Squat stativ

dis2

squat stativEt squat stativ er et mere eller mindre uundværligt træningsredskab for dig, som drømmer om stærke og flotte ben. Der findes rigtig mange forskellige benøvelser, men ingen øvelser kan hamle op med squat. Squat er og bliver den mest effektive øvelse til bentræning. Det vil de fleste vægtløftere såvel som bodybuildere nikke genkendende til.

Disse smarte træningsstativer købes primært af fitnesscentre og andre virksomheder, men det er altså også muligt at købe et squat stativ som privatperson. Det kan for eksempel være, at du er på udkig efter et stativ til dit hjemmefitness. Skulle det være tilfældet, kan vi glæde dig med, at vi har testet nogle af markedets mange squat stativer. I denne guide vil vi fremhæve nogle af de stativer, som har gjort det bedst i testsammenhænge.

Hvorfor træne squat? Hvilket squat stativ skal jeg købe? Hvorfor købe et squat stativ på nettet? Det er nogle af de spørgsmål, som vi vil forsøge at svare på. Læs hele guiden og bliv meget klogere på de fine stativer til bentræning.

Bedst Til Prisen

Squat Rack / Bænkpres MS-S104

Testvinderen

Masterfit Squatrack

Godt valg

American Barbell Half Rack

Hvad er et squat rack?

Squat rack er faktisk bare et andet ord for squat stativ – så er det på plads.

Der refereres her til dét stativ, som holder vægtstangen, når man udfører øvelsen squat. Skulle du være i tvivl, kan vi fortælle, at squat er verdens mest populære benøvelse. Den er populær, idet øvelsen berører mange muskelgrupper på en gang. Dog skal det siges, at squat ikke er en helt ufarlig øvelse. Udfører man ikke øvelsen korrekt, kan man risikere at pådrage sig alvorlige skader i både ryg, knæ og ankler. Derfor er det vigtigt, at man bliver introduceret for øvelsen, inden man kaster sig ud i det. Derudover er det en god idé at starte med lav belastning – eller ingen belastning.

Stativets primære opgave er at opbevare stangen, mens du puster ud efter xx antal gentagelser. Stativet har typisk flere forskellige niveauer, så du ikke er nødsaget til at bukke dig ned eller stå på tæer for at placere vægtstangen efter brug.

Et squat rack er dog ikke bare et squat rack. Der findes rigtig mange forskellige typer, størrelser og kvaliteter. Ergo bør du ikke bare vælge det første stativ, du får øje på, da det ikke nødvendigvis er det bedste.

Squat med vægtstang

Squat med vægtstang er tilegnet dig, som finder det for nemt at bruge din egen kropsvægt. Er det tilfældet, kan du investere i et stativ, en vægtstang og en bunke vægtskiver. Du kan evt. starte med at udføre øvelsen med stangen alene. Lige så stille kan du smide nogle ekstra kg. på stangen, i takt med at du bliver stærkere.

Se evt. nedenstående video for at blive klogere på øvelsen:

Testvinder: Masterfit Squatrack

Testvinder: Masterfit SquatrackVil du gerne købe et squat stativ til dit hjemmefitness, og vil du ikke nøjes, så skal du tage et kig på dette stativ fra Masterfit. Det er nemlig et kraftigt og fleksibelt stativ, der er velegnet til tung træning. Der er monteret opbevaring til vægtskiver på stativet, men vægtskiverne medfølger ikke.

Dette squat stativ, der står i mange professionelle fitnesscentre såvel som private træningsrum, kan ikke kun justeres i højden. Det er faktisk også muligt at justere stativet i bredden. Stativet er mest egnet til squat og anden bentræning, men det er også muligt at bruge stativet til bænkpres, ligesom stativet kan agere dip-station. Dermed er der masser af mulighed for både at træne lår, baller, læg, bryst og triceps.

Masterfit squat stativet vejer i sig selv 30 kg. og kan klare en maksimal belastning på 360 kg.

Vil du også gerne eje et testvindende squat stativ, så bestil da et eksemplar af Masterfit Squatrack i dag.

Specifikationer:

  • Mærke: Masterfit
  • Egenvægt: 30 kg.
  • Maksimal belastning: Op til 360 kg.

Squat Rack / Bænkpres MS-S104

squatrack ms s104Her får du et kombineret squat og bænkpres stativ til en rigtig skarp pris – en mulighed, som du ikke må glippe. MS-S1404 stativet fra Marbo-Sport stammer fra en populær Semi Pro serie, hvorfor dette stativ og det øvrige udstyr fra serien bør falde i god jord hos selv de mest krævende fitnessudøvere.

Dette squat stativ egner sig rigtig godt til et hjemmefitness, idet det er en pladsbesparende model, der kan bruges til forskellige træningsformål. Squat holderen kan justeres i hele otte forskellige højder, ligesom bænkpres holderen kan justeres i seks forskellige højder. Selve stativet kan desuden indstilles i bredden i tre forskellige trin. Der mangler altså på ingen måde justeringsmuligheder.

