Ab wheel / Mavehjul

dis2

Ab wheel er et begreb, som de fleste mennesker med interesse for styrketræning kender til. Der er nemlig tale om et træningsredskab, som har eksisteret i mange år efterhånden. Drømmer du om at få byens flotteste sixpack, vil pengene til et ab wheel være givet godt ud.

Herunder får du en oversigt over nogle af de bedste forhandlere i Danmark, hvorefter vi præsenterer dig for 3 meget populære mavehjul. Læs videre og få meget mere viden om, hvorfor du bør investere i et Ab-wheel, samt hvordan du opnår den bedste mavehjulstræning.

Bedste Forhandler

Gode Produkter

Godt Alternativ

Hvad er et ab wheel?

Et ab wheel er et lille rullehjul, som er udstyret med håndtag på hver side.

Du ruller det ud foran dig, indtil din krop er strakt helt ud, og dine mavemuskler er spændt helt op. Herefter ruller du langsomt tilbage og gentager øvelsen et fastlagt antal gange. Det såkaldte ab wheel eller også kendt som en maveruller er primært henvendt til øvede, men det kan også bruges af nybegyndere.

cPro9 Ab Wheel Mavehjul Black Rubber - Billigt ab wheel

cpro9 ab wheel black rubbercPro9 Ab Wheel er henvendt til dig, som gerne vil købe et billigt ab wheel.

Du kan lave et væld af forskellige øvelser med dette ab wheel, som næppe findes billigere nogen steder. Det er godt til prisen, men du skal være opmærksom på, at der findes ab wheels, som byder på betydeligt højere kvalitet.

For under hundrede kroner kan du blive ejer af dette praktiske ab wheel, som stilmæssigt vil passe ind i de fleste private fitnessrum.

Specifikationer:

 • Mærke: cPro9
 • Mål på hjulet: 17 cm i diameter og 4,8 cm bredde
 • Maks belastning på 150 kg.
 • Håndtag i blødt mosgummi

Power Wheel – Prof ab wheel

power wheelPower Wheel er utvivlsomt et af de bedste ab wheels på markedet.

Vil du gerne købe et professionelt og brugervenligt ab wheel, skal du købe dette fine redskab. Længden på tværstangen måler 56 cm., mens diameteren på hjulet måler 35 cm. Du kan ved at bestille dette ab wheel forvente at få leveret et fantastisk redskab samt en instruktionsbrochure på engelsk med billeder af en række udvalgte basisøvelser.

Power Wheel er langt fra det billigste ab wheel, men det er ikke desto mindre alle pengene værd. Bestil redskabet i dag, hvis du vil sikre dig et eksemplar, før det er for sent.

Video af produktet:

Specifikationer:

 • God kvalitet sammenlignet med plastik ab-wheels
 • Diameter på hjulet: 35 cm

Iron Gym Speed ABS Pro Ab-wheel

Iron Gym Speed ABS Pro Ab-wheelIron Gym Speed ABS Pro Ab-wheel hører også til blandt de ab-wheels, som er værd at kigge nærmere på. Dette ab wheel er nemlig lavet i et kraftigt og slidstærkt materiale, hvilket er med til at sikre en lang levetid.

Dette mavehjul er virkelig behageligt, da det er ergonomisk og samtidig gummibelagt, hvilket giver dig et godt greb og betyder at træningen bliver bedre. Hjulet er kraftigt og har en maks. belastning på 125 kg.

Kom i gang med din mavetræning og få den six-pack du drømmer om.

Specifikationer:

 • Sort farve
 • Ergonomisk og gummibelagte håndtag
 • Maks. belastning på 125 kg.

Sådan træner du med dit ab wheel

Du har netop kunne læse, at ab wheels hovedsageligt er henvendt til øvede, men betyder det, at det er meget svært at træne med et ab wheel? Nej, det er faktisk slet ikke så kompliceret, som man kunne frygte.

Du har helt overordnet to muligheder, når du skal træne med dit ab wheel:

 • Variant 1 – stående – egnet til øvede
 • Variant 2 – siddende (på knæ) – egnet til nybegyndere

Der er mulighed for at bruge forskellige hjælpemidler, hvis man har svært ved at udføre ovennævnte øvelser. Du kan f.eks. bruge en træningsbænk eller en træningselastik til at gøre det nemmere at træne med dit ab wheel. Når du på et tidspunkt bliver tilstrækkelig stærk, vil du kunne udføre øvelsen stående.

Vil du blive klogere på de forskellige øvelser, bør du se nogle af de videoguides, der er blevet lagt ud på internettet.

Læs også: Træningsbænk guide - alt du skal vide om træningsbænke

Video guide ab wheel

Derfor er det en god idé at købe et ab wheel

Ab wheel guide og testSkulle du følge dine drømme, så ejede du allerede alle tænkelige træningsredskaber, men man bliver nødt til at være realistisk. Det er nemlig ikke muligt at finde hverken plads eller penge til alle de smarte redskaber til fitness og styrketræning. Du bør dog unde dig selv at købe et ab wheel, da det på mange måder er et fremragende redskab.

Herunder skal vi se på, hvilke gode grunde der er til at købe et ab wheel til hjemmet.

Billigt træningsredskab

Der vil altid være nogle redskaber, som er dyrere end andre, da der er stor forskel på, hvad det koster at producere forskellige redskaber. Er du ikke interesseret i at lade dine indkøb ruinere dig, bør du gå efter nogle billige træningsredskaber. Du vil i den anledning blive bekendt med, at det er billigt at købe et ab wheel. De bedste ab wheels befinder sig nemlig i en meget overkommelig prisklasse – 100-500 kr.

