Crossfit sko - Vælg de rette crossfit sko

dis2

crossfit sko - bedste sko til crossfitHvilke krav skal jeg stille til mine kommende crossfit sko? Hvilke crossfit sko er de bedste? På jagten efter den rette crossfit sko skal du være opmærksom på følgende:

 • Højde
 • Vægt
 • Fleksibilitet
 • Reaktionstid
 • Drop

Vi mennesker er forskellige, så den perfekte crossfit sko for dig er ikke nødvendigvis den perfekte for din træningsmakker. Der skal nemlig tages hensyn til personlige behov og præferencer. Du bør ikke desto mindre stille krav til faktorer som højde, vægt, fleksibilitet, reaktionstid og drop.

Når det drejer sig om at købe crossfit sko, kan det være farligt at tænke, at de dyreste sko er de bedste, da det ikke altid er tilfældet. Det forholder sig dog ofte sådan, at de lidt dyrere sko ofte er en anelse bedre end de billigere sko, hvorfor der altså er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Du kan optimere dine chancer for at finde den helt rette crossfit sko ved at være så specifik i din søgen som overhovedet muligt. Det kan du gøre ved at stille krav til alle de essentielle faktorer, som vi allerede har været kort inde på.

Derfor er det vigtigt at finde den perfekte crossfit sko

den rette crossfit skoVigtigheden af at vælge den rigtige sko bør ikke undervurderes, da dit valg har større betydning for din træning, end du måske umiddelbart går og forestiller dig. Det tager tid at finde den perfekte sko, men vi tør godt at garantere, at tiden er givet godt ud. Du kan nemlig opnå følgende fordele:

 1. Mindre risiko for skader – At blive skadet er enhver sportsmands værste mareridt, så du bør gøre alt, hvad der står i din magt for at undgå at blive skadet. Du kan først og fremmest minimere din skadesrisiko ved at købe et par crossfit sko, som passer til netop dine fødder. Dyrker du hovedsageligt crossfit, så skal du gå målrettet efter sko, som er specialudviklet til netop crossfit. Bruger du almindelige sportssko til crossfit, så er det ikke usandsynligt, at du vil blive ramt af skader på et tidspunkt.
 2. Større træningsglæde og øget effektivitet – Det er ikke altid lige sjovt at dyrke crossfit, da dit humør og dit energiniveau har en vis indflydelse på din oplevelse. Det ændrer dog ikke på det faktum, at du kan opnå større træningsglæde og øget effektivitet ved at anskaffe dig et par professionelle sko til crossfit. Disse værdifulde fordele kan du ikke opnå med andre sko.

Vælg den rette crossfit sko

Det er nemmere sagt end gjort at vælge den rette crossfit sko, når man kan vælge mellem mange hundrede forskellige skomodeller. Det er ikke realistisk, at du kan teste alle sko på markedet, så hvordan skal du dog bære dig ad med at finde den rette sko?

På jagten efter den rette crossfit sko skal du være opmærksom på følgende:

 • Højde
 • Vægt
 • Fleksibilitet
 • Reaktionstid
 • Drop

Vi mennesker er forskellige, så den perfekte crossfit sko for dig er ikke nødvendigvis den perfekte for din træningsmakker. Der skal nemlig tages hensyn til personlige behov og præferencer. Du bør ikke desto mindre stille krav til faktorer som højde, vægt, fleksibilitet, reaktionstid og drop.

Når det drejer sig om at købe crossfit sko, kan det være farligt at tænke, at de dyreste sko er de bedste, da det ikke altid er tilfældet. Det forholder sig dog ofte sådan, at de lidt dyrere sko ofte er en anelse bedre end de billigere sko, hvorfor der altså er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Du kan optimere dine chancer for at finde den helt rette crossfit sko ved at være så specifik i din søgen som overhovedet muligt. Det kan du gøre ved at stille krav til alle de essentielle faktorer, som vi allerede har været kort inde på.

Crossfit sko til mænd

Der findes så mange forskellige crossfit sko til mænd, at det halve kunne være nok, men du bør alligevel betragte det som en god ting, at udvalget er så stort. Du kan nemlig være helt sikker på, at der også findes et par sko, som matcher dine ønsker.

Mænd er generelt mere kræsne end kvinder, når det kommer til valg af crossfit sko. Det kan i al almindelighed diskuteres, om det er sundt at være kræsen, men lige i denne situation er det overvejende positivt. Der er ingen grund til at stille urealistiske krav, men hvis du slet ingen krav stiller, så ender du måske med at købe et par crossfit sko, som slet ikke lever op til dine forventninger.

Selvom skoens udseende måske betyder mere for kvinder end for mænd, så bør du alligevel forsøge at finde et par sko, som matcher din stil. Det er trods alt rart at se lidt godt ud, når man dyrker crossfit og er omgivet af mange mennesker.

Crossfit sko til kvinder

Det er meget muligt, at interessen for crossfit er størst blandt mænd, men du bør alligevel vide, at der også er mange kvinder, som er vilde med crossfit. Du kan som kvinde glæde dig over, at der bliver designet flere crossfit sko til kvinder end førhen. Der er vel at bemærke tale om sko, som er både feminine, moderne, fleksible og slidstærke

Skoene til kvinder fremstilles i små størrelser og i feminine farver. Der bliver altså på mange måder taget højde for det kvindelige publikum. De mest populære crossfit sko findes i to udgaver, da der typisk findes en herremodel og en damemodel. Det er selvfølgelig noget, du skal være opmærksom på, når du skal bestille. Er du i tvivl om, hvorvidt du kigger på herre- eller damemodellen, så spørg da lige kundeservice for en sikkerheds skyld.

Flad sko eller ej?

Højden på crossfit sko kan variere betydeligt fra sko til sko, så du bør forud for din jagt overveje, om du vil købe en flad sko eller ej. Det er endnu en gang en smagssag, om man er mest til det ene eller det andet, så hvad er du til?

I øjeblikket står de lave sko i høj kurs blandt danskerne, men der bliver altså også solgt mange høje sko, hvilket blot er med til at understrege, at der er forskel på folk.

Let eller tung sko til crossfit?

Det er et faktum, at crossfit sko generelt er lette, men der er alligevel stor forskel på, hvor lette skoene er. De fleste danskere med interesse for crossfit vælger at købe et par lette sko, da lav vægt er lig med mindre energiforbrug.

Du bliver anbefalet at købe lette sko til crossfit, da det sparede energiforbrug kan gavne dig på flere fronter. Du vil nemlig få mere energi, så du i højere grad kan fokusere på at udføre øvelserne korrekt, ligesom du vil få energi til at løfte tungere vægte. Drømmer du om hurtigere og bedre resultater, så kan det være effektivt at købe et par nye crossfit sko.

Såfremt du er vant til at træne i tunge sko, vil du føle det befriende at træne i lette sko, da du som regel får en meget mere komfortabel og effektiv træning. Det er derfor en god idé at være opmærksom på vægten, når du skal købe sko til crossfit.

Fleksibilitet

Hvad enten du har dyrket crossfit i adskillige år, eller om du er nybegynder, skal du gå efter et par fleksible crossfit sko. Fleksibilitet er nemlig en ualmindelig vigtig faktor – hvis ikke den allervigtigste faktor overhovedet.

Du er klar over, at høj fleksibilitet er alfa omega, men hvordan finder du ud af, om skoen er fleksibel? Det finder du ud af på en meget simpel måde. Står du med en crossfit sko i hånden, skal du forsøge at bøje skoen på alle tænkelige led og kanter. Det kan måske virke lidt fjollet, men det er faktisk netop måden, hvorpå du finder ud af, hvor fleksibel skoen i virkeligheden er. Er det mere eller mindre umuligt at bøje skoen, så bør du afskrive skoen som en mulighed.

Reaktionstid

Reaktionstid og manøvreegenskaber er også betydningsfulde faktorer, da disse faktorer helt naturligt har stor betydning for din træning. Det er en stor fordel at vælge et par crossfit sko, som sidder tæt på fødderne, da det er med til at minimere reaktionstiden. Sidder skoene ikke helt tæt, så vil det have en negativ indflydelse på reaktionstiden, da skoene ikke vil reagere på dine bevægelser med det samme.

Har du et ønske om at optimere reaktionstiden, så vælg et par tynde, lette og tætsiddende sko. De valgte sko bør dog ikke sidde så tæt, at du får en ukomfortabel følelse.

Lavt drop eller ej?

Du bør sidst, men ikke mindst gøre dig tanker om skoens drop, som ligeledes har noget at sige. Droppet udgør forskellen fra forfodens højde til hælens højde. De fleste foretrækker, at droppet er så lavt som muligt, men det kan meget vel være, at du har en anden holdning.

Det mest almindelige drop måler et sted mellem 3-6 mm., men der findes også crossfit sko med et drop på 0 mm – også kendt som zero drop. Det karakteristiske ved crossfit sko er netop det lave drop, da de fleste andre sportssko har et betydeligt højere drop. Prøv bare at sammenligne crossfit sko og løbesko.

Er du tilbøjelig til at løfte bagfoden, når du udfører squat eller andre tilsvarende træningsøvelser, så kan du overveje at købe et par crossfit sko med et højt drop.

Gode mærker inden for crossfit sko

Du bliver positivt overrasket, hvis du tror, at der kun findes få gode mærker inden for crossfit sko. Der findes nemlig mange forskellige mærker, så du vil helt sikkert støde på nogle mærker, som du ikke har hørt om før.

Du har måske allerede et favoritmærke, men du bør alligevel vide, hvilke mærker der ellers findes derude. De mest populære mærker består af følgende:

 • Nike
 • New Balance
 • Reebok
 • Inov8
 • Adidas

Chancen for at dine kommende crossfit sko kommer til at stamme fra et af ovennævnte brands er meget stor. Det er dog værd at bemærke, at der også findes mange andre mærker. Reebok, Nike og Inov8 er i øjeblikket de mest fremtrædende mærker, hvorfor du bliver rådet til at kigge nærmere på, hvad de kan tilbyde.

Reebok crossfit sko

Reebok er et amerikansk firma, som siden 2005 har produceret sportssko, tøj og accessories til aktive mennesker fra hele verden. Reebok er ikke mindst blevet kendt for at udvikle nogle af de bedste og mest populære crossfit sko til en lang række markeder.

Reebok er en kvalitets- og detaljebevidst producent, som gør en dyd ud af at tænke alt ned i detaljer. Med udgangspunkt i det skulle man tro, at deres sko koster en mindre formue, men det gør de heldigvis ikke. Reebok crossfit sko forhandles nemlig til yderst konkurrencedygtige priser.

Reebok producerer også tøj, strømper og andre beklædningsgenstande til crossfit, så du har rig mulighed for at sammensætte et komplet outfit. Det er jo vigtigt, at det hele passer sammen, hvorfor det er klogt at købe både tøj og sko fra Reebok.

Inov8 crossfit sko

Inov8 er en britisk producent, som siden 2001 har leveret tøj og sko til aktive mennesker. Inov8 er ikke et mærke, som alle sportsudøvere har kendskab til, men dyrker du crossfit, så har du med garanti stiftet bekendtskab med dette mærke før. Det er nemlig et af de mest populære mærker herhjemme.

Inov8 skal have ros for at fremstille crossfit sko uden at gå på kompromis med noget – hverken komfort, kvalitet eller fleksibilitet. Køber du Inov8 crossfit sko, så er risikoen for at du bliver skuffet nærmest ikke eksisterende. De eftertragtede sko fra Inov8 behager nemlig langt de fleste mennesker grundet skoenes mange egenskaber og kvaliteter.

New Balance crossfit sko

New Balance er en amerikansk producent, som siden 1906 har designet det ene par fede sko efter det andet. New Balance er som brand populært blandt både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe. Der er altså ikke noget at sige til, at deres crossfit sko bliver revet ned fra butikshylderne.

New Balance crossfit sko sælges til meget fair priser – ikke mindst taget den høje kvalitet i betragtning. Med mere end hundrede år på bagen kan du næsten være helt sikker på, at denne producent også vil fremstille crossfit sko i fremtiden.