Mavetræner

mavetræner testEn flot, veltrænet mave opnås ikke uden hårdt arbejde. Den opnås dog heller ikke uden de rette træningsredskaber.

Ønsker du at kunne tone og styrke dine mavemuskler derhjemme, er du nødt til at investere i en mavetræner. En sådan mavemaskine er udviklet specifikt til at sikre det størst mulige udbytte under din mavetræning.

Herunder præsenteres du for en række forskellige mavetrænere. Derfor vil du sandsynligvis også kunne finde den model, der er den bedste for dig herunder.

Først ser du vores 3 anbefalinger af gode og prisvenlige mavetræningsmaskiner. Du kan også læse videre, hvis du vil vide mere eller se andre mavetrænere.

Billigste Valg

AB Mavetræner Basic

Pris: 449 kr.

Bedst Til Prisen

Top Sport AB 1000 ryg og mavebænk

Pris: 999 kr. (Spar 300)

Professionel Mavetræner

Freemotion Abdominal Bench F213

Pris: 10.795 kr. (Spar 2.700)

Bedste træningsmaskiner til maven

Drømmer du om at få en flad mave eller måske endda en sixpack? I så fald bør du i stigende grad prioritere din mavetræning. Endvidere vil du kunne gøre klogt i at investere i forskellige træningsmaskiner til maven.

I dag findes der et væld af brugervenlige og effektive træningsmaskiner tilegnet mavetræning. Det er langt hen ad vejen en smagssag, hvilke træningsmaskiner der er bedst, men vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig lidt på vej.

Her på siden hjælper vi dig med at finde den bedste mavetræner med afsæt i dine ønsker og præferencer. Du kan forvente at blive præsenteret for både mavetræningshjul, sammenklappelige mavetrænere og meget mere inden for fitness maskiner til maven.

Hvad end du er på udkig efter den bedste, billigste, mest pladsbesparende eller mest brugervenlige mavetræner, så er vi klar til at hjælpe dig. Der er nemlig noget for enhver smag.

Alle de fremhævede træningsmaskiner er egnet til hjemmebrug, men er samtidig at finde i mange fitnesscentre landet over. Du har dermed mulighed for at få fingrene i nogle af de mavetrænere, som du kender fra dit lokale fitnesscenter.

Siddende mavetræner

Siddende mavetrænerEn siddende mavetræner er også en god mulighed, og i den forbindelse har vi fundet frem til to maskiner. Den første mavetræner er i god kvalitet og kan med fordel benyttes af både nybegynderen, såvel som den helt store fitnessnørd med store krav.

Denne siddende mavetræner giver dig mulighed for at bestemme modstanden via indstillinger og samtidig giver den mulighed for at tilføje individuel belastning. En yderst effektiv maskine, hvor du har mulighed for at tilføje flere kilo eftersom, du kommer i bedre form.

 • Denne mavetræner giver dig mulighed for at træne mavemusklerne samt rygmuskulaturen.
 • Perfekt til det lille træningslokale, men kan i den grad også bruges til et mindre motionscenter.
 • Sædet kan justeres i højden.

Mavetræner PAB21

Mavetræner PAB21PAB21 er den anden siddende mavetræner, en billigere træningsmaskine, dog heller ikke i den samme kvalitet. PAB21 giver dig også mulighed for selv at bestemme modstanden.

Du kan tilføje eller fjerne vægtskiverne for at få en tilpas belastning der passer til den enkelte person.

PAB21 minder lidt om en almindelig træningsbænk, der er dog en væsentlig forskel. Denne træningsbænk er udstyret med et kabel med kuglelejrede hjul. Det giver en langt mere effektiv træning, end en mavetræning uden belastning.

Glute- /ham Trainer GHD

Glute- /ham Trainer GHDGlute- / ham Trainer GHD er en genial træningsmaskine, som du sikkert kender, i hvert fald hvis du har været i et fitnesscenter.

Denne træningsmaskine er yderst effektiv til at få trænet både mavemuskler, rygmuskulaturen, hoftebøjeren, baglårene og endda bagdelen.

Denne mavetræner kan tilpasses til alle. Du kan både justere maskinen vandret og lodret.

Selve maskinen er udstyret med ekstra tykke puder for at gøre træningsoplevelsen bedre og mere behagelig.

Vi kan kun anbefale denne træningsmaskine, hvis du skal investere i en god og effektiv mavetræner, som du og andre med garanti vil få kæmpe glæde af!

Tunturi Power Roller Mavetræner

Tunturi Power Roller MavetrænerHer er der tale om en såkaldt ab roller fra Tunturi. Den sikrer dig en både hård og effektiv træning af dine mavemuskler. Når du bruger denne maskine til at træne mavemuskler, er du ligeledes garanteret, at du får den rette vinkel på din øvelse.

Det er en fordel, at du kan være sikker på dette, da du derved undgår at få unødig ømhed som følge af forkert udførsel af øvelsen. Den øvelse, som du kan lave med denne maskine, er vanskelig at lave som almindelig gulvøvelse uden hjælpemidler.

