Romaskine test

En romaskine er en pragtfuld trænings- og motionsmaskine. Dette er der flere årsager til, men det skyldes hovedsageligt, at maskinen muliggør træning ved høj intensitet. Ligeledes opnår du under træning at aktivere alle muskler i kroppen.

Derved kan du træne hele kroppen i løbet af en enkelt træningssession. Det er derfor en ideel løsning for dig, der har en travl hverdag, hvor det er svært at finde tid til at holde træningen ved lige.

Er du på udkig efter en romaskine, bør du selvfølgelig ikke betvivle, hvorvidt du kan finde en passende model. Udvalget af romaskiner er nemlig både stort og differentieret, hvorfor det naturligvis også indeholder noget, der stemmer overens med dine behov.

Abilica Winrower 2.0

Bedst til prisen
 • Pris: 4.995,00

Masterfit TP900 romaskine

Ekspertens valg
 • Masterfit TP900 romaskine
 • Pris: 6.999,00

Apollo Plus (Hybrid AR Rower)

Bedste oplevelse
 • Pris: 9.900,00

Romaskinen er et populært alternativ til løbebåndet

En romaskine er et godt alternativ til løbebåndet. Det er de to mest populære træningsmaskiner blandt danskerne, hvilket hænger sammen med, at det er maskiner, der for alvor kan give en høj og god træningspuls.

Dog koster et gennemsnitligt løbebånd betydeligt mere end en gennemsnitlig romaskine. Har du fokus på økonomi, er romaskinen derfor et bedre alternativ, da der er en del penge at spare. Netop derfor er det også romaskinen, som mange vælger, til fordel for løbebåndet.

Den mest almindelige form for romaskine er bestående af en modstandsenhed, der er koblet til et håndtag via en wire. Denne wire er fastgjort på et maskinstel, hvor der også er monteret fodstøtte og et sæde, der kan bevæge sig frem og tilbage på stellet.

Video guide til køb af romaskine

Odin R5 romaskine

Billigt valg - Odin R5 Romaskine

Vil du være på den sikre side, når du køber romaskine, er en ODIN romaskine altid et godt bud.

ODIN R5 er en romaskine, der er praktisk og forholdsvis lille. Den er forsynet med elastiktræk som modstand, hvorfor den ikke giver en særlig autentisk rofornemmelse, men til gengæld er den billig.

Er du blot på udkig efter en billig romaskine, er dette et godt bud. Den har desuden klaret sig fint i diverse romaskine test, hvilket vidner om, at prisen ikke er altafgørende. Denne maskine vejer kun 15 kg., hvorfor du nemt kan flytte den rundt i hjemmet, hvis der skulle være behov for dette.

Du kan folde maskinen sammen, når du er færdig med at bruge den, så den ikke fylder ret meget. Desuden er det værd at nævne, at konstruktionen er stærk, idet den kan klare en personvægt på 130 kg. Skærmen er både nem og overskuelig samt viser dig både tid, rotag og forbrændte kalorier.

Specifikationer:

 • Mærke: ODIN
 • Produktvægt: 15 kg.
 • Brugervægt: 130 kg.

Bedst til prisen - Abilica WinRower 2.0

abilica winrower romaskine

WinRower 2.0 er en opgraderet og opdateret version af den tidligere WinRower fra Abilica. De mange opdateringer har resulteret i, at den udmærker sig på rigtig mange punkter. Derfor er det også en af de bedste romaskiner på markedet i dens prisklasse.

Det er en yderst kraftig romaskine, der har en fysisk størrelse, der er tilpasset den gængse bruger på det skandinaviske marked. Derfor skal du selvfølgelig ikke betvivle, hvorvidt den passer til dig. Glideskinnen er i aluminium, hvorfor du er garanteret stillegående, komfortable bevægelser.

Magnetmodstanden er elektronisk justerbar, hvorfor det er nemt at regulere modstand og intensitet under et træningspas. Forrest på romaskinen er der monteret en letlæselig computer, hvorpå der er installeret 12 forskellige programmer, der kan gøre træningen sjovere og mere varieret.

Specifikationer:

 • Mærke: Abilica
 • Produktvægt: 33 kg.
 • Brugervægt: 130 kg.

 

ODIN R7

Her er der tale om storebror til ODIN R5.

ODIN R7 er det rette valg for dig, der ikke vil gå på kompromis med dit valg af romaskine – og din sundhed. Det er en kraftig maskine, der bryster sig af et magnetisk system samt en brugervenlig og intuitiv computer.

