Træningsudstyr til hjemmebrug

træningsudstyrTræningsudstyr hører ikke blot til i store, offentlige fitnesscentre, men også i private hjem. Uanset om du har planer om at indrette dit eget fitnessrum eller blot vil træne i stuen, bør du forkæle dig selv med forskellige former for træningsudstyr.

Træningsudstyr fås i alle kvalitetsniveauer og prisklasser, hvorfor der helt sikkert også findes udstyr, der matcher dine kvalitetskrav og dit budget.

I denne guide vil vi lægge vægt på udstyr til hjemmetræning, så hvis du gerne vil træne derhjemme, vil du være landet på den helt rigtige side. Du kan også læse mere om trænings- og motionsmaskiner her.

Billigt træningsudstyr

Du vil måske være tilbøjelig til at tænke, at billigt træningsudstyr er i dårlig kvalitet, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Der findes nemlig meget træningsudstyr, som forhandles til faste lave priser på trods af, at kvaliteten befinder sig på et højt niveau.

Din opgave er at få dine penge til at række så langt som overhovedet muligt. Det vil derfor være oplagt at købe billigt træningsudstyr. Vil du holde dine udgifter nede, kan du med fordel gå efter noget af det udstyr, vi præsenterer dig for herunder.

Styrketræning:

Vægttab:

I vores afsnit med træningsudstyr bliver du præsenteret for mange andre former for udstyr til hjemmetræning. Sammenligner du de forskellige udstyrsdele, vil du erfare, at priserne kan variere markant.

Træningsudstyr til styrketræning

træningsudstyr til styrketræningDer findes masser af træningsudstyr til styrketræning, hvilket du kan glæde dig over, hvis du nyder at styrketræne og holde din krop ved lige. Du kan øge din styrke og muskelmasse, ligesom du kan forbedre din kondition og selvtillid, hvis du bruger mere tid på styrketræning.

Du kan ikke forvente, at du har plads og råd til at købe al det udstyr, som du er vant til at have adgang til i det lokale fitnesscenter, men det er nu heller ikke strengt nødvendigt. En god all-round træning stiller nemlig ikke særlig store krav til dit udstyr. Har du ikke plads til store træningsmaskiner i dit hjem, kan du gå efter pladsbesparende træningsudstyr.

I de kommende underafsnit kan du læse om, hvilket træningsudstyr vi anbefaler at bruge til styrketræning. Det drejer sig om henholdsvis håndvægte, kettlebells og vægtveste.

Håndvægte

Ethvert velfungerende hjemmefitness byder på håndvægte i forskellige vægtklasser.

Styrketræner du for at blive større, stærkere og mere markeret, bør du købe både tunge og lette håndvægte, så du kan træne hele kroppen alene ved brug af håndvægte. Dertil bør du købe en træningsmåtte og en træningsbænk, så du kan få det optimale ud af dine håndvægte.

Ønsker du at købe pladsbesparende træningsudstyr til hjemmetræning, bør du gå på udkig efter justerbare håndvægte, så du kan nøjes med at købe ét sæt håndvægte.

Kettlebells

Består din træning hovedsageligt af vægttræning, vil du næsten ikke kunne undvære kettlebells i dit hjemmefitness. Kettlebells sikrer dig en sjovere og mere udfordrende træning, hvor der vil være rig mulighed for afveksling.

Du kan med den rette kreative sans træne samtlige muskelgrupper, hvis du blot sørger for at købe en mindre samling af kettlebells. Før du køber udstyret, bør du undersøge, hvor meget din ideelle kettlebell vejer. Det kan du finde svar på i vores guide om emnet.

Vægtveste

Vægtveste bliver ikke købt i lige så høj grad som håndvægte og kettlebells, men du bør alligevel overveje, om du ikke vil kunne få glæde af en vægtvest. Du skal forvente, at der går noget tid, før du vænner dig til at træne med en vægtvest, men vesten er ikke desto mindre god at bruge i forbindelse med styrketræning.

Føler du ikke, at din træning er tilstrækkelig hård, vil du kunne hæve sværhedsgraden med en vægtvest. En vægtvest vejer typisk et sted mellem 10 og 30 kg. Den øgede belastning vil medføre, at træningen bliver hårdere og dermed mere effektiv.

Træningsudstyr til vægttab

træningsudstyr til vægttabDer findes også masser af træningsudstyr til vægttab, så hvis du ønsker at tabe dig og få en flottere krop, kan du med god samvittighed kaste dig over det store udvalg af udstyr. Du har måske læst, at du kan spise dig slank, men hvis du vil tabe dig hurtigt og effektivt, bør du også træne flere gange om ugen. Spiser du sundere, og træner du oftere end normalt, vil du højst sandsynligt opleve, at din kropsvægt falder relativt hurtigt.

Det koster blod, sved og tårer at tabe sig, men når du engang når dit mål, vil du med garanti føle, at det har været det hele værd. Ønsker du at kickstarte dit vægttab, bør du lægge lidt penge til side, så du kan købe det bedste udstyr til formålet.

I dette afsnit vil vi præsentere dig for anbefalelsesværdigt træningsudstyr til vægttab. Du kan forvente at læse om både yogamåtter, hulahopringe og trampoliner, som er velegnet til vægttab grundet den høje intensivitet. Ønsker du at tabe dig, bør du hovedsageligt koncentrere dig om konditionstræning, men det kan også være fint at supplere med styrketræning.

Yogamåtter

Der er ingen grund til at undervurdere yoga, når det kommer til at booste sit vægttab. Du kan nemlig smide en masse kilo, hvis du køber en yogamåtte og dyrker yoga hyppigt. Yoga er ikke den bedste træningsform, hvis man udelukkende kigger på, hvor mange kalorier man forbrænder. Til gengæld kan yoga reducere dit stressniveau og sikre dig en sundere kropsholdning, hvilket i princippet kan være med til at fremme dit vægttab.

Hulahopringe

Du kan ved at træne med en hulahopring forbrænde op til 500 kalorier i timen. Sammenligner du med andre træningsformer, vil du erfare, at træning med hulahopring er meget velegnet til vægttab. Vil du gerne tabe dig så meget som muligt, bør du købe en hulahopring med vægt. De fleste hulahopringe med vægt vejer et sted mellem 1,2 og 3 kg. Vær altid opmærksom på vægten, når du skal købe en hulahopring til dit hjemmefitness.

Trampoliner

Når samtaleemnet er træningsudstyr til vægttab, så vil en trampolin måske ikke være det første, du kommer til at tænke på. Det kan ikke desto mindre være en god idé at købe en trampolin til haven, hvis man gerne vil tabe sig og samtidig prøve nogle forskellige tricks af. Selvom trampoliner hovedsageligt udvikles til børn og unge, er der rent faktisk også mange trampoliner, som er dedikeret til voksne mennesker. Leder du netop efter udendørs træningsudstyr, vil muligheden for at købe en trampolin måske fange din interesse.

Træningsudstyr til maven

udstyr til mavetræningenDet er de færreste mennesker, som ikke drømmer om at få en flot og markeret mave. Sandheden er desværre, at det langt fra er alle, som får gjort noget ved deres drømme.

Hvad enten du er mand eller kvinde, kan du købe træningsudstyr til maven, så du kan få en fladere og mere markeret mave. Står en sixpack øverst på din ønskeliste, skal du foruden at træne også sørge for at spise sundt, så du kan skille dig af med overskydende fedt.

Hvornår mavemuskulaturen kommer tydeligt til syne kan variere fra person til person, hvorfor det er svært at svare på, hvor lav en fedtprocent man skal have for at få sixpack. Det er dog meget sandsynligt, at dine mavemuskler bliver mere tydelige, hvis du kæmper dig frem til en fedtprocent på 10 % eller derunder. Du kan evt. læse artiklen om, hvordan man får sixpack, hvis du ikke er tilfreds med din maves udseende.

Træning af mavemuskulaturen kan gribes an på mange forskellige måder, men i realiteten behøver du ikke at eje andet end en træningsmåtte. Der findes nemlig mange maveøvelser, som kan udføres siddende eller liggende på en ganske almindelig træningsmåtte.

I takt med at flere og flere mænd og kvinder drømmer om at få sixpack, er der blevet udviklet meget forskelligt træningsudstyr til mavetræning. Vi kan anbefale at købe dette udstyr:

Du kan komme et skridt tættere på din drøm om at få sixpack ved at investere i ovenstående udstyr til hjemmet. Er du typen, som går all in, bør du også få lavet en skræddersyet kostplan.

Træningsudstyr til genoptræning

genoptræningMange danskere kan nikke genkendende til, at det er en lang og sej kamp at komme sig efter en skade. Det primære formål med genoptræning er, at du skal opnå samme grad af funktionsevne som tidligere, så du kan vende tilbage til din hverdag på den bedst mulige måde. Skal det lykkes, skal du være indstillet på at træne hårdt.

Det er ikke al træningsudstyr til hjemmetræning, som er egnet til genoptræning, da noget udstyr rent faktisk kan gå hen og forværre en skade, hvis man er uheldig. For din egen skyld bør du derfor tage en snak med din fysioterapeut, før du køber udstyr.

Mangler du idéer til, hvilket udstyr der er bedst at bruge til genoptræning, så tag et kig på nedenstående inspirationsliste:

Køb træningsudstyr på nettet, hvis du gerne vil spare tid og penge. Du kan også sælge dit aflagte udstyr på nettet, hvor mange forbrugere søger efter brugt træningsudstyr.