Pulsur

Ab wheel er et begreb, som de fleste mennesker med interesse for styrketræning kender til. Der er nemlig tale om et træningsredskab, som har eksisteret i mange år efterhånden. Drømmer du om at få byens flotteste sixpack, vil pengene til et ab wheel være givet godt ud.

Bedste Forhandler

Gode Produkter

Godt Alternativ

De bedste pulsure

Det er nemmere sagt end gjort at finde det bedste pulsur til kvinder eller mænd, hvis man ikke har mulighed for at teste flere forskellige pulsure. Det forholder sig heldigvis sådan, at vi allerede har testet markedets mange sportsure, så du slipper for at bruge tid og energi på det. Der ydes ingen garanti for, at nogle af de udvalgte pulsure vil falde i din smag, men mon ikke du vil finde mindst ét af dem interessante.

I en tid hvor der bliver produceret flere og flere pulsure, er det nødvendigt at skelne de gode fra de mindre gode. Det er netop, hvad vi har gjort i vores pulsur test. I de næste mange afsnit vil du kunne læse alt om de pulsure, vi har testet i denne omgang. Du bliver også henvist til en forhandler, hvor du kan købe det omtalte ur. Da der jævnligt bliver skiftet ud i sortimentet, kan vi ikke garantere, at det ønskede ur er på lager.

Bedst til prisen: Sportsbuddy Veryfit V1 pulsur

Sportsbuddy Veryfit V1 pulsurSportsbuddy Veryfit V1 er efter vores opfattelse det bedste pulsur til prisen lige nu. For et meget beskedent beløb kan du nemlig få fingrene i et pulsur med en verden af forskellige funktioner.

Det storsælgende pulsur fra danske Sportsbuddy er i stand til at måle både puls, aktivitet og søvn. Det er alt sammen noget, du kan tracke via uret såvel som via din telefon (gennem en app). Den medfølgende app giver dig det komplette overblik over din performance. På den måde kan du altid tracke, om du har ydet tilstrækkeligt under dine træninger, og om du har sovet nok. Der er altså tale om meget mere end bare et pulsur.

Sportsbuddy Veryfit V1 er ikke kun et hit hos private træningsudøvere, men også blandt nogle af de førende træningseksperter herhjemme. Pulsuret er f.eks. en af favoritterne hos IFORM, der tidligere har testet en lang række aktivitetsarmbånd.

Du kan som bekendt tracke både puls, aktivitet og søvn, og derudover kan du nyde godt af, at pulsuret byder på kalorietæller, opkaldsnotifikationer, alarm, klokkeslæt og meget, meget mere. For mere info om pulsuret, klik da på linket.

Desuden fås sportsuret fra Sportsbuddy i fem forskellige flotte farver.

Specifikationer:

 • Mærke: Sportsbuddy
 • Farve: Sort / blå / lilla / rød / grøn (vælg selv ved bestilling)
 • GPS: Nej

Beurer AS 87 Aktivitetstracker m. Bluetooth

Beurer AS 87 pulsur m. BluetoothBeurer AS 87 hører til blandt de billigere aktivitetstrackere på markedet, men der er bestemt ingen grund til at undervurdere uret. Trackeren byder godt nok ikke på pulsmåling, men den er til gengæld i stand til at måle din fysiske aktivitet, ligesom den kan måle, hvor længe du sover. Hvad angår den fysiske aktivitet, så kan du få det komplette overblik over din kalorieforbrænding, antal skridt, distance og meget mere. Du har desuden mulighed for at sætte daglige aktivitetsmål, som trackeren hjælper dig med at nå.

Beurer AS 87 sørger for, at du får leveret både aktivitetsovervågning og søvnanalyse via den medfølgende app. Beurer har udviklet deres egen app, der hedder beurer HealthManager – den kan downloades via både App Store og Google Play (og er selvfølgelig gratis).

Via trackeren får du i øvrigt notifikationer, når du modtager opkald, beskeder m.v. Faktisk har du også mulighed for at styre dit smartphone kamera via uret. Det er selvfølgelig muligt, fordi trackeren er Bluetooth kompatibel.

Af andre detaljer kan det nævnes, at Beurer AS 87 byder på et kraftigt Li-ion batteri, 3 års garanti og en hukommelsesplads på 15 dage og 15 nætter. Uret er desuden vandafvisende.

Specifikationer:

 • Mærke: Beurer
 • Farve: Sort
 • GPS: Nej

Beurer PM 25 pulsur

Beurer PM 25 PulsurBeurer PM 25 ligner – på dets ydre – mange andre pulsure, men faktisk er dette pulsur ikke som alle andre. Vi har nemlig at gøre med et testvindende pulsur, der rummer mange nævneværdige funktioner og specifikationer.

Beurer PM 25 er efterhånden ved at være en gammel kending, men det betyder ikke, at det ikke er pengene værd. Pulsuret fra Beurer udmærker sig bl.a. ved at være vandtæt ned til 30 meters dybde, ved at byde på et baggrundsbelyst display og ved at byde på høj pulsmålingsnøjagtighed. Med i købet får du desuden en taske til opbevaring af uret.

Listen over øvrige funktioner er lang – funktionerne tæller bl.a. kalorieforbrænding i kalorier, fedtforbrænding i gram, visning af gennemsnits- og maksimumpuls, justerbar træningszone, analog dataoverførsel og meget andet. Det er i øvrigt et pulsur, der sidder rigtig godt og behageligt om håndleddet, hvilket ligeledes er et plus, hvis man forventer at bruge sit kommende ur ofte og af og til i lang tid ad gangen.

Specifikationer:

 • Mærke: Beurer
 • Farve: Sort
 • GPS: Nej

Mest populære: Sportsbuddy Veryfit V2

Mest populære: Sportsbuddy Veryfit V2Sportsbuddy Veryfit V2 er lige nu det mest populære pulsur – og med god grund. Du får nemlig ikke blot et ur, der kan måle skridt, puls og søvn. Uret fra Sportsbuddy byder også på en lang række (otte) forskellige træningsprogrammer – til både løb, fitness, cykling, fodbold, tennis og yoga. Uanset om du er til den ene eller anden sportsgren, vil du derfor kunne få glæde af dette pulsur.

Den reelle batterilevetid afhænger altid af brug og indstillinger, men som udgangspunkt vil pulsuret kunne præstere en batterilevetid på op til 10 dage. Så længe du har pulsuret om håndleddet, og der er strøm på batteriet, vil du kunne holde overblik over din aktivitet, søvn og puls. Med uret får du også en kalorietracker, der hjælper dig med at holde styr på, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag. Det er praktisk for dig, der gerne vil tabe dig og derfor har en naturlig interesse i at være i kalorieunderskud.

Via det store OLED display vil du i øvrigt kunne modtage notifikationer, når du modtager et opkald, en SMS eller en besked via Facebook. Derved slipper du for at skulle række ud efter din smartphone, hver gang der tikker en besked e.l. ind. Som et ekstra plus lader Sportsbuddy dig vælge dit foretrukne interface – du kan pt. vælge mellem fem forskellige interfaces.

Specifikationer:

 • Mærke: Sportsbuddy
 • Farve: Sort / blå / lilla / rød / grøn (vælg selv ved bestilling)
 • GPS: Nej

Hvilket pulsur skal jeg vælge?

Det er ikke muligt at pege på ét pulsur, som vil passe til alle løbere og øvrige motionister, da vi af gode grunde stiller forskellige krav og ønsker til vores træningsudstyr. Du kan altså ikke få et nøjagtigt svar på, hvilket ur der vil passe til dig, men vi vil til gengæld gerne fortælle dig lidt om, hvordan du kan finde dit ideelle sportsur.

I første omgang bør du overveje, om dit kommende sportsur kun skal have pulsfunktion, eller om det også skal have andre funktioner? Af andre nyttige funktioner kan der nævnes gps, tidtagning, kalender og alarm. Det vil i øvrigt være en fordel at vælge et ur, som kan vise både dato og tid. Så behøver du nemlig ikke at finde din smartphone frem for at finde ud af, hvilken dato det er i dag, eller hvad klokken er.

Det næste spørgsmål er, hvor meget dit kommende sportsur må koste? For at svare på dette skal du have lagt et budget og have gjort dig nogle økonomiske tanker. Der findes pulsure til under 1.000 kroner, men skal du have et virkelig godt ur, så skal du kigge efter ure i prisklassen 2-3.000 kroner. Du kan for eksempel investere i et brugervenligt og moderne pulsur fra Polar, Sigma eller Garmin.

Overvej også dit valg af forhandler, da ikke alle forhandlere er lige servicemindede eller prisvenlige for den sags skyld.

Hvilke pulsure findes der?

pulsur testDer findes efterhånden en del forskellige pulsure, herunder analoge pulsure, digitale pulsure og pulsure med gps. Disse urtyper vil vi gerne fortælle lidt om, så du lettere kan snævre dig ind på, hvilket ur du skal købe. Der er fordele og ulemper ved alle tre urtyper. Læs mere herunder.

Analoge pulsure: Denne type pulsur er tilegnet dig, som leder efter et billigt og brugervenligt sportsur til løb eller cykling. Disse ure er typisk betydeligt billigere end de digitale ure, men til gengæld bliver de let forstyrret af signaler fra andre ure. Derfor egner disse ure sig ikke til holdtræning, idet de mange signaler kan medføre upræcise målinger.

Digitale pulsure: Et digitalt pulsur er det oplagte valg for de fleste, idet disse ure kun kommunikerer med ét bælte og ikke forstyrres af andre signaler. Stort set alle nyere pulsure er digitale, så hvorfor ikke hoppe med på bølgen med et digitalt sportsur? Det er aldrig for sent at skifte det analoge ur ud.

Pulsur med gps: Slutteligt er det værd at overveje et pulsur med kalorietæller og gps. Der er flere fordele ved at vælge et pulsur med indbygget gps-funktion – herunder præcis tracking af distance og træningstempo. Vælg med fordel et ur med håndledsmåling af pulsen.

Cykelcomputer med pulsmåler til cyklen

Pulsure er ikke kun tilegnet løbere, men også cyklister, som ofte gerne vil have et indblik i deres puls under både løb og træning. Det kan en moderne cykelcomputer med pulsmåler hjælpe med.

Med en trendy cykelcomputer kan man som regel måle både distance og hastighed. Der vil endvidere typisk medfølge en pulsmåler, så man efterfølgende kan evaluere ens præstation med udgangspunkt i ens tid, puls og andre data. Alle disse data er relevante for dig, som har en stor kærlighed for cykelsport.

Sådan måler du din puls med et pulsur

Hvordan man måler sin puls med et pulsur afhænger af, hvilket ur der er tale om. Det er nemlig forskelligt, om disse ure har indbygget pulsmåler, eller om målingen sker via det medfølgende pulsbælte.

For at måle din puls med et pulsbælte skal bæltet monteres stramt på brystkassen – direkte over hjertet. Dette kan godt føles en smule ubehageligt og anstrengende, hvorfor mange fravælger pulsbæltet. Det er alfa og omega, at pulsbæltet monteres korrekt, hvis man skal være sikker på, at målingerne bliver så nøjagtige som muligt.

For at måle din puls med et pulsur uden pulsrem eller pulsbælte skal du blot tage uret på håndleddet. Det lyder måske for godt til at være sandt, men de nyeste pulsure kan faktisk måle din puls direkte fra håndleddet. Du skal altså ikke foretage dig andet end at tage uret på. Dét er det nemme valg.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket pulsur er bedst i test?

Du kan hurtigt komme til at bruge lang tid på at finde det bedste pulsur uden held, hvis du ikke ved, hvor du skal kigge. Dén udfordring har vi dog løst; vi har nemlig fundet ud af, hvilke pulsure der klarer sig bedst i test. Disse har vi samlet på denne side, der foruden produktanbefalinger indeholder en masse nyttig viden og gode tips omhandlende pulsure.

Hvorfor bruge et pulsur?

Med et pulsur har du rig mulighed for at vurdere din træningsintensitet på baggrund af rå data i stedet for at stole på din mavefornemmelse. Du kan f.eks. måle og tracke den højeste og laveste puls efter en løbe- eller cykeltur. Dette kan hjælpe dig med at optimere din træning, og du vil i højere grad kunne måle din udvikling. Dette kan være en meget motiverende faktor.

Hvor kan jeg købe pulsure?

De bedste pulsure købes hos dedikerede online og fysiske forhandlere af træningsudstyr- og tilbehør. Vi ønsker, at du skal gøre den bedst mulige handel og henviser derfor til forhandlere, hvor du er sikret kvalitet for alle pengene. Dermed kan du få fingrene i et godt pulsur uden at blive ruineret.

De bedste mærker inden for pulsure

Hvilke mærker er de allerbedste på det danske marked?

Det spørgsmål kan der selvfølgelig være forskellige svar til, hvorfor du ikke nødvendigvis vil være enig i vores vurdering. Du er dog velkommen til at søge inspiration i vores liste over de bedste mærker lige nu. Skal du have et godt pulsur, så vil vi anbefale dig at vælge et af følgende mærker:

 • Garmin
 • Sigma
 • Polar

Alle disse mærker forhandles online. Husk at sammenligne priser, inden du afgiver en bestilling, så du ikke kommer til at betale mere end højst nødvendigt. Du kan evt. bruge de sparede penge på nyt træningsudstyr.