Mavetræneren fra Tunturi har en kraftig konstruktion, hvorfor den ikke blot er egnet til brug i hjemmet, men også i fitnesscenteret. Vil du ikke gå på kompromis med kvaliteten eller holdbarheden af din mavetræner, er dette et rigtig godt valg.

Specifikationer:

 • Mærke: Tunturi
 • Produktvægt: 3,9 kg.

Ab Wheel

Ab WheelEt mavetræningshjul (er også kendt som et ab wheel eller en ab roller) er et af de absolut bedste træningsredskaber. Det er det i hvert fald, hvis du har et mål om en flottere og strammere mave. Den kan nemlig være vejen til den sixpack, du længe har drømt om.

Når du træner med et sådant hjul, vil du opleve, at du ikke blot får en god træning af maven. De øvelser, der kan udføres med dette ab wheel, træner nemlig ikke kun maven. De træner også både ryg, bagdel, skuldre og arme på én og samme tid.

I takt med at du kommer i bedre form, er det muligt at øge modstanden, eftersom du kan køre hjulet længere væk fra kroppen. Med et sådant hjul er det derfor nemt at justere din mavetræning, så den harmonerer med din ønskede intensitet.

Specifikationer:

 • Mærke: Getbig
 • Produktvægt: Ukendt

Sammenklappelig ryg- og mavetræner

Ryg- og mavetræner sammenklappeligDette er en fin mave- og rygtræner, som kan klappes sammen. Derfor er den let at finde plads til derhjemme, da du kan klappe den sammen og stille den væk. Hvis du gerne vil kunne gemme den væk under sengen, i skabet eller bag døren, så er dette det rette valg for dig.

Af selvsamme grund er den perfekt til brug derhjemme, hvis du ikke ønsker at træne i det lokale fitnesscenter, men ligeledes ikke ønsker at være begrænset ift. øvelser. Med denne ryg- og mavetræner kan du nemlig være sikker på, at du kan udføre rigtig mange øvelser.

Rygtræneren er justerbar i hele fem forskellige niveauer. Det er en klar fordel, da det betyder, at du kan tilpasse den til rigtig mange forskellige kropshøjder. Derved kan den bruges af hele familien. Smart, ikke?

Specifikationer:

 • Mærke: Getbig
 • Produktvægt: 10 kg.

Sammenklappelig Sit Up Bench

Sammenklappelig Sit Up BenchSom følge af den negativ hældning, så er det betydeligt hårdere at lave sit-ups på denne træningsbænk. Det er en fordel, da det medfører, at du får en mere effektiv mavetræning. Med samme tidsinvestering får du derfor mere udbytte af din træning.

Den buede form på denne bænk sikrer, at du får en fantastisk mavetræning. Den sørger også for, at du opnår både sunde og ergonomiske bevægelser. Det er selvfølgelig en fordel, da det medfører, at det ikke er skadeligt for ryggen, når du udfører øvelser på bænken.

Du har end ikke brug for et sikkerhedsbælte eller lignende, når du træner på denne bænk. Det skyldes, at der allerede er integreret polstring til benene på bænken. Den maksimale belastning lyder på 100 kg., hvorfor det er en mavetræner, der kan bruges af de fleste.

Specifikationer:

 • Mærke: Getbig
 • Produktvægt: 8 kg.

cPro9 Ab Roller Mavebøjle

cPro9 Ab Roller MavebøjlecPro9 Ab Roller Mavebøjle er en mavebøjle, der kan hjælpe dig med at udføre perfekte mavebøjninger. Den er helt sort og er forsynet med en komfortabel nakkepude, der gør træningen behagelig. Derfor vil du ikke opleve gener, når du bruger denne mavebøjle.

Har du en mavebøjle som denne, vil du kunne udføre mavebøjninger fuldkommen korrekt. Det medfører derfor, at du får den maksimale effekt, da du opnår den korrekte aktivering af mavemuskler.

Hele rammen på mavebøjlen er belagt med blødt mosgummi og har en diameter på 35 mm. Uanset hvor du vælger at holde på bøjlen, er du sikker på, at det vil være komfortabelt. Desuden har nakkepuden en tykkelse på 35 - 62 mm. Stativet vejer desuden kun 3,4 kg.

Specifikationer:

 • Mærke: cPro9
 • Produktvægt: 3,4 kg.

Mange redskaber kan fungere som mavetrænere

Træningsmaskiner - mavetrænereDu har mange muligheder, hvis du ønsker at købe en mavetræner til hjemmebrug. Der er nemlig et utal af redskaber, der kan fungere som mavetræner - og en stor del af dem er forholdsvis nemme at finde plads til i privaten.

I og med, at der er markante forskelle på de mange redskaber, er det naturligvis ikke alle, der er egnet til dig. Derfor er det vigtigt at vide, hvilken type redskab man søger, før man indleder jagten.

I denne sammenhæng er der selvfølgelig mange faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser. Det er dog hovedsageligt målet med din træning, der skal danne fundamentet for dit valg af træningsredskab.

