Løbebånd test

dis2

Et løbebånd er en træningsmaskine, der tillader brugeren at gå, jogge eller løbe på flade eller opadgående overflader. Løbebåndet giver en yderst effektiv kardiovaskulær træning, men styrker også ben-muskulaturen. Derfor er der flere fordele, du kan nyde godt af, hvis du motionerer kontinuerligt på et løbebånd.

Leder du efter et løbebånd til hjemmebrug, er dine muligheder mange. Derfor kan det være svært at vælge det rette løbebånd. Du kan tage udgangspunkt i en test af løbebånd, men i sidste ende er det egne kriterier og præferencer, der er afgørende. Netop derfor er det vigtigt at vælge ud fra egne behov.

Bedst Til Prisen

Masterfit TP100 Løbebånd

Bedst i test

Sole F85 løbebånd

Populært Løbebånd

ODIN T800

Bedste løbebånd til hjemmet

Det bedste løbebånd til hjemmet behøves hverken at være svært eller tidskrævende at finde. Med resultaterne fra vores test af løbebånd vil du hurtigt kunne finde ud af, hvilke løbebånd der er bedst til hjemmebrug. Ønsker du svar på, hvilket løbebånd der er bedst til prisen, så har du gjort klogt i at klikke dig ind på denne underside.

Det bedste løbebånd til hjemmebrug er et løbebånd, der byder på en god løbeflade, nyttige funktioner, mange hastighedsindstillinger m.v. Masterfit løbebånd er nogle af dem, du med fordel kan kigge nærmere på, hvis du vil være sikret en god handel. Foruden Masterfit er det værd at kigge nærmere på brands som Sole, Top Sport, ODIN og ProForm for blot at nævne nogle af alternativerne.

I forbindelse med vores omtale af de forskellige løbebånd har vi sørget for, at du bliver henvist til en forhandler, hvor du kan købe det omtalte løbebånd. Klik på disse links for at blive klogere på løbebåndenes pris, lagerstatus m.v.

Sole F85 Løbebånd (Bedst i test)

Kvinde på løbebånd. Sole F85Sole F85 er et af markedets bedste løbebånd. Derfor har det også vundet adskillige tests. Det er bl.a. blevet kåret som Best Buy og Best Folding Treadmill af flere amerikanske medier. Desuden er det også kåret som testvinder i Nordens største løbebånd test, udført af Pricerunner.

Løbebåndet er forsynet med en kraftig DC-motor med 4 HK. Derfor er du garanteret en suveræn ydeevne. F85 har også en stor løbeflade på 56 x 152 cm, hvorfor det har en lige så stor løbeflade som modellerne i dit fitnesscenter.

Løbepladen er endda støjreducerende og er forsynet med ekstra støddæmpning, hvorfor det er 40 % mere skånsomt for dine led end at løbe på asfalt.

Specifikationer:

  • Mærke: Sole
  • Tophastighed: 22 km/t

Masterfit TP100 løbebånd (Bedst til prisen)

Masterfit TP100 løbebånd

Masterfit TP100 er et løbebånd, der giver dig de bedste forudsætninger for at løbe en tur i komforten af dit eget hjem. Det er et kompakt løbebånd, der kan foldes sammen, hvorfor det ikke optager meget plads. Det egner sig primært til dig, der løber mindre ture, men kan tilpasses til alle løbeniveauer.

Løbebåndet har en tophastighed på 18 km/t og hele 15 stigningsniveauer. Der er rig mulighed for variation i din træning med de 12 forudindstillede programmer. Desuden leveres løbebåndet også med tre manuelle programmer.

På konsollen kan du følge med i de vigtigste data om løbeturen. Det inkluderer distance, kalorier, puls samt stigning. Pulsen måles via pulsmålere, der er integreret i håndtagene.

Specifikationer:

  • Mærke: Masterfit
  • Tophastighed: 18 km/t

ODIN T8 (Populært løbebånd)

Odin-T8-loebebaandODIN T8 bliver af mange betragtet som værende markedets bedste løbebånd i denne prisklasse. Løbebåndet er udviklet til dig, der ønsker at have et solid løbebånd, der har mange funktioner - blandt andet tilslutning af din smartphone eller tablet.

Løbebåndet bryster sig af en stærk motor med en maksimal styrke på 5 HK. Brugeren kan opnå en maksimal hastighed på op til 20 km/t. Det er en hastighed, der kan udfordre de fleste løbere – alt lige fra nybegynderen til den garvede løber.

