Vægtvest - De bedste & billigste til træning, crossfit og løb

dis2

vægtvestEn vægtvest er tilegnet dig, som gerne vil opnå hurtigere og mere synlige resultater med din træning. Der er rig mulighed for at få en mere effektiv træning, hvis man benytter sig af en vægtvest grundet den ekstra belastning.

Kunne du tænke dig lidt ekstra modstand, når du styrketræner, løber eller bokser, så vil det være nærliggende for dig at købe en vægtvest, da vægtvesten netop dækker dette behov. Du kan styrke dine muskler og din udholdenhed ved at bruge en vægtvest, når du træner, så hvorfor ikke gribe chancen?

Vægtveste er tilegnet de mest hardcore fitnessudøvere, som har et brændende ønske om at gøre deres fremtidige træningspas endnu hårdere. Lyder det som sød musik i dine ører, så bør du anskaffe dig en vægtvest hurtigst muligt. Vi guider dig trin-for-trin, så du ikke står alene med opgaven.

Bedst Til Prisen

Abilica WeightVest Flexi

Kvalitets Vægtvest

cPro9 Justerbar Vægtvest 30kg

Billigt Valg

Aserve Vægtvest 1-5kg

Hvordan skal jeg træne med en vægtvest?

Der er stort set ingen grænser for, hvornår man kan bruge en vægtvest. Vestene bliver hovedsageligt brugt af danskere, som dyrker styrketræning og crossfit, men de bruges også til mange andre træningsrelaterede formål. Du kan få glæde af en vægtvest, hvis du dyrker en af disse træningsformer:

 • Styrketræning
 • Fitness
 • Crossfit
 • Løb
 • Boksning
 • Fodbold
 • Håndbold

Vær opmærksom på at ovenstående liste ikke er komplet. Der er nemlig kun tale om eksempler, hvorfor du sagtens kan bruge en vægtvest til andre formål. Du kan bruge en vægtvest, uanset om du træner i naturen, derhjemme eller i fitnesscentret. Er du fysisk aktiv, og vil du gerne maksimere din træning, så gør du dig selv en tjeneste ved at bestille en moderne vægtvest.

Bedst til prisen: Abilica WeightVest Flexi

Bedst til prisen: Abilica WeightVest FlexiAbilica WeightVest Flexi er ikke kun kendt for at byde på et sporty udtryk. Vægtvesten fra Abilica udmærker sig også ved at byde på justerbar vægtbelastning – fra 1,25 til 10 kg. Du får i alt otte vægtposer med i købet, som du kan bruge, som du vil. Vægtposerne er fyldt med jernsand.

Det er desuden en vægtvest, der kan justeres i både livvidde og brystvidde – du skal blot gøre brug af de kraftige spænder. Bemærk desuden, at der er to ekstra lommer, der med fordel kan bruges til opbevaring af nøgler, penge osv.

Den omtalte vægtvest fra Abilica kan bruges både indendørs og udendørs – selvfølgelig også om aftenen og om morgenen, idet vesten er udstyret med refleks både foran og bagpå. Ønsker du at vaske vesten, så kan du nemt gøre det – tag blot vægtposerne ud og vask vesten i hånden.

Abilica WeightVest Flexi egner sig bl.a. rigtig godt til gå- og løbeture, men kan også bruges til andre former for sport og motion.

Specifikationer:

 • Mærke: Abilica
 • Vægtbelastning: Fra 1,25 til 10 kg.

30 kg. vægtvest fra cPro9

30 kg. vægtvest fra cPro9cPro9 kommer her med en justerbar vægtvest, der er som skabt for dig, der gerne vil presses til det yderste, når du træner. Du kan nemlig få en vægtbelastning på helt op til 30 kg. ved at benytte de medfølgende vægtklodser – der medfølger 30 stk. vægtklodser. Hver vægtklods vejer 900 gram, så der er rig mulighed for at øge belastningen lidt ad gangen.

Vægtvesten er fremstillet i en god og kraftig kvalitet, der sikrer en god holdbarhed. Det er endvidere et stort plus, at en vest som denne kan bruges af stort set alle, idet det er muligt at tilpasse pasformen. Det ydre materiale består af polyester og neopren, mens materialet i vægtklodserne er solidt jern – alle sammen materialer med en god holdbarhed.

cPro9 30 kg. vægtvesten egner sig ikke kun glimrende til gå- og løbeture, men bestemt også til styrketræning, crossfrit og meget andet. Det er i øvrigt en vægtvest, der sagtens kan bruges af både mænd og kvinder.

Specifikationer:

 • Mærke: cPro9
 • Vægtbelastning: Fra 1 til 30 kg.

1-5 kg. vægtvest fra Aserve

1-5 kg. vægtvest fra AserveBlandt de billigere (og mindre tunge) vægtveste finder man denne vægtvest fra Aserve. Vægtvesten er let at justere i vægt og byder på en maksimal belastning på 5 kg. Trods den lave pris byder vægtvesten på høj slidstyrke, hvorfor du ikke skal være bekymret for at skulle udskifte vægtvesten det første lange stykke tid.

Aserve vægtvesten byder også på høj brugerkomfort. Det skyldes bl.a. den forstærkede skulderpolstring, der beskytter dine skuldre. Du kan også føle dig helt tryg ved at bruge vægtvesten udendørs efter mørkets frembrud. Vesten kommer nemlig med praktiske reflekser, der sikrer, at du bliver set, når du bevæger dig udenfor.

Vægtposerne, der giver en belastning på mellem 0,5 og 5 kg., alt efter hvor mange man bruger, består af poser indeholdende jernsand. Det ydre materiale er i øvrigt neopren og oxford.

Specifikationer:

 • Mærke: Aserve
 • Vægtbelastning: Fra 0,5 til 5 kg.

Vægtvest til træning

Vægtvest til træningDu har mulighed for at købe en ualmindelig lækker vægtvest til en skarp pris.

Vægtvesten egner sig bedst til styrketræning og crossfit, men den kan også bruges til en række andre aktiviteter. Du skal købe denne vest, hvis du er blevet overbevist om, at det er gunstigt at købe en regulerbar vægtvest. Ved bestilling kan du selv bestemme, om du vil have vægtvesten leveret med 10, 20 eller 30 kg.

Denne onesize vægtvest kan bryste sig af høj kvalitet, optimal bevægelsesfrihed og høj slidstyrke. Det tager kun et kort øjeblik at tage vægtvesten på, så du kommer ingenlunde til at spilde tiden i fitnesscentret eller i dit hjemmefitness. Der er desuden små tasker med vægte, som kan tages ud, hvilket er med til at sikre stor fleksibilitet.

Vesten er fremstillet af et særligt nylonmateriale, som er nemt at vaske ved behov. Hvordan vægten er fordelt afhænger af, hvilken vest du vælger:

 • 10 kg. vægtvest (vægte á 0,5 kg.)
 • 20 kg. vægtvest (vægte á 1 kg.)
 • 30 kg. vægtvest (vægte á 1,5 kg.)

Vægtvest til løb

Der er nogle få vægtveste, som er blevet specialudviklet til løbere og cykelryttere. Her er et eksempel på en vægtvest, som bliver brugt af mange ambitiøse løbere, så den kunne måske også være noget for dig.

Vægtvesten er designet til forskellige former for udholdenhedssport – f.eks. løb, cykling og mange andre sportsgrene. Vægten er ligeligt fordelt på overkroppen, hvilket sikrer optimal bevægelsesfrihed og balance. Tester du vesten, vil du desuden opleve, at den byder på ekstrem god ventilation. Slutteligt skal vi huske at nævne, at vesten har en smart lukkemekanisme foran. Det tager ikke mange sekunder at tage vesten af og på.

Denne vægtvest til løb og andre former for udholdenhedssport findes i tre forskellige udgaver:

 • 5 kg. vægtvest
 • 8 kg. vægtvest
 • 10 kg. vægtvest

Hvor tung skal min vægtvest være?

Ligesom det gælder for håndvægte, kettlebells og andre træningsredskaber, så er der nogle vægte, der er tungere end andre. Det gør sig også gældende for vægtveste, da der skal være noget for enhver smag. Der findes både lette og tunge vægtveste, ligesom der findes regulerbare vægtveste, hvor du selv kan regulere vægten.

De mest almindelige varianter består af følgende:

 • 5 kg.
 • 10 kg.
 • 20 kg.
 • 30 kg.
 • 40 kg.
 • 50 kg.

Hvor tung er den ideelle vægtvest? Svaret på det spørgsmål er meget individuelt, da det afhænger af, hvor stærk du er, og hvad formålet er. Skal du være godt dækket ind, så skal du vælge en regulerbar vægtvest, så du ikke kommer til at købe en vest, som enten er for tung eller for let.

Hvorfor træne med en vægtvest?

