Multitræner guide: Find den bedste multitræner

dis2

En multitræner er en træningsstation, der byder på utallige styrketræningsmuligheder. Faktisk kan du træne hele din krop med et enkelt redskab. Du kan både opbygge dine muskler og forøge din styrke. En multitræner muliggør målrettet træning af dine muskler, uden at du behøver have et helt fitnesscenter til rådighed.

Har du et ønske om at træne i trygge rammer i form af dit eget hjem? Men har du ikke plads nok til de mange maskiner, du bruger i fitnesscentret? I så fald er en funktionel multitræner en fremragende løsning, da du får en komplet træningsstation, som muliggør træning af stort set alle store muskelgrupper.

Professionelt valg

BH Nevada Plus Homegym 100kg

Bedst til Prisen

Toorx MSX 60 træningsmaskine

Godt Tilbud

Adidas Homegym (m. 62kg vægte)

Multistation – Her er de bedste multitræningsmaskiner

Efterhånden findes der rigtig mange forskellige multitræningsmaskiner, hvoraf nogle selvfølgelig er bedre end andre. Du har sandsynligvis stødt på flere af dem, men har du endnu ikke fundet den bedste multi træningsmaskine, så kan det være, at du finder den i dag.

Med vores multi træningsmaskine test har vi haft som mål at finde markedets bedste multifunktionelle træningsmaskiner. Dét mål har vi indfriet, så har du netop besøgt vores side for at skabe dig et overblik over de bedste multistationer, så har du ikke besøgt os forgæves.

I vores gennemgang af populære multistationer vil du bl.a. blive præsenteret for maskiner fra mærker som Abilica, Finnlo, Toorx m.fl. Disse mærker er nogle af de mest anerkendte og pålidelige inden for træningsmaskiner, så mon ikke de har en multistation efter dine behov.

Falder du over en multistation, som falder lige i din smag, så kan du bestille maskinen med det samme ved at klikke på forhandlerlinket, der er indsat i forbindelse med produktbeskrivelsen.

Abilica Multi 4 ST

Abilica Multi 4 ST Homegym (m. 90kg vægte)Abilica Multi 4 ST er også en af de multitrænere, der længe har stået øverst på ønskelisten hos mange danske motionister og fitnessudøvere. Du får her en multistation i høj kvalitet, som kommer med et indbygget vægtmagasin på 90 kg. Multistationen har i alt fire træningspladser, hvilket sikrer de optimale variationsmuligheder og god stabilitet.

Listen over mulige træningsøvelser er meget lang og omfatter bl.a. bænkpres, roning, optræk og mange flere. Abilica giver mulighed for individuel tilpasning med højderegulerbare sæder og gode puder.

Abilica Multi 4 ST kan i princippet bruges af to personer på samme tid. Vil du gerne træne med din ven, kæreste eller familiemedlem, så kan du med fordel gøre det på denne multitræner.

Fordele ved Multi 4 ST:

 • Høj kvalitet
 • Indbygget vægtmagasin på 90 kg.
 • Fire træningspladser
 • Optimal variationsmuligheder
 • God stabilitet
 • Mange mulige træningsøvelser
 • Individuel tilpasning (højderegulerbare sæder og gode puder)
 • Op til 2 brugere

Abilica Multi 970

Abilica Multi 970 Homegym (m. 68kg vægte)Abilica Multi 970 er en pladsbesparende multistation, hvor du har mulighed for at træne en lang række muskelgrupper. Den solide træningsmaskine bliver leveret med et vægtmagasin på 68 kg., som vil være tilstrækkeligt for de fleste mennesker.

Denne multitræner kræver kun lidt plads, hvorfor den sagtens kan placeres ind til en væg / hjørne. Abilica står bag denne fleksible træningsmaskine, som er nem at rengøre og vedligeholde.

