Hulahopring

dis2

Der findes næppe den dansker, som ikke har stiftet bekendtskab med en hulahopring, da de fleste danskere allerede tidligt i barndommen bliver introduceret for den kære hulahopring. Du betragter måske hulahopringen som et stykke legetøj, men ved du, at hulahopring træning kan bane vejen for en sundere livsstil?

Træner du jævnligt med hulahopring, kan du på sigt få en flot og slank krop, som dine medmennesker vil beundre. Træning med hulahopring er mere effektivt, end man umiddelbart forestiller sig, så det kan være, at du skal skifte løb, cykling og svømning ud med en ny og sjov træningsform.

Bedst Til Prisen

Hulahopring - Heavy Rocker 2,2 kg

Godt valg

Odin hulahopring med 1,2 kg.

Populært valg

Powerhoop hulahopring Slim med dvd

Sådan træner du med en hulahopring

hulahopring med vægtDet er af naturlige grunde ikke alle mennesker, som har lige nemt ved at håndtere en hulahopring. Statistisk set føler kvinder sig mere komfortable ved hulahopringen end mænd. Det har selvfølgelig noget at gøre med, at den gennemsnitlige kvinde er mere vant til at svinge hofterne end den gennemsnitlige mand.

Er du stiv i kroppen, og har du ingen eller ringe kontrol over dine hofter, kan denne træningsform godt være meget udfordrende. Der er dog intet, som er umuligt i denne verden, så du kan også få glæde af en hulahopring, hvis du øver dig nok.

Tilbage til emnet – hvordan træner jeg med en hulahopring? Det kan du læse om nedenfor:

 • Bevæg kroppen frem og tilbage
 • Sæt musik på anlægget og bevæg dig i takt med musikken
 • Buk dig ned i benene, spænd maven og grib ringen, når ringen er ved at falde ned
 • Spænd op i muskelkorsettet omkring ryg og mave
 • Sørg for at der er god plads omkring dig (undgå rum med for mange møbler)

Den største udfordring er at blive ved med at bevæge hofterne, så ringen ikke falder ned. Er du ikke vant til at bevæge dine hofter så meget, skal du indstille dig på, at du ikke kan holde ringen kørende så længe i starten.

Såfremt vejret tillader det, kan du med fordel tage din hulahopring med udenfor. De fleste mennesker kan nikke genkendende til, at det er rarest at træne i haven, hvor der er god plads og frisk luft.

De 3 bedste hulahopringe til prisen

Heavy Rocker 2,2 kg. hulahopring

Heavy Rocker 2,2 kg. hulahopringAbilica kommer her med deres egenproduceret hulahopring med produktnavnet Heavy Rocker. Det er en yderst veludviklet hulahopring med en vægt på 2,2 kg. Hulahopringen med de grønlige og grålige farver måler 100 cm. i diameter og byder på en lang række spændende detaljer. Det er bl.a. værd at fremhæve hulahopringens massageknopper, der gør træningen ekstra komfortabel. Den høje komfort sikres også gennem det faste skummateriale, som samtlige dele er beklædt med.

Det ser måske ikke umiddelbart sådan ud, men Heavy Rocker fra Abilica er en yderst opbevarings- og transportvenlig hulahopring. Hulahopringen består nemlig af seks dele med kliklåse, der er nemme at sætte sammen og skille ad. Du kan dermed nemt og bekvemt tage din hulahopring med dig på farten uden at skulle optage en masse plads i bagagerummet eller på bagsædet.

Hvis du skal have en hulahopring med vægt, der er både praktisk, ergonomisk og holdbar, så kan vi kun anbefale dig at kigge nærmere på Heavy Rocker.

Specifikationer:

 • Mærke: Abilica
 • Vægt: 2,2 kg.

Powerhoop Slim

Powerhoop SlimDer findes rigtig mange fine hulahopringe med vægt til begyndere – bl.a. denne hulahopring med produktnavnet Powerhoop Slim. Vi har at gøre med en strømlinet hulahopring, der vejer 1,4 kg. Hulahopringen vil være et godt køb for dig, der ønsker at styrke din krops kernemuskulatur og slanke din talje. Det er vel at mærke en træningsform, du kan praktisere uden ubehag af nogen art takket være hulahopringens gode skumpolstring.