T8-løbebåndet har også en stødabsorbering i særklasse, da den er udstyret med det seneste Multi Shock Absorption-system. Det er et stødabsorberingssystem, der er udviklet til at skåne dine led – og i særdeleshed dine knæ.

Specifikationer:

  • Mærke: ODIN
  • Tophastighed: 20 km/t

NordicTrack Commercial 2950 (Professionelt løbebånd)

NordicTrack Commercial 2950 løbebåndDette løbebånd er forsynet med en kraftfuld D-motor med 4,25 HK. Det yder derfor en tophastighed på hele 22 km/t. Det unikke ved løbebåndet er, at hældningen kan reguleres fra -3 til 15 %. Derfor er det både muligt at løbe ned ad bakke, men også udfordre sig selv med en stigning.

Løbebåndet har også en stor touchskærm på 22”. Her kan du følge de vigtigste data under din træning. Dertil indeholder det diverse forudindstillede træningsvideoer – faktisk får du adgang til 400 træningsvideoer, der er filmet rundt omkring i verden. Det første års medlemskab er gratis.

Derfor giver det dig virkelig mange muligheder for at variere din træning. Ofte finder de fleste også denne type træning mere motiverende.

Specifikationer:

  • Mærke: NordicTrack
  • Tophastighed: 22 km/t

Toorx Racer løbebånd - Value for money

TOORX-Racer-TRX-Racer-LoebebaandEt lækkert løbebånd fra Toorx, der passer perfekt til hjemmebrug. Løbebåndet leveres nemlig samlet. Derfor skal du ikke selv bøvle med dette. Det kan foldes op og ned, så det ikke optager for meget plads i hjemmet, når det ikke er i brug.

Brugeren har mulighed for at indstille en stigning på op til 12 %. Derfor kan det bruges til løb og powerwalking med større stigning. Desuden er løbefladen yderst stødabsorberende, da det er forsynet med hele 12 puder. Det skåner dine led og knæ, når du løber på det.

Dertil har det Quick Touch-hastighedsknapper for 3, 6, 9 og 12 km/t, hvorfor du hurtigt og nemt kan justere på hastigheden.

Specifikationer:

  • Mærke: Toorx
  • Tophastighed: 16 km/t

Top Sport TM750 S

TOP SPORT LØBEBÅND TM750 S løbebåndTM 750 S fra Top Sport er et løbebånd, der er velegnet til alle løbere. Det kan bruges til spring, powerwalk eller langdistanceløb. Det har en maksimal hastighed på 16 km/t og 16 forskellige træningsprogrammer, hvorfor de fleste kan udfordres af løbebåndet.

Løbebåndet har også en intelligent foldemekanisme, der medfører, at det kan opsættes og foldes sammen på kort tid. I liggende tilstand har det en højde på 16 cm., hvorfor du kan opbevare det under din seng e.l. Det har også transporthjul, hvorfor det er nemt at flytte.

Båndet har et aktivt støddæmpningssystem med fire puder, der giver en naturlig løbefølelse, men markant forbedret beskyttelse af led og knæ.

Specifikationer:

  • Mærke: Top Sport
  • Tophastighed: 16 km/t

Hvad træner du på et løbebånd?

Der kan være mange forskellige grunde til, at man vælger at bruge tid på et løbebånd. Løbebåndet opfylder mange forskellige behov, fordi det er egnet til forskellige formål. Det har vi valgt at kigge lidt nærmere på:

Bedre kondition: Løb betragtes som en sjov, effektiv og motiverende konditionsform, som du også kan komme i gang med at dyrke. Drømmer du om at komme i topform, så kan du opfylde din drøm ved at løbe på et bånd. Bruger du dit løbebånd jævnligt, så vil du lige så stille opleve, at din kondition bliver bedre og bedre. I den anledning vil du kunne løbe i længere tid og ved højere hastighed uden at blive træt.

Intervaltræning: Løbebånd og intervaltræning er to begreber, der sagtens kan gå hånd i hånd. Der er gode muligheder for at prøve kræfter med intervaltræning på et løbebånd. Det er en god idé at variere træningen, så man ikke mister motivationen. Du kan løbe både kortere og længere ture med varierende tempo og hældninger. Bruger du tid på intervaltræning, så vil du i mindre grad opleve, at træningen føles ensformig.

Vægttab: Du kan løbe dig slank, hvorfor et løbebånd vil kunne komme dig til glæde. Har du besluttet dig for, at du vil tabe nogle af dine overflødige kilo, så kan du med fordel begynde at dyrke konditionstræning. Det er en realitet, at man forbrænder mange kalorier, når man løber, hvorfor det er en oplagt motionsform til vægttab. Vil du tabe dig hurtigt, så vil intervaltræning være den ideelle løsning.