Abilica Multi 970 er fremstillet af kvalitetsmaterialer, som er blevet nøje udvalgt af producenten. På trods af den høje kvalitet kan træningsmaskinen købes til en konkurrencedygtig pris.

Fordele ved Abilica Multi 970:

 • Træning af mange muskelgrupper
 • Solid træningsmaskine i høj kvalitet
 • Vægtmagasin på 68 kg.
 • Optager kun lidt plads
 • Nem at rengøre og vedligeholde
 • Fremstillet af kvalitetsmaterialer
 • Konkurrencedygtig pris

Finnlo Multi Træktårn

Finnlo Multi er navnet på dette træktårn, som også er kategoriseret som en multitræner. Det er en populær træningsmaskine, som giver et væld af træningsmuligheder. Træningsmaskinen er særligt egnet til det mindre træningsrum og fungerer i øvrigt som et glimrende supplement til træningsbænken.

Denne multitræner fra Finnlo byder på høj kvalitet – b.la. i forhold til sædet, der er udstyret med kraftig polstring. Tilmed er der inkluderet en lang- og en kort trækstang.

Finnlo Multi Træktårn kommer også med to styrestænger, som er med til at stabilisere maskinen og give en god kontakt med vægtene. Multitræneren bruger løse vægtskiver (30mm) som belastning. Det er nemt at regulere belastningen ved at montere (eller afmontere) vægtskiver. Denne multitræner lægger bl.a. op til træning af biceps, triceps, ryg, skulder og nakke.

Fordele ved Finnlo Multi Træktårn:

 • Mange træningsmuligheder
 • Egnet til mindre træningsrum
 • Høj kvalitet
 • Kraftig polstring
 • Kort og lang trækstang
 • To styrestænger
 • Løse 30 mm. vægtskiver

Bedst af de billige: Abilica FlexTower

Bedst af de billige: Abilica FlexTowerEn simpel nedtræksstation med et hav af variationsmuligheder. Foruden dette har den også flytbart udtræk, der nemt kan justeres. Kombineret med håndtag, der fungerer uafhængigt af hinanden, kan den benyttes til et enormt udvalg af styrkeøvelser.

Abilica FlexTower har en kompakt og praktisk udformning. Det medfører, at du får en særdeles god udnyttelse af pladsen. Du skal fæstne den direkte på væggen, hvilket gør den ekstra stabil. Den har desuden en højde på 232 cm., hvorfor du har et godt arbejdsområde og gode forudsætninger for at lave dine øvelser.

Der medfølger 45 kg. vægtmagasin samt 2 stk. éthåndshåndtag. Det er i øvrigt muligt at tilkøbe andre håndtag, hvis dette ønskes.

Specifikationer:

 • Mærke: Abilica
 • Vægtmagasin: 45 kg.

Testvinder: Abilica Multi Power

Testvinder: Abilica Multi PowerDette er en multitræner for den kræsne bruger. Det er muligt at placere den ind til en væg, hvorfor den også er egnet til rum med begrænset plads. Det er en kraftig træningsstation, der giver dig mulighed for et hav af øvelser. Bl.a. kan du bruge den til bænkpres, skulderpres, roning, ben curl, arm curl og ab crunch.

Stationen byder også på et patenteret pec-dec-system, der giver ekstra variation. Desuden muliggør det også, at du kan udføre øvelser, der er tilpasset forskellige sportsgrene. Det inkluderer bl.a. golf- og tennissving. Du får en træningsstation, der er justerbar i både ryg og sæde, hvilket garanterer individuel tilpasning.

Specifikationer:

 • Mærke: Abilica
 • Vægtmagasin: 90 kg.

Testvinder: Finnlo Autark 2200 Homegym

Finnlo Autark 2200 HomegymFinnlo Autark 2200 er en semi-professionel multitræner. Den kan bruges både i fitnesscentre og private hjem. Den leveres med en vægtstak på 80 kg., som giver en maksimal modstand på 90 kg. Det bør dog være nok til, at de fleste kan opnå en effektiv træning med denne træningsstation.