På den overskuelige computer kan du nemt følge med i rotag pr. minut, total distance, antal forbrændte kalorier, antal rotag, puls m.m. At man har nemt ved at følge med i relevant data om træningen er for mange en medvirkende faktor til, at motivationen opretholdes. Kan du nikke genkendende til det?

Desuden har du mulighed for at dyste mod computeren i en rokonkurrence, hvor du selv bestemmer sværhedsgraden. Det er en træningsform, der er yderst motiverende, da du får et element af konkurrence ind over din træning. Derved yder man som regel lidt ekstra.

Specifikationer:

 • Mærke: ODIN
 • Produktvægt: 40,2 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.

Toorx rower active romaskine

Toorx Rover Active

Det behøver ikke nødvendigvis at være en omkostningstung affære at købe en romaskine. Det er denne Toorx romaskine et godt bevis på. Her får du en kompakt romaskine, der ikke fylder specielt meget, når den står oprejst. Hvad du også får er en romaskine til et par tusinde kroner.

Derfor er det ikke den mest avancerede romaskine på markedet. Derimod er det en simpel maskine, der dog både er driftssikker og brugervenlig. Du kan vælge mellem otte forskellige modstandsniveauer, hvorfor du nemt kan regulere intensiteten af din træning.

Toorx har også forsynet deres Rover Active med en overskuelig computer med LCD-display, hvorpå du altid kan følge med i relevant data om din træning. Computeren viser nemlig både træk pr. minut, antal træk i alt, antal forbrændte kalorier, tid, distance og puls.

Specifikationer:

 • Mærke: Toorx
 • Produktvægt: 19 kg.
 • Brugervægt: 100 kg.

Apollo Plus romaskine - Tidligere kend som Apollo hybrid ar rower

Apollo Plus - Opdateret udgave af Apollo Hybrid AR Rower

Apollo Plus er en ny og opdateret udgave af Apollo Hybrid AR Rower. Den udmærker sig ved et forbedret design og kraftigere modstand. Foruden dette, så er det den samme elegante og stabile romaskine, som du kender fra tidligere. Konstruktionen består fortsat af stål og lyst asketræ.

Det er muligt at ændre modstandsniveauet på drejeknappen på tanken, hvis du ønsker at skrue op eller ned for intensiteten. Her kan du vælge mellem fire forskellige niveauer, hvorfor du har nemt ved at tilpasse din træning - fra let opvarmning til meget intens træning.

Det er i øvrigt en vandromaskine, der er udviklet i samarbejde med professionelle roere. Derved er du garanteret, at maskinen er i stand til at levere en fornemmelse af, at du roer på vandet. Du kan desuden stille den lodret op, når den ikke bruges, hvorved du kan spare plads i hjemmet.

Specifikationer:

 • Mærke: First Degree Fitness
 • Produktvægt: 33 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.

Finnlo aquon pro plus romaskine

Finnlo Aquon Pro Plus

Finnlo Aquon Pro Plus er en professionel romaskine, der er forsynet med en ergometerfunktion. Det integrerede ergometer kan generere mellem 30 og 300 Watt. Ligeledes er det muligt at vælge mellem hele 16 modstandsniveauer, hvilket er rigeligt til, at alle kan få en effektiv træning.

Foruden de mange modstandsniveauer er det også muligt at vælge mellem hele 23 forskellige træningsprogrammer, hvorfor du har gode forudsætninger for at få variation i din træning. Det er – for mange – mere motiverende, at det ikke er samme træning, de skal igennem hver gang.

Hvis du ved, at du skal købe en romaskine, der kan bruges af flere personer, kan Aquon Pro Plus fra Finnlo være et godt bud. Den byder nemlig på fire brugerprofiler, hvorfor fire brugere kan have egne indstillinger og statistikker. Derfor kan den sagtens bruges af hele familien.

Specifikationer:

 • Mærke: Finnlo
 • Produktvægt: 48 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.

Ekspertens valg - Masterfit TP900Ekspertens valg - Masterfit TP900

TP900 fra Masterfit er en romaskine, der bryster sig af en kraftig og stabil konstruktion samt et luftbaseret modstandssystem. Maskinen er udviklet til hyppig og intens brug, hvorfor den egner sig til både dig, der vil have det bedste af det bedste, men også til familien med flere brugere.

