Motionscykel test

motionscykel guideHar du overvejet at købe en motionscykel - Men er du i tvivl om, hvilken en du skal vælge? Eller måske er du bare i tvivl om en motionscykel er den rette træningsmaskine for dig.

Herunder anbefaler vi dig de bedste motionscykler. Se hvilken en der er bedst til prisen, hvilken en der er bedste mellemvalg og hvilken en du skal vælge, hvis du vil have det bedste af det bedste. Læs også vores guide, så du kan vælge den helt rigtige motionscykel.

Masterfit TP200

Bedst til prisen
 • Pris: 3.995,00

Abilica Premium UB motionscykel

Ekspertens anbefaling
 • Abilica Premium UB motionscykel
 • Pris: 7.495,00

Spirit Fitness CU800 motionscykel

Testvinder
 • Spirit Fitness CU800
 • Pris: 10.900,00

Valg af motionscykel - Dine behov

Når du skal vælge den rette motionscykel, så er det vigtigt at du ikke kun kigger på prisen. Det er selvfølgelig altid dejligt at finde et godt tilbud og spare en masse penge, men du skal også passe på, da det hurtigt kan blive en dårlig oplevelse. Der findes en helt masse billige motionscykler, og de er nemme at finde. Du skal også bare tænke på, at der er en grund til at de er billige, nemlig den dårlige kvalitet.

Du kan sagtens finde en god motionscykel til en fornuftig pris. Vælger du fx Masterfit TP200, som i vores test er bedst til prisen. Så er du sikker på at få en billig motionscykel i god kvalitet. Er du derimod ude efter nogen lidt bedre motionscykler, der har ekstra features, så skal du måske kigge på Sole B74 eller Spirit Fitness CU800.

Det er umuligt at sige, hvilken motionscykel der er bedst for dig, det kan du kun selv gøre op. Vi kan sagtens sige, at den dyreste af vores 3 anbefalede motionscykler, er den bedste, men hvis du ikke har de store behov, så er det måske bedre at vælge den billige.

Du kan starte med at tænke over følgende:

 • Hvor meget skal motionscyklen bruges?
 • Hvad er dit formål med den?
 • Hvor mange skal bruge den? Kun dig eller en hel familie?
 • Har du brug for en masse ekstra funktioner?

Hvis du vil finde den rette motionscykel, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i forskellen på de forskellige motionscykler. Det er samtidig også vigtigt, at du ikke køber en der er alt for billig, da du med garanti vil fortryde det på et senere tidspunkt. Har du ikke de store behov, så kan det også være for vildt at investere i den dyreste. Hvis du har 5 minutter, så anbefaler vi dig, at se nedenstående video. En ekspert fra AbilicaOnline gennemgår alle de vigtige ting.

Læs også om spinningcykler

Video guide til køb af motionscykel

Bedste valg til prisen - Masterfit TP200

motionscykel masterfit TP 200Bedst til prisen – Valget er faldet på Masterfit TP200. Det er på mange måder en fremragende motionscykel, hvor man er garanteret kvalitet for alle pengene. Du investerer i en moderne og brugervenlig motionscykel, som opfylder alle de basale krav og behov. Motionscyklen er henvendt til både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe.

Masterfit TP200 kommer med 32 modstandsniveauer, som du kan nemt kan regulere via det elegante display. På det digitale display bliver du præsenteret for de vigtigste data bestående af tid, modstand, kalorier forbrændt m.v.

Ydermere får du glæde af det justerbare sæde, indbygget pulsmåling, medfølgende adapter og meget mere. Det er en motionscykel, som du bare må opleve.

Fordele ved Masterfit TP200:

 • Kvalitet for alle pengene
 • 32 modstandsniveauer
 • Digitalt display viser vigtige træningsdata
 • Justerbart sæde (find den korrekte siddestilling)
 • Indbygget pulsmåling
 • Medfølgende adapter til cyklen

Ekspertens valg - Masterfit TP900

Ekspertens valg - Masterfit TP900Masterfit TP900 er ekspertens valg, og det forpligter naturligvis. Det forholder sig heldigvis sådan, at motionscyklen lever op til alle forventningerne. Det vil du kunne nikke genkendende til, hvis du giver den prisvenlige motionscykel en chance.