Som udgangspunkt er Powerhoop Slim en hulahopring for voksne, men ringen vil også kunne bruges af unge mennesker fra 10-års alderen. Den kan sagtens bruges af et større barn, hvis blot der fjernes et led. Hulahopringen leveres nemlig i en række små led, der nemt og hurtigt kan sættes sammen. Det gør den også til en yderst transportvenlig hulahopring.

Powerhoop Slim leveres i øvrigt med en DVD, der byder på masser af inspiration til brug af ringen. Slutteligt skal det nævnes, at ringen naturligvis lever op til alle europæiske standarder inden for kemisk sikkerhed for børn.

Specifikationer:

 • Mærke: Innertrak
 • Vægt: 1,4 kg.

ODIN Hulahopring 1,2 kg.

ODIN Hulahopring 1,2 kg.ODIN er næsten ikke til at komme udenom, når det drejer sig om hulahopringe og træningsudstyr i det hele taget. Med denne hulahopring har du rig mulighed for at træne både ben, talje, mave og hofter.

Hulahopringen har en forholdsvis lav vægt sammenlignet med mange andre hulahopringe til træning. Den vejer nemlig kun 1,2 kg. og kan derfor sagtens bruges af både begyndere og lettere øvede. Derudover er det interessant, at hulahopringen består af seks dele, der ved hjælp af et kliksystem kan samles på få sekunder. Af andre detaljer skal du vide, at hulahopringen kommer i skumgummi og måler 103 cm. i diameter.

Det er i en øvrigt en hulahopring, der sagtens kan bruges både indendørs og udendørs.

Med alt ovenstående taget i betragtning er der vist ikke mangel på gode grunde til at købe en ODIN hulahopring med vægt.

Specifikationer:

 • Mærke: ODIN
 • Vægt: 1,2 kg.

Derfor er træning med hulahopring en god idé

Det er en individuel sag, om man vil mene, at træning med hulahopring er en god idé eller ej. Har du det fint med at løbe, cykle og styrketræne i din hverdag, skal du være velkommen til at fortsætte med det. Søger du nye udfordringer, kan træning med hulahopring måske være noget for dig. Der er i hvert fald masser af gode grunde til at give træningsformen en chance:

 1. Kondition – En god kondition kommer ikke af sig selv, men sørger du jævnligt for at bruge din hulahopring, vil du hurtigt kunne mærke fremgang. Det vil især gavne dig, som er tilbøjelig til at blive forpustet, når du beskæftiger dig med almindelige gøremål som rengøring, indkøb og madlavning.
 2. Vægttab – Ønsker du at tabe dig, skal du sørge for at spise sundt og være fysisk aktiv. Du kan i den forbindelse investere i en hulahopring, da denne træningsform byder på høj forbrænding. Det er muligt at forbrænde helt op til 500 kalorier i timen, så der er ingen grund til at undervurdere effekten.
 3. Talje – Drømmer du om en flot og slank talje, vil det være mere end oplagt for dig at træne med hulahopring. Foruden at træne taljen styrker du også de ydre og indre mavemuskler, hvorfor du kan forvente at få en flot og markeret mave.
 4. Kropsholdning – Træning med hulahopring har også en positiv indvirkning på din kropsholdning, da du får en flottere holdning, idet dine muskler omkring mave og ryg trænes. Det er en fordel, som især fanger midaldrende og ældre menneskers interesse.
 5. Underholdende – Tro det eller ej, men hård og effektiv træning kan faktisk godt være sjovt. Det er i hvert fald underholdende at træne med hulahopring.
 6. Balance – Slutteligt skal det nævnes, at træning med hulahopring også er med til at styrke din balance. En god balance vil gavne dig i mange sammenhænge og altså ikke kun i træningssammenhænge.

Video guide til hulahopring

Hvor tung skal min hulahopring være?

Hulahopringe fås i mange forskellige vægtklasser, hvorfor du bør gøre dig tanker om, hvor tung din hulahopring skal være. Når du udforsker markedet, skal du være bekendt med, at der findes to forskellige begreber, som mere eller mindre dækker over de samme produkter. Det omfatter henholdsvis hulahopring og powerhoop. En powerhoop er dog typisk en anelse tungere og større sammenlignet med den klassiske hulahopring.

