Romaskine test

dis2

En romaskine er en pragtfuld trænings- og motionsmaskine. Det er der mange årsager til, men det skyldes hovedsageligt, at du kan få en høj intensitet med en romaskine træning. Ligeledes er det en rigtig god maskine til træning af hele kroppen.

Ved en enkelt træningssession kan du få træne de store muskelgrupper hurtigt og effektivt. Det er derfor en ideel træningsmaskine for dig, der har en travl hverdag.

Hvis du er på udkig efter en romaskine, bør du selvfølgelig ikke betvivle, hvorvidt du kan finde en romaskine til din hjemmetræning.

Har du et begrænset budget, så kan du med fordel se nærmere på vores ”billige valg”. Har du derimod lidt mere budget, så vil vi anbefale dig at kigge på vores ”Romaskine bedst til prisen”.

Vil du bare have det bedste af det bedste, så tjek vores testvinder ud. Vi har her valgt en ”Bedste oplevelse” da romaskinen giver en mere autentisk oplevelse, så du får følelsen af at ro på vandet.

Bedst Til Prisen

Abilica WinRower 2.0 - romaskine

Bedst i Test

Masterfit TP900 romaskine

Bedste oplevelse

First Degree Neon Plus romaskine

Her er de bedste romaskiner til hjemmebrug

Markedet bugner med gode romaskiner, og mange af disse egner sig glimrende til hjemmebrug. I vores romaskine test har vi netop fokus på de romaskiner, der kan købes af private. I nogle tilfælde vil disse romaskiner være de samme som dem, der er at finde i fitnesscentrene.

Som udgangspunkt hænger pris og kvalitet sammen, men vil du gerne købe en professionel romaskine uden at blive ruineret, så er det selvfølgelig en mulighed. En billig romaskine kan nemlig sagtens være god og indfri alle dine ønsker. Det afhænger dog i allerhøjeste grad af, hvilke krav du stiller til din kommende romaskine.

En romaskine bedst i test vil som udgangspunkt være et godt valg, idet du køber en romaskine, der på baggrund af grundige tests og sammenligninger har fået en eftertragtet pris. Dette er et stort kvalitetsstempel, der kan forsikre dig i, at du har valgt den rigtige romaskine.

I tvivl om hvilken romaskine du skal vælge? Så find den bedste romaskine herunder i vores guide, hvor vi har kigget på populære romaskiner fra Abilica, Toorx og andre populære mærker

Abilica WinRower 2.0 - Romaskine bedst til prisen

abilica winrower romaskine

WinRower 2.0 romaskinen er en opgraderet og opdateret version af den tidligere WinRower. De mange opdateringer har resulteret i, at den udmærker sig på rigtig mange punkter. Derfor er det også en af de bedste romaskiner på markedet i dens prisklasse.

Det er en yderst kraftig romaskine, der har en fysisk størrelse, der er tilpasset den gængse bruger på det skandinaviske marked. Derfor skal du selvfølgelig ikke betvivle, hvorvidt den passer til dig. Glideskinnen er i aluminium, hvorfor du er garanteret stillegående, komfortable bevægelser.

Magnetmodstanden er elektronisk justerbar, hvorfor det er nemt at regulere modstand og intensitet under et træningspas. Forrest på romaskinen er der monteret en letlæselig computer, hvorpå der er installeret 12 forskellige programmer, der kan gøre træningen sjovere og mere varieret.

Specifikationer:

 • Produktvægt: 33 kg.
 • Brugervægt: 130 kg.
 • Træningsprogrammer: 12 stk

Masterfit TP900 romaskine - Ekspertens favorit

Masterfit TP900 romaskineTP900 fra Masterfit er en romaskine, der bryster sig af en kraftig og stabil konstruktion samt et luftbaseret modstandssystem. Romaskinen er udviklet til hyppig og intens brug, hvorfor den egner sig til både dig, der vil have det bedste af det bedste, men også til familien med flere brugere.

Romaskinen byder på ni forskellige modstandsniveauer, hvorfor du har rig mulighed for at tilpasse din træning, så den harmonerer med dit niveau. Samtidig sikrer de ni niveauer, at alle kan opnå et udfordrende træningspas.

Maskinens høje kvalitet kan både ses og mærkes. Den høje kvalitet skinner bl.a. igennem i forhold til kædetrækket, da maskinen byder på et meget jævnt træk. Det er ensbetydende med, at du nemt kan fornemme, at det er en robust romaskine, der kan holde til mange års brug.