Hvad er der særligt ved denne motionscykel? Blandt de mange højdepunkter er det oplagt at fremhæve den forstærkede konstruktion, den bløde sadel, det høje antal belastningsniveauer og den praktiske størrelse.

Masterfit TP900 er en kompakt motionscykel, som kan bruges i både stuen, soveværelset og kontoret uden at optage alt for meget plads. Motionscyklen kan nemt tilpasses forskellige brugere, da det er muligt at indstille højde, siddestilling og meget mere. Det er endvidere en smal sag at flytte rundt på motionscyklen takket være de integrerede hjul foran.

Fordele ved Masterfit TP900:

 • Kraftig og robust konstruktion
 • Elektromagnetisk modstand
 • Glimrende driftsikkerhed
 • Praktisk størrelse
 • Mange grebsmuligheder
 • Håndpulsmåling
 • Blød sadel
 • Integrerede hjul foran
 • 32 belastningsniveauer

Bedste pro valg - Spirit Fitness CU800

Spirit Fitness CU800 MotionscykelBedste pro valg – Vi har valgt at udnævne Spirit Fitness CU800. Er du på udkig efter en ny motionscykel, og vil du have det bedste af det bedste, så skal du vælge denne motionscykel. Der er tale om en topmoderne motionscykel, som først og fremmest imponerer med sin generatordrevne computer, bløde og behagelige saddel og 40 modstandsniveauer.

Hvad end du er nybegynder eller professionel atlet, kan du benytte dig af denne motionscykel, som lever op til selv de strengeste krav. Det ekstra tunge svinghjul vejer 13,5 kg. Spirit Fitness CU800 er en fantastisk investering, da du er sikret mange timers effektiv motionstræning.

Fordele ved Spirit Fitness CU800:

 • Generatordrevet computer
 • 2 graders inversion på pedalerne
 • Tungt svinghjul (13,5 kg.)
 • 40 modstandsniveauer
 • Kan bruges af både nybegyndere og professionelle atleter
 • Watt-måling
 • Omfattende feedback fra computeren

Kettler motionscykel - Det billige valg

kettler axos cycle pKettler motionscykel Axos Cycle P er en billig motionscykel, som er tilegnet dig, der ikke stiller særligt mange krav til din kommende motionscykel. Selvom det er en billig motionscykel, så er kvaliteten og brugervenligheden høj.

Motionscyklen har en motiverende computer, hvor der er 12 faste programmer og 4 brugerprogrammer. Computeren er meget brugervenlig, hvilket gør den nem at betjene for enhver bruger. Computeren viser pr. automatik både energiforbrug, hastighed, omdrejninger, puls, tid og distance.

Pulsmåling kan bl.a. ske med den medfølgende ørepulsmåler. Der er desuden indbygget trådløs pulsmåler, som man også kan få glæde af.

Alt i alt er det en glimrende begyndercykel, hvor man har mulighed for at forbrænde utallige kalorier og forbedre sin kondition.

Fordele ved Kettler motionscykel Axos Cycle P:

 • Billig motionscykel
 • Høj kvalitet og brugervenlighed
 • Motiverende computer
 • 12 faste programmer og 4 brugerprogrammer
 • Visning af hastighed, energiforbrug, puls, tid, distance og omdrejninger
 • Medfølgende ørepulsmåler
 • Glimrende begyndercykel

Hvad skal man vide før køb af motionscykel?

Det er en realitet, at der er rigtigt mange faktorer, man skal tage højde for, når man skal købe en motionscykel. Som førstegangskøber får du sjældent noget godt ud af at vælge den første motionscykel, du finder hos den lokale cykelforretning. Er du opmærksom på, hvilke faktorer der har afgørende indflydelse på værdien af en motionscykel, så har du bedre forudsætninger for at træffe en klog beslutning.

Ergonomi

Skal du føle dig godt tilpas, når du sidder på din motionscykel, så er ergonomi en meget vigtig faktor. En ergonomisk motionscykel er kendetegnet ved, at den er nem at indstille, så den passer perfekt til dig. Ydermere er det et must, at motionscyklen er udstyret med et ergonomisk sæde, hvor du kan holde ud at sidde i længere tid ad gangen uden at skulle kæmpe med smerter og irritation.

