Benpres maskine

dis2

Benpres er en relativ simpel øvelse, der aktiverer lår og baller. Øvelsen kan udføres af alle, hvad enten man er nybegynder eller garvet inden for styrketræning. På en benpres maskine kan du selv indstille antal kilo, der skal skubbes med benene, hvorfor du selv kan regulere intensiteten af træningen.

Benpres maskiner er typisk store og tunge maskiner, hvorfor det kræver en vis mængde plads, hvis du ønsker at have en benpres maskine stående i hjemmet. Har du et dedikeret lokale, der bruges til hjemmetræning, er der muligvis plads. Det er dog næppe en maskine, du har lyst til at stille i hjørnet af stuen.

Driver du et træningscenter, hvad enten det er i relation til en forening, sportsklub eller en decideret forretning, bør en benpres maskine være en del af dit udvalg. Benpres er en øvelse, som de fleste har med i deres rutine, hvilket er ensbetydende med, at denne maskine er uundværlig for mange.

Bedst Til Prisen

2 i 1 benpres og hack squat maskine

Bedst i Test

Inspire Dual Function Leg Press/Calf

Billig Benpress Maskine

2 i 1 Bentræner Deluxe

De bedste benpres maskiner til prisen

Er du på udkig efter en billig benpres maskine i høj kvalitet? Så er du havnet på den rigtige side – vi fremhæver og beskriver nemlig markedets bedste træningsmaskiner til ben.

Forud for udarbejdelsen af denne guide har vi screenet markedet for benpres maskiner. Vi er i den anledning stødt på både gode og mindre gode maskiner. På denne side fremhæver vi udelukkende de bedste af de bedste maskiner til bentræning.

I de følgende afsnit bliver du præsenteret for de udvalgte benpres maskiner, og vi har selvfølgelig sørget for at fremhæve vigtige specifikationer som mærke, belastningsevne, dimensioner og meget mere.

Allerede nu kan vi afsløre, at der er rig mulighed for at købe en billig benpres maskine uden at gå på kompromis med hverken brugervenligheden, funktionaliteten eller sikkerheden.

Er du også interesseret i at gøre den bedst mulige handel på din nye benpres maskine, så fortsæt læsningen og glæd dig til at læse om de forskellige benpres maskiner. Listen vil jævnligt blive opdateret, i takt med at der lanceres nye maskiner med endnu bedre funktioner og specifikationer.

2 i 1 benpres og hack squat maskine MS-U106 (Bedst til prisen)

2 i 1 benpres og hack squat maskine MS-U106Marbo-Sport (en storproducent af træningsmaskiner) kan bestemt også være med, når det kommer til benpres maskiner. De står bl.a. bag denne 2 i 1 maskine, der kan bruges til henholdsvis benpres og hack squat. Ikke nok med, at du kan lave benpres, så er der også mulighed for at styrke dine benmuskler gennem hack squat. Der er i øvrigt rig mulighed for at træne lægmusklerne også.

Maskinen fra Marbo-Sport byder på et design, der gør det nemt og hurtigt at skifte fra den ene øvelse til den anden – f.eks. fra benpres til hack squat eller omvendt. Du har i øvrigt mulighed for at hænge vægtskiver på hele fire stænger, og da den maksimale belastningsevne lyder på 350 kg., er der rig mulighed for at træne tungt.

Derudover byder benpres maskinen på et moderne design og en skridsikker fodplade, der kan justeres i en række forskellige vinkler.

Specifikationer:

 • Mærke: Marbo-Sport
 • Belastning: Op til 350 kg.
 • Mål: 232 x 110 x 148 cm.

Abilica LegPress (Populært valg)

Abilica LegPressAbilica LegPress er muligvis markedets bedste benpres maskine. Maskinen er udviklet til erhvervsmarkedet, herunder fitnesscentre, hvilket i sig selv siger noget om, at der er tale om en kvalitetsmaskine.

Abilica LegPress udmærker sig ikke kun med sin høje kvalitet og gode holdbarhed, men også med sit pladsbesparende design. Takket være det pladsbesparende design vil maskinen ikke kun kunne bruges i fitnesscentre, men også i private hjem.

Du kan udføre fire forskellige benøvelser med denne benpres maskine bestående af benpres, tåhævninger, knæbøj med vægt på skuldrene og knæbøj med vægt på ryggen. Blot ved at investere i én maskine kan du altså udføre en lang række øvelser, og måske betyder det, at du ikke behøves andre maskiner til din bentræning. Du kan evt. supplere med et squat stativ, hvis du gerne vil squatte dig til en pænere underkrop.

Benpres maskinen fra Abilica kan købes til en yderst konkurrencedygtig pris på anviste link.

Specifikationer:

 • Mærke: Abilica
 • Belastning: Op til 250 kg.
 • Mål: 190 x 100 x 126 cm.

