Havetrampolin til nedgravning

dis2

havetrampolin til nedgravningEn havetrampolin til nedgravning er både en sjov og sikker løsning, hvor dine børn og I som familie helt sikkert kan få mange timer til at gå med sjov og leg i haven.

Havetrampoliner til nedgravning bliver mere og mere populære i danske haver, da det er sjovt for både store og små. Ikke nok med at det er en god og sikker løsning med en nedgravet model, så har det også en række fordele, hvor en af de mest indlysende er, udover sikkerheden, at trampolinen bliver mindre synlig, og haven kommer til sin fulde ret.

Særligt i mindre haver, hvor en fritstående trampolin vil spærre for synet samt lukke sol og lys ude fra rummene i dit hjem. Derfor er en nedgravet trampolin en god idé.

Populært Valg

BERG Favorit 380 inkl sikkerhedsnet

Bedst Til Prisen

Jumpmaster 365 Inground

Vores Testvinder

Berg Grand Champion 520 Inground

Bedste trampolin til nedgravning

Den bedste havetrampolin til nedgravning findes ikke med udgangspunkt i mavefornemmelser. Den findes naturligvis med udgangspunkt i reelle testresultater. Er du enig i den betragtning, så lad os guide dig til den bedste trampolin til nedgravning.

BERG og JumpMaster er som hovedregel de mærker, du bør fokusere på, hvis du vil have fingrene i en god nedgravet trampolin. De to producenter byder nemlig på en række populære trampoliner til nedgravning, der bl.a. kommer med solide fjedre, forstærkede rammer og et flot design.

I denne guide kommer vi med en lang række trampolinanbefalinger. Disse kan du med god grund dykke ned i, så du kan blive lidt klogere på, hvilke muligheder du har. Havetrampolinerne repræsenterer forskellige prisklasser, så vi antager, at der findes en nedgravet trampolin eller to, der matcher dit budget.

I vores test af trampoliner til nedgravning har vi lagt vægt på vigtige parametre som sikkerhed, opsætning, brugervenlighed og holdbarhed. Derfor mener vi, at de udvalgte havetrampoliner rent faktisk er de bedste af de bedste.

Berg Champion 330 Inground

Berg Champion 330 IngroundGår du op i kvalitet, funktionalitet og sikkerhed, er denne Berg Champion trampolin det rigtige valg. Champion Inground er en af de mest populære trampoliner fra mærket Berg. Her får du en trampolin til nedgravning, der kun rager 20 cm over jorden. Du mister dermed ikke udsynet i haven og undgår at lukke sol og lys ude. Børnene får også nemmere ved at kravle af og på trampolinen, når kanten er tæt ved jorden.

Trampolinen som er udstyret med de nye TwinSpring fjedre gør, at du får den bedste hoppeoplevelse, da de er med til at give et sikkert og stærkt opspring. Rundt om springdugen er der en tyk beskyttelseskant, så man ikke kommer til skade, hvis man er uheldig og ramme kanten.

Specifikationer

 • TwinSpring fjedre
 • Nem at vedligeholde
 • AirFlow springdug
 • Til både børn og voksne
 • 96 slidstærke fjedre

Jumpmaster 365 Inground

Jumpmaster 365 IngroundDenne Jumpmaster Inground trampolin sætter rammen for mange timers sjov og leg. Hvis du er på udkig efter en trampolin til nedgravning, der er tryg og i en fornuftig prisklasse, så er denne model helt sikkert noget for dig.

Hoppefladen er produceret i slidstærkt materiale, og stellet er lavet i galvaniseret stål, så det kan stå ude i al slags vejr og yder den maksimale rustbeskyttelse.

Du får livstids garanti på rammen, hvilket siger noget om trampolinen kvalitet.