Maskinen byder på ni forskellige modstandsniveauer, hvorfor du har rig mulighed for at tilpasse din træning, så den harmonerer med dit niveau. Samtidig sikrer de ni modstandsniveauer, at alle kan opnå et udfordrende træningspas.

Maskinens høje kvalitet kan både ses og mærkes. Den høje kvalitet skinner bl.a. igennem i forhold til kædetrækket, da maskinen byder på et meget jævnt træk. Det er ensbetydende med, at du nemt kan fornemme, at det er en robust maskine, der kan holde til mange års brug.

Specifikationer:

 • Mærke: Masterfit / Abilica
 • Produktvægt: 40 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.

Top sport como ergo romaskine

Top Sport Como Ergo

Como Ergo er en romaskine fra Top Sport, der garanterer dig en komplet kropstræning. Med denne maskine kan du nemlig træne hele din krop med en enkelt træningssession. Den træner stort set hele kropsmuskulaturen, om end det dog særligt er skulder- og rygmusklerne, der aktiveres.

Leder du efter en romaskine, der er god at bruge i hjemmet, er dette et godt bud. Top Sport har nemlig sørget for, at den er let at pakke sammen og gemme væk. Derfor er du ikke nødt til at have den stående fremme hele tiden, når du ikke træner, såfremt du ønsker at undgå dette.

Den er selvfølgelig blevet forsynet med en computer, hvorpå du kan følge med i relevant data om din træning. Derfor er du sikret, at du hele tiden kan følge med i, hvordan du klarer dig målt på forbrændte kalorier m.v.

Specifikationer:

 • Mærke: Top Sport
 • Produktvægt: 40 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.

Toorx RWX aircross romaskine

Toorx RWX Air Cross

RWX Air Cross Fra Toorx er en romaskine, der minder om dem, du finder i de fleste fitnesscentre. Derfor skal der ingen tvivl herske om, at det er en maskine i absolut topkvalitet. Der er brugt de bedste materialer og anordninger, hvorfor det er en kvalitetsrigtig og professionel romaskine.

Det er en såkaldt selvgenererende romaskine, hvilket betyder, at det ikke er nødvendigt at slutte den til en stikkontakt. Det giver dig større frihed i forhold til, hvor den placeres. Desuden er den med luftmodstand, hvilket giver en realistisk og virkelighedstro rooplevelse.

Det er nemt at betjene computeren, hvorpå du ikke kun kan følge med i data om din træning, men også vælge mellem hele 12 forudindstillede programmer. Ligeledes er computeren udstyret med hukommelse til fire brugere. Maskinen kan derfor sagtens deles af hele familien.

Specifikationer:

 • Mærke: Toorx
 • Produktvægt: 33 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.

Concept 2 romaskinen D/PM5 – Testvinder

Concept 2 romaskine model D/PM5

Concept 2 model D/PM5 er designet og udviklet til foreninger, roklubber og fitnesscentre, men kan også sagtens bruges af dig, der stiller tårnhøje krav til din romaskine.

Romaskinen kommer med en smart PM5 computer (monitor), der er let at betjene. Så snart du starter træningen tænder skærmen, og du vil herfra have adgang til en verden af programmer og funktioner. Via displayet har du konstant en føling med vigtige data såsom kalorier, watt, distance og hastighed. Du vil også kunne finde tidligere workout resultater via displayet.

Ønsker du at gøre din træning en tand sjovere, så stift bl.a. bekendtskab med dart- eller fiskespillet, som blot er nogle af de spil, du får adgang til via romaskinen.

Concept 2 model D/PM5 er kendt for at levere en virkelighedstro rooplevelse. Derudover er maskinen virkelig robust, leveres med et ergonomisk håndtag og byder desuden på nem opbevaring. Det er muligt at opbevare maskinen oprejst, så den fylder minimalt i stuen eller træningsrummet.

Specifikationer:

 • Mærke: Concept 2
 • Produktvægt: 26 kg.
 • Brugervægt: 225 kg.

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger romaskine?

Hvis du er på udkig efter en romaskine, er der mange parametre, der skal overvejes. Det er dog i særdeleshed nedenstående parametre, der er værd at se efter.

Modstandstype

Når du skal købe en romaskine, er det i særdeleshed modstandstypen, du skal holde øje med. Der findes tre forskellige modstandstyper, men ofte kombineres to af dem, da man derved opnår en bedre funktionalitet.