Et ab wheel vil bestemt være pengene værd, hvis du sørger for at bruge det i stedet for at gemme det væk i hjørnet. Du bør med andre ord kun købe det omtalte redskab, hvis du har intentioner om at bruge det som en aktiv del af din træning.

Fylder intet

Det er svært at finde et træningsredskab, som fylder mindre end et ab wheel. Der er nemlig tale om et meget lille redskab, som kan opbevares i en kasse eller skuffe, når det ikke er i brug. Indretter du et hjemmefitness, kan du helt sikkert gennemskue, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at investere i pladsbesparende redskaber.

Et ab wheel fylder betydeligt mindre end en traditionel mavemaskine, så du kan sagtens træne dine mavemuskler uden at købe store maskiner.

Perfekt til ferien

Hvad enten du skal besøge Tyskland, Spanien, Mexico, Thailand eller Italien i din sommerferie, kan du med fordel medbringe dit ab wheel, så du kan holde din form ved lige. Har du langt om længe fået den sixpack, du altid har drømt om, er du nødt til at fortsætte den intensive mavetræning – også på ferien.

Uanset hvor lille din kuffert eller rejsetaske er, kan du helt sikkert finde plads til dit nyindkøbte ab wheel, så der er ingen undskyldning for ikke at træne på ferien. Rejser du sydpå, kan du med god grund tage dit ab wheel med udenfor, så du kan nyde klimaet, samtidig med at du kan forkæle dine mavemuskler.

Kræver ingen vedligeholdelse

De fleste træningsmaskiner og træningsredskaber kræver løbende vedligeholdelse, hvis det skal blive ved med at fungere. Det gælder ikke for et ab wheel, da det ikke kræver vedligeholdelse af nogen art. Er dit ab wheel blevet beskidt, kan du nemt tørre det af med en fugtig klud. Rengøring og vedligeholdelse er altså ikke noget, du skal frygte, da dit ab wheel passer sig selv.

Det kan bruges af hele familien

Er du en del af en større eller mindre børnefamilie, kan du glæde dig over, at hele familien kan bruge det nyindkøbte ab wheel. Alle mennesker har godt af at træne deres mavemuskler – både børn, unge, voksne og ældre. Der kan hurtigt blive rift om et ab wheel, hvorfor det kan være klogt at købe to ab wheels, så der altid er mindst et ledigt, når du vil træne.

Læs også: Håndvægte guide

Hvor ofte må jeg bruge mit ab wheel?

Når du har fået leveret dit ab wheel, er der intet at sige til, at du gerne vil i gang med at træne med det samme. Du bør dog først lige sætte dig ind i, hvilke øvelser der findes og ikke mindst, hvordan du udfører øvelserne korrekt. Hertil bør du undersøge, hvor ofte du må bruge dit ab wheel. Hvor ofte du træner er op til dig, men det kan være fornuftigt at lytte til nogle af de kloge eksperter og forskere inden for styrketræning og muskelopbygning.

Maven bør trænes med samme frekvens som bryst, ben, ryg m.v. Du vil derfor ikke blive anbefalet at træne mave hver dag, da dine mavemuskler har brug for at restituere på lige fod med kroppens øvrige muskler. En god tommelfingerregel går på, at musklerne – inklusiv dine mavemuskler – skal trænes 2-4 gange om ugen.

Det kan desuden anbefales at fokusere på kvaliteten i mavetræningen i stedet for udelukkende at fokusere på at køre så mange gentagelser som muligt. Vigtigst af alt er det, at du sørger for at holde mavetræningen ved lige. Det kan du gøre ved at implementere mavetræningen i dit træningsprogram. Sæt gerne 10-15 minutter af til mavetræning pr. træning. Foruden at bruge et ab wheel kan du også træne dine mavemuskler med andre træningsøvelser – f.eks. mavebøjninger og planken.

Anbefaling: Investér i en træningsmåtte og skån dine knæ

Skal du alligevel ud og købe et ab wheel, bør du også købe en træningsmåtte i samme ombæring. Det kan nemlig blive meget smertefuldt at træne mave, hvis du bruger dit ab wheel siddende. Der er på nettet mulighed for at benytte sig af et pakketilbud, hvor man får leveret både ab wheel og træningsmåtte til en yderst skarp pris. Du kan dog sagtens købe træningsmåtten som tilbehør i tilfælde af, at den ikke medfølger.

Løber du tør for kræfter midt under en øvelse, vil det ligeledes være en fordel, hvis du har en træningsmåtte at falde ned på frem for et hårdt gulv.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket ab wheel skal jeg købe?

Valget er ene og alene dit, men vi vil anbefale dig at købe et ab wheel, der byder på ergonomiske håndtag, et slidstærkt ydermateriale og i det hele taget høj funktionalitet. Du skal desuden være opmærksom på, hvad den maksimale brugervægt lyder på. Nogle ab wheels egner sig nemlig kun til personer, der vejer under eksempelvis 100 eller 150 kg.

Hvad træner et ab-wheel?

Det ligger lidt i ordet, hvad et ab-wheel træner, men skulle du være i tvivl, så kan vi fortælle dig, at et ab-wheel bruges til træning af mavemusklerne. Er det derfor en sixpack, en markeret mave eller en slank mave, du drømmer om, så bør du bruge et ab-wheel. Ved hyppig og korrekt brug vil du komme til at stå rigtig skarpt til sommer, hvor turen f.eks. går til stranden.

Hvor kan jeg købe et billigt mavehjul?

De bedste og billigste mavehjul er at finde på nettet, hvor man kan købe en verden af træningsredskaber til hjemmebrug. Der findes masser af mavehjul, der ikke koster meget mere end 100-200 kr. Du kan derfor sagtens købe nyt udstyr til dit hjemmefitness uden at bruge en formue.