Specifikationer:

 • Mærke: Masterfit / Abilica
 • Produktvægt: 40 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.
 • Romaskine bedst i test (Anbefalet af eksperter)

Odin R5 - billig romaskine

Odin R5 romaskine

ODIN R5 er en romaskine, der er praktisk og forholdsvis lille. Den er forsynet med elastiktræk som modstand, hvorfor den ikke giver en særlig autentisk rofornemmelse, men til gengæld er den billig.

Er du blot på udkig efter en billig romaskine, er dette et godt bud. Den har desuden klaret sig fint i diverse romaskine test, hvilket vidner om, at prisen ikke er altafgørende. Denne maskine vejer kun 15 kg., hvorfor du nemt kan flytte den rundt i hjemmet, hvis der skulle være behov for dette.

Du kan folde maskinen sammen, når du er færdig med at bruge den, så den ikke fylder ret meget. Desuden er det værd at nævne, at konstruktionen er stærk, idet den kan klare en personvægt på 130 kg. Skærmen er både nem og overskuelig samt viser dig både tid, rotag og forbrændte kalorier.

Specifikationer:

 • Produktvægt: 15 kg.
 • Brugervægt: 130 kg.
 • Ingen træningsprogrammer

ODIN R7

Her der tale om storebroren til ODIN R5 romaskinen.

Denne romaskine er det rette valg for dig, der ikke vil gå på kompromis med dit valg af romaskine – og din sundhed. Det er en kraftig maskine, der bryster sig af et magnetisk system samt en brugervenlig og intuitiv computer.

På den overskuelige computer kan du nemt følge med i rotag pr. minut, total distance, antal forbrændte kalorier, antal rotag, puls m.m. At man har nemt ved at følge med i relevant data om træningen er for mange en medvirkende faktor til, at motivationen opretholdes. Kan du nikke genkendende til det?

Desuden har du mulighed for at dyste mod computeren i en rokonkurrence, hvor du selv bestemmer sværhedsgraden. Det er en træningsform, der er yderst motiverende, da du får et element af konkurrence ind over din træning. Derved yder man som regel lidt ekstra.

Specifikationer:

 • Mærke: ODIN
 • Produktvægt: 40,2 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.
 • Hele 32 modstandsniveauer
 • Har træningsprogrammer

Apollo Plus - Opdateret udgave af Apollo Hybrid AR Rower

Apollo Plus romaskine - Tidligere kend som Apollo hybrid ar rowerApollo Plus er en ny og opdateret udgave af Apollo Hybrid AR Rower. Den udmærker sig ved et forbedret design og kraftigere modstand. Foruden dette, så er det den samme elegante og stabile romaskine, som du kender fra tidligere. Konstruktionen består fortsat af stål og lyst asketræ.

Det er muligt at ændre modstandsniveauet på drejeknappen på tanken, hvis du ønsker at skrue op eller ned for intensiteten. Her kan du vælge mellem fire forskellige niveauer, hvorfor du har nemt ved at tilpasse din træning - fra let opvarmning til meget intens træning.

Det er i øvrigt en vandromaskine, der er udviklet i samarbejde med professionelle roere. Derved er du garanteret, at maskinen er i stand til at levere en fornemmelse af, at du roer på vandet. Du kan desuden stille den lodret op, når den ikke bruges, hvorved du kan spare plads i hjemmet.

Specifikationer:

 • Mærke: First Degree Fitness
 • Produktvægt: 33 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.
 • Vandmodstand som giver en god romaskine træning

Finnlo Aquon Pro

Finnlo aquon pro plus romaskineFinnlo Aquon Pro er en professionel romaskine, der er forsynet med en ergometerfunktion. Det integrerede ergometer kan generere mellem 30 og 300 Watt. Ligeledes er det muligt at vælge mellem hele 16 modstandsniveauer, hvilket er rigeligt til, at alle kan få en effektiv træning.

Foruden de mange modstandsniveauer er det også muligt at vælge mellem hele 23 forskellige træningsprogrammer, hvorfor du har gode forudsætninger for at få variation i din træning. Det er – for mange – mere motiverende, at det ikke er samme træning, de skal igennem hver gang.

Hvis du ved, at du skal købe en romaskine, der kan bruges af flere personer, kan Aquon Pro fra Finnlo være et godt bud. Den byder nemlig på fire brugerprofiler, hvorfor fire brugere kan have egne indstillinger og statistikker. Derfor kan den sagtens bruges af hele familien.

