Træningshandsker

Løfter du tunge vægte, og vil du gerne blive ved med at have bløde og sunde hænder, så skal du have købt et par træningshandsker. Det er frivilligt, om man vil bruge træningshandsker, når man træner, så det er op til dig selv at vurdere, om det er en nødvendighed.

Træningshandsker er ikke bare træningshandsker, da der findes mange forskellige typer af handsker til fitness og styrketræning. I guiden kan du læse om, hvilke typer der findes, og hvilke handsker der er de bedst solgte på nuværende tidspunkt. Derudover kan du få svar på en masse relaterede spørgsmål vedr. træningshandsker.

 

Fitness Glove til kvinder

Til kvinder
 • Pris: (Produktet er udgået)

Elite Glove m. håndledsstøtte

Populært valg
 • Pris: (Produktet er udgået)

Adidas Gloves Weight Lift Striped

Bedste valg
 • træningshandsker fra adidas
 • Pris: (Produktet er udgået)

Hvilke slags træningshandsker findes der?

For overskuelighedens skyld ville det være meget nemt, hvis der ikke fandtes flere slags træningshandsker, men der er heldigvis visse fordele ved, at der ikke kun findes én slags.

Der er nogle træningshandsker, som er mere klassiske end andre, men det er en realitet, at der er både fordele og ulemper ved de forskellige handsketyper. Herunder bliver du præsenteret for de mest almindelige former for handsker til træningsbrug:

 • Træningshandsker med håndledsstøtte
 • Træningshandsker med vægt

Der findes træningshandsker, som hverken byder på håndledsstøtte eller vægt, så du bør overveje, om disse features er relevante for dig.

Træningshandsker med håndledsstøtte

Det kan varmt anbefales at købe et par træningshandsker med håndledsstøtte, hvis man har sårbare håndled og derfor jævnligt døjer med smerter. Handsker med håndledsstøtte har den fantastiske egenskab, at de giver dine håndled optimal støtte under øvelser som military press, bænkpres, dips og andre krævende presseøvelser.

Håndledsskader hører til blandt de mest almindelige træningsskader, men du kan om ikke andet gøre dit for at passe godt på dine håndled. Begynder du at få ondt i dine håndled midt under en træning, så bør du afbryde træningen med det samme, så du ikke forværrer skaden.

Er du meget dedikeret, så kan du eje to par træningshandsker – et par med håndledsstøtte og et par uden håndledsstøtte.

Træningshandsker med vægt

Træningshandsker med vægt eller også kendt som vægthandsker står i høj kurs blandt landets mest ambitiøse fitnessudøvere. Denne alsidige og fleksible handsketype giver dig mulighed for at træne arme og skuldre, når du løber, spiller tennis, dyrker karate, cykler eller noget helt femte. Du kan også bære vægthandsker, når du hænger vasketøj op, slår græs eller klipper hæk.

Det er typisk muligt at justere vægten i handskerne, så du med udgangspunkt i dit nuværende energiniveau selv kan bestemme, hvor meget vægt du vil bære rundt på. Det er en smagssag, om man betragter træningshandsker med vægt som en gal eller genial opfindelse. Du finder kun ud af, om handskerne er noget for dig ved at prøve dem, så giv det en chance.

Elite Glove træningshandsker med håndledsstøtte

Elite Glove træningshandsker med håndledsstøtteElite Glove er et par kvalitetshandsker, som foruden et flot design og slidstærke egenskaber byder på håndledsstøtte. Handskens håndflade er fremstillet af ægte læder i to lag, ligesom der er blevet anvendt en speciel polstring, som beskytter din håndflade mod hård hud og belastning.

Handskens håndryg er fremstillet af svedtransporterende lycra og et mix af læder. Det er med til at sikre god ventilation og en glimrende pasform. Det er nemt at tage handskerne af og på takket være den 5 cm. brede velcrolukning. Du opnår den bedste grebsstyrke og en komfortabel følelse, når du træner med disse træningshandsker med håndledsstøtte.

 • Farve: Sort

Fitness Glove træningshandsker til kvinder

fitness glove træningshandsker til kvinderFitness Glove træningshandsker er tilegnet den feminine og stærke kvinde, som ikke ønsker at gå på kompromis med sit træningsudstyr. Vil du kun stille dig tilfreds med de bedste træningshandsker, så kan du med fordel købe disse handsker.

Du har som kvinde rig mulighed for at træne med træningshandsker uden at gå på kompromis med din kvindelige side. Det kan i hvert fald lade sig gøre, hvis du køber de fine handsker her. De anvendte materialer består primært af imiteret læder og lycra, og netop disse materialer har haft en positiv indvirkning på både pasform, holdbarhed og grebsstyrke.

De omtalte træningshandsker stammer fra Bodylab – en dansk producent som i årevis har designet og produceret træningsudstyr til danske kvinder. Forhandleren gør opmærksom på, at handsken er lille i størrelsen, så du skal ikke nødvendigvis vælge den mindste størrelse. Fitness Glove byder ikke på håndledsstøtte.

 • Farve: Pink

Best Body håndlapper

Best Body håndlapperBest Body har designet og udviklet disse fine håndlapper, som skiller sig ud fra traditionelle træningshandsker. Det er en realitet, at ikke alle fitnessudøvere holder af at bære handsker, hvorfor det er godt, at der findes et fint alternativ i form af håndlapper.