Det er en maskine, der giver dig mulighed for at udføre en lang række øvelser på meget lidt plads. Desuden er det muligt at justere sædet og ryglænet, hvorfor du er garanteret at kunne få den helt rette siddeposition. Den har endda et træktårn, der gør det muligt at flytte udgangspunktet for din træning.

Specifikationer:

 • Mærke: Finnlo
 • Vægtmagasin: 80 kg.

Ekspertens valg: Finnlo Autark 2600 Homegym

Ekspertens valg: Finnlo Autark 2600 HomegymDette er den professionelle løsning. Det er et fuldgyldigt hjemmegym, der giver dig forudsætningerne for at udføre en lang række øvelser. Autark 2600 fra Finnlo leveres med en vægtstak på 80 kg., hvilket kan yde en maksimal belastning på 90 kg.

Derfor er det også en træningsstation, der kan give de fleste en effektiv styrketræning. Bruger du maskinen til ben curl og benstræk-øvelser, kan du opnå en modstand på 135 kg. Dens sæde og ryglæn er komfortabelt og justerbart. Derved er du garanteret at kunne indtage en ergonomisk korrekt siddeposition.

Den har en samlet vægt på 260 kg., hvilket vidner om, at den er yderst robust.

Specifikationer:

 • Mærke: Finnlo
 • Vægtmagasin: 80 kg.

Hvad er en multitræner?

multitræner guide og testEn multitræner (kaldes ofte også for et multigym eller en multimaskine). Det er en maskine, der er kendetegnet ved at forene flere træningsredskaber i ét. Du kan bl.a. bruge den til at udføre øvelser som bænkpres, bencurl, træning af dine mavemuskler og mange andre øvelser til både styrke- og muskelopbygning.

Derfor giver du også dig selv de bedst mulige forudsætninger for at gennemføre en komplet træning i eget hjem, hvis du køber en multitræner. Der findes tilmed maskiner, der kan bruges til endnu flere øvelser, end dem der er nævnt herover. Op til flere af dem kan også bruges til bentræning via øvelser såsom benpres.

Dertil er det også en meget funktionel multimaskine, da den er uhyre pladsbesparende. Derfor egner den sig også til hjemmetræning, hvad enten du har meget eller lidt plads. Faktisk er det muligt at udføre en lige så omfattende træning med en multitræner, som hvis du havde et helt motionsrum med adskillige maskiner.

En fordel ved en multitræner er dog, at den ikke optager nær så meget plads som et helt rum fyldt med diverse maskiner. Da du kan bruge en sådan træningsstation til et hav af øvelser, er du også garanteret, at du får en styrketræning, der er både alsidig, interessant og utrolig effektiv.

Perfekt løsning til dig, der ønsker et homegym

Der findes mange fitnesscentre i Danmark. Mange af dem er landsdækkende kæder, mens andre er mindre, lokale træningscentre. Her kan du træne på alskens træningsmaskiner, men ikke alle ønsker at styrketræne i et center, hvor man skal dele redskaber og maskiner med mange andre.

Har du altid ønsket dig et homegym, men er du begrænset ift. pladsen, er en multitræner en perfekt løsning. Du får nemlig alle de maskiner, du har brug for – samlet i én maskine. Fremfor at have en separat maskine til hver muskelgruppe er de alle samlet i din multistation.

Læs også om vores mange andre træningsmaskiner. Især romaskinerløbebåndmotionscykler og crosstrainers er populære.

Hvad er fordelene ved en multitræningsmaskine?

