Ribbe - Bedste ribber til væggen

dis2

ribbe til vægRibben hører til blandt markedets mest simple (men også mest effektive) træningsudstyr. Skruer man tiden en håndfuld årtier tilbage, så var disse fast inventar i gymnastiksale landet over. Mange år senere er de smarte træningsribber fortsat at finde i rigtig mange gymnastiksale for ikke at tale om private hjem og fitnesscentre. Er du også begyndt at interesse dig for ribbetræning, og kunne du derfor godt tænke dig at have adgang til en ribbe i hjemmet, så har du gjort helt rigtigt ved at klikke dig ind på denne guide.

Allerede i folkeskoletiden blev de fleste danskere præsenteret for en række øvelser, der kan udføres på en ribbe. Man har dog næppe fået øjnene op for samtlige øvelser og muligheder. De fleste bliver i hvert fald positivt overraskede, når de erfarer, hvor mange forskellige muskelgrupper man kan træne. Ribbetræning egner sig super godt til udstrækning, men kan også bruges til selve træningen. Med en ribbe er du sikret en alsidig træning. Der er især gode muligheder for at træne biceps, triceps, mave, ryg og skuldre. Start evt. ud med et par øvelser til hver muskelgruppe. Du kan allerede nu finde din ideelle ribbe hos de udvalgte forhandlere.

Ribber til væg

Der findes efterhånden rigtig mange ribber til hjemmet – du kan f.eks. købe en ribbe til væg. Væghængte ribber står i rigtig høj kurs blandt aktive danskere, hvilket der er op til flere gode grunde til.

At montere en ribbe på væggen i stuen, soveværelset eller et helt tredje sted i hjemmet er genialt af flere forskellige grunde. Det er først og fremmest en pladsbesparende løsning. Bor du derfor i en mindre lejlighed, rækkehus eller lignende, så kan du i stedet for at købe en masse klodsede træningsmaskiner frigøre plads med en ribbe til væg. Den væghængte ribbe er også kendt for at byde på høj sikkerhed, forudsat at den er monteret korrekt. Inden du monterer ribben på væggen, skal du være 100 % sikkerhed på, at væggen kan klare både ribben og brugerens (din) vægt. Det er f.eks. ikke helt underordnet, om der er tale om en betonvæg eller en gipsvæg. Førstnævnte vægtype byder på betydeligt mere styrke og stabilitet.

Træribber til væg passer generelt rigtig godt ind i traditionelle danske hjem. Rent indretningsmæssigt vil ribben især passe godt ind, hvis hjemmet byder på mange møbler og tilbehør i træ. Dette er dog langt fra nødvendigt for at få ribben til at matche hjemmets look. Du kan shoppe ribber til væg hos den udvalgte forhandler.

Bedst til prisen: Fitness ribbe i stål

Bedst til prisen: Fitness ribbe i stålDenne fitness ribbe i stål er et kvalificeret bud på din ideelle fitness ribbe, hvis du er på udkig efter en billig ribbe, men ikke er villig til at gå på kompromis med kvaliteten. Det er en ribbe til vægmontering, der måler 230 x 81 cm.

Ribben er en yderst pladsbesparende ribbe, der kan findes plads til i de fleste hjem. Sammen med ribben får du leveret monteringsværktøj, så du kan samle ribben med det samme. Ribben kommer i en yderst kraftig og stabil konstruktion, hvorfor du kan forvente, at produktet holder til mange års brug ved korrekt håndtering og vedligeholdelse.

Ønsker du at intensivere din ribbetræning, så kan du øge belastningen ved at benytte dig af ankelvægte, vægtveste m.v. Mulighederne er mange, og netop din kreativitet kan være med til at sikre en sjovere og mere varieret træning.

Ribben kan med fordel bruges til styrketræning, men egner sig også fint til gymnastik, genoptræning, udstrækning og meget andet. Det er desuden en ribbe, der sagtens kan bruges af både børn og voksne. Den maksimale belastning lyder på hele 200 kg.