Video guide til køb af løbebånd

Denne vejledningsvideo fra Abilica indeholder en god løbebånd guide.

Vigtige egenskaber ved valg af løbebånd

Når du skal købe et løbebånd, er der flere faktorer, der er vigtige. Derfor er det vigtigt at vælge med omhu. Selvfølgelig skal egne kriterier og præferencer prioriteres, men der er også egenskaber, der altid skal have et vist fokus. Det er selvfølgelig gældende for både løbebånd og andre træningsmaskiner.

Læs om de vigtigste faktorer herunder.

Hastighed

Hastighed er et af de parametre, der skal være i fokus. Det er et aspekt, der er nært beslægtet med motoren, da det først og fremmest er motorens effekt, der afgør, hvor hurtigt et løbebånd er. Løbebåndets hastighed angives normalvis med et hastighedsinterval, hvilket fx kan være 0 - 16 km/t.

Er det i højere grad et gåbånd, du leder efter, er maksimumshastigheden typisk begrænset til 8 - 10 km/t. De fleste foretrækker dog at løbe i stedet for at gå ved 6 - 7 km/t. Derfor er der sjældent behov for mere end dette, hvis man leder efter et gåbånd.

Skal det bruges som løbebånd, skal det helst have en maksimal hastighed på min. 15 km/t. Jo dyrere det er, desto oftere kan det ramme 20 km/t. Det er en hastighed, som vil være tilstrækkelig for de fleste. Jo højere en hastighed man løber med, desto større et løbeareal behøves også.

Har man et ønske om at løbe ved en høj hastighed på 18 - 20 km/t, kræver det, at du har et stort løbeareal. Derved vil det føles mere komfortabelt og sikkert at løbe på båndet.

Løbeareal

Det er vigtigt at vælge et løbebånd, der har et stort løbeareal. Der skal nemlig være plads til at bevæge sig i alle retninger, når man løber. Jo mindre et areal, der er at løbe på, desto mere fokuseret bliver man også på løbearealet. Det sker på bekostning af dit fokus på selve løbetræningen.

Jo højere en hastighed man løber ved, desto sværere bliver det at holde sig på samme sted. Det er især noget, der gør sig gældende i længderetningen. Lidt forenklet kan det derfor konkluderes, at jo hurtigere man har i sinde at løbe, desto større et løbeareal er der brug for.

Her bør det selvfølgelig pointeres, at løbeareal er en af de ting, man kommer til at betale en højere pris for. Har du brug for et stort, rummeligt løbeareal, er der derfor ikke nogen vej udenom at betale for det.

Lydniveau

Skal dit løbebånd bruges derhjemme, er det vigtigt, at lydniveauet er lavt. Derved undgår man at forstyrre de øvrige beboere i boligen. Løbebåndet vil ofte blive placeret i en tv-stue e.l. Derfor vil det også være til gene, hvis lyden overdøver tv’et. Dette er især gældende, hvis der er flere i lokalet.

Lydniveauet afhænger primært af tre faktorer. Hvor robust det er, hvor stille motoren er, og dets dæmpning. Køber du et robust løbebånd med en kraftfuld og støjsvag motor, som ligeledes har en god støddæmpning, kan et løbebånd være overraskende stille.

Er du bosiddende i en lejlighed i en lydt beboelsesejendom, kan du forstyrre naboerne med støjen. Støjen er hovedsageligt forårsaget af vibrationerne, som løbebåndet afgiver til gulvet. Dernæst vil det fortsætte ud i resten af ejendommen.

Støjen minimeres ved at købe et løbebånd, der er robust og har en god dæmpning. Disse egenskaber sikrer, at vibrationerne absorberes på effektiv vis. Ønsker du at minimere støjen yderligere, er det en god idé at købe en dæmpningsmåtte, der kan lægges under løbebåndet.

Motor

I modsætning til en motionscykel eller en crosstrainer, driver brugeren ikke løbebåndet. I stedet drives det af en motor. Jo kraftigere motor, desto større effekt og arbejde kan den generere. Dette medfører, at dens motor kan drive båndet ved en høj hastighed, samtidig med at elektronikken forsynes med strøm.