Stativet byder på 22 cm. plads til at samle vægtskiver, ligesom stativet er udstyret med stødabsorberende gummi, der hvor stangen skal ligge. Under stativet finder du desuden skridsikre gummifødder, der er med til at skåne gulvet for skader.

Der medfølger ikke andet end selve stativet, hvorfor du skal ud og købe vægtskiver samt evt. en bænk og et gulvunderlag.

Specifikationer:

  • Mærke: Marbo-Sport
  • Egenvægt: 35 kg.
  • Maksimal belastning: Op til 350 kg.

Tunturi WT60 Cross Fit Rack

Tunturi WT60 Cross Fit RackTunturi WT60 er et eksklusivt squat stativ, der både pris- og kvalitetsmæssigt skiller sig ud fra de fleste andre squat stativer. Er du kvalitetsbevidst, og er du villig til at betale lidt ekstra for at få et yderst fleksibelt og holdbart stativ til din træning, så tøv ikke med at lægge dette stativ i kurven.

Som du måske allerede har regnet ud, så egner stativet sig rigtig godt til squat træning, men der er også lagt op til, at man kan udføre dips og pull ups. Ønsker du at lave dips, så skal du blot sørge for, at de medfølgende håndtag er monteret korrekt.

Squat stativet fra Tunturi giver dig også mulighed for at opbevare dine vægtskiver på en sikker og praktisk måde.

Hvis Tunturi WT60 ikke holder sig inden for dit budget, så kan du købe squat stativet på afbetaling. Så kan du nemlig nøjes med at betale et mindre beløb hver måned.

Specifikationer:

  • Mærke: Tunturi
  • Egenvægt: 57,5 kg.
  • Maksimal belastning: 200 kg.

Billigt squat stativ

billigt cpro9 squat rackBillige squat stativer hænger ikke på træerne, men det er da muligt at købe et godt stativ uden at blive ruineret. Blandt de billigste stativer finder man dette udvalgte stativ, som byder på rigtig høj kvalitet taget den lave pris i betragtning.

Dette prisvenlige squat stativ er primært tilegnet små fitnesscentre og foreninger, men kan også være et godt valg for private. Tidligere kunder fortæller, at stativet er både nemt at samle og justere, ligesom stativets gode stabilitet fremhæves. Skal man stole på kundeanmeldelser, så er stativet alle pengene værd.

Stort squat rack stativ

Stort squat rack stativSkal du have fingrene i et stort og robust squat rack stativ, så vil dette produkt være et glimrende valg. Den helt store fordel ved stativet er, at det ikke kun egner sig til squat, men også til curl, bænkpres, row og mange andre øvelser. Med andre ord kan du træne hele kroppen ved at investere i dette stativ. Dog skal bænke og andet udstyr købes som tilbehør.

Med dette squat rack stativ kan din vægtstang placeres i mange forskellige højder. Det er i øvrigt værd at bemærke, at stativet er blevet udstyret med en hvileplads nederst. Dette er yderst praktisk, når man udfører squat, idet hvilepladsen har en beskyttende effekt.

Justerbart squat standerstativ

Justerbart squat standerstativDette justerbare squat standerstativ kan både bruges med og uden træningsbænk. Du kan for eksempel udføre skulderpres og squat uden bænk, ligesom du kan udføre øvelser som bænkpres med bænk. Der er altså rig mulighed for at træne hele kroppen, hvis man blot investerer i dette stativ sammen med en bænk og en lang vægtstang.

Det justerbare stativ udmærker sig ved at kunne justeres i både højden og bredden. Den har desuden dips stænger på bagsiden af holderne, således at der er mulighed for at træne triceps. Stativet kommer desuden med ekstra vægtskiveholdere. Stativet vejer i sig selv omkring 19 kg. Det er svært at komme med bare én god grund til ikke at købe dette squat stativ.

Squat vægtstang

Squat vægtstangDet er nærmest umuligt at tale om squat stativer uden også at tale om squat vægtstænger. Derfor vil vi gerne introducere dig for denne fine stang.

I princippet kan man godt bruge vægtstangen uden et stativ, men skal du have mulighed for at træne alle tænkelige øvelser, så bør du udstyre dit hjemmefitness med både stativ og stang. Den 130 cm. lange vægtstang er fremstillet af plastik og vejer omkring 1,5 kg. Med i prisen medfølger der en håndfuld vægtskiver og to fjederlåse. Det er naturligvis muligt at tilkøbe flere vægtskiver, hvis behovet skulle opstå.

