Træningshandsker

dis2

træningshandskerLøfter du tunge vægte, og vil du gerne blive ved med at have bløde og sunde hænder, så skal du have købt et par træningshandsker. Det er frivilligt, om man vil bruge træningshandsker, når man træner, så det er op til dig selv at vurdere, om det er en nødvendighed.

Træningshandsker er ikke bare træningshandsker, da der findes mange forskellige typer af handsker til fitness og styrketræning.

I guiden kan du læse om, hvilke typer der findes, og hvilke handsker der er de bedst solgte på nuværende tidspunkt. Derudover kan du få svar på en masse relaterede spørgsmål vedr. træningshandsker.

 

Bedste Forhandler

God Forhandler

Godt Alternativ

Hvilke slags træningshandsker findes der?

For overskuelighedens skyld ville det være meget nemt, hvis der ikke fandtes flere slags træningshandsker, men der er heldigvis visse fordele ved, at der ikke kun findes én slags.

Der er nogle træningshandsker, som er mere klassiske end andre, men det er en realitet, at der er både fordele og ulemper ved de forskellige handsketyper. Herunder bliver du præsenteret for de mest almindelige former for handsker til træningsbrug:

 • Træningshandsker med håndledsstøtte
 • Træningshandsker med vægt

Der findes træningshandsker, som hverken byder på håndledsstøtte eller vægt, så du bør overveje, om disse features er relevante for dig.

Træningshandsker med håndledsstøtte

Det kan varmt anbefales at købe et par træningshandsker med håndledsstøtte, hvis man har sårbare håndled og derfor jævnligt døjer med smerter. Handsker med håndledsstøtte har den fantastiske egenskab, at de giver dine håndled optimal støtte under øvelser som military press, bænkpres, dips og andre krævende presseøvelser.

Håndledsskader hører til blandt de mest almindelige træningsskader, men du kan om ikke andet gøre dit for at passe godt på dine håndled. Begynder du at få ondt i dine håndled midt under en træning, så bør du afbryde træningen med det samme, så du ikke forværrer skaden.

Er du meget dedikeret, så kan du eje to par træningshandsker – et par med håndledsstøtte og et par uden håndledsstøtte.

Træningshandsker med vægt

Træningshandsker med vægt eller også kendt som vægthandsker står i høj kurs blandt landets mest ambitiøse fitnessudøvere. Denne alsidige og fleksible handsketype giver dig mulighed for at træne arme og skuldre, når du løber, spiller tennis, dyrker karate, cykler eller noget helt femte. Du kan også bære vægthandsker, når du hænger vasketøj op, slår græs eller klipper hæk.

Det er typisk muligt at justere vægten i handskerne, så du med udgangspunkt i dit nuværende energiniveau selv kan bestemme, hvor meget vægt du vil bære rundt på. Det er en smagssag, om man betragter træningshandsker med vægt som en gal eller genial opfindelse. Du finder kun ud af, om handskerne er noget for dig ved at prøve dem, så giv det en chance.

Træningshandsker til kvinder Power

Træningshandsker til kvinder PowerEr du kvinde? Og leder du efter et par gode og ergonomiske træningshandsker? Så kan vi varmt anbefale dig at kigge nærmere på disse træningshandsker i pink.

Træningshandskerne består af 50 % læder, 45 % elastan og 5 % polyurethan. Selve håndfladen består af robust læderpolstring, der er yderst slidstærkt. Du kan i øvrigt få handskerne i tre forskellige størrelser – henholdsvis S, M og L. Der skulle derfor være en god chance for, at du kan finde træningshandskerne i din ideelle størrelse. Følg størrelsesguiden på produktsiden for at finde den rigtige størrelse.

Et andet højdepunkt er prisen. Den er nemlig banket helt i bund, hvorfor du vil kunne få et par billige træningshandsker i høj kvalitet.