Funktioner:

De fleste moderne motionscykler kommer med en håndfuld funktioner, som kan gøre træningen lidt mere interessant og udfordrende. I den anledning er det f.eks. meget normalt, at en motionscykel er udstyret med et display, hvor de vigtigste træningsdata bliver fremhævet. På dette display kan du som regel følge med i hastighed, distance, puls og meget mere. Dog kan motionscykler også byde på mange andre funktioner – heriblandt pulsmåling via pulsbælter og pulsure. Skal du købe en motionscykel, så kan du tænke over, hvilke funktioner der er de vigtigste for dig.

Indbyggede programmer:

I dag er der rig mulighed for at købe en motionscykel, der er spækket med indbyggede programmer. Der vil typisk være tale om både faste programmer og brugerprogrammer, hvor du selv kan oprette et program. Disse programmer lægger op til, at du kan udfordre dig selv og din krop med afvekslende træning. Køber du en motionscykel med mange programmer, kan du reducere risikoen for, at du kører træt i træningen. Der er nemlig rig mulighed for at køre både intervaller, sprints m.v.

Brugervægt:

Brugervægt er også en af de parametre, man skal være opmærksom på ved køb af en motionscykel. Det er nemlig et faktum, at brugervægten kan variere markant fra model til model. Brugervægten befinder sig typisk inden for 100-200 kg., hvor de fleste mennesker kan få opfyldt sine behov. Er du overvægtig, er det særligt vigtigt, at du vælger en motionscykel med en tilstrækkelig høj brugervægt. Der findes nemlig mange mindre motionscykler, som kun kan klare en brugervægt på omkring 100 kg.

Svinghjul:

Størrelsen og vægten på en motionscykels svinghjul er endnu en rigtig vigtig faktor. I den forbindelse skal man gå efter et svinghjul, der vejer så meget som muligt. Som hovedregel bør man sørge for at vælge en motionscykel med et svinghjul, der vejer minimum 6-8 kg. Der findes også motionscykler, hvor svinghjulets vægt er 10-12 kg. Skal du have det optimale ud af din træning, så er svinghjulet en af de dele, du skal være særlig opmærksom på.

Modstandstyper du kan vælge imellem

Kigger du efter motionscykler, så vil ”modstandstyper” og ”modstandsniveauer” helt sikkert være to begreber, du bliver introduceret for. Helt overordnet kan man tale om to forskellige modstandstyper, som består af henholdsvis elektromagnetisk modstand og permanentmagnetisk modstand. Hvorvidt man foretrækker den ene eller den anden modstandstype kan helt naturligt variere fra person til person.

Spørger man en fagperson til råds, så vil man som regel blive rådet til at købe en elektromagnetisk motionscykel, da de er kendt som de bedste på markedet. Der er dog også visse fordele ved at købe en motionscykel med permanentmagnetisk modstand. Fordelen ved denne modstandstype er, at de er billige at fremstille – og dermed også billige at købe for forbrugeren. Skal man have en motionscykel i lavprisklassen, så er det en motionscykel med permanentmagnetisk modstand, man skal gå efter. Ulempen ved denne type er, at der er mange bevægelige dele, der kan blive slidt, hvorfor levetiden som regel er kortere.

Opvejer du både fordele og ulemper ved de to modstandstyper, kan du nemmere tage en beslutning om, hvilken motionscykel du skal købe. Selvom der kan være forskellige holdninger til, hvad der er bedst, så er det i sidste ende dig, der står med den afgørende beslutning.

Læs også: Løbebånd test - de 3 bedste til hjemmebrug

Fordele ved en motionscykel

Hvis du endnu ikke er sikker på, om du skal købe en motionscykel eller ej. Så lad os lige fortælle dig, om de mange fordele. Så bliver du helt sikkert overbevist om, at vi har ret.