Specifikationer:

 • Mærke: Finnlo
 • Produktvægt: 48 kg.
 • Brugervægt: 150 kg.
 • 12 træningsprogrammer
 • Romaskinen er foldbar

Concept 2 D/PM5 – Testvinder (En af de bedste romaskiner på markedet)

Concept 2 romaskine model D/PM5

Concept 2 model D/PM5 er designet og udviklet til foreninger, roklubber og fitnesscentre, men kan også sagtens bruges af dig, der stiller tårnhøje krav til din romaskine.

Romaskinen kommer med en smart PM5 træningscomputer (monitor), der er let at betjene. Så snart du starter træningen tænder skærmen, og du vil herfra have adgang til en verden af programmer og funktioner. Via displayet har du konstant en føling med vigtige data såsom kalorier, watt, distance og hastighed. Du vil også kunne finde tidligere workout resultater via displayet.

Ønsker du at gøre din træning en tand sjovere, så stift bl.a. bekendtskab med dart- eller fiskespillet, som blot er nogle af de spil, du får adgang til via romaskinen.

Concept 2 model D/PM5 er kendt for at levere en virkelighedstro rooplevelse. Derudover er maskinen virkelig robust, leveres med et ergonomisk håndtag og byder desuden på nem opbevaring. Det er muligt at opbevare maskinen oprejst, så den fylder minimalt i stuen eller træningsrummet.

Specifikationer:

 • Mærke: Concept 2
 • Produktvægt: 26 kg.
 • Brugervægt: 225 kg.
 • Testvinder i mange tests

Romaskinen er et populært alternativ til løbebåndet

romaskineEn romaskine er et godt alternativ til løbebåndet. Det er de to mest populære træningsmaskiner blandt danskerne, hvilket hænger sammen med, at det er maskiner, der for alvor kan give en høj og god træningspuls.

Dog koster et gennemsnitligt løbebånd betydeligt mere end en gennemsnitlig romaskine. Har du fokus på økonomi, er romaskinen derfor et bedre alternativ, da der er en del penge at spare. Netop derfor er det også romaskinen, som mange vælger, til fordel for løbebåndet.

Den mest almindelige form for romaskine er bestående af en modstandsenhed, der er koblet til et håndtag via en wire. Denne wire er fastgjort på et maskinstel, hvor der også er monteret fodstøtte og et sæde, der kan bevæge sig frem og tilbage på stellet.

Romaskinen er uden tvivl en af de bedste maskiner, hvis du vil have en god og effektiv træning af hele kroppen på kort tid. Du skal dog passe på med at begå de klassiske begynderfejl. Vi kan anbefale dig at læse denne artikel på alt.dk, hvor fitnesseksperten Morten Zacho skriver om de mange fordele samt klassiske romaskinefejl, du bare ikke må begå.

Overvejelser inden køb af en romaskine

Hvis du er på udkig efter en romaskine, er der mange parametre, der skal overvejes. Det er dog i særdeleshed nedenstående parametre, der er værd at se efter.

Byggekvalitet

Uanset hvilken type træningsmaskine du har et ønske om at købe, så er byggekvaliteten en meget vigtig faktor. Derfor er det også en faktor, der har stor betydning, hvis du ønsker at købe en romaskine.

Sørger du for at købe en robust romaskine, kan den som regel holde til en større belastning end en mindre robust model. Ligeledes vil dette også medføre, at den får en længere levetid.

Ved du, at det er en maskine, der ofte kommer i brug, er det endnu vigtigere, at den har en byggekvalitet, der er i top. Skal den bruges af ekstraordinært stærke personer, der forventer kraftig modstand, skal den have en byggekvalitet, der kan modstå dette.

Skal du købe en romaskine, der bryster sig af en imponerende byggekvalitet, må du som regel acceptere, at den er både dyrere og tungere. Har du et budget, der tillader det, er det dog til hver en tid værd at betale ekstra for højere kvalitet.

Træningscomputer

romaskine til hjemmetræningEn god romaskine skal også være forsynet med en god træningscomputer. Denne computer skal være udstyret med tilstrækkeligt mange og varierede træningsprogrammer. Disse programmer har nemlig til formål at give en alsidig, varieret og sjov træning.

Foruden de præinstallerede træningsprogrammer, bør træningscomputeren også være i stand til at måle og vise parametre såsom tid, hastighed, distance, kalorieforbrug og antal tag. At kunne følge med i relevant data om din træning er nemlig yderst motiverende.

Mobilitet

Typisk er romaskiner relativt lette træningsmaskiner. Desuden kan de fleste lav- og mellemklassemodeller klappes sammen og er forsynet med transporthjul. Derfor er det nemt at transportere dem rundt, hvis de skal bruges et andet sted, end hvor de opbevares.

