Pulsur

Ab wheel er et begreb, som de fleste mennesker med interesse for styrketræning kender til. Der er nemlig tale om et træningsredskab, som har eksisteret i mange år efterhånden. Drømmer du om at få byens flotteste sixpack, vil pengene til et ab wheel være givet godt ud.

Bedste Forhandler

Gode Produkter

Godt Alternativ

De bedste pulsure

Det er nemmere sagt end gjort at finde det bedste pulsur til kvinder eller mænd, hvis man ikke har mulighed for at teste flere forskellige pulsure. Det forholder sig heldigvis sådan, at vi allerede har testet markedets mange sportsure, så du slipper for at bruge tid og energi på det. Der ydes ingen garanti for, at nogle af de udvalgte pulsure vil falde i din smag, men mon ikke du vil finde mindst ét af dem interessante.

I en tid hvor der bliver produceret flere og flere pulsure, er det nødvendigt at skelne de gode fra de mindre gode. Det er netop, hvad vi har gjort i vores pulsur test. I de næste mange afsnit vil du kunne læse alt om de pulsure, vi har testet i denne omgang. Du bliver også henvist til en forhandler, hvor du kan købe det omtalte ur. Da der jævnligt bliver skiftet ud i sortimentet, kan vi ikke garantere, at det ønskede ur er på lager.

Polar pulsur (M200)

Polar pulsur (M200)Polar M200 er et moderne og populært pulsur med gps funktion. Foruden gps- og pulsfunktion skal du vide, at uret byder på vibratoralarm, personligt løbeprogram, højdemeter, aktivitetsmåler og mange andre fine funktioner. Der er altså tale om et avanceret aktivitetsur i mellemprisklassen – primært tilegnet dedikerede løbere og andre motionister.

Polar M200 benytter sig af den nyeste teknologi inden for pulsmåling – nemlig måling via håndleddet. Du kan takket være dette ur slippe for at bruge et pulsbælte, idet denne funktion er indbygget i uret.

Pulsuret har en masse funktioner, men udmærker sig også ved at være enormt brugervenligt og moderne af udseende. Bemærk i øvrigt at uret fås i andre farver end rød. Du kan for eksempel købe uret i sort – vel at bemærke til samme lave pris.

Man får under normale omstændigheder ikke meget pulsur til under tusinde kroner, men dette ur er altså et pragteksemplar på, at man godt kan få et godt ur til sport uden at bruge flere tusinde kroner.

 • Brand: Polar
 • Farve: Sort eller rød (angiv ved bestilling)
 • GPS: Ja

Polar aktivitetsmåler (A370)

Polar aktivitetsmåler (A370)Polar A370 er en mindre aktivitetsmåler med pulsfunktion, men lad dig ikke narre af dens beskedne størrelse. Denne smarte aktivitetsmåler måler ikke kun din puls i sportslige sammenhænge, men faktisk døgnet rundt, også når du sover. Dermed kan du få et helt unikt indblik i din hvilepuls, laveste puls og højeste puls.

Polar A370 er også spækket med spændende løbeprogrammer, gps funktion, sleep plus funktion og smarte notifikationer. Produktet findes i farverne hvid og sort og forhandles i to forskellige størrelser. Du skal angive den ønskede farve og størrelse ved bestilling. Benyt dig evt. af størrelsesvejledningen på produktsiden.

Det er via dette pulsur muligt at tracke de mest relevante træningsdata, ligesom man selvfølgelig kan holde øje med såvel dato som tid. Slutteligt skal det nævnes, at uret er yderst trendy og vil kunne klæde enhver mand og kvinde.

 • Brand: Polar
 • Farve: Sort eller hvid (angiv ved bestilling)
 • GPS: Ja

Garmin Forerunner 735XT EU Tri Bundle – løbeur med pulsmåling

Garmin Forerunner 735XT EU Tri Bundle – løbeur med pulsmålingGarmin Forerunner 735XT EU Tri Bundle er muligvis tidens bedste løbeur med pulsmåling. Det er i hvert fald svært ikke at blive imponeret over dette ur, som indeholder alt det, man kan drømme om.

Det er først og fremmest relevant at fremhæve de indbyggede aktivitetsprofiler, som gør det muligt at skifte mellem alt fra løb og cykling til svømning og styrketræning. Uret fungerer også som aktivitetsmåler, idet det kan måle både søvn, kalorier og skridt. Med den medfølgende pulsrem kan du også tracke din puls.

Dette Garmin pulsur vejer 40,2 gram, indeholder 80 timers aktivitetsdata, byder på op til 24 timers batterilevetid og er udstyret med et smart farvedisplay. Selve remmen er fremstillet af silikone – et yderst behageligt materiale for huden. Da uret byder på så mange forskellige funktioner, skal man indstille sig på, at der nok går lidt tid, før man har helt styr på, hvordan det skal bruges.

 • Brand: Garmin
 • Farve: Sort / grå
 • GPS: Ja

Sigma pulsur – PC 22.13 med digitalt signal

Sigma pulsur – PC 22.13 med digitalt signalSigma Sport er skaberen af dette funky pulsur, som kommer med de mest basale funktioner. Det udvalgte ur er udviklet med digital kodet transmission, hvorfor det ikke vil blive forstyrret af andre pulsmålere. Foruden puls er det muligt at måle antal kalorier. Der er selvfølgelig også tidsvisning og dato i uret.

Dette pulsur er muligvis et af de mest brugervenlige på markedet. Det er nemlig kun udstyret med to knapper, hvorfor man ikke er nødsaget til at læse en lang brugsvejledning for at bruge det. Der findes to udgaver af uret – en herreudgave og en kvindeudgave.

Sigma pulsuret kan bruges om dagen såvel som om natten, idet uret kommer med baglys i displayet. Uret er i øvrigt vandtæt og bliver leveret med et smart pulsbælte. Et bedre pulsur tilbud finder man næppe.

 • Brand: Sigma Sport
 • Farve: Grøn
 • GPS: Nej

Polar ur med pulsbælte (M400)

Polar M400 er for år tilbage blevet kåret som bedste køb af et større dansk sportsmagasin. Det er godt nok ved at være nogle år siden efterhånden, men det ændrer ikke på, at dette pulsur tilhører eliten. Polar M400 er oprindeligt et løbeur, men det kan også sagtens bruges til cykling, spinning, styrketræning og mange andre træningsformer. Med den indbyggede aktivitetsmåler er det muligt at måle både distance, kalorier og skridt. Du kan også indstille en alarm, som går i gang i tilfælde af inaktivitet.

Polar M400 er fortsat et af de absolut letteste og mest moderne pulsure på markedet. Det vejer kun 56 gram, hvorfor man nærmest ikke kan mærke, at man har det på. Da uret er så let og neutralt af udseende, vil det fungere glimrende som hverdagsur. Den eneste ulempe ved dette sportsur er, at det er nødvendigt at bruge det medfølgende pulsbælte. Her tilbydes der altså ikke måling af puls via håndleddet. Dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er en dårlig ting at bruge pulsbælte.

Polar M400 findes kun i én farve og størrelse, hvorfor der ikke er så meget at tage fejl af.

 • Brand: Polar
 • Farve: Blå
 • GPS: Ja

Hvilket pulsur skal jeg vælge?

Det er ikke muligt at pege på ét pulsur, som vil passe til alle løbere og øvrige motionister, da vi af gode grunde stiller forskellige krav og ønsker til vores træningsudstyr. Du kan altså ikke få et nøjagtigt svar på, hvilket ur der vil passe til dig, men vi vil til gengæld gerne fortælle dig lidt om, hvordan du kan finde dit ideelle sportsur.

I første omgang bør du overveje, om dit kommende sportsur kun skal have pulsfunktion, eller om det også skal have andre funktioner? Af andre nyttige funktioner kan der nævnes gps, tidtagning, kalender og alarm. Det vil i øvrigt være en fordel at vælge et ur, som kan vise både dato og tid. Så behøver du nemlig ikke at finde din smartphone frem for at finde ud af, hvilken dato det er i dag, eller hvad klokken er.

Det næste spørgsmål er, hvor meget dit kommende sportsur må koste? For at svare på dette skal du have lagt et budget og have gjort dig nogle økonomiske tanker. Der findes pulsure til under 1.000 kroner, men skal du have et virkelig godt ur, så skal du kigge efter ure i prisklassen 2-3.000 kroner. Du kan for eksempel investere i et brugervenligt og moderne pulsur fra Polar, Sigma eller Garmin.

Overvej også dit valg af forhandler, da ikke alle forhandlere er lige servicemindede eller prisvenlige for den sags skyld.

Hvilke pulsure findes der?

pulsur testDer findes efterhånden en del forskellige pulsure, herunder analoge pulsure, digitale pulsure og pulsure med gps. Disse urtyper vil vi gerne fortælle lidt om, så du lettere kan snævre dig ind på, hvilket ur du skal købe. Der er fordele og ulemper ved alle tre urtyper. Læs mere herunder.

Analoge pulsure: Denne type pulsur er tilegnet dig, som leder efter et billigt og brugervenligt sportsur til løb eller cykling. Disse ure er typisk betydeligt billigere end de digitale ure, men til gengæld bliver de let forstyrret af signaler fra andre ure. Derfor egner disse ure sig ikke til holdtræning, idet de mange signaler kan medføre upræcise målinger.

Digitale pulsure: Et digitalt pulsur er det oplagte valg for de fleste, idet disse ure kun kommunikerer med ét bælte og ikke forstyrres af andre signaler. Stort set alle nyere pulsure er digitale, så hvorfor ikke hoppe med på bølgen med et digitalt sportsur? Det er aldrig for sent at skifte det analoge ur ud.

Pulsur med gps: Slutteligt er det værd at overveje et pulsur med kalorietæller og gps. Der er flere fordele ved at vælge et pulsur med indbygget gps-funktion – herunder præcis tracking af distance og træningstempo. Vælg med fordel et ur med håndledsmåling af pulsen.

Cykelcomputer med pulsmåler til cyklen

Pulsure er ikke kun tilegnet løbere, men også cyklister, som ofte gerne vil have et indblik i deres puls under både løb og træning. Det kan en moderne cykelcomputer med pulsmåler hjælpe med.

Med en trendy cykelcomputer kan man som regel måle både distance og hastighed. Der vil endvidere typisk medfølge en pulsmåler, så man efterfølgende kan evaluere ens præstation med udgangspunkt i ens tid, puls og andre data. Alle disse data er relevante for dig, som har en stor kærlighed for cykelsport.

Sådan måler du din puls med et pulsur

Hvordan man måler sin puls med et pulsur afhænger af, hvilket ur der er tale om. Det er nemlig forskelligt, om disse ure har indbygget pulsmåler, eller om målingen sker via det medfølgende pulsbælte.

For at måle din puls med et pulsbælte skal bæltet monteres stramt på brystkassen – direkte over hjertet. Dette kan godt føles en smule ubehageligt og anstrengende, hvorfor mange fravælger pulsbæltet. Det er alfa og omega, at pulsbæltet monteres korrekt, hvis man skal være sikker på, at målingerne bliver så nøjagtige som muligt.

For at måle din puls med et pulsur uden pulsrem eller pulsbælte skal du blot tage uret på håndleddet. Det lyder måske for godt til at være sandt, men de nyeste pulsure kan faktisk måle din puls direkte fra håndleddet. Du skal altså ikke foretage dig andet end at tage uret på. Dét er det nemme valg.

De bedste mærker inden for pulsure

Hvilke mærker er de allerbedste på det danske marked?

Det spørgsmål kan der selvfølgelig være forskellige svar til, hvorfor du ikke nødvendigvis vil være enig i vores vurdering. Du er dog velkommen til at søge inspiration i vores liste over de bedste mærker lige nu. Skal du have et godt pulsur, så vil vi anbefale dig at vælge et af følgende mærker:

 • Garmin
 • Sigma
 • Polar

Alle disse mærker forhandles online. Husk at sammenligne priser, inden du afgiver en bestilling, så du ikke kommer til at betale mere end højst nødvendigt. Du kan evt. bruge de sparede penge på nyt træningsudstyr.