Gymleco 10-Series Leg Press (Godt valg)

Bedst til prisen: Gymleco 10-Series Leg PressGymleco 10-Series Leg Press er en professionel benpres maskine til fitness- og motionscentre. Gymleco er et svensk brand, der udvikler og fremstiller træningsmaskiner.

Producentens produkter er særligt kendt for en lang holdbarhed og en fortrinlig kvalitet. Det er selvfølgelig også gældende for deres 10-Series Leg Press.

Benpres maskinen er en del af 10-Serien, hvor alle maskiner er fremstillet af materialer i den helt høje kvalitetsende. Desuden er de også kendetegnet ved at benytte vægtskiver som belastning.

Derved kan brugeren selv bestemme den præcise vægt. Der ydes 10 års garanti på maskinen samt livstidsgaranti på stålprofiler og svejsninger.

Specifikationer:

 • Mærke: Gymleco
 • Belastning: Ukendt
 • Mål: 226 x 78 x 180 cm.

2 i 1 Bentræner Deluxe (Bedste billige valg)

2 i 1 Bentræner DeluxeEr du på udkig efter en multifunktionel benmaskine, der ikke koster en formue, så kunne denne maskine være et rigtig fint bud. Der er tale om en kombineret leg extension og leg curl maskine. Du kan bruge maskinen henholdsvis liggende og siddende, alt efter hvilken øvelse du skal udføre. Både skumpuderne og ryglænet er justerbart, hvilket giver mulighed for at tilpasse maskinen meget nøje efter din højde.

Sammenlignet med mange af de traditionelle benpres maskiner, så fylder denne maskine ganske lidt, hvilket er praktisk, hvis man kun har et lille træningsrum i hjemmet. Maskinen vejer i øvrigt kun 49 kg.

Foruden de allerede nævnte fordele, så er det også værd at nævne, at bentræneren er udstyret med nogle rigtig praktiske greb til hænderne på både sædet og ryglænet. Skal du have maksimal glæde af denne maskine, så bør du tilkøbe både en gulvmåtte (til beskyttelse af gulvet) og vægtskiver.

Specifikationer:

 • Mærke: Ukendt
 • Belastning: Ukendt (selve maskinen vejer 49 kg.)
 • Mål: 188 x 69 x 74 cm.

Abilica Inspire Dual Function Leg Press/Calf (Testvinder)

Inspire Dual Function Leg Press CalfInspire Dual-serien er produceret i et kompakt, kraftigt og stilrent design. Maskinen er forsynet med en stor presseplade, der medfører, at stationen kan bruges af de fleste. Samtidig er det også ensbetydende med, at du kan variere din træning, alt efter hvordan du placerer dine fødder.

Abilica har også udstyret maskinen med et dobbelt vægtmagasin, hvilket gør det muligt at opnå en samlet vægt på hele 200 kg. Derfor er det en benpres maskine, der kan udfordre de fleste.

Endvidere er den designet og udviklet på en sådan vis, at den hurtigt og nemt kan tilpasses den enkelte bruger.

Specifikationer:

 • Mærke: Inspire Fitness
 • Belastning: Op til 200 kg.
 • Mål: 120 x 182 x 158 cm.

Gymleco 300-Series Leg Press 180kg (Professionelt valg)

Gymleco 300-Series Leg Press 180kg

Gymleco 300-Series Leg Press er en benpres maskine udviklet til professionelt brug. Derfor hører den primært til i fitness- og motionscentre.

Kvaliteten er i den høje ende, hvorfor der ydes 10 års garanti på det meste af maskinen. På stålprofiler og svejsninger gives der endda livstidsgaranti.

Maskinen bliver desuden leveret med en vægtstak på samlet 180 kg. Maskinen er en del af Gymlecos 300-serie, som benytter vægtskiver som belastning. Det er en fordel, da brugeren selv kan justere vægten, så den harmonerer med niveau og intensitetsønsker. Maskinens dimensioner er 228 x 120 x 180 cm.

Specifikationer:

 • Mærke: Gymleco
 • Belastning: Op til 180 kg.
 • Mål: 228 x 120 x 180 cm.

Hvad er en benpres maskine?

Benpres maskinen er en træningsmaskine, der er udviklet til træningsøvelser, hvor dine ben er i fokus. Det er dog særligt baller, bag- og forlår samt lægmusklerne, der aktiveres. Maskinen er meget simpel og let at gå til, idet den virker ved, at du presser en plade op og ned via en skinne, som derved belaster musklerne i benene.

Hovedparten af disse maskiner kommer selvfølgelig med mulighed for at variere vægten. Dette foregår som regel via vægtskiver, der kan sættes på begge sider af maskinen. Andre maskiner kommer med vægtblokke, hvor du kan skifte belastning ved at flytte en pind. Begge løsninger giver dog mulighed for at variere vægten.

Købsguide: Hvad skal man se efter ved valg af benpres maskine?

Købet af en benpresmaskine er ikke en lille investering. Maskinerne er som regel ret dyre, hvorfor det er vigtigt, at du undersøger mulighederne nøje, så du kan træffe en passende købsbeslutning, set i forhold til dine præferencer og behov.

Når du skal købe en benpres maskine er der dog nogle parametre, der er vigtigere end andre. Disse kan du blive klogere på herunder, hvor de beskrives nærmere.

1. Budget

Prisen er naturligvis et vigtigt parameter for de fleste. Dog er der ikke nogen vej udenom, at det er en dyr maskine. De billigste modeller koster i omegnen af 6.500 kr., og selv til denne pris er du nødt til at indgå en række kompromisser. Topmodellerne er nemlig væsentligt dyrere end førnævnte prisniveau.

Det er ikke ualmindeligt, at de professionelle benpresmaskiner koster mere end 50.000 kr., hvorfor man skal have et habilt budget for at erhverve en sådan maskine. Af denne årsag bruges de som regel ikke i private hjem, men derimod oftest i fitnesscentre, foreninger, sportsklubber m.m.

Af førnævnte årsag er det en god idé at fastsætte et budget, inden du går i gang med at lede. Har du et budget, er det betydeligt lettere at frasortere de modeller, der ikke har din interesse. Vær dog forsigtig i forhold til fastsættelse af budget, da et for lavt budget kan udelukke for mange muligheder.

2. Størrelse

Træningsmaskiner er sjældent små. Dog er benpres maskinerne alligevel i en størrelse for sig.

Skal du have en benpres maskine stående i hjemmet, er det derfor ikke en 1-værelses lejlighed, du skal bo i. Det kræver meget plads at have en sådan maskine stående, hvorfor plads ikke må være en mangelvare.

Er du i den situation, at du ikke har plads til en benpres maskine, så er et squat rack værd at overveje. En sådan løsning optager nemlig ikke nær så meget plads, hvorfor det egner sig bedre til mindre lokaler. Skal maskinen bruges i et center, en klub e.l., bør en maskine til benpres til hver en tid vælges til fordel for et squat rack.

3. Materialer og konstruktion

Når man betaler mange tusinde kroner for en træningsanordning, skal sikkerhed og holdbarhed være i top. Derfor er det naturligvis også et af de mest afgørende parametre at vælge ud fra. Maskinen skal være både robust og stabil, og skal kunne håndtere det høje antal kilo, der påsættes af brugeren.

Af denne grund er du også bedst stillet ved at gå efter en maskine med en solid konstruktion i stål og andre holdbare materialer. De maskiner, der er fremhævet i denne artikel bryster sig alle af en god kvalitet. Dertil er de alle udviklet med sikkerhed for øje, hvorfor de lever op til de strengeste krav på området.

Sådan træner du på benpres maskiner

Du kan bruge en benpresmaskine til flere typer træning. Fælles for dem alle er, at du skal presse på en plade, som din fødder er placeret på. For at opnå den bedste mulige effekt bør du sidde tilbage i ryglænet med ret ryg og benene i hoftebredde, når de er placeret på selve pladen.

https://www.youtube.com/watch?v=vDwSuXoNYjE

Når du bruger maskinen, skal du sænke pladen ned mod dig selv, uden at den kommer for langt ned. Du skal ikke længere ned, end at du kan presse den op igen, uden at du overstrækker i knæene. Det er din placering af fødderne, der er afgørende for, hvilket resultat du får ud af træningen:

 • Forlår: Placeres fødderne nederst på pladen, opnår du bedre træning af forlåret
 • Baglår: Placeres fødderne øverst på pladen, opnår du bedre træning af baglåret
 • Inderlår: Placeres fødderne med god bredde, opnår du bedre træning af inderlåret

Hvis du synes benpres maskinen er en for dyr investering, så er der også mulighed for at lave benøvelser, der kun kræver en skridsikker måtte. Se 5 effektive ben øvelser på alt.dk

Derfor bør du investere i en maskine til benpres

Der er mange myter om benpres. Blandt andet er det en udbredt misforståelse, at det skulle være dårligt for knæene. Endvidere er der mange, der mener, at man ikke får samme udbytte som ved squats, og at brugen af en benpres maskine ansporer til at tage for meget vægt på. Det er dog ganske enkelt ikke sandt.