Ligeledes skal pladsbehovet også inddrages i overvejelserne. Bor du i en lille 1-værelses lejlighed, er det næppe en stor mavetræner maskine, der er det rette valg. Her kan et lille ab wheel eksempelvis være et rigtig godt valg.

Udvalget af mavetrænere har dog en størrelse og en diversitet, der garanterer, at alle kan finde noget, der appellerer til dem. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde et redskab, du kan bruge til din mavetræning.

De fleste kan dog sagtens nøjes med et ab wheel (mavetræningshjul), som er et billigt, men effektivt redskab. Ønsker du at vide mere om dette redskab, beskrives det nærmere herunder.

Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at det er det rette valg for dig. Det kan sagtens være, at der er andre redskaber, der egner sig bedre til dine behov. Hvis du har god plads i hjemmet, kan en reel mave- og rygtræningsbænk være ideel, da den giver dig mange træningsmuligheder.

Mavetræningshjulet giver en fleksibel og effektiv træning

Har du et mål om at få en mere markeret eller stærkere mave?

I så fald er det et mavetræningshjul, du skal købe. Det kendes også af mange som et ab wheel. Det er et simpelt redskab, som passer til alle, uanset hvad målet er med mavetræningen.

Ligeledes er det et billigt redskab, som passer til alles budget. Der er ikke tale om en regulær mavetræner maskine, men derimod et mindre, men dog fortsat effektivt redskab.

Som det er gældende med adskillige andre typer mavetræningsredskaber, finder du også et bredt spektrum af forskellige ab wheels. De adskiller sig på flere punkter, herunder kvalitet, funktionalitet m.m.

Den klassiske variant er lavet i plastik og har en kraftig samling i aluminium, der sikrer, at konstruktionen er stabil. Til trods for plastikken skal du derfor ikke være bekymret for, hvorvidt hjulet kan holde til vægtbelastningen.

Til trods for, at det er et enkelt redskab, yder det en effektiv træning for mange. Netop derfor er det også et yderst populært redskab.

Hvordan vælger jeg det bedste mavetræningshjul?

Har du besluttet, at du ønsker at købe et mavetræningshjul, skal du være forberedt på, at der er mange at vælge mellem. Derfor er det ikke alle hjul, der egner sig til dig.

Mange tror, at man blot skal vælge et ab wheel, der er kåret som vinder af en test. Andre tror, at de blot skal holde øje med gode tilbud. Faktum er dog, at der er mange andre faktorer, der er vigtige at have fokus på. Det omfatter blandt andet nedenstående:

 • Ergonomi: Håndtaget skal være ergonomisk udformet, således at det ikke er til gene for dine hænder under træningen.
 • Pris: Prisen skal naturligvis harmonere med dit budget.
 • Materiale: Vælg et ab wheel, der er fremstillet i robuste og holdbare materialer.
 • Konstruktion: Konstruktionen skal være holdbar og modstandsdygtig over for den vægtbelastning, det udsættes for.
 • Hjul: Vælg et hjul, der kører godt, men som også har en gummibelægning, så dit gulv ikke bliver beskadiget.
 • Design: Ikke alle vægter designet lige højt, da de fleste blot gemmer det væk efter brug.

Andre redskaber til en god mavetræning

Hab wheelvis du ikke har budgettet eller pladsen til at have én af ovenstående mavetræningsmaskiner, så er der også andre billigere og nemmere alternativer. Du kan fx vælge at investere i et AB Wheel, som er et lille, men effektivt hjul.
AB Wheel kan give dig hurtige og gode resultater, i hvert fald hvis dit mål er at få en sixpack.

AB Wheel er både billigt og nemt at opbevare og endda tage med på ferien.

Der findes dog flere forskellige AB Wheels og prisen er fra næsten intet og op til et par hundrede kroner. Der er dog også forskel på kvaliteten, og vi anbefaler at du ikke vælger den billigste model.

Kom godt i gang med din nye mavetræner

Har du fået købt en mavetræner, så er det bare om at komme i gang, og det kan kun gå for langsomt.

Har du det med at tage mange gentagelser, når det kommer til mavebøjninger og andre maveøvelser? Hvis ja, så skal du lige læse dette:

Du bør træne dine muskel ens, det gælder både om du træner maven, armene, benene eller andre muskelgrupper. Du har det måske med at tage 30, 50 eller 100 gentagelser, når det kommer til mavebøjninger? Har du nogensinde tænkt over at tage mindre gentagelser med mere vægt? Du kan nemlig få mere ud af at tage 8, 10, 12, 15 eller endda 6 gentagelser.

Hvis du kan tage 100 gentagelser, betyder det at din mavetræning er for nem. Det samme gælder, hvis du kan tage 100 gentagelser med håndvægten. Du bør tilføje ekstra vægt, så du kun kan tage måske 8-12 gentagelser. Det er langt mere effektivt og så spilder du heller ikke tiden med at tage overdrevet mange gentagelser.

Læs også denne artikel på Femina.dk – Om hvordan du opnår en fladmave. Det er nemlig ikke kun træningsudstyret der er vigtigt.