Træningsmaskiner til hjemmet - Find en der passer til dig

Det kan være en god idé at investere i en træningsmaskine til hjemmet. Der findes mange forskellige slags træningsmaskiner, hvorfor vi også anbefaler dig at vælge en, som kan opfylde alle dine behov. Har du endnu ikke besluttet dig for hvilken træningsmaskine, du vil vælge anbefaler vi dig at klikke dig ind på alle ovenstående træningsmaskiner og læse nærmere om dem. Der er nemlig fordele og ulemper ved alle træningsmaskiner.

Romaskine
View more
Benpres maskine
View more
Mavetræner
View more
Hometrainer
View more
Crosstrainer
View more
Motionscykel
View more
Stepmaskine
View more
Løbebånd
View more
Multitræner
View more
Spinningcykel
View more

Udvalget af træningsmaskiner

Udvalget af træningsmaskiner er stort, maskinerne er vidt forskellige og har hver deres formål. Nogen træningsmaskiner har til formål at styrke dine muskler, hvor andre har til formål at komme i form eller smide det overflødige fedt.

Træningsmaskiner kan inddeles i to hovedkategorier, som er styrketræningsmaskiner og kredsløbsmaskiner.

Styrketræningsmaskiner: Hvis dit formål med træning er, at få større muskler eller blive stærkere, så er det disse maskiner du skal kigge på. Dog skal man ikke undervurdere styrketræningen, da den også har store fordele når det handler om vægttab.

Kredsløbsmaskiner: Det perfekte valg, hvis du gerne vil tabe dig hurtigt, holde formen eller forbedre din kondition.

Er du bodybuilder, så er det helt klart styrketræningsmaskiner du skal vælge. Er du derimod typen der gerne vil tabe dig hurtigt, så er der fordele ved begge maskiner. Kredsløbsmaskiner hjælper dig med hurtigt at forbrænde fedtet, hvorimod styrketræningsmaskinerne træner musklerne, hvilket giver dig en lang efterforbrænding. Det vil altså sige træner du store muskler, som fx ben, så vil din forbrænding være forøget i op til 48 timer efter endt træning!

Hvem kan bruge træningsmaskiner?

træningsmaskine - MotionscykelTræningsmaskiner kan bruges af alle, både mænd og kvinder, unge og ældre. Der er selvfølgelig forskel på hvilke træningsmaskiner du vælger. Kondition/kredsløbsmaskiner som motionscykler, crosstrainere og løbebånd kan med fordel bruges af børn, unge, voksne og ældre, hvorimod man skal være lidt mere påpasselig med styrketræningsmaskiner til børn og til ældre med svage muskler. Hvis du er i tvivl om dit barn eller om du selv bør styrketræning, anbefaler vi dig at søge professionel rådgivning.

Hvilken træningsmaskine skal jeg vælge?

At sige hvilken træningsmaskine du skal vælge, er svært, da det kommer meget an på, hvad formålet med din træning er. Hvis du gerne vil tabe dig, så er det en kredsløbsmaskine, du skal have fat i. Som fx vores motionscykler, romaskiner eller løbebånd. Er dit formål i stedet for at opbygge muskler, så er det en styrketræningsmaskine, du skal investere i. Der findes mange gode styrketræningsmaskiner, der er nogen til at træne ben, arme, mave, ryg og så er der de maskiner, der kan træne alle musklerne. Det er selvfølgelig dyrt at investere i en styrketræningsmaskine der kan træne alle kroppens muskler, du kender sikkert nogen af maskinerne fra fitnesscentret.

Hvad bruges træningsmaskiner til?

Træningsmaskiner kan bruges til mange ting. Der er mange der vælger at investere i en træningsmaskine, da de er gode til genoptræning. Har du en skade, så må du ikke være for hård ved dig selv, og det kan derfor være en god idé at benytte nogen skånsomme træningsmaskiner. Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt hvilken maskine du vælger, da den helst skal træne de rigtige områder. Vi kan anbefale dig at spørge din fysioterapeut eller læge.

Udover genoptræning, så bruges de selvfølgelig også til almindelig mennesker uden skader. Folk der gerne vil holde formen vedlige eller tabe sig lidt ekstra.

Fordele ved træningsmaskiner

Der er mange fordele ved at benytte sig af en eller flere af ovenstående træningsmaskiner. Du kender nok allerede en del af dem, da de er nævnt tidligere i teksten, men lad os lige hurtigt opsummere, de mange fordele der er.

  1. Du kan hurtigt tabe dig nogen ekstra kilo – Har du svært ved at tage dig sammen til enten at bevæge dig udenfor eller i fitnesscentret, så er det her en god start.
  2. Opbygge muskler – Det er vigtigt at bruge sine muskler, det er også grunden til at vi har dem. Hvis du gerne vil have store muskler er der masser af gode styrketræningsmaskiner til dig.
  3. Genoptræning – Har du en skade, problemer med ryggen eller går du ikke så godt, så kan vi med fordel anbefale dig en maskine. Du skal vælge en maskine der er skånsom og ikke overbelaster dine muskler. Vælg derfor med omhu.
  4. Mange sundhedsmæssige fordele – Det siger lidt sig selv, at det er sundt at træne. Men ved at træne et par gange om ugen kan du forebygge mange sygdomme!
  5. Styrke din balance – Især ældre folk kan have en dårlig balance. Det kan derfor hjælpe på problemet med den rette maskine.
  6. Spare penge – Et fitness abonnement er ikke helt billigt, det er en træningsmaskine ej heller, men tænker du et år frem, så har du hurtigt betalt en træningsmaskine igennem dit fitness abonnement.
  7. Det er nemt – Du skal ikke bruge tid på transport frem og tilbage og du skal ikke tænke på det danske vejr!

Se også vores træningsudstyr.