Specifikationer:

 • Køn: Kvinder
 • Størrelser: S, M og L

Prisvenlige Toorx træningshandsker

Prisvenlige Toorx træningshandskerHvorfor bruge en formue på et par træningshandsker, når du kan få et par kvalitetshandsker med høj funktionalitet til en lav pris? Toorx Pro er ifølge os et rigtig godt køb, idet handskerne giver dine hænder og håndled fremragende beskyttelse under træning. Det er bl.a. værd at nævne, at handskerne kommer med ekstra forstærkning i håndfladen og en kraftig dobbeltstrop om håndleddet for maksimal støtte. Toorx træningshandskerne er desuden lette at tage af og på.

De omtalte handsker til styrketræning er primært henvendt til begyndere og lettere øvede fitnessudøvere.

Vil du være sikret et godt greb, og vil du samtidig gerne beskytte både dine hænder og dine håndled, når du træner, så skal du købe disse træningshandsker fra Toorx. De indfrier nemlig disse behov. Du har dermed rig mulighed for at forebygge skader og skavanker.

Specifikationer:

 • Køn: Mænd
 • Størrelser: Se på produktsiden

Best Body Hardcore gloves

Best Body Hardcore glovesBest Body Hardcore er lige nu nogle af de bedste træningshandsker på markedet, hvis du spørger os. Ikke nok med at handskerne er med til at sikre et godt greb på stangen, så er handskerne også med til at forebygge hård hud. Handskerne byder ovenikøbet på ekstra stærk neopren håndledsbeskytter – dette er indbygget i handsken.

Højdepunkterne begrænser sig ikke til ovennævnte – Best Body Hardcore handskerne har også ventilationssystem, gelbeskyttelse på samtlige belastningspunkter og meget andet.

Forhandleren anbefaler, at du vælger handskerne i et nr. større end normalt, idet hænderne har tendens til at udvide sig en smule ved intensiv træning. Handskerne fås i fem forskellige størrelser. De omtalte handsker egner sig mest til mænd.

Specifikationer:

 • Køn: Mænd
 • Størrelser: S, M, L, XL og XXL

Fordele ved at bruge træningshandsker

træningshandsker til kvinderDu har helt sikkert ikke kunne undgå at bemærke, at der er rigtig mange mennesker, som bruger træningshandsker under træning, men hvorfor er det blevet så populært? Træningsudstyr bliver kun populært, hvis det byder på mange fordele, så hvilke fordele er der ved at bruge træningshandsker? Vi har undersøgt sagen:

 1. Du kan skåne dine hænder – Træningshandsker har først og fremmest til opgave at beskytte udsatte områder på dine håndflader, så der ikke dannes sår, hård hud eller vabler. Denne beskyttende egenskab falder især i god jord hos kvinder, da hændernes udseende betyder meget for de fleste kvinder. Det er dog ikke ensbetydende med, at mænd ikke interesserer sig for, hvordan deres hænder ser ud.

Sår, hård hud og vabler er ikke det mest tiltrækkende i verden, men det kosmetiske aspekt er ikke det eneste problem ved hård hud, sår og vabler. Det er nemlig også meget smertefuldt og generende at døje med disse hudproblemer.

 1. Bedre greb om håndvægten eller vægtstangen – Dyrker du fitness, så vil dine håndflader automatisk blive en smule fugtige, og netop fugtige håndflader kan være et problem, når man skal løfte tunge vægte. Du kan med et par gode træningshandsker sikre dig et perfekt greb om håndvægten eller vægtstangen.

Brugen af handsker er med til at optimere både teknik, sikkerhed og komfort, når man udfører mere krævende træningsøvelser.

 1. Bedre hygiejne – Det kan også give god mening at bruge træningshandsker af hygiejniske årsager. Bruger du træningshandsker, så vil dine hænder ikke komme i kontakt med lige så mange bakterier, som de ville gøre, hvis du ikke bar handsker. Du vil dermed være mindre tilbøjelig til at blive smittet af diverse sygdomme – f.eks. influenza o.l.

Det ville under normale omstændigheder være oplagt at fremhæve, hvilke ulemper der findes, men faktum er, at der næsten ikke er nogen ulemper ved at bruge træningshandsker.

Såfremt du finder et par træningshandsker, som sidder godt og behageligt på dine hænder, så er den eneste faktiske ulempe, at handskerne kan begynde at lugte. Det er heldigvis muligt at rengøre de fleste handsker, så en smule lugt bør ikke skræmme dig.