Hulahopring med vægt

De mest almindelige varianter består af følgende:

 • 1,2 kg.
 • 1,5 kg.
 • 1,7 kg.
 • 2 kg.
 • 2,5 kg.
 • 3 kg.

Som nybegynder vil det være helt naturligt, at du går efter en af de lettere hulahopringe, da du først skal lære teknikken at kende, før du skruer op for sværhedsgraden. Du kan bruge din vægt til at afgøre, hvor tung din kommende hulahopring skal være. Benytter du dig af nedenstående vejledning, kan du måske finde den helt rigtige hulahopring:

 • Personvægt på under 55 kg. = 1,2 kg. eller 1,5 kg.
 • Personvægt på over 55 kg. =1,7 kg. eller 2 kg.
 • Øvet = 2 kg., 2,5 kg. eller 3 kg.

Vi gør opmærksom på, at ovenstående kun er vejledende. Ingen mennesker er ens, hvorfor man bør tage højde for flere individuelle faktorer, når man skal man købe en hulahopring med vægt.

Ønsker du at købe en hulahopring til et barn, bør du købe en lettere hulahopring på under 1,2 kg. Det kan ikke anbefales at træne med en for tung hulahopring, da det kan medføre smerter og i værste fald langvarige skader.

Hvor meget kan jeg tabe mig?

Der er gennem tiden rigtig mange mennesker, som har brugt hulahopring træning som en vigtig del af deres vægttab, så du kan også tabe dig ved at træne med hulahopring. Spørgsmålet er altså ikke, om du kan tabe dig, men derimod hvor meget du kan tabe dig.

Vi har ikke nogen reelle forudsætninger for at vurdere, hvor meget du kan tabe dig, da det er meget individuelt. Uanset hvor meget du træner, er det ikke sikkert, at du kommer til at tabe dig, hvis du ikke tænker over, hvad du putter i munden. Spiser du junkfood hver eneste dag, vil træningen være mere eller mindre spildt.

Der er nogle mennesker, som slet ikke taber sig, mens andre taber 5 kg. allerede den første måned. Hvor meget du taber dig vil hovedsageligt afhænge af faktorer som alder, køn, højde aktivitetsniveau, stofskifte og meget andet. Vil du gerne tabe dig hurtigt, bør du træne med din hulahopring flere gange om ugen.

Køb en billig hulahopring

Der er normalt en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet, men betyder det, at du ikke bør købe en billig hulahopring? Nej, du kan sagtens købe en billig hulahopring uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du har på flere danske webshops mulighed for at købe en fitness hulahopring til en skarp pris.

De letteste hulahopringe er typisk de billigste. Det kan dog ikke anbefales kun at have fokus på prisen, når man skal vælge den ideelle hulahopring.
Hulahopringe koster som regel fra 100 og op til 400 kr.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg vælge en hulahopring med vægt?

Ja, det vil være oplagt at vælge en hulahopring med vægt, hvis man ikke blot ser en hulahopring som et stykke legetøj, men snarere som et træningsredskab. Hulahopringe med vægt er fremragende til at træne kernemuskulaturen og har i øvrigt en positiv indvirkning på taljen. Vil du derfor bruge en hulahopring som en aktiv del af din træning, så bør hulahopringen have en smule tyngde (vægt).

Hvor længe skal jeg træne med en hulahopring?

For hyppig brug af en hulahopring kan føre til stor ømhed og ubehag, hvorfor du bør starte stille og roligt ud. Du kan evt. starte ud med at bruge hulahopringen i to minutter ad gangen pr. vej, og i takt med at du bliver bedre, kan du øge varigheden. Når du begynder at komme i rigtig god form, kan du måske komme helt op på 10-15 minutter ad gangen. Husk at skifte retning undervejs.

Hvor kan jeg købe en hulahopring?

Det kommer an på, om du ønsker at købe en hulahopring med eller uden vægt, og om hulahopringen skal bruges af et barn eller en voksen. Ønsker du at købe en hulahopring til træningsbrug, så bør du besøge nogle af de forhandlere, vi omtaler og linker til i denne guide. De fører nemlig et stort udvalg af hulahopringe med vægt.