere pakker.

Produktet kan købes her »

Du kan finde flere gode tips til din kommende kur her.