Specifikationer:

 • Egenvægt: 22,3 kg.
 • Brugervægt: Op til 200 kg.
 • Mål: 230 x 81 cm.

Godt valg: Abilica WallBar ECO

Godt valg: Abilica WallBar ECOAbilica WallBar ECO er et godt valg af mange forskellige grunde.

Du har her chancen for at købe en miljøvenlig vægribbe med en solid konstruktion i bøg. Sideplankerne kommer todelt og er ganske lette at montere. Det samme gælder for de ni ribber, der ligesom sideplankerne byder på en kraftig kvalitet.

Med denne ribbe har du bl.a. mulighed for at lave pullups og chinups – og dermed træne både biceps og ryg. Du kan evt. skifte mellem under- og overhånd for at variere din træning. Bemærk i øvrigt, at der også er mulighed for at træne skuldre, mave og en række andre vigtige muskelgrupper. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for træningsmulighederne med denne robuste træningsribbe.

Ribben fra Abilica måler kun 70 cm. i bredden, hvilket er en del mindre end gennemsnittet. Dette kan både være en fordel og en ulempe, alt efter hvad man fokuserer på. Ikke desto mindre får du en ribbe, der giver dig forskellige muligheder for greb og støtte i en lang række højder.

Specifikationer:

 • Egenvægt: 16 kg.
 • Brugervægt: Ukendt
 • Mål: 230 x 70 cm.

Populær: FitWood Upplyft Wallbar Ribbe

FitWood Upplyft vægRibbeBlandt de mest populære ribbe til træning dukker FitWood Upplyft Wallbar ribben op. Det er en klassisk og robust ribbe i sort, der gør sig bemærket på mange punkter. Som du måske har bemærket, så er prisen i den høje ende, men du er så også garanteret en kvalitetsribbe, der står flot og funktionsdygtig år efter år.

FitWood Upplyft Wallbar er bl.a. en populær ribbe, fordi den byder på et utal af anvendelsesmuligheder. Med et godt indblik i de forskellige træningsøvelser vil du i princippet kunne træne hele din krop med ribben.

Ribberne har en ideel tykkelse på 30 mm., hvilket er med til at sikre et godt greb. Ribben har desuden en maksimal brugervægt på helt op til 150 kg., hvilket understreger, at kvaliteten er i top. I sig selv vejer ribben 18 kg. For mere info og flere billeder bør du besøge forhandleren, der vil kunne besvare dine ubesvarede spørgsmål.

Specifikationer:

 • Egenvægt: 18 kg.
 • Brugervægt: Op til 150 kg.
 • Mål: 220 x 78 cm.

Ribbe til dørkarm

En ribbe til dørkarm kan bestemt også noget – derfor bliver der solgt en del af disse. Denne udgave af ribben er dog langt fra lige så eftertragtet som førnævnte. Vi skal nok komme med nogle kvalificerede bud på, hvordan det kan være.

Ribber til dørkarme er både meget mindre og betydeligt billigere end de væghængte ribber. Derfor er det ikke helt uden grund, at man føler sig fristet til at købe en sådan model. Man skal dog lige være bevidst om, at ribber til dørkarme sjældent byder på lige så meget stabilitet og styrke, som man får med den anden type. Monteringen klares til gengæld i løbet af ingen tid, da man blot skal sætte ribben i spænd i dørkarmen. Her er det altså ikke nødvendigt at skulle finde en masse værktøj frem fra gemmerne.

Disse ribbe er udviklet til at kunne monteres i stort set alle moderne døråbninger. Du kan med udgangspunkt i ribbens oplyste mål hurtigt finde svar på, om ribben passer til dine døre og dit hjem. Passer den ikke, kan du i stedet købe en væghængt ribbe. Ribber til dørkarme kan som udgangspunkt bruges af både børn og voksne.

Derfor er en træningsribbe en investering værd

At træne i hjemmet kan sagtens lade sig gøre uden en masse træningsudstyr. Du skal derfor ikke opgive håbet om at dyrke hjemmetræning, blot fordi du ikke har plads og / eller økonomi til større træningsmaskiner såsom løbebånd, bænk til bænkpres, crosstrainer osv. Er det en alsidig og effektiv træning, du er interesseret i, så vil du formentlig kunne få opfyldt dine behov og ønsker med en træningsribbe.

