Mavetræner

dis2

mavetræner testEn flot, veltrænet mave opnås ikke uden hårdt arbejde. Den opnås dog heller ikke uden de rette træningsredskaber.

Ønsker du at kunne tone og styrke dine mavemuskler derhjemme, er du nødt til at investere i en mavetræner. En sådan mavemaskine er udviklet specifikt til at sikre det størst mulige udbytte under din mavetræning.

Herunder præsenteres du for en række forskellige mavetrænere. Derfor vil du sandsynligvis også kunne finde den model, der er den bedste for dig herunder.

Først ser du vores 3 anbefalinger af gode og prisvenlige mavetræningsmaskiner. Du kan også læse videre, hvis du vil vide mere eller se andre mavetrænere.

Vores favorit

Tunturi Power Roller Mavetræner

Bedst Til Prisen

Odin Ab Wheel Mavehjul

Professionel Mavetræner

Inspire Abdominal Crunch Bench

Bedste træningsmaskiner til maven

Drømmer du om at få en flad mave eller måske endda en sixpack? I så fald bør du i stigende grad prioritere din mavetræning. Endvidere vil du kunne gøre klogt i at investere i forskellige træningsmaskiner til maven.

I dag findes der et væld af brugervenlige og effektive træningsmaskiner tilegnet mavetræning. Det er langt hen ad vejen en smagssag, hvilke træningsmaskiner der er bedst, men vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig lidt på vej.

Her på siden hjælper vi dig med at finde den bedste mavetræner med afsæt i dine ønsker og præferencer. Du kan forvente at blive præsenteret for både mavetræningshjul, sammenklappelige mavetrænere og meget mere inden for fitness maskiner til maven.

Hvad end du er på udkig efter den bedste, billigste, mest pladsbesparende eller mest brugervenlige mavetræner, så er vi klar til at hjælpe dig. Der er nemlig noget for enhver smag.

Alle de fremhævede træningsmaskiner er egnet til hjemmebrug, men er samtidig at finde i mange fitnesscentre landet over. Du har dermed mulighed for at få fingrene i nogle af de mavetrænere, som du kender fra dit lokale fitnesscenter.

Tunturi Power Roller Mavetræner (Vores favorit)

Tunturi Power Roller MavetrænerHer er der tale om en såkaldt ab roller fra Tunturi. Den sikrer dig en både hård og effektiv træning af dine mavemuskler. Når du bruger denne maskine til at træne mavemuskler, er du ligeledes garanteret, at du får den rette vinkel på din øvelse.

Det er en fordel, at du kan være sikker på dette, da du derved undgår at få unødig ømhed som følge af forkert udførsel af øvelsen. Den øvelse, som du kan lave med denne maskine, er vanskelig at lave som almindelig gulvøvelse uden hjælpemidler.

Mavetræneren fra Tunturi har en kraftig konstruktion, hvorfor den ikke blot er egnet til brug i hjemmet, men også i fitnesscenteret. Vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten eller holdbarheden af din mavetræner, er dette et rigtig godt valg.

Specifikationer:

 • Mærke: Tunturi
 • Produktvægt: 3,9 kg.

Ab Wheel - Nem at have med i tasken

Ab WheelEt mavetræningshjul (er også kendt som et ab wheel eller en ab roller) er et af de absolut bedste træningsredskaber. Det er det i hvert fald, hvis du har et mål om en flottere og strammere mave. Den kan nemlig være vejen til den sixpack, du længe har drømt om.

Når du træner med et sådant hjul, vil du opleve, at du ikke blot får en god træning af maven. De øvelser, der kan udføres med dette ab wheel, træner nemlig ikke kun maven. De træner også både ryg, bagdel, skuldre og arme på én og samme tid.

I takt med at du kommer i bedre form, er det muligt at øge modstanden, eftersom du kan køre hjulet længere væk fra kroppen. Med et sådant hjul er det derfor nemt at justere din mavetræning, så den harmonerer med din ønskede intensitet.

Specifikationer:

 • Mærke: Getbig
 • Produktvægt: Ukendt

cPro9 Ab Roller Mavebøjle

cPro9 Ab Roller MavebøjlecPro9 Ab Roller Mavebøjle er en mavebøjle, der kan hjælpe dig med at udføre perfekte mavebøjninger. Den er helt sort og er forsynet med en komfortabel nakkepude, der gør træningen behagelig. Derfor vil du ikke opleve gener, når du bruger denne mavebøjle.

Har du en mavebøjle som denne, vil du kunne udføre mavebøjninger fuldkommen korrekt. Det medfører derfor, at du får den maksimale effekt, da du opnår den korrekte aktivering af mavemuskler.

Hele rammen på mavebøjlen er belagt med blødt mosgummi og har en diameter på 35 mm. Uanset hvor du vælger at holde på bøjlen, er du sikker på, at det vil være komfortabelt. Desuden har nakkepuden en tykkelse på 35 - 62 mm. Stativet vejer desuden kun 3,4 kg.

Specifikationer:

 • Mærke: cPro9
 • Produktvægt: 3,4 kg.