Forskel på modstandstypen

Der er forskel på modstandstypen på de forskellige modeller. På de billigere modeller er modstanden ofte magnetisk, hvorfor de er forsynet med et svinghjul. På de dyrere modeller er det derimod enten luftmodstand eller en kombination af luft- og magnetmodstand.

Træningen foregår på ganske simpel vis, da du blot skal sætte af med benene og samtidig trække i wiren. Det er vigtigt, at det gøres på korrekt vis, da teknikken er meget afgørende. Du vil ikke blot få større udbytte af din træning, men du vil også skåne din krops muskler og led.

Teknikken er afgørende, uanset om du bruger en professionel Concept 2 romaskine i et fitnesscenter, eller du har købt en billigere model til hjemmebrug.

Læs også om: Motionscykler

Magnetisk modstand

Vælger du en maskine med magnetisk modstand, får du en romaskine, der bruger elektromagnetisme til at bremse svinghjulet på mekanisk vis. Den magnetiske modstand er den mest støjsvage løsning, eftersom der ikke opstår nogen fysisk kontakt ved bremsning.

Ligeledes er det muligt at justere modstanden, og energiforbruget kan måles forholdsvis nøjagtigt. En af ulemperne ved denne type modstand er dog, at modstanden er konstant, hvorfor det ikke kan sidestilles med traditionel roning, hvor modstanden varierer, alt efter hvor hårdt man ror.

Tager man hårdt fat, yder vandet også stor modstand. Sådan er det ikke med magnetismen. Som følge af dette bliver den magnetiske modstand som regel kombineret med luftmodstand, eftersom dette udmønter sig i en mere virkelighedstro og varierende modstand.

Luftmodstand

Er der tale om luftmodstand, benytter maskinen sig af ventilatorlignende rotorblade, der monteres på svinghjulet. Disse rotorblade bruges naturligvis til at opnå den ønskede modstand.

Det opnås som følge af svinghjulets roteringshastighed. Jo hurtigere det roterer, desto kraftigere bliver modstanden nemlig. På nogle modeller bruges der luftspjæld, som kan justere luftstrømmen til rotorbladene, hvilket muliggør, at man kan variere modstanden.

Med luftmodstand er det ligeledes muligt at opnå en nøjagtig måling af din energiforbrænding under træningssessionerne.

Vandmodstand

En romaskine med vandmodstand fungerer på stort set samme måde som en model med luftmodstand. I stedet for luft er det dog vand, der bliver brugt til at generere modstanden. Det har selvfølgelig også en anden fordel, at modstanden genereres af vand….

Vandmodstand bliver nemlig anset som værende dén modstandstype, der bedst efterligner modstanden ved rigtig roning. Det bør dog understreges, at denne type modstand er dyrere end de andre muligheder. Ligeledes er der også færre modeller på markedet med vandmodstand.

de bedste romaskiner

Byggekvalitet

Uanset hvilken type træningsmaskine du har et ønske om at købe, så er byggekvaliteten en meget vigtig faktor. Derfor er det også en faktor, der har stor betydning, hvis du ønsker at købe en romaskine.

Sørger du for at købe en robust romaskine, kan den som regel holde til en større belastning end en mindre robust model. Ligeledes vil dette også medføre, at den får en længere levetid.

Ved du, at det er en maskine, der ofte kommer i brug, er det endnu vigtigere, at den har en byggekvalitet, der er i top. Skal den bruges af ekstraordinært stærke personer, der forventer kraftig modstand, skal den have en byggekvalitet, der kan modstå dette.

Skal du købe en romaskine, der bryster sig af en imponerende byggekvalitet, må du som regel acceptere, at den er både dyrere og tungere. Har du et budget, der tillader det, er det dog til hver en tid værd at betale ekstra for højere kvalitet.

De bedste romaskiner

Træningscomputer

En god romaskine skal også være forsynet med en god træningscomputer. Denne computer skal være udstyret med tilstrækkeligt mange og varierede træningsprogrammer. Disse programmer har nemlig til formål at give en alsidig, varieret og sjov træning.

Foruden de præinstallerede træningsprogrammer, bør træningscomputeren også være i stand til at måle og vise parametre såsom tid, hastighed, distance, kalorieforbrug og antal tag. At kunne følge med i relevant data om din træning er nemlig yderst motiverende.

de bedste romaskiner

Byggekvalitet

Uanset hvilken type træningsmaskine du har et ønske om at købe, så er byggekvaliteten en meget vigtig faktor. Derfor er det også en faktor, der har stor betydning, hvis du ønsker at købe en romaskine.