Specifikationer

 • Livstids garanti på ramme
 • Slidstærke og holdbare materialer
 • Sikkerhed
 • Bred polstret kant

Berg Elite 430 Inground

Berg Elite 430 IngroundSøger du en god trampolin til nedgravning, så er det næsten umuligt ikke at falde over Berg Elite Inground. Denne model har taget danskerne med storm, og dette er med god grund.  Med denne Berg Elite 430 Inground får du en trampolin, der er lavet i de mest slidstærke og holdbare materialer. Kantbeskyttelsen er udviklet med en 3 gange længere levetid sammenlignet med mange af de andre kvalitetstrampoliner på markedet.

Med Berg Elite Inground får du et aktivitetsredskab, der vil bringe glæde i mange år frem. AirFlow hoppepuden kommer stort set alle til gode – børn, voksne og tilmed naboer – da der kan hoppes i støjsvage forhold.

Specifikationer

 • Lang levetid
 • AirFlow hoppedug
 • Forstærket zink ramme
 • Tyk og bred kantpolstring
 • Slidstærke og holdbare materialer
 • Støjsvag anvendelse

Berg Ultim Favorit 280 Inground

BERG havetrampolin til nedgravning Ultim Favorit 280Denne Berg Ultim Favorit er blandt de billigere Berg modeller. Den firkantede model egner sig særligt til mindre haver, hvor den er nem at finde plads til og integrere. Det elegante design vil klæde enhver bolig og have.

Berg Ultim Favorit trampolinen giver dig med sit firkantede design masser af unikke fordele. Du får blandt andet bedre plads til at udfolde dig på, da alle hjørner på trampolinen benyttes.

Kantpolstringen er ekstra tyk, så du ikke skal bekymre dig om fødder eller fingre, der kommer mellem fjedrene. De ekstra lange fjedre er de bedste af slagsen, hvilket giver en bedre hoppeoplevelse og en større holdbarhed. Denne Berg Ultim Favorit trampolin fås med både grøn og sort kantpolstring.

Specifikationer

 • Firkantet design
 • God til en lille have
 • Goldspring solo fjedre
 • Ekstra tyk kantpolstring i enten sort eller grøn

Berg Grand Favorit 520 Inground

BERG Grand Favorit 520 havetrampolin til nedgravningDen ovale Berg Grand Favorit trampolin til nedgravning tager det bedste fra den runde trampolin og den rektangulære. Ved at blande de to former opnår trampolinen en stærk ramme ligesom de runde modeller og ekstra plads til at lave tricks på som de rektangulære.

Trampolinen er anvendt med lange zinkgalvaniserede fjedre, som giver ekstra høje hop. Oven på fjedrene ligger der en tyk kantpolstring, som giver en større sikkerhed.

Specifikationer

 • Oval form
 • God til både tricks og leg
 • Zinkgalvaniserede fjedre
 • Ekstra tyk kantpolstring

Berg Grand Champion 520 Inground

BERG Grand Champion 520 InGroundMed en Grand Champion trampolin fra Berg i ovalt design får du de bedste forhold derhjemme til at lave konditionstræning. Vil du i gang med ekstra motion til sommeren, så er denne Berg Grand Champion 520 det helt perfekte valg. Det eneste det kræver, er, at du har en forholdsvis stor have, da den med sine 5,20 meter kræver noget plads.

Denne model er skabt til træning og øvelser, og på de 5,20 meter kan du nemt tage afsæt til spring eller hoppe frit og sikkert. Uanset om du er på udkig efter en trampolin til leg og sjov, eller en trampolin som kan bruges til træning, så er Grand Champion et godt valg.

TwinSpring fjedrene giver en mere jævn hoppeoplevelse, og placeringen af fjedrene gør, at I får stor glæde af trampolinen.

Specifikationer

 • Ovalt innovatiovt design
 • TwinSpring fjedre
 • Velegnet til motion og træning
 • Lang levetid
 • AirFlow springdug
 • Slidstærk kantbeskyttelse

Berg Ultim Elite Flatground 500

Berg Ultim Elite Flatground 500Denne professionelle Ultim Elite Flatground trampolin fra Berg er det helt rette valg for de gymnastikengagerede. Med den medfølgende AeroWall, som er en oppustelig væg, kan der laves de sejeste tricks, da væggen gør det muligt at lave afsæt og springøvelser i sikre forhold.