Myterne om, at benpres giver meget stress på knæ og lænd, er ikke sande. Det handler i højere grad om, at du skal tilpasse belastningen til dit niveau. Derfor er der ingen grund til bekymring, da disse myter er manet til jorden. Faktisk er der utallige fordele ved at træne dine benmuskler på denne måde:

 • Det er simpelt og sikkert
 • Du kan træne hele underkroppen på effektiv vis
 • Du kan træne med mange kilo

Benpres er en simpel bevægelse

I og med, at benpres er en simpel bevægelse, hvor du er forholdsvis godt fastspændt, er det muligt at træne med en masse kilo. Det er en fordel, da tunge løft giver gode resultater – og ikke kun for dine ben, men faktisk for hele kroppen. Ved tunge løft udskilles der nemlig væksthormon.

Det kan dog også være en dårlig ting, da mange nybegyndere blot smider en masse kilo på, hvorefter de laver benpres øvelsen med kort Range of Motion. Det kan forårsage skader, hvorfor det er essentielt, at man er varsom som nybegynder, da det ellers kan have fatale følger.

Det er ensbetydende med, at antal kilo altid skal være tilpasset dit nuværende styrkeniveau. Det kan meget vel være, at du har et ønske om at nå et bestemt niveau, men for at få det, uden at komme til skade, skal du gå roligt til værks.

Mange bodybuildere sværger til benpres træning

Der er mange bodybuildere, der sværger til benpres til fordel for squats. Det skyldes hovedsageligt, at man nemt kan træne tungt og samtidig isolere benene. Det er ikke muligt i samme grad med squats, hvor kravene til en korrekt teknik tager mange kilo af vægtstangen – i hvert fald til en start.

Af denne grund kan du også forvente at kunne tage væsentligt flere kilo på en benpres maskine, end du kan, når du laver squats. På trods af, at det er forholdsvis nemt at bruge maskinen, er der dog stadig en teknik, der skal anvendes. For at få mest muligt ud af dine benpres øvelser kræver det, at du får helt styr på teknikken.

Når du bruger maskinen, skal du forestille dig, at du skal ned i en stilling, der er svarende til at gå på hug. Er du ikke helt så smidig, skal du blot så langt ned, som din smidighed tillader. Når du strækker benene, skal det foregå på stille og rolig vis. Her er det vigtigt at strække benene godt ud.

Du vil opleve en begrænset effekt af din træning, hvis du kun bevæger benene en smule. Derfor skal du ikke forsøge at presse flere kilo, end din styrke tillader. Det vil blot resultere i en fejlagtig teknik, hvilket medfører, at din træning ikke er givtig. I værste fald kan det endda resultere i grumme skader.

Benpresmaskinen hører hjemme i ethvert træningscenter

Benpres maskinen er en træningsmaskine, der bør være at finde i ethvert træningscenter. Det skyldes, at det er en populær maskine, der giver en udbytterig benpres træning– især taget i betragtning af, hvor simpel en øvelse det er. Den simple øvelse kan derfor også udføres af enhver.

Som følge af dette, så er maskinen populær blandt både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. Hvad enten du driver et professionelt fitnesscenter, en forening med træningslokale eller noget tredje, så bør der altid være en benpres maskine i dit træningsrum. Det er ganske enkelt en essentiel maskine.

Køb din benpresmaskine online nu

Der er mange der har det med at skippe bentræningen, men det kan du nu lave om på, hvis du køber en benpresmaskine.

En benpres maskine har fokus på at træne underkroppen. Så vil du have mere fokus på at få en god rigtig god træning af ben og lår. Så køb din benpress maskine online nu!

Klik herunder og se et større udvalg af forskellige benpres maskiner, så du kan få hele kroppen trænet!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken benpres maskine skal jeg vælge?

Dit valg af benpres maskine bør være baseret på dine personlige ønsker og præferencer. Det er ikke muligt at pege på én maskine, der er den rette for alle, hvorfor du bør bruge lidt tid og energi på at finde din ideelle maskine. Vælg med fordel en benpres maskine, der matcher dine ønsker til vægtbelastning, kvalitet og pris. Vi kommer med nogle konkrete anbefalinger i guiden.

Hvorfor investere i en benpres maskine?

Du skal investere i en benpres maskine, hvis du går op i din bentræning og har en ambition om at få endnu stærkere og flottere ben. Med en benpres maskine er der udsigt til en meget effektiv lår-, læg- og balletræning. Med andre ord kan du træne hele din underkrop ved at bruge én og samme maskine. Der findes i øvrigt masser af pladsbesparende benpres maskiner, der egner sig til hjemmebrug.

Hvad koster en benpres maskine?

En god benpres maskine koster en del penge, men da kvalitet og pris hænger sammen, så vil vi mene, at der er god idé i at hæve budgettet en smule. Maskiner til bentræning – vel at mærke de gode af slagsen – koster typisk et sted mellem 20.000 og 30.000 kr. Du kan evt. købe maskinen på afbetaling, hvor du så at sige deler betalingen op, hvis kontantprisen er for høj i forhold til, hvor mange penge du har mulighed for at betale kontant.