Sørger du for at købe en robust romaskine, kan den som regel holde til en større belastning end en mindre robust model. Ligeledes vil dette også medføre, at den får en længere levetid.

Ved du, at det er en maskine, der ofte kommer i brug, er det endnu vigtigere, at den har en byggekvalitet, der er i top. Skal den bruges af ekstraordinært stærke personer, der forventer kraftig modstand, skal den have en byggekvalitet, der kan modstå dette.

Skal du købe en romaskine, der bryster sig af en imponerende byggekvalitet, må du som regel acceptere, at den er både dyrere og tungere. Har du et budget, der tillader det, er det dog til hver en tid værd at betale ekstra for højere kvalitet.

Sådan bruger du din romaskine romaskine

I videoen herunder finder du en hurtig gennemgang af korrekt roteknik på en romaskine.

romaskiner - typer

Mobilitet

Typisk er romaskiner relativt lette træningsmaskiner. Desuden kan de fleste lav- og mellemklassemodeller klappes sammen og er forsynet med transporthjul. Derfor er det nemt at transportere dem rundt, hvis de skal bruges et andet sted, end hvor de opbevares.

Vær dog opmærksom på, at det varierer fra model til model, hvor lette de er at klappe sammen og transportere. Endvidere er det heller ikke alle modeller, der faktisk kan flyttes. Mange professionelle modeller kan ikke flyttes, da de hverken har transporthjul eller kan klappes sammen.

De er nemlig slet ikke beregnet til at kunne flyttes rundt hele tiden. Tværtimod er de lavet til at være placeret ét sted, hvorfor mange af modellerne også tilbyder, at du kan skrue dem fast i gulvet. Dette gøres for at sikre den bedst mulige stabilitet under brug.

Modellerne i premiumklassen står som regel et permanent sted, hvad enten det er i et motionscenter eller et motionslokale i hjemmet. Som følge af dette er der sjældent et stort behov for at kunne flytte på dem.

Brugervægt

Dette er en faktor, der i høj grad er vigtig at holde øje med for tunge personer. Hvis du vejer mere end 120-130 kg., skal du især være opmærksom, da de fleste modeller har en maksimal brugervægt, der lyder på netop 120-130 kg.

Hvis du er svær overvægtig, er det slet ikke sikkert, at det vil være det rette valg for dig at købe en romaskine. Faktisk er der andre træningsmaskiner, der egner sig bedre til dig. Eksempelvis vil en crosstrainer være et godt bud, da det er den bedste træningsmaskine til overvægtige.

Er du tung, fordi du har meget muskelmasse, er det vigtigt at købe en romaskine, der kan holde til din vægt. Det bør ikke være umuligt, men du skal være indstillet på, at jo højere dit krav er til brugervægten, desto dyrere bliver den også.

Garanti

Langt de fleste, der beslutter dig for at købe en romaskine, ender med at bruge en del tusinde kroner på den. For de fleste er det en sum penge, som godt kan mærkes på kontoen. Derfor ser man også helst, at man kan bruge sin nyindkøbte romaskine i mange år, før den går i stykker.

Som følge af dette er det også vigtigt, at du holder øje med, om der ydes garanti udover den obligatoriske reklamationsret. Det giver dig sikkerhed for, at det er en ordentlig maskine, du har købt.

I dag har selv de billige modeller relativt gode garantiperioder, men de specifikke vilkår kan selvfølgelig variere fra model til model.

Maskinvægt

Til trods for, at romaskiner er blandt de typer af træningsmaskiner, der har den laveste vægt, er der dog alligevel en vis forskel på vægten af de mange modeller. I de fleste tilfælde vil du opleve, at de dyrere modeller også er mere robuste, hvilket selvfølgelig resulterer i en højere vægt.

Det vil sige, at maskinvægten som regel følger maskinens robusthed, men også den maksimale brugervægt. Det skyldes selvfølgelig, at en velbygget og robust træningsmaskine kan holde til en større belastning end en lettere model.

De robuste modeller er sværere at flytte, da de vejer mere, men det er sjældent, at vægten af en romaskine overstiger 40 kg.

Se også andre populære træningmaskiner

Løbebånd
Se løbebånd
Motionscykel
View more
Crosstrainer
Se crosstrainers