Der er en lang række fordele ved en multitræner. Derfor er det også en populær maskine, der er i høj kurs blandt både private og fitnesscentre. Det er dog i høj grad blandt privatpersoner, der ikke har plads til et komplet homegym, at der er efterspørgsel på disse træningsmaskiner.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er en god investering for dig, bør du undersøge de utallige fordele, der er ved dem. Blandt fordelene er det især nedenstående, der er værd at fremhæve:

 • Pladsbesparende: Det er ikke alle, der er så heldige, at de har en stor bolig, hvor de kan sætte et helt lokale af til træningsmaskiner. Hvis du er en af dem, der ikke har det, så kan du med fordel vælge at købe en multitræner. Det er en maskine, der samler en lang række træningsmaskiner i én. Derfor har du også plads til at have håndvægte, træningsmåtter m.v. ved siden af.
 • Træn de store muskelgrupper: Det er ikke alle multitrænere, som kan bruges til alle tænkelige træningsøvelser. Dog kan de fleste bruges til at træne de største muskelgrupper. Derfor kan du bruge den til at træne både ryg, biceps, triceps, bryst, ben og skulder. Det ændrer dog ikke på, at der er nogle modeller, der er mere avancerede end andre. Derfor er der også forskel på antallet af funktioner, de kan byde på.
 • Spar penge: Det er ikke blot plads, der er at spare ved at købe og bruge en multitræner. Der er også penge at spare, da du kan nøjes med at købe en enkelt maskine til en lang række formål. Skal du købe en maskine til hver muskelgruppe, vil det ende med at blive en dyr affære. Det er dog let at undgå, da du blot kan vælge at købe en multitræner.

De fordele, der er nævnt herover, er dog blot et lille udpluk af de mange fordele, der er forbundet med en multitræner. Det vidner også om, at det er en maskine, der er værd at overveje. Det er dog i høj grad værd at overveje at købe en sådan maskine, hvis du har begrænset plads til træningsmaskiner og -redskaber.

Hvor meget plads skal jeg bruge til en multimaskine?

Som angivet herover er en af de klare fordele ved en multimaskine, at den ikke optager specielt meget plads. Da den forener flere typer udstyr på relativt lidt plads, er det også noget, som de fleste kan finde plads til. De fleste modeller kræver ikke mere end omtrent fire kvadratmeter.

Du kan sagtens bruge dette som et fingerpraj, men det er altid en god idé at kende målene, før du køber en maskine. Det er dog ikke blot maskinens mål, der er gode at kende. Det er også en klar fordel, at du kender målene i det rum, hvor du har i sinde at stille den.

Multimaskiner har som regel en højde på cirka 2 - 2,20 meter. Der bør dog også være 20 cm over maskinen til loftet. Ønsker du at træne på siden af maskinen, er det dog også vigtigt at kalkulere en bevægelsesradius på cirka 1,5 meter rundt om maskinen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan en multitræner træne?

En multitræner kan, som navnet antyder, træne flere muskelgrupper. De mest fleksible og alsidige multitrænere kan bruges til fullbody træning – altså til træning af hele kroppen uden undtagelser. Der er dog også eksempler på multitrænere, der kun kan bruges til overkropstræning. Du kan med fordel vælge en multitræner med mange funktioner og måske endda flere træningspladser, så flere personer kan bruge maskinen samtidig.

Hvilken multitræner bør jeg vælge?

Udvalget af multitrænere er stort, og derfor bør du bruge lidt tid på at undersøge, hvad der adskiller de forskellige multitrænere. Vil du gerne købe én maskine, der kan bruges til at træne hele kroppen, så skal du vælge en model med mange funktioner. De mest fleksible multitrænere kan bruges til både ab crunch, ben curl, skulderpres, arm curl og meget andet. I guiden får du nogle idéer til, hvilken multitræner du kan gå efter.

Hvad koster en multitræner?

Der er stor forskel på kvaliteten og funktionaliteten fra multitræner til multitræner. Derfor vil prisen også kunne variere markant. Hvad angår multitrænere til private, så viser vores research, at der findes mange gode maskiner til mellem 5.000 og 15.000 kr. Der findes dog også markant dyrere multitrænere, der er mere henvendt til professionel brug.