Ab Mavetræner Basic - God til prisen

Ab Mavetræner BasicDu skal ikke nødvendigvis investere i en stor, dyr og avanceret maskine for at kunne træne dine mavemuskler. Der findes nemlig også mindre komplicerede maskiner til mavetræning. Det gælder bl.a. denne mavetræner, der kan erhverves til en rigtig budgetvenlig pris.

Kettler er skaberen af denne basic mavetræner, der foruden at kunne bruges til mavetræning fungerer glimrende som press-up stativ og dip-station. Er du træt af at lave mavebøjninger på din træningsmåtte, så kan du spice din mavetræning lidt op med en mavetræner som denne.

Mavetræneren fra Kettler kan bruges af langt de fleste. Det skal dog nævnes, at den maksimale brugervægt lyder på 100 kg. Vejer du mere end 100 kg., bør du tage et kig på nogle af de andre anbefalede mavetrænere, der typisk byder på en noget højere maksimal brugervægt.

Specifikationer:

 • Mærke: Kettler
 • Brugervægt: Op til 100 kg.

Top Sport AB 1000 - Bedste ryg- og mavebænk til prisen

Top Sport AB 1000 ryg og mavetrænerTop Sport AB 1000 er endnu en pragtfuld træningsmaskine, idet denne model ikke kun fungerer som mavebænk, men også som rygbænk. Det betyder, at du vil kunne træne både dine mave- og rygmuskler med én og samme maskine.

Bænken fra Top Sport kan justeres i højden i seks forskellige niveauer, ligesom fodpuderne kan justeres i to positioner. Du kan med fordel bruge lidt tid på at indstille bænken, inden du går i gang med din træning, så du sikrer dig den bedst mulige træning.

En anden stor fordel ved Top Sport AB 1000 er, at det er muligt at folde bænken op, så den næsten ikke fylder noget. Det gør det til en yderst pladsbesparende træningsmaskine, der egner sig fint til hjemmebrug. Mavebænken vejer i øvrigt kun 10,5 kg. og er derfor relativ let at flytte rundt på.

Specifikationer:

 • Mærke: Top Sport
 • Brugervægt: Op til 100 kg.

Freemotion Abdominal Bench F213 - Professionelt valg

Freemotion Abdominal Bench F213Blandt de dyrere – og bedste – mavetrænere vil man også støde på denne mavebænk fra Freemotion, der er produceret til professionel brug, men som også kan bruges i det private hjem.

Freemotion, en amerikansk producent af træningsmaskiner, har formået at udvikle en yderst stilfuld mavetræner i et meget kraftigt design. Da den er velegnet til centerbrug, kan du være sikker på at få leveret en bænk, der næsten ikke er til at slide op.

Bænken er naturligvis justerbar – selve ryglænet kan justeres i seks forskellige positioner, ligesom det er muligt at justere benlåsen forrest. Med så mange justeringsmuligheder vil bænken kunne bruges af langt de fleste, næsten uanset højde, drøjde og træningsniveau.

Mavebænken byder i øvrigt på en rigtig god komfort, hvilket hovedsageligt skyldes, at selve puderne byder på et 3,8 cm. tykt lag skum. Selve polstringen på puderne er i øvrig yderst slidstærk.

Specifikationer:

 • Mærke: Freemotion
 • Brugervægt: Op til 159 kg.

Mange redskaber kan fungere som mavetrænere

Træningsmaskiner - mavetrænereDu har mange muligheder, hvis du ønsker at købe en mavetræner til hjemmebrug. Der er nemlig et utal af redskaber, der kan fungere som mavetræner - og en stor del af dem er forholdsvis nemme at finde plads til i privaten.

I og med, at der er markante forskelle på de mange redskaber, er det naturligvis ikke alle, der er egnet til dig. Derfor er det vigtigt at vide, hvilken type redskab man søger, før man indleder jagten.

I denne sammenhæng er der selvfølgelig mange faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser. Det er dog hovedsageligt målet med din træning, der skal danne fundamentet for dit valg af træningsredskab.

Ligeledes skal pladsbehovet også inddrages i overvejelserne. Bor du i en lille 1-værelses lejlighed, er det næppe en stor mavetræner maskine, der er det rette valg. Her kan et lille ab wheel eksempelvis være et rigtig godt valg.

Udvalget af mavetrænere har dog en størrelse og en diversitet, der garanterer, at alle kan finde noget, der appellerer til dem. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde et redskab, du kan bruge til din mavetræning.

De fleste kan dog sagtens nøjes med et ab wheel (mavetræningshjul), som er et billigt, men effektivt redskab. Ønsker du at vide mere om dette redskab, beskrives det nærmere herunder.

Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det er det rette valg for dig. Det kan sagtens være, at der er andre redskaber, der egner sig bedre til dine behov. Hvis du har god plads i hjemmet, kan en reel mave- og rygtræningsbænk være ideel, da den giver dig mange træningsmuligheder.

Mavetræningshjulet giver en fleksibel og effektiv træning

Har du et mål om at få en mere markeret eller stærkere mave?

I så fald er det et mavetræningshjul, du skal købe. Det kendes også af mange som et ab wheel. Det er et simpelt redskab, som passer til alle, uanset hvad målet er med mavetræningen.