Accelerationen afhænger i høj grad af motoreffekten. Har du i sinde at intervaltræne, er det vigtigt at vælge en motor, der har en vis kraft. Den skal nemlig være i stand til at accelerere hurtigt. En kraftig motor vil også kunne øge båndets levetid, da det er mere skånsomt mod elektronikken ved maksimal belastning.

Billige løbebånd har ofte en lav motorkraft på ca. 1 HK, mens de bedste løbebånd har en motorkraft på op til 3-5 HK. Hvad angår motorkraft er det vigtigt at skelne mellem top- og kontinuerlig effekt. Topeffekten er den angivne effekt, men den er typisk en del højere end den kontinuerlige effekt – ofte ca. 40 % eller derover.

Motoren overfører sin energi via en drivrem - en maskindel, der er svær at forhindre slitage på. Derfor er det også den del, der af og til går i stykker, uanset hvor meget eller hvor hårdt du bruger båndet. Det skyldes, at den er fremstillet af gummi, som tørrer ud og mister sin elasticitet, så det til sidst knækker.

Støddæmpning

Når du skal købe et løbebånd, er det også vigtigt at vælge en model med god støddæmpning. Det er nemlig med til at gøre det mere bekvemt at løbe på båndet. Dertil er det også mere skånsomt for led og knæ, da det er et underlag, der er blødere at løbe på end på f.eks. asfalt eller grus.

Det er dog ikke det hele. En god dæmpning vil også mindske diverse mislyde og vibrationer. Det er vigtigt, da de fleste helst ser, at deres løbebånd ikke larmer for meget. Det kan være, at man har lydfølsomme naboer, men det kan også være, at man blot ønsker et støjsvagt løbebånd for sin egen skyld.

Du kan finde løbebånd med flere forskellige dæmpningssystemer. Det mest almindelige er brug af såkaldte dæmpepuder af gummi. Vælger du et bånd med flere puder, vil det generelt yde en bedre dæmpning. Derfor er du også bedst tjent ved at vælge et løbebånd, der har flere dæmpepuder.

Der findes dog også andre dæmpningsmekanismer. Du kan f.eks. finde bånd, der støddæmpes via fjederophæng. Disse modeller findes dog ikke i et nært så stort omfang. Til trods for dette er det svært at sige, hvilken af de to dæmpningsmekanismer der har den bedste effekt.

Træningscomputer

Du bør også vælge et løbebånd, der er udstyret med en god træningscomputer. Den bør være forsynet med en række træningsprogrammer, som du kan vælge mellem. De fleste modeller kommer med programmer til f.eks. intervaltræning, fedtforbrænding, maraton osv.

I dag har selv de helt billige modeller også flere programmer at vælge mellem. Det bør dog bemærkes, at det ikke er antallet af programmer, der er det vigtige. Det er i højere grad indholdet af programmerne, der er det vigtige. Disse programmer har nemlig til formål at give en god og varieret træning.

Dertil giver en god computer også mulighed for at angive brugerens vægt og alder. Denne info kan bruges til at justere de mange programmer, så der altid trænes med en ideel belastning. Derved får brugeren det bedst mulige resultat af træningen. Er der mulighed for at lave egne programmer, er det også en fordel.

Flere løbebånd har også pulsmåling, hvilket kan give brugeren en god fornemmelse af, hvor hårdt de presser sig selv. Pulsen måles som regel via sensorer i håndtagene, men trådløs pulsmåling findes også i op til flere modeller. Skal du bruge trådløs pulsmåling, er man dog nødt til at løbe med et pulsbælte eller pulsur.

På de bedste træningscomputere er pulskontrol også en mulighed. Det hjælper brugeren med at opretholde det ønskede intensitetsniveau. Det sker ved, at brugerens puls måles, og computeren hele tiden sørger for at tilpasse hastigheden. Derved holdes brugerens puls konstant på den forudindstillede værdi.

Størrelse

Det er ikke alle, der er så heldige at have god plads til et løbebånd. Hvis man bor i en lejlighed eller i en anden form for mindre bolig, så er pladsen typisk begrænset. Her vil det være naturligt, at man ønsker at købe et løbebånd, der ikke fylder for meget – helst uden at have en løbeflade, der er for lille.

Derfor kan man ikke undgå, at et løbebånd har en vis størrelse. Det skal nemlig have plads til en løbeflade, der gør det muligt at løbe hurtigt, bekvemt og sikkert. Det bedste kompromis i denne forbindelse er at købe et sammenklappeligt løbebånd, der nemt kan pakkes væk, når det ikke er i brug.

Er pladsen ikke noget, der vil begrænse dig, kan man nyde godt af, at en større rammestørrelse i de fleste tilfælde giver en markant bedre kvalitet. Det skyldes, at et stort løbebånd ikke blot har et større løbeareal. Det vil også være både mere stabilt, robust og have en længere levetid. Derfor anbefales det at holde sig fra de mindre løbebånd.

Byggekvalitet

Et af de aspekter, der især er vigtigt at have fokus på, er løbebåndets byggekvalitet. Dette er der flere årsager til. Det er en vigtig grund til, at et robust løbebånd som regel har en markant længere levetid. Derfor kan det sjældent betale sig at ofre penge på et spinkelt og vaklende løbebånd.

Det er forårsaget af, at et robust løbebånd med en kraftig ramme, mekanik og elektronik ikke blot sikrer en mere stabil oplevelse. Det medfører også, at det bedre kan holde til en langvarig, hård belastning, hvilket de fleste løbebånd udsættes for. Det er særligt gældende, hvis løbebåndet hyppigt er i brug.

Et løbebånd i en bedre byggekvalitet har ofte også en højere brugervægt. Har du en høj brugervægt, så køb løbebånd med en god byggekvalitet. Prisen for et sådant løbebånd er ofte højere, ligesom du som regel også kan forvente, at det fylder mere end et mindre robust løbebånd.

Også kvaliteten på båndet hører under byggekvaliteten. Et solidt bånd skal både være tilstrækkeligt tykt og slidstærkt. Det skal nemlig kunne klare omfattende slitage, før det udskiftes. Ofte er det ikke tykkere end 1 - 2 mm. Et bånd på 2 mm. er dog som regel et kraftigt bånd, der tager lang tid at slide ned.

Mobilitet

Vælger du et tungt og robust løbebånd, er det næppe let at flytte rundt på. Det er dog heller ikke lavet til, at du skal flytte rundt på det. Dog kan du finde flere løbebånd, der er lavet til at kunne klappes sammen. Desuden har de ofte også transporthjul.

De helt tunge modeller kan dog være svære at flytte selv. Derfor kan der være behov for, at man er to om at flytte det – eller at man er stor og stærk nok til selv at flytte det. De enklere løbebånd har ofte en lav vægt, og derfor kan de som regel også nemt flyttes, da de nemt kan rulles rundt af én person.

En faktor, som mange producenter desværre overser er, at hjulene kan ende med at lave mærker i gulvet. Det sker i tilfælde af, at de er for små til løbebåndets høje vægt. Ved du, at du skal flytte en del rundt på dit løbebånd, er det en god idé at vælge en model med gode, store hjul.

Hældning

De fleste løbebånd kan hældes, så du kan gøre det mere anstrengende at løbe. Faktisk kan en lille vinkel på blot nogle få procenter medføre, at din træning bliver markant hårdere. Hældningen kan du enten justere manuelt eller automatisk.

Vælger du et af de bedre løbebånd, har det som regel automatisk hældningsjustering. Derfor er det ofte også muligt at justere på hældningen, mens man løber. På de bedste modeller går vinkelintervallet op til omtrent 15 %.

Hvad koster et løbebånd?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad et løbebånd koster. De fås nemlig i mange forskellige prisklasser. Af denne årsag er det også en god idé at sætte et budget, før du leder efter dit løbebånd. Som udgangspunkt kan løbebåndene inddeles i de nedenstående klasser.

Lavprisklasse (2.000 - 6.000 kr.)

Løbebåndene i denne prisklasse kan ofte kendes ved at være enkle, mindre robuste og billige. De har en lav vægt, en simpel træningscomputer, en knap så stabil ramme og et begrænset løbeareal. Derfor egner de sig som regel også mest til gang eller jogging.

Dertil bør det også nævnes, at de har en sparsom støddæmpning. Derfor er de ikke helt lige så skånsomme mod knogler og led som de dyrere modeller. Desuden forventes det, at deres maksimale hastighed i bedste fald er i joggetempo.

Mellemklasse (6.000 - 10.000 kr.)

I denne prisklasse kan du forvente at få et tungere løbebånd med et større løbeareal. Desuden giver det også en bedre støddæmpning og en kraftigere motor. Derfor er du garanteret, at det kan klare høje hastigheder, hvilket giver dig bedre forudsætninger for at udfordre dig selv.

Rammerne er også kraftigere. Af denne grund kan de også bryste sig af at kunne holde til en markant større belastning. Endvidere er det forventeligt, at modellerne i denne prisklasse har en træningscomputer og et display, der er mere avanceret.

Pro-klasse (10.000 - 14.000 kr.)

Modellerne i denne prisklasse er kendetegnet ved at være støjsvage, tunge, velkonstruerede og stabile. Det medfører, at de tåler regelmæssig brug i længere tid. Desuden betyder dette også, at de tåler en meget høj brugervægt.

For at garantere, at alle brugere kan udfordres af løbebåndet, er de forsynet med kraftige motorer. Derfor er de også i stand til at generere meget høje maksimumshastigheder. Kombineret med dette har løbebåndene også et stort løbeareal, der garanterer et mere komfortabelt og trygt løb.

Træningscomputeren er avanceret, ligesom de har avancerede funktioner såsom pulskontrol og indbyggede højtalere. Ikke nok med det bryster de sig som regel også af flotte displays med intuitive brugergrænseflader og store skærme, hvor relevant data om træningspasset kan følges.

Pro+-klasse (+14.000 kr.)

Vil du ikke gå på kompromis med dit valg af løbebånd? I så fald er det i denne klasse, du skal lede efter gode løbebånd tilbud. Her er der nemlig tale om løbebånd, der er henvendt til brugere på eliteniveau. Derfor er de også særligt godt egnet til både hård og regelmæssig træning.

Løbebånd som disse er derfor gode til maratonløbere og andre motionister, der har brug for en ekstra høj kvalitet og ydeevne. Desuden bryster disse modeller sig også at have et meget stort løbeareal, en kraftfuld motor og en støddæmpning, der er helt i top.

Konstruktionen er i høj kvalitet, hvilket gør løbebåndet robust og sikrer, at det kan holde til intensiv brug af flere brugere på daglig basis. Den høje kvalitet af konstruktionen betyder også, at den maksimale brugervægt ofte er markant høj.

Hvorfor vælge et løbebånd frem for andre træningsmaskiner?

Det er dit behov og din motivation for at dyrke motion, der især er udslagsgivende for, hvilken af de utallige træningsmaskiner, der er det rette valg. Derfor kan der også være mange gode grunde til, hvorfor du ikke bør købe et løbebånd, men i stedet en anden trænings- og motionsmaskine.

Har du mere eller mindre slidte knæ, vil du f.eks. være bedre stillet med en romaskine, en motionscykel eller en crosstrainer. Fælles for alle disse er, at de er mere skånsomme mod dine knæ og led end et løbebånd. Dertil kan der også være øvrige fysiske grunde til, at en anden træningsform er bedre for dit vedkommende.

Er du sikker på, at du ikke har fysiske skavanker, der forhindrer løb, er der dog også en række fordele ved at vælge et løbebånd. Det er nemlig ikke alle motionsmaskiner, der kan matche det samme resultat, som du får ud af at løbe på et løbebånd. Nogle af fordelene ved et løbebånd er angivet herunder:

  • Skånsomt: Sørger du for at købe et løbebånd i god kvalitet, vil det være skånsomt mod dine led. Det kræver dog, at du køber et løbebånd, der har god støddæmpning. I de fleste tilfælde er du dog bedre stillet med et løbebånd end at løbe på asfalt, grus e.l.
  • Kondition: Har du et mål om at styrke din kondition, er der ikke mange måder, der er bedre end at løbe på et løbebånd. Hvis du ofte løber, men har brug for et alternativ til den kolde og mørke vinter, er et løbebånd et godt køb. Er det din kondition, der skal styrkes, vil du muligvis hurtigere komme i god form ved at bruge et løbebånd end ved at motionere i samme omfang på en crosstrainer.
  • Vejret: Det er de færreste, der har lyst til at løbe udenfor, hvis det er koldt, vådt og mørkt. I sådanne tilfælde er det trods alt rarere at kunne dyrke motion indendørs. Det vil endda give dig mulighed for at følge med i din yndlingsserie på Netflix, mens du motionerer på løbebåndet.
  • Træningsoptimering: Det er betydeligt lettere at optimere din træning, hvis du løber indendørs. Her er der bedre forudsætninger for at træne dag efter dag under de samme forhold. Løber du udendørs, kan vejr og andre aspekter have en vis indflydelse på, hvordan din løbetur bliver. Det er ikke tilfældet, hvis du vælger at løbe på et løbebånd.
  • Intervaltræning: I og med, at løb er en form for motion, der vil styrke din kondition, er du garanteret, at intervaltræning også er nemt og hurtigt at opnå. Det er derfor slet ikke et problem at intervaltræne på et løbebånd, hvis der er et ønske om dette. Der er endda op til flere løbebånd, der leveres med et indbygget træningsprogram, der kan styre intervallerne for dig.
  • Vægttab: Har du et ønske om at tabe dig, er et løbebånd også til stor gavn. Det vil hurtigt kunne sætte din forbrænding i vejret, da det er hårdere at løbe end at træne på de fleste andre træningsmaskiner. Der er også andre effektive måder at tabe sig på, hvilket bl.a. inkluderer styrketræning. Kombinerer du hård styrketræning med løbetræning, vil du for alvor sætte turbo på forbrændingen.

Læs også: Crosstrainer

Hvordan vedligeholder du dit løbebånd?

Ved levering af et løbebånd vil der medfølge en brugsmanual, hvor du bl.a. kan læse om, hvordan du vedligeholder dit løbebånd. Selvom vedligeholdelse kan lyde meget krævende og besværligt, så er det langt fra tilfældet her. Vi råder dig til at rengøre og vedligeholde det på følgende måde:

  1. Tør maskinen af for sved og snavs efter brug (brug en ren og fugtig klud)
  2. Test alle funktionerne jævnligt (funktionstest)
  3. Ret løbemåtten ud, når det er nødvendigt
  4. Kontrollér remme og skruer (stram og smør efter, hvis nødvendigt)

Så let kan du altså klare både rengøring og vedligeholdelse, hvorfor du trygt kan slippe alle dine bekymringer. Oplever du, at dit løbebånd ikke virker, som det skal, så skal du tage kontakt til din forhandler hurtigst muligt. Du får som udgangspunkt mindst to års garanti / reklamationsret, når du køber et gennem en dansk forhandler.

Løbebånd og features – Disse features kan du få glæde af

Der findes simple løbebånd med få features, ligesom der findes avancerede med et væld af features. Features kan have stor betydning, fordi det kan påvirke både motivation, løbeglæde og sikkerhed.

Løbebånd med mange features koster en tand mere end gennemsnittet, men de avancerede er som regel alle pengene værd. Du vil måske mene, at nogle features er overflødige, mens andre er altafgørende for din løbeoplevelse.

De mest almindelige features:

  • Sammenklappelig og transporterbar
  • Måling og visning af data (distance, gennemsnitsfart, puls m.v.)
  • Træningsprogrammer
  • Regulering af hastighed og hældning
  • Indbygget bluetooth
  • Indbygget højtaler

Du kan i princippet godt få et løbebånd med alle ovenstående features, men det vil selvfølgelig komme til at påvirke prisen. Vil du undgå at overskride dit budget, så kan du tænke over, hvilke features der er de vigtigste for dig. De mange internationale producenter arbejder konstant på at opfinde nye og smarte features.

Hvor stor skal løbefladen være?

Løbefladen skal være så stor, at du kan løbe frit uden at føle dig begrænset af pladsen. Løbebånd kommer i mange forskellige størrelser, hvilket du måske allerede har erfaret.

Eksempler på størrelser:

  • Lille løbeflade (40 x 130 cm.)
  • Mellem løbeflade (50 x 150 cm.)
  • Stor løbeflade (56 x 152 cm.)

Ovenfor ser du eksempler på størrelser, men der findes naturligvis også mange andre størrelser. Det er de færreste løbere, der vil kunne stille sig tilfreds med en lille løbeflade. De fleste forhandlere vil anbefale, at du går efter et løbebånd med en mellem eller stor løbeflade.

Hvor stor en løbeflade du har behov for bør bl.a. afhænge af, hvor hurtigt du forventer at løbe. Foretrækker du at jogge og løbe ved lav hastighed, så kan du i realiteten godt stille dig tilfreds med en mindre løbeflade. Skal du løbe intervaller, så vil en stor løbeflade være obligatorisk. Det er oplagt at vælge den samme størrelse løbebånd, som den størrelse du er vant til at løbe på i dit lokale fitnesscenter.

Læs også: Romaskine

Hvor mange hestekræfter bør et løbebånd have?

Det kan være vanskeligt at svare på, hvor mange hestekræfter et løbebånd bør have. Svaret vil nemlig afhænge af, hvem du spørger, da der ikke findes et korrekt svar. Der er alligevel hjælp at hente for dig, der er i tvivl om, hvor mange hestekræfter dit ideelle løbebånd skal have.

Der er visse fordele ved at vælge et med en stor motor. Størrelsen på motoren har bl.a. indflydelse på, hvor meget kraft motoren kan genere uden besvær og larm. Ydermere har motorstørrelsen indflydelse på holdbarheden, da store og kraftige motorer generelt har en længere levetid. Motoren er en af de dele, der har størst indflydelse på salgsprisen.