Sikkerheden på Berg Ultim Elite er gennemført. Den har sit helt eget design i forhold til kantpolstringen, der både er bredere og tykkere sammenlignet med andre modeller.

Materialet på kantpolstringen er UV-resistent, som især får stor betydning efter et par år, når Berg trampolinen står ude hele sommeren. Solens stråler kan nemlig udtørre materialer og gør dem stive eller møre. UV-resistent gør, at det ikke sker på overfladen, så trampolinen fortsætter med at være fleksibel og blød.

Berg Ultim Elite Flatground kan klare en personvægt på op til 120 kg., hvilket er maksimumvægten på Berg havetrampoliner.

Specifikationer

 • UV resistent materiale
 • 128 fjedre
 • Egnet til gymnastik, spring og akrobatik
 • Forstærket ramme
 • Rektangulær model
 • Medfølgende AeroWall

Placering af nedgravet trampolin

Vælger du en havetrampolin til nedgravning, er det vigtigt, at du placerer den et sted på din grund, hvor jorden er fast og leret. Du bør derfor undgå sandede områder, eller områder hvor der samler sig meget vand.

Tænk også på sikkerheden, når du skal finde et godt sted at placere trampolinen. Lad derfor vær med at placere den i nærheden af træer, buske, terrasser eller andre hårde overflader.

Placer ikke en nedgravet trampolin for tæt på grundens skel. Hoppende børn kan være generende for naboerne, fordi der ofte blive grinet og råbt højt, når der hoppes på trampolin.

Inden du går i gang med det hårde nedgravningsarbejde af trampolinen, er det en god idé at lægge trampolindugen ud på græsplænen. Derved kan du vurdere, om det er det rigtige sted, inden du begynder at grave.

Overvejelser inden køb

Inden du går ud og investerer i den første og den bedste havetrampolin til nedgravning, anbefaler vi, at du overvejer dine behov, og hvor meget du regner med at trampolinen skal bruges. Dette kan blandt andet være afgørende for, om du skal have en mere eller en mindre holdbar model. Du skal samtidig også være sikker på, at trampolinen tilbyder den rette sikkerhed til dine behov og at kvaliteten er god, da det mindsker risikoen for skader på trampolinen. En havetrampolin til nedgravning skal altså være sikker i brug, være holdbar og af høj kvalitet.

Derudover skal du også overveje dit budget. Der findes trampoliner til nedgravning i mange forskellige prisklasser, så det er muligt for enhver pengepung at få råd til.

Vi har her kigget på en række gode havetrampoliner til nedgravning, som vi vurderer, er de bedste og mest sikre modeller på markedet her og nu. Du kan læse mere om de udvalgte modeller herunder.

Forskellen på en fritstående trampolin og en trampolin til nedgravning

Der er mange gode grunde til, at du skal væge en nedgravet havetrampolin i stedet for at vælge en almindelig fritstående trampolin, bare fordi det kan være den nemmeste løsning.

Du vil meget hurtigt komme til at sætte pris på, at du valgte en trampolin til nedgravning, da det giver en anden form for sikkerhed, da der ikke faldes langt, hvis uheldet er ude. Derudover kommer trampolinen ned på niveau med din græsplæne, samtidig med at det giver et helt andet syn på din have.

Hvor mange skal hoppe ad gangen

Inden du køber en trampolin, skal du have med i overvejelserne, hvor mange der kommer til at skulle på den. Vil der ofte være flere på, så skal du have fat i en slidstærk model, der kan klare belastningen – afhængig af hvor mange der hopper ad gangen. Det samme gør sig gældende, hvis der skal øves spring og gymnastik øvelser på trampolinen. Her vil der ofte blive hoppet ekstra hårdt og intenst, og det skal trampolinen være gearet til, for at den kan holde. Hvis det ikke kun er børn, men også voksne, der skal hoppe på trampolinen, skal du være sikker på, at den kan tåle en voksenvægt.