Vær dog opmærksom på, at det varierer fra model til model, hvor lette de er at klappe sammen og transportere. Endvidere er det heller ikke alle modeller, der faktisk kan flyttes. Mange professionelle modeller kan ikke flyttes, da de hverken har transporthjul eller kan klappes sammen.

De er nemlig slet ikke beregnet til at kunne flyttes rundt hele tiden. Tværtimod er de lavet til at være placeret ét sted, hvorfor mange af modellerne også tilbyder, at du kan skrue dem fast i gulvet. Dette gøres for at sikre den bedst mulige stabilitet under brug.

Modellerne i premiumklassen står som regel et permanent sted, hvad enten det er i et motionscenter eller et motionslokale i hjemmet. Som følge af dette er der sjældent et stort behov for at kunne flytte på dem.

Brugervægt

Dette er en faktor, der i høj grad er vigtig at holde øje med for tunge personer. Hvis du vejer mere end 120-130 kg., skal du især være opmærksom, da de fleste modeller har en maksimal brugervægt, der lyder på netop 120-130 kg.

Hvis du er svær overvægtig, er det slet ikke sikkert, at det vil være det rette valg for dig at købe en romaskine. Faktisk er der andre træningsmaskiner, der egner sig bedre til dig. Eksempelvis vil en crosstrainer være et godt bud, da det er den bedste træningsmaskine til overvægtige.

Er du tung, fordi du har meget muskelmasse, er det vigtigt at købe en romaskine, der kan holde til din vægt. Det bør ikke være umuligt, men du skal være indstillet på, at jo højere dit krav er til brugervægten, desto dyrere bliver den også.

Garanti

Langt de fleste, der beslutter dig for at købe en romaskine, ender med at bruge en del tusinde kroner på den. For de fleste er det en sum penge, som godt kan mærkes på kontoen. Derfor ser man også helst, at man kan bruge sin nyindkøbte romaskine i mange år, før den går i stykker.

Som følge af dette er det også vigtigt, at du holder øje med, om der ydes garanti udover den obligatoriske reklamationsret. Det giver dig sikkerhed for, at det er en ordentlig maskine, du har købt.

I dag har selv de billige modeller relativt gode garantiperioder, men de specifikke vilkår kan selvfølgelig variere fra model til model.

Maskinvægt

Til trods for, at romaskiner er blandt de typer af træningsmaskiner, der har den laveste vægt, er der dog alligevel en vis forskel på vægten af de mange modeller. I de fleste tilfælde vil du opleve, at de dyrere modeller også er mere robuste, hvilket selvfølgelig resulterer i en højere vægt.

Det vil sige, at maskinvægten som regel følger maskinens robusthed, men også den maksimale brugervægt. Det skyldes selvfølgelig, at en velbygget og robust træningsmaskine kan holde til en større belastning end en lettere model.

De robuste modeller er sværere at flytte, da de vejer mere, men det er sjældent, at vægten af en romaskine overstiger 40 kg.

Hvilken romaskine modstandstype skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige modstandstyper. Så hvis du vil sikre dig en god romaskine træning, så er det vigtigt at du vælger en romaskine med en god modstandstype. De billige romaskiner har ofte hydraulisk modstand, hvor de lidt bedre romaskiner har magnetisk modstand. Luftmodstand er den mest populære modstandstype, hvor vandmodstand giver den bedste oplevelse, der minder om at ro på vandet.

De forskellige typer af modstand:

 • Hydraulisk modstand
 • Magnetisk modstand
 • Luftmodstand
 • Vandmodstand

Du kan læse mere om de forskellige modstandstyper herunder.

Magnetisk modstand

Vælger du en maskine med magnetisk modstand, får du en romaskine, der bruger elektromagnetisme til at bremse svinghjulet på mekanisk vis. Den magnetiske modstand er den mest støjsvage løsning, eftersom der ikke opstår nogen fysisk kontakt ved bremsning.

Ligeledes er det muligt at justere modstanden, og energiforbruget kan måles forholdsvis nøjagtigt. En af ulemperne ved denne type modstand er dog, at modstanden er konstant, hvorfor det ikke kan sidestilles med traditionel roning, hvor modstanden varierer, alt efter hvor hårdt man ror.

Tager man hårdt fat, yder vandet også stor modstand. Sådan er det ikke med magnetismen. Som følge af dette bliver den magnetiske modstand som regel kombineret med luftmodstand, eftersom dette udmønter sig i en mere virkelighedstro og varierende modstand.

Luftmodstand

Er der tale om luftmodstand, benytter maskinen sig af ventilatorlