Ribbe - Bedste ribber til væggen

Ribben hører til blandt markedets mest simple (men også mest effektive) træningsudstyr. Skruer man tiden en håndfuld årtier tilbage, så var disse fast inventar i gymnastiksale landet over. Mange år senere er de smarte træningsribber fortsat at finde i rigtig mange gymnastiksale for ikke at tale om private hjem og fitnesscentre. Er du også begyndt at interesse dig for ribbetræning, og kunne du derfor godt tænke dig at have adgang til en ribbe i hjemmet, så har du gjort helt rigtigt ved at klikke dig ind på denne guide.

Allerede i folkeskoletiden blev de fleste danskere præsenteret for en række øvelser, der kan udføres på en ribbe. Man har dog næppe fået øjnene op for samtlige øvelser og muligheder. De fleste bliver i hvert fald positivt overraskede, når de erfarer, hvor mange forskellige muskelgrupper man kan træne. Ribbetræning egner sig super godt til udstrækning, men kan også bruges til selve træningen. Med en ribbe er du sikret en alsidig træning. Der er især gode muligheder for at træne biceps, triceps, mave, ryg og skuldre. Start evt. ud med et par øvelser til hver muskelgruppe. Du kan allerede nu finde din ideelle ribbe hos de udvalgte forhandlere.

Ribber til væg

Der findes efterhånden rigtig mange ribber til hjemmet – du kan f.eks. købe en ribbe til væg. Væghængte ribber står i rigtig høj kurs blandt aktive danskere, hvilket der er op til flere gode grunde til.

At montere en ribbe på væggen i stuen, soveværelset eller et helt tredje sted i hjemmet er genialt af flere forskellige grunde. Det er først og fremmest en pladsbesparende løsning. Bor du derfor i en mindre lejlighed, rækkehus eller lignende, så kan du i stedet for at købe en masse klodsede træningsmaskiner frigøre plads med en ribbe til væg. Den væghængte ribbe er også kendt for at byde på høj sikkerhed, forudsat at den er monteret korrekt. Inden du monterer ribben på væggen, skal du være 100 % sikkerhed på, at væggen kan klare både ribben og brugerens (din) vægt. Det er f.eks. ikke helt underordnet, om der er tale om en betonvæg eller en gipsvæg. Førstnævnte vægtype byder på betydeligt mere styrke og stabilitet.

Træribber til væg passer generelt rigtig godt ind i traditionelle danske hjem. Rent indretningsmæssigt vil ribben især passe godt ind, hvis hjemmet byder på mange møbler og tilbehør i træ. Dette er dog langt fra nødvendigt for at få ribben til at matche hjemmets look. Du kan shoppe ribber til væg hos den udvalgte forhandler.

Ribbe til dørkarm

En ribbe til dørkarm kan bestemt også noget – derfor bliver der solgt en del af disse. Denne udgave af ribben er dog langt fra lige så eftertragtet som førnævnte. Vi skal nok komme med nogle kvalificerede bud på, hvordan det kan være.

Ribber til dørkarme er både meget mindre og betydeligt billigere end de væghængte ribber. Derfor er det ikke helt uden grund, at man føler sig fristet til at købe en sådan model. Man skal dog lige være bevidst om, at ribber til dørkarme sjældent byder på lige så meget stabilitet og styrke, som man får med den anden type. Monteringen klares til gengæld i løbet af ingen tid, da man blot skal sætte ribben i spænd i dørkarmen. Her er det altså ikke nødvendigt at skulle finde en masse værktøj frem fra gemmerne.

Disse ribbe er udviklet til at kunne monteres i stort set alle moderne døråbninger. Du kan med udgangspunkt i ribbens oplyste mål hurtigt finde svar på, om ribben passer til dine døre og dit hjem. Passer den ikke, kan du i stedet købe en væghængt ribbe. Ribber til dørkarme kan som udgangspunkt bruges af både børn og voksne.

Derfor er en træningsribbe en investering værd

At træne i hjemmet kan sagtens lade sig gøre uden en masse træningsudstyr. Du skal derfor ikke opgive håbet om at dyrke hjemmetræning, blot fordi du ikke har plads og / eller økonomi til større træningsmaskiner såsom løbebånd, bænk til bænkpres, crosstrainer osv. Er det en alsidig og effektiv træning, du er interesseret i, så vil du formentlig kunne få opfyldt dine behov og ønsker med en træningsribbe.

Her på redaktionen er vi enige om én ting; en træningsribbe er alle pengene værd. Der vil altid være nogle ribber, som er mere moderne og yder større stabilitet end andre, men generelt får man stor værdi ud af at have en ribbe i hjemmet. Det er dog alfa og omega, at man bruger tid på at finde den rette model.

Mangler du gode grunde til at købe en væg eller dør ribbe, så skal du rette dit blik mod følgende liste:

  1. Den fylder stort set ingenting – Du kan næppe komme i tanke om træningsudstyr, som fylder mindre end en ribbe. Dette udstyr er i hvert fald alt andet end pladskrævende. Uanset om du køber en væg- eller dørhængt model, så vil du kunne glæde dig over, at du ikke giver afkald på gulvplads ved at få monteret ribben. Er det derfor pladsen, der bekymrer dig, så kan du med god samvittighed købe en ribbe, da den kun fylder i højden.
  2. Den har en lang levetid – Træningsribbe og gymnastikribbe i træ holder generelt rigtig længe, hvis de monteres og anvendes korrekt. En sådan ribbe vil i princippet kunne gå i arv i generationer, selvom der sandsynligvis vil være visse tegn på slid efter en årrække. Der er ingen regler uden undtagelser, men som hovedregel er træribbe rigtig solide og holdbare. Søger du efter ribbe træ via din yndlingssøgemaskine, vil du kunne opleve de mange ribber i dette klassiske materiale.

Ribber til hjemmebrug står i høj kurs

Ribber til hjemmebrug har efterhånden været handlet i rigtig mange år. Mange af forbrugerne er vokset op med ribberne og er derfor mere eller mindre vant til at beskæftige sig med denne form for træning.

Er man meldt ind i et fitnesscenter, så har man formentlig adgang til op til flere ribber, men er de ofte optaget, eller vil man bare helst træne hjemme, så er ribber til hjemmet en pragtfuld investering.

Ønsker du at købe en ribbe til dit hus eller lejlighed, så skyldes det antageligvis, at du har fået øjnene op for ribbens fordele. Ribber er som tidligere nævnt populære grundet de begrænsede pladskrav og lange levetid. Foruden dette er det værd at nævne det lave prisniveau som en fordel. Ribber koster fra omkring 2-300 kr. – her kan de fleste være med. Ribber er ikke kun et hit blandt aktive danskere, som gerne vil i endnu bedre form. En ribbe kan også bruges af folk, som døjer med muskelsmerter og diverse skavanker. Her kan ribben nemlig bruges til udstrækning og genoptræningsøvelser. Vil du gerne kunne udføre endnu flere øvelser, kan det være en idé at købe en træningselastik.