Sikkerhed er vigtigt på enhver trampolin

Uanset om du vælger en trampolin til nedgravning eller en fritstående trampolin, anbefaler vi altid at købe et sikkerhedsnet med. Hvis dette ikke følger med pakken ved køb, kan det købes ved siden af.

Det er også en god idé at kigge efter, om trampolinen har en god, bred og tyk kantpude. Med en tykkere kantpude gør det ikke nær så ondt at falde på kanten af trampolinen.

Gode råd til sikkerhed på trampolin:

 • Hop altid kun 1 ad gangen på trampolinen. Måske er det ikke helt så sjovt, som hvis man er flere på ad gangen, men det er til gengæld væsentlig mere sikkert. Ingen ramler ind i hinanden eller bliver skubbet ud over kanten.
 • Brug sikkerhedsnet.
 • Er der børn under 6 år på trampolinen, så hav altid en voksen tilstede.
 • Tjek jævnligt trampolinen så du er sikker på, at den ikke er ved at gå i stykker, revnet eller lignende.

Skal du vælge en firkantet eller en rund trampolin til nedgravning?

Når du vil have en nedgravet havetrampolin, kan du både købe runde og firkantede modeller. Begge former fås, så de kan graves ned frem for at have den stående frit på ben. Der er dog nogle forskellige fordele, afhængig af hvilken form du vælger. Dette afhænger af, hvad trampolinen hovedsageligt skal bruges til:

Firkantet: en firkantet trampolin til nedgravning kan klart anbefales, hvis den skal bruges til at øve spring og gymnastik. Her er fjedrene placeret således, at du får det optimale afsæt og den optimale landing, uanset hvorhenne du står på den.

Rund: den runde model er derimod bedre velegnet til leg. Her reagerer alle fjedrene samtidig, hvilket vil sige, at man ledes ind mod midten, frem for ud over kanten, uanset hvor på trampolinen man hopper, da midten er det blødeste område.

Levetid på en nedgravet trampolin

Det er svært at sige, hvad den generelle levetid på en nedgravet trampolin er, da dette varierer meget fra model til model. Der er for eksempel nogle modeller, der har nemmere ved at ruste og gå i stykker end andre. Det handler derfor alt sammen om kvalitet, og hvordan du vedligeholder havetrampolinen.

Køber du for eksempel en af de bedste Berg trampoliner eller en anden god havetrampolin, bør den sagtens kunne holde til 5-10 års brug, hvis den bliver anvendt og vedligeholdt korrekt. Dog skal du vide, at ikke alle trampolindele holder lige længe. Mens rammen og fjedrene typisk har en lang levetid, så holder kantpuden og hoppedugen i knap så lang tid.

Husk dog at du ikke nødvendigvis behøver at købe en helt ny havetrampolin, fordi den gamle er gået i stykker. Fra nogle trampolinmærker kan du tilkøbe reservedele. Undersøg dette, før du stormer ud og køber en ny trampolin.

Fordele ved en nedgravet trampolin

Der findes en lang række fordele ved en nedgravet trampolin frem for en fritstående model. Vi zoomer her ind på, hvilke fordele der er ved at vælge en havetrampolin til nedgravning:

Øget sikkerhed: en af de primære og altoverskyggende fordele er, at der er en øget sikkerhed ved at vælge en havetrampolin til nedgravning, da denne flugter med jorden. Falder man, falder man derfor ikke så langt.

Nemhed: når først det hårde gravearbejde er ovre, kan du nyde, at du ikke skal rykke rundt på trampolinen, når der skal slås græs eller lignende.

Stormsikring: blæser og stormer det, skal du ikke være nervøs for, at trampolinen flyver over til naboen eller ud på vejen. En nedgravet trampolin er beskyttet af jordlaget omkring.

Æstetik: En nedgravet trampolin er langt mere diskret i haven. I og med at den er gravet ned, optager den samtidig mindre plads og den rager ikke op i luften og spærrer for udsynet.