Det er vigtigt at være særlig opmærksom på motoren, hvis løbebåndet skal bruges af flere personer til forskellige former for løb.

Det skal du lægge vægt på:

  • Din vægt
  • Antal brugere
  • Træningsmængde

Lægger du vægt på ovenstående faktorer, så har du bedre forudsætninger for at vurdere, hvor mange hestekræfter dit fremtidige løbebånd som minimum skal have.

Støjniveau – Hvor meget larmer et løbebånd?

Løbebåndet er ikke kendt som en støjende konditionsmaskine. Det reelle støjniveau kan variere fra løbebånd til løbebånd. Jo større motor, desto mindre larm – det er en god tommelfingerregel. Støjniveauet afhænger af flere forskellige ting. Det afhænger først og fremmest af din løbestil, fordi løbebåndet automatisk vil støje mere, hvis du løber tungt. Hastigheden har også noget at sige, fordi støjniveauet vil stige i takt med hastigheden.

Det er muligt at bruge et løbebånd i hjemmet uden at forstyrre hjemmets øvrige beboere. Du kan tilmed reducere støjniveauet ved at lægge en underlagsmåtte under løbebåndet. Det er heller ikke underordnet, hvor du vælger at placere det, da støjen kan virke mere voldsom i visse rum. Er støjniveauet en vigtig faktor for dig, så skal du have det i baghovedet, når du skal vurdere forskellige alternativer.

Læs også: Motionscykel

Få størst mulig glæde af dit nye løbebånd – 3 gode tips

Skal du have størst mulig glæde af dit nye løbebånd, så får du her en håndfuld gode tips, som du kan benytte dig af. Hvis du ikke allerede har fundet dit ideelle løbebånd, kan du rette din opmærksomhed mod vores anbefalinger. De 3 gode tips kommer herunder:

  1. Løb flere gange om ugen – Skal du have optimal glæde af dit nye produkt, og vil du gerne opnå resultater, så skal du løbe flere gange om ugen. Det er op til dig, om du vil have nogle faste træningstider, eller om du blot vil løbe, når du har tid og overskud. Løber du 2-3 gange om ugen á 20-40 minutter pr. gang, så er du godt på vej mod dit mål.
  1. Brug aktivt de indbyggede træningsprogrammer – Køber du et løbebånd med indbyggede træningsprogrammer, så bør du bruge de forskellige programmer aktivt. Programmerne er udviklet med det formål, at de skal kunne øge din løbeglæde og ikke mindst din motivation.
  1. Lad dig underholde samtidig – Har du tendens til at kede dig, når du løber, så kan du lade dig underholde under din løbetur. Du kan høre musik, lytte til podcasts eller se din foretrukne tv-serie, mens du brænder kalorier af på dit løbebånd. Du vil opleve, at du glemmer alt om tid og sted for en stund, hvorfor du ikke vil blive plaget af eventuel træthed og ømhed i samme grad som tidligere.

Læs også: De bedste spinningcykler

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket løbebånd er bedst til prisen?

Ønsker du at finde det bedste løbebånd til prisen? I så fald er hjælpen nær. Er dit budget ubegrænset, så kan du naturligvis blot købe et eksklusivt løbebånd til professionel brug, men vil du gerne have et godt og samtidig budgetvenligt løbebånd, så skal du vælge dit løbebånd med omhu. I denne guide får du nogle bud på, hvilke løbebånd der er bedst til prisen.

Hvad koster et godt løbebånd?

Der findes rigtig mange billige løbebånd, der byder på en fin performance, men så heller ikke mere end det. Er det vigtigt for dig, at dit løbebånd er både brugervenligt, funktionelt og holdbart, så skal du overveje dit valg af løbebånd nøje. Forvent som udgangspunkt at skulle give mellem 10.000 og 15.000 kr. for et godt løbebånd.

Hvor langt skal et løbebånd være?

Den ideelle længde til et løbebånd afhænger af flere forskellige ting. Løbebåndets længde er en vigtig faktor for nogen, mens andre slet ikke skænker denne faktor en tanke. Du kan med fordel vælge løbebånd (og længde) ud fra din højde, erfaring og skridtlængde. Vælg gerne et løbebånd med en længde på minimum 150 cm. (løbeflade) og tag desuden højde for løbebåndets bredde. Jo større længde og bredde på løbefladen, desto større et område har du at løbe på.