Hvornår skal jeg bruge træningshandsker?

Nogle producenter af træningsudstyr vil måske mene, at alle skal bruge træningshandsker, men der er vi ikke helt enige. Der er som udgangspunkt ingen grund til at bære handsker under hele træningen, da handskerne ikke gør så meget gavn i forbindelse med opvarmning og udstrækning.

Dyrker du kun cardio, så kan du godt undvære træningshandsker, fordi dine hænder ikke er udsatte, når du befinder dig på løbebåndet, på motionscyklen eller på stepmaskinen for den sags skyld.

Du skal kun bruge træningshandsker, når du føler, at dine håndled og hænder har brug for ekstra støtte. Dyrker du styrketræning eller bodybuilding på et moderat niveau, så bør du eje et par handsker. Der er nemlig mange styrketræningsøvelser, som stiller strenge krav til grebsstyrken. Udfører du blot én af nedenstående øvelser under en normal træning, så anbefaler vi, at du bruger handsker:

 • Dødløft
 • Pull up
 • Biceps curl
 • Squat
 • Barbell row

Din vigtigste opgave er at mærke efter, hvornår du har behov for at bruge handsker, og hvornår du ikke har behov for det. Oplever du mod forventning, at dine handsker hæmmer din træning, så bør du købe nogle nye handsker.

Se også: Træningsbænke

Hvor kan man købe træningshandsker?

Der er mange forhandlere af træningshandsker, men hvor skal du handle, hvis du gerne vil finde et stort udvalg af prisvenlige handsker? Træningshandsker købes i stigende grad på nettet, så det er måske også på nettet, at du ender med at købe dine handsker. Elsker du at shoppe online, så råder vi dig til at besøge disse forhandlere:

 • Getbig.dk – Denne forhandler har et mindre, men godt udvalg af træningshandsker fra Best Body og andre kendte mærker. Getbig.dk forhandler træningshandsker til kvinder og mænd.
 • Bodylab.dk – Denne forhandler er kendt for at sælge træningshandsker i forskellige prisklasser. Udvalget består hovedsageligt af handsker fra egen produktion.
 • Fitnessgruppen.dk – Denne forhandler har et imponerende stort udvalg af træningshandsker fra Kettler, Chiba og en række andre mærker. Der er også mulighed for at købe kalk og håndledsbind på siden.

Det er meget muligt, at der forhandles træningshandsker i dit lokale fitnesscenter, men har du undersøgt, hvad handskerne koster i fitnesscenteret sammenlignet med, hvad de koster online? Generelt er det ikke billigt at købe handsker og andet udstyr til træning i fitnesscentre, så undersøg lige alternativerne, før du svinger kreditkortet.

Læs også: Kettlebell guide - Find de rette kettlebells her

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke træningshandsker skal jeg købe?

Hvilke træningshandsker du skal købe afhænger af flere ting. Det afhænger bl.a. af, om handskerne skal bruges til styrketræning, crossfit eller noget helt tredje. I alle tilfælde er det sund fornuft at vælge et par ergonomiske træningshandsker med håndledsstøtte, så du skåner dine hænder, håndled og fingre bedst muligt. I guiden kommer vi med anbefalinger til både mænd og kvinder.

Træningshandsker med eller uden fingre?

Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge dele, men for de flestes vedkommende vil det være mest oplagt at købe et par træningshandsker uden fingre. Det hænger sammen med, at disse handsker giver maksimal bevægelsesfrihed for hænder og fingre. Dette er bl.a. med til at sikre et godt greb, og netop et godt greb er uundværligt, når det kommer til styrketræning o.l.

Hvor kan jeg købe træningshandsker?

Som den kommende køber af et par træningshandsker vil du erfare, at der er rigtig mange forhandlere. Ikke alle forhandlere er dog lige konkurrencedygtige målt på parametre som udvalg, pris og leveringstid, hvorfor du bør finde den helt rigtige forhandler. På denne side kommer vi netop med konkrete anbefalinger af forhandlere.