Her på redaktionen er vi enige om én ting; en træningsribbe er alle pengene værd. Der vil altid være nogle ribber, som er mere moderne og yder større stabilitet end andre, men generelt får man stor værdi ud af at have en ribbe i hjemmet. Det er dog alfa og omega, at man bruger tid på at finde den rette model.

Mangler du gode grunde til at købe en væg eller dør ribbe, så skal du rette dit blik mod følgende liste:

 1. Den fylder stort set ingenting – Du kan næppe komme i tanke om træningsudstyr, som fylder mindre end en ribbe. Dette udstyr er i hvert fald alt andet end pladskrævende. Uanset om du køber en væg- eller dørhængt model, så vil du kunne glæde dig over, at du ikke giver afkald på gulvplads ved at få monteret ribben. Er det derfor pladsen, der bekymrer dig, så kan du med god samvittighed købe en ribbe, da den kun fylder i højden.
 2. Den har en lang levetid – Træningsribbe og gymnastikribbe i træ holder generelt rigtig længe, hvis de monteres og anvendes korrekt. En sådan ribbe vil i princippet kunne gå i arv i generationer, selvom der sandsynligvis vil være visse tegn på slid efter en årrække. Der er ingen regler uden undtagelser, men som hovedregel er træribbe rigtig solide og holdbare. Søger du efter ribbe træ via din yndlingssøgemaskine, vil du kunne opleve de mange ribber i dette klassiske materiale.

Ribber til hjemmebrug står i høj kurs

Ribber til hjemmebrug har efterhånden været handlet i rigtig mange år. Mange af forbrugerne er vokset op med ribberne og er derfor mere eller mindre vant til at beskæftige sig med denne form for træning.

Er man meldt ind i et fitnesscenter, så har man formentlig adgang til op til flere ribber, men er de ofte optaget, eller vil man bare helst træne hjemme, så er ribber til hjemmet en pragtfuld investering.

Ønsker du at købe en ribbe til dit hus eller lejlighed, så skyldes det antageligvis, at du har fået øjnene op for ribbens fordele. Ribber er som tidligere nævnt populære grundet de begrænsede pladskrav og lange levetid. Foruden dette er det værd at nævne det lave prisniveau som en fordel. Ribber koster fra omkring 2-300 kr. – her kan de fleste være med. Ribber er ikke kun et hit blandt aktive danskere, som gerne vil i endnu bedre form. En ribbe kan også bruges af folk, som døjer med muskelsmerter og diverse skavanker. Her kan ribben nemlig bruges til udstrækning og genoptræningsøvelser. Vil du gerne kunne udføre endnu flere øvelser, kan det være en idé at købe en træningselastik.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken ribbe er bedst?

Ribbe hører ikke kun hjemme i skolernes gymnastiksale. De passer også glimrende ind i dit hjemmefitness. Vi har udforsket mulighederne og fundet frem til en lang række gode ribbe til hjemmebrug. De bedste ribbe bliver omtalt i denne guide, hvor du også finder et direkte link til en forhandler, hvor du kan købe den givne ribbe.

Hvad træner jeg med en ribbe?

Med en ribbe kan du ikke kun udføre én, men rigtig mange forskellige træningsøvelser. Da der er mulighed for at lave mange forskellige øvelser, så er det naturligvis muligt at træne hele overkroppen. Der er bl.a. mulighed for pull up, benløft, knæløft og meget andet. Du kan også bruge din ribbe som redskab, når du skal lave planke (maveøvelse).

Hvad koster en ribbe?

En ribbe er ikke bare en ribbe. Træningsribber findes i mange forskellige størrelser og kvaliteter, hvorfor prisen også vil kunne variere en del. Du bør sætte omkring 1.000-3.000 kr. af, hvis du vil være sikret en ribbe i høj kvalitet. Du kan også fremstille din egen ribbe, hvis du har mod på det.