 • Nem løsning: Først og fremmest er det utroligt nemt med en motioncykel. Det er en træningsmaskine, som alle kan finde ud af. Du kan nemt have den stående derhjemme i stuen eller på kontoret.
 • Billigt og besparende i længden: Det er billigt. Det er en god investering, ift. hvad det koster at være medlem i et fitnesscenter. Hvis du tager bilen, bussen eller toget, så er der også ekstra omkostninger. Det kan hurtigt rende op i 3-5.000 kroner om året. Køber du en motionscykel, så vil du i længden spare mange penge. Den billige testvindende motionscykel koster nemlig kun lidt over de 3.000 kr.
 • Hurtigt: Udover at det er nemt og billigt, så er det også hurtigt. Hvis du har en travl hverdag, så er det ikke altid lige nemt at nå det hele, hvis der også skal være tid til familien. Har du lange arbejdsdage eller lange skoledage, så kan tiden hurtigt blive værdifuld. Har du en motionscykel hjemme, så kan du hurtigt tage en cykeltur på 20, 30 eller 60 minutter. Skal du derimod ned i et fitnesscenter, så går der hurtigt mere end 2 timer med transport, omklædning, træning, og så møder du sikkert én eller flere du kender, og falder i snak.
 • Til det dårlige vejr: I Danmark har vi mange dage med dårligt vejr. Især om vinteren kan det være svært at tage sig sammen til dyrke motion udendørs. Har du ikke mod på at cykle i kulde, regn, sne og slud. Så er det en meget god idé med en indendørscykel. Du kan med fordel købe en motionscykel, også selvom du er cykelrytter og sætter pris på at være udendørs, så er det bare ikke altid lige til.
 • Længden på cykelturen: Du bestemmer selv længden på din cykeltur, det gør du selvfølgelig også udenfor, men her kan du stoppe lige når der passer dig. Du kan hurtigt tage en ekstra km, som du måske ikke kan på samme måde, hvis du har en fast cykelrute. Det er især en fordel, hvis du er nybegynder, da du nok ikke kan cykle så mange kilometer ad gangen. Så kan du her hurtigt sige fra, når energien slipper op. Samtidig gider du nok ikke cykle flere gange dagligt udendørs, hvor du her hurtigt kan tage 5 km og 5 km igen senere.

Flere gode grunde til at cykle på Femina Søndag

Tab dig hurtigt på en motionscykel

fedtEn motionscykel er en god og effektiv måde til at smide de overflødige kilo. Faktisk er motionscyklen en af de mest effektive cardio træningsmaskiner, hvilket betyder at du hurtigt kan forbrænde noget fedt. Du kan med fordel også benytte andre kredsløbsmaskiner, som fx. løbebånd, crosstrainer eller romaskinen.

Hvis du gerne vil smide nogen kilo, så er det en god idé at købe en motionscykel med gode træningsprogrammer. Vores testvindende motionscykler har nemlig en helt masse træningsprogrammer indbygget i computeren, det betyder at du med cyklen kan få en god og effektiv træning. Du kan vælge et "Fat burner" træningsprogram, som har til formål at forbrænde en masse fedt. Det er super effektivt, hvis du vil gå ned i vægt.

Hvis du ikke vil benytte dig af træningsprogrammerne eller hvis du bare ikke har dem på din cykel, så kan du selvfølgelig lave dit eget træningsprogram eller søge inspiration på internettet. Især HIIT er effektiv til at forbrænde en masse kalorier. Det handler nemlig op at holde pulsen oppe, og det kommer den i den grad, hvis du træner HIIT.

iForm har skrevet denne artikel om, hvor meget fedt du forbrænder ved cykling at cykle på arbejde.

Underlagsmåtte til din motionscykel

underlagsmåtteEn anden god idé er at anskaffe en underlagsmåtte til din motionscykel. En underlagsmåtte er ikke ret omkostningsfuld, så det burde ikke være en hindring.

Derfor skal du anskaffe en underlagsmåtte

 • Du skåner dit gulv
 • Din træning bliver bedre - Da cyklen står mere stabilt

Vi håber du er blevet meget klogere på, hvilken motionscykel du skal vælge. Vil du se hele udvalget af motionscykler.

Læs også om: Romaskine test - de bedste romaskiner

Se også andre populære træningmaskiner

Romaskine
View more
Crosstrainer
View more
Løbebånd
View more