Find vægtstænger til dit squat stativ

Find vægtstænger til dit squat stativDet er ikke svært at argumentere for, at det er en god idé at købe et squat stativ, men det er en kendsgerning, at et træningsstativ ikke er meget værd, hvis man ikke også ejer vægtstænger og vægtskiver. Derfor kan du med fordel putte et par vægtstænger og vægtskiver i kurven, nu hvor du alligevel skal til at bestille et stativ.

Da det kan være svært at gennemskue, hvilke vægtskiver der passer til hvilke vægtstænger, råder vi dig til at købe et komplet sæt, hvor både stænger og skiver medfølger. Det er typisk både billigere og nemmere at gribe det an på denne måde.

Du skal i dit valg af vægtstang ikke kun tage højde for prisen, men også materialet, længden, vægten og andre faktorer. Alt dette bør fremgå af produktbeskrivelsen, når du handler på nettet. De bedste vægtstænger til et squat stativ vejer typisk et sted mellem 15 og 20 kg.

Tilkøb en squat nakkepude til din vægtstang

Tilkøb en squat nakkepude til din vægtstangSkal du undgå at ødelægge din ryg og nakke, når du træner ben, så bør du investere i en nakkepude til din vægtstang. En squat nakkepude gør træningen lidt mere komfortabel, idet den minimerer risikoen for skader og smerter. For at få glæde af nakkepuden er det alfa og omega, at du monterer den korrekt.

Du kan for eksempel købe denne nakkepude med velcrolukning, hvis du ønsker en nakkepude, som er nem at sætte på. Den fine nakkepude er lige nu at finde på tilbud, så hvad venter du på? Man finder ikke en bedre squat nakkepude til prisen.

Dog er det ikke altid en god idé at bruge en nakkepude. Læs mere om det her.

Hvad træner man ved squat?

Squat er en benøvelse – så langt, så godt.

De fleste ved, at man træner ben, når man udfører squat, men hvilke specifikke muskelområder bliver egentlig berørt? Squat styrker primært musklerne i baglår, forlår og baller. Der er med andre ord mulighed for at squatte sig til pæne og stærke ben samt numse. Øvelsen er yderst populær hos både mænd og kvinder.

Foruden at træne dine ben og baller kan du glæde dig over, at du træner din koordinationsevne og core. Der er altså mange gode grunde til at eksperimentere med forskellige squat-øvelser. Squat er dog ikke en anbefalelsesværdig øvelse for dig, som døjer med knæ- eller rygskader. Du bør i hvert fald være yderst forsigtig, hvis det er tilfældet. Læs mere om træningsøvelsen her og her.

Køb stativet online og spar penge

I dag kan man købe stort set alt på nettet og endda opnå store besparelser, men gælder det også for squat stativer?

Ja, det gør det faktisk. Der er rig mulighed for at spare rigtig mange penge, faktisk op til flere tusinde, på træningsstativer, herunder squat stativer. Den eneste lille udfordring ved at handle online er, at du hverken kan se, røre eller prøve stativet før køb. Det er derfor lidt af et sats at bestille det på nettet. Dog skal det siges, at stativet naturligvis kan returneres, hvis det ikke lever op til forventningerne.

Da danske forhandlere selv fastlægger deres priser, kan du godt opleve, at det ønskede squat stativ koster 1.500 kr. hos den ene forhandler og 2.700 kr. hos den anden. Det er blot med til at understrege, at det er klogt at sammenligne priser på træningsudstyr. Det er selvfølgelig betydeligt nemmere at sammenligne priser online end offline, da man lynhurtigt kan indhente priser fra de forskellige forhandlere online.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket squat stativ er det bedste til hjemmet?

Flere faktorer spiller ind, når det kommer til at finde det bedste squat stativ til hjemmet. De mest populære squat stativer byder dog på nogle af de samme kvaliteter – de er pladsbesparende, slidstærke og fleksible. Ønsker du mere konkrete bud på, hvilke stativer der er bedst til squat, så find vores nuværende anbefalinger i guiden.

Er det værd at købe et squat rack?

Ja, det er bestemt værd at købe et squat rack, hvis man gerne vil sikre sig en så effektiv og god bentræning som muligt. Du kan godt udføre squat og andre benøvelser uden et squat rack, men det er ingen hemmelighed, at du typisk opnår bedre resultater ved at bruge et stativ. Selvom det kaldes et squat rack, så er det en kendsgerning, at stativet også kan bruges til andre øvelser end squat – eksempelvis skulderpres.

Hvad koster et squat stativ?

Squat stativer kan være mere eller mindre fleksible og holdbare og vil derfor også variere i pris. Stativerne til private koster ofte mellem 2.000 og 6.000 kr., så hvis dit budget matcher dette, så bør du have gode forudsætninger for at finde det rette stativ uden at sprænge budgettet. Gå hellere lidt op i pris for at få et ordentligt stativ i stedet for at gå på kompromis med kvaliteten.