Du kunne i indledningen læse, at det kun var de mest hardcore fitnessudøvere, der benyttede sig af vægtveste, så det helt store spørgsmål er, om du tilhører den gruppe? Der er flere fordele ved at træne med en vægtvest, hvilket du kan læse alt om herunder:

 1. Maksimerer dit træningsudbytte – Er du interesseret i at maksimere udbyttet af din træning, så vil du med garanti blive glad for en vægtvest. Styrketræner du, så vil den ekstra belastning fra vægtvesten medføre, at du får større og flottere muskler, og det er jo slet ikke værst, vel?
 2. Styrker din udholdenhed – Træner du med vægtvest, så styrker du også din udholdenhed, fordi din træning bliver betydeligt hårdere og mere krævende. I takt med at du bliver mere udholdende, kan du trinvist øge belastningen, så du bliver endnu stærkere.
 3. Øger din motivation – Det kan være svært at holde motivationen ved lige, hvis man ikke føler sig bare lidt udfordret. Savner du at blive udfordret, så vil pengene til en vægtvest være givet godt ud.

Det er altså på mange måder fordelagtigt at træne med en vægtvest, så mon ikke at denne specielle vest kan være med til at optimere din træning?

Det er i første omgang vigtigt, at du finder den helt rigtige vest. Sidder vesten ikke komfortabelt på din overkrop, så vil du hurtigt blive træt af den. Føler du, at din træning er hård nok i forvejen, så bør du vente lidt med at købe en vægtvest, da den ekstra belastning stiller høje krav til din styrke og udholdenhed.

Specialudviklede vægtveste til kvinder

Selvom mænd generelt er betydeligt stærkere end kvinder, så er det ingen hemmelighed, at vægtveste også er eftertragtede blandt kvinder. Der er sågar vægtveste, som er fremstillet specielt til kvinder, da kvinder stiller nogle lidt andre krav end mænd.

Den klassiske vægtvest giver stor belastning på brystet, og det er af naturlige årsager ikke altid lige komfortabelt for kvinder. Derfor har op til flere producenter valgt at udvikle vægtveste til kvinder, hvor belastningen er placeret på ryggen frem for på brystet.

Selvom der er blevet specialudviklet vægtveste til kvinder, så er der generelt ikke den store forskel på, hvilke vægtveste der bliver brugt af henholdsvis mænd og kvinder. Alle kan komme i gang med at træne med en vægtvest, da man blot kan starte med lav belastning.

Træning med vægtvest har været in i mange år, men det er ikke utænkeligt, at efterspørgslen på vægtveste vil stige yderligere i de kommende år. Det vil højst sandsynligt ske i takt med, at vi danskere bliver både stærkere og mere dedikerede. Slår du til nu, kan du måske blive den første i din vennekreds, der ejer en vægtvest.

Hvad koster en vægtvest?

Træningsudstyr fås som regel i mange forskellige prisklasser, og det gælder naturligvis også for vægtveste. Besøger du en dansk forhandler af vægtveste, så vil du typisk erfare, at priserne varierer fra 200 og op til 2.000 kr. Der findes altså både billige og dyre vægtveste.

De tunge vægtveste er som regel dyrere end de lette, hvilket er meget naturligt. Prisen afhænger dog også af, hvem producenten er, og hvilke materialer der er blevet anvendt. Du får normalt mest for pengene ved at købe en vægtvest, som tilhører mellemprisklassen.

Følgende producenter er kendt for at fremstille vægtveste til aktive danskere:

 • Abilica
 • Adidas
 • cPro9
 • Eurosport
 • Jordan
 • Nordic Fighter
 • Titan

Tidens mest populære vægtveste stammer fra cPro9 og Kettler, så du kan med fordel kigge nærmere på, hvad disse producenter kan tilbyde.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken vægtvest er bedst?

Der er mange gode bud på, hvilken vægtvest der er bedst, men når alt kommer til alt, så afhænger det af individuelle forhold. Det afhænger bl.a. af, om vægtvesten skal bruges til styrketræning, løb, boksning eller noget helt fjerde. I vores guide om vægtveste kommer vi med nogle forskellige bud på, hvilke vægtveste der er bedst til forskellige fysiske formål.

Hvorfor købe en vægtvest?

Du skal købe en vægtvest, hvis du ønsker at presse dig selv lidt ekstra, når du styrketræner, løber eller noget helt tredje. Med en vægtvest opnår du ekstra belastning, hvilket gør din træning både hårdere og mere effektiv. Med andre ord er det din mulighed for at maksimere dit træningsudbytte. Du kan som regel justere vægtvestens vægt efter behov.