Ligeledes er det et billigt redskab, som passer til alles budget. Der er ikke tale om en regulær mavetræner maskine, men derimod et mindre, men dog fortsat effektivt redskab.

Som det er gældende med adskillige andre typer mavetræningsredskaber, finder du også et bredt spektrum af forskellige ab wheels. De adskiller sig på flere punkter, herunder kvalitet, funktionalitet m.m.

Den klassiske variant er lavet i plastik og har en kraftig samling i aluminium, der sikrer, at konstruktionen er stabil. Til trods for plastikken skal du derfor ikke være bekymret for, hvorvidt hjulet kan holde til vægtbelastningen.

Til trods for, at det er et enkelt redskab, yder det en effektiv træning for mange. Netop derfor er det også et yderst populært redskab.

Hvordan vælger jeg det bedste mavetræningshjul?

Har du besluttet, at du ønsker at købe et mavetræningshjul, skal du være forberedt på, at der er mange at vælge mellem. Derfor er det ikke alle hjul, der egner sig til dig.

Mange tror, at man blot skal vælge et ab wheel, der er kåret som vinder af en test. Andre tror, at de blot skal holde øje med gode tilbud. Faktum er dog, at der er mange andre faktorer, der er vigtige at have fokus på. Det omfatter blandt andet nedenstående:

 • Ergonomi: Håndtaget skal være ergonomisk udformet, således at det ikke er til gene for dine hænder under træningen.
 • Pris: Prisen skal naturligvis harmonere med dit budget.
 • Materiale: Vælg et ab wheel, der er fremstillet i robuste og holdbare materialer.
 • Konstruktion: Konstruktionen skal være holdbar og modstandsdygtig over for den vægtbelastning, det udsættes for.
 • Hjul: Vælg et hjul, der kører godt, men som også har en gummibelægning, så dit gulv ikke bliver beskadiget.
 • Design: Ikke alle vægter designet lige højt, da de fleste blot gemmer det væk efter brug.

Andre redskaber til en god mavetræning

Hab wheelvis du ikke har budgettet eller pladsen til at have én af ovenstående mavetræningsmaskiner, så er der også andre billigere og nemmere alternativer. Du kan fx vælge at investere i et AB Wheel, som er et lille, men effektivt hjul.
AB Wheel kan give dig hurtige og gode resultater, i hvert fald hvis dit mål er at få en sixpack.

AB Wheel er både billigt og nemt at opbevare og endda tage med på ferien.

Der findes dog flere forskellige AB Wheels og prisen er fra næsten intet og op til et par hundrede kroner. Der er dog også forskel på kvaliteten, og vi anbefaler at du ikke vælger den billigste model.

Kom godt i gang med din nye mavetræner

Har du fået købt en mavetræner, så er det bare om at komme i gang, og det kan kun gå for langsomt.

Har du det med at tage mange gentagelser, når det kommer til mavebøjninger og andre maveøvelser? Hvis ja, så skal du lige læse dette:

Du bør træne dine muskel ens, det gælder både om du træner maven, armene, benene eller andre muskelgrupper. Du har det måske med at tage 30, 50 eller 100 gentagelser, når det kommer til mavebøjninger? Har du nogensinde tænkt over at tage mindre gentagelser med mere vægt? Du kan nemlig få mere ud af at tage 8, 10, 12, 15 eller endda 6 gentagelser.

Hvis du kan tage 100 gentagelser, betyder det at din mavetræning er for nem. Det samme gælder, hvis du kan tage 100 gentagelser med håndvægten. Du bør tilføje ekstra vægt, så du kun kan tage måske 8-12 gentagelser. Det er langt mere effektivt og så spilder du heller ikke tiden med at tage overdrevet mange gentagelser.

Læs også denne artikel på Femina.dk – Om hvordan du opnår en fladmave. Det er nemlig ikke kun træningsudstyret der er vigtigt.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor købe en mavetræner?

Du skal købe – og bruge – en mavetræner, hvis du gerne vil have stærkere, pænere og mere markerede mavemuskler. Dette redskab er genialt til mavetræning, idet det er let at bruge, det er billigt, og så er det desuden meget pladsbesparende. Har du plads nok, så kan du også overveje at købe en mavebænk, der ligeledes danner rammer for en rigtig god mavetræning.

Hvilken mavetræner er bedst?

Der er delte meninger om, hvilken mavetræner der er den bedste. Det er helt naturligt, idet det er meget individuelt, hvilke parametre man finder relevante. Vi har haft mulighed for at teste en lang række mavetrænere og har derfor et godt indblik i mulighederne. Dette indblik deler vi med dig i denne guide, hvor vi netop omtaler en række testvindende mavetrænere.

Hvad koster en god mavetræner?

En helt almindelig mavetræner – i form af en mavebøjle – koster typisk mellem 250 og 500 kr. Det er altså et relativt billigt træningsredskab sammenlignet med så mange andre redskaber til hjemmetræning. Ønsker du at købe en decideret mavebænk, så kan prisen dog være noget højere end førnævnte. Mavebænke koster som regel mellem 500 og 10.000 kr.