Bruger du håndlapper, når du løfter vægte, så kan du langt hen ad vejen undgå ru og hård hud på hænderne. Du bør ligeledes bruge håndlapperne, hvis du synes, at presset på håndfladerne er for stort. Det kan meget vel være tilfældet i forbindelse med bænkpres og dødløft.

Best Body håndlapper forhandles til en yderst lav pris, så du har intet at miste ved at købe et par håndlapper.

 • Farve: Sort

Fordele ved at bruge træningshandsker

træningshandsker til kvinderDu har helt sikkert ikke kunne undgå at bemærke, at der er rigtig mange mennesker, som bruger træningshandsker under træning, men hvorfor er det blevet så populært? Træningsudstyr bliver kun populært, hvis det byder på mange fordele, så hvilke fordele er der ved at bruge træningshandsker? Vi har undersøgt sagen:

 1. Du kan skåne dine hænder – Træningshandsker har først og fremmest til opgave at beskytte udsatte områder på dine håndflader, så der ikke dannes sår, hård hud eller vabler. Denne beskyttende egenskab falder især i god jord hos kvinder, da hændernes udseende betyder meget for de fleste kvinder. Det er dog ikke ensbetydende med, at mænd ikke interesserer sig for, hvordan deres hænder ser ud.

Sår, hård hud og vabler er ikke det mest tiltrækkende i verden, men det kosmetiske aspekt er ikke det eneste problem ved hård hud, sår og vabler. Det er nemlig også meget smertefuldt og generende at døje med disse hudproblemer.

 1. Bedre greb om håndvægten eller vægtstangen – Dyrker du fitness, så vil dine håndflader automatisk blive en smule fugtige, og netop fugtige håndflader kan være et problem, når man skal løfte tunge vægte. Du kan med et par gode træningshandsker sikre dig et perfekt greb om håndvægten eller vægtstangen.

Brugen af handsker er med til at optimere både teknik, sikkerhed og komfort, når man udfører mere krævende træningsøvelser.

 1. Bedre hygiejne – Det kan også give god mening at bruge træningshandsker af hygiejniske årsager. Bruger du træningshandsker, så vil dine hænder ikke komme i kontakt med lige så mange bakterier, som de ville gøre, hvis du ikke bar handsker. Du vil dermed være mindre tilbøjelig til at blive smittet af diverse sygdomme – f.eks. influenza o.l.

Det ville under normale omstændigheder være oplagt at fremhæve, hvilke ulemper der findes, men faktum er, at der næsten ikke er nogen ulemper ved at bruge træningshandsker.

Såfremt du finder et par træningshandsker, som sidder godt og behageligt på dine hænder, så er den eneste faktiske ulempe, at handskerne kan begynde at lugte. Det er heldigvis muligt at rengøre de fleste handsker, så en smule lugt bør ikke skræmme dig.

Hvornår skal jeg bruge træningshandsker?

Nogle producenter af træningsudstyr vil måske mene, at alle skal bruge træningshandsker, men der er vi ikke helt enige. Der er som udgangspunkt ingen grund til at bære handsker under hele træningen, da handskerne ikke gør så meget gavn i forbindelse med opvarmning og udstrækning.

Dyrker du kun cardio, så kan du godt undvære træningshandsker, fordi dine hænder ikke er udsatte, når du befinder dig på løbebåndet, på motionscyklen eller på stepmaskinen for den sags skyld.

Du skal kun bruge træningshandsker, når du føler, at dine håndled og hænder har brug for ekstra støtte. Dyrker du styrketræning eller bodybuilding på et moderat niveau, så bør du eje et par handsker. Der er nemlig mange styrketræningsøvelser, som stiller strenge krav til grebsstyrken. Udfører du blot én af nedenstående øvelser under en normal træning, så anbefaler vi, at du bruger handsker:

 • Dødløft
 • Pull up
 • Biceps curl
 • Squat
 • Barbell row

Din vigtigste opgave er at mærke efter, hvornår du har behov for at bruge handsker, og hvornår du ikke har behov for det. Oplever du mod forventning, at dine handsker hæmmer din træning, så bør du købe nogle nye handsker.

Se også: Træningsbænke

Hvor kan man købe træningshandsker?

Der er mange forhandlere af træningshandsker, men hvor skal du handle, hvis du gerne vil finde et stort udvalg af prisvenlige handsker? Træningshandsker købes i stigende grad på nettet, så det er måske også på nettet, at du ender med at købe dine handsker. Elsker du at shoppe online, så råder vi dig til at besøge disse forhandlere:

 • Getbig.dk – Denne forhandler har et mindre, men godt udvalg af træningshandsker fra Best Body og andre kendte mærker. Getbig.dk forhandler træningshandsker til kvinder og mænd.
 • Bodylab.dk – Denne forhandler er kendt for at sælge træningshandsker i forskellige prisklasser. Udvalget består hovedsageligt af handsker fra egen produktion.
 • Fitnessgruppen.dk – Denne forhandler har et imponerende stort udvalg af træningshandsker fra Kettler, Chiba og en række andre mærker. Der er også mulighed for at købe kalk og håndledsbind på siden.

Det er meget muligt, at der forhandles træningshandsker i dit lokale fitnesscenter, men har du undersøgt, hvad handskerne koster i fitnesscenteret sammenlignet med, hvad de koster online? Generelt er det ikke billigt at købe handsker og andet udstyr til træning i fitnesscentre, så undersøg lige alternativerne, før du svinger kreditkortet.

Læs også: Kettlebell guide - Find de rette kettlebells her