Pulstræning for begyndere

Der er altid mange der står klar med gode råd, når man har besluttet sig for at gå i gang med noget pulstræning. Alle disse mange råd kan hurtigt gå hen og blive enormt forvirrende. Dette gælder særligt for de helt nye, hvor det kan være vanskeligt at vide hvordan man skal sortere i al den viden man modtager. Derfor er det vigtigt at det første du finder ud af, når du skal begynde pulstræning, hvordan du finder frem til den viden du skal bruge.

For hele processen er en hel del mere enkel, hvis man virkelig ved hvad man laver og hvordan det er meningen at ens fremskridt skal se ud. Det kan her sagtens betale sig at investere en god portion tid i at finde netop disse informationer til din pulstræning. Dette betyder at når du endelig kommer i gang med din træning, er der ingen forbehold der kan holde dig tilbage fra at virkelig udfordre dig selv.

Begynd i det små

Når du er nybegynder inden for pulstræning, kan målet virke som om det er meget langt væk. Hvis man eksempelvis knap kan løbe én kilometer, virker ti kilometer som et meget fjernt mål. Derfor er det vigtigt at du starter med at have en række mindre mål, der bygger op til det endelige mål. Meningen med disse er at processen kommer til at virke overkommelig, så længe man tager det lidt af gangen. Man er nødt til at lave en træningskurve der ikke stiger alt for hurtigt, så man ikke kører død i alle de mål man ikke kan opnå.

Vær realistisk omkring dine evner, du er jo lige begyndt. Når man langsomt opbygger sin stamina og sit tempo, vil man hurtigt komme til at kigge tilbage og undre sig over hvor hurtigt man er kommet så langt. Der er altså ingen grund til at presse sig selv over evne; dette er på ingen måde sådan der mest effektivt opnås resultater.

Derfor er pulstræning det bedste du kan gøre for dig selv

Der er mange positive aspekter ved at vælge pulstræning, fremfor alt muligt andet træning. Eksempelvis som et supplement til en diæt, er pulstræning ideel for dig der gerne vil tabe dig. Særligt intervaltræning, der hurtigt hæver pulsen til makspulsen, hvorefter den sænkes tilbage, er perfekt til dette mål. Men pulstræning kan naturligvis også kombineres med mange andre former for træning.

Der er ingen der siger at man kun skal holde sig til én form for træning. Eksempelvis er der mange der supplerer deres pulstræning med styrketræning, for at få det maksimale potentiale ud af deres krop. Men om en træningskombination bliver for meget for dig, er det jo naturligvis kun dig selv der kan vurdere. Pulstræning er en ideel måde at lære sin krop at kende på, hvorefter du kan vurdere hvilken træningsform du vil supplere med. Der er mange grunde til at vælge pulstræning, når man ønsker at tabe sig eller blot ønske at gå i gang med at bevæge sig.

Kom godt i gang med din pulstræning med et løbebånd eller en motionscykel.