Ugenerende: for naboer kan det være generende at se hoppende børn og voksne hoppe op og ned ved over hækken. Med en havetrampolin til nedgravning mindsker du sandsynligheden for at genere naboer og folk udenfor, samtidig med at du selv kan hoppe mere i fred og ro.

Gode råd til køb af nedgravningstrampolin

Når du skal købe en havetrampolin til nedgravning, er der flere forskellige forhold, du skal være opmærksom på. Det gælder blandt andet i forhold til størrelse og diameter samt i forhold til behov for omfang af sikkerhed.

Har du mindre børn, anbefaler vi, at du vælger en model med sikkerhedsnet. Derudover er der forskel på størrelse af haver. Har du en mindre have, kan det være en fordel at vælge en model, der måler maksimalt 2,5-3 meter i diameter.

Uanset størrelse på trampolinen behøver du ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Priserne varierer blandt andet i forhold til, hvilke materialer der er brugt. Det er i høj grad rørenes slidstyrke og behandling, type af springdug samt kvaliteten på fjedrene, som er afgørende for prisen.

 

Vedligeholdelse af nedgravet trampolin

Forlæng trampolinens levetid med følgende gode råd:

 1. Løbende eftersyn af trampolinen. Dette omfatter blandt andet løse eller ødelagte fjedre, slitage af kantpuden og revner i trampolindugen.
 2. Hop på trampolinen uden sko, så grus og sand ikke ødelægger dugen. Tøm også lommerne for nøgler og andre skarpe genstande.
 3. Placer havetrampolinen vandret.
 4. Fjern om vinteren sne fra trampolinen, da sneens vægt overbelaster og beskadiger dug og fjedre.
 5. Har du ikke mulighed for at pakke trampolinen sammen om efteråret, skal du binde den fast til noget, der ikke flytter sig i tilfælde af hård blæst og stormvejr.
 6. Smør jævnligt rammen eller stålkonstruktionen.
 7. Er fjedrene blevet for slappe, skal de udskiftes. Beskyt dem ved at give dem noget cykelolie.
 8. Brug evt. beskyttelsesovertræk når trampolinen ikke bliver brugt.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken havetrampolin til nedgravning er bedst?

Der findes efterhånden en del havetrampoliner til nedgravning, og der kommer hele tiden nye modeller til. Derfor kan det være en god idé at holde sig up-to-date med, hvad der rører sig på markedet. Ønsker du et aktuelt indblik i, hvilke nedgravede trampoliner der er bedst til prisen, så søg inspiration i vores guide. Vi omtaler nemlig flere konkrete trampoliner.

Hvad koster det at få gravet en trampolin ned?

Du kan spare en del penge ved at klare nedgravningen af trampolinen på egen hånd. Nedgravning og montering af trampoliner vil nemlig som regel koste et sted mellem 4.000 og 10.000 kr. alt efter trampolin, valg af leverandør m.v. Det er bl.a. størrelsen på trampolinen, der er afgørende for prisen. Derudover har det betydning, hvor i landet arbejdet skal udføres, og om jorden skal bortskaffes, eller om man selv sørger for det.

Kan jeg selv grave min havetrampolin ned?

Ja, det vil du i princippet godt kunne, men du skal vide, hvad du laver, hvis du kaster dig ud i det. Det er nemlig alfa og omega, at det bliver gjort ordentligt, hvis der skal sikres et godt resultat. I første omgang skal du undersøge, om din jord passer til en nedgravet trampolin. For at holde din arbejdstid nede bør du desuden låne eller leje en gravemaskine, da det tager lang tid at grave et stort hul med en spade.

Hvor kan jeg købe en trampolin til nedgravning?

Der er adskillige forhandlere af trampoliner til nedgravning. Trampolinerne er bl.a. at finde hos mange online butikker (webshops), der sender trampoliner til hele landet. Hos nogle af disse forhandlere vil du kunne tilkøbe montering, hvis du gerne vil slippe for at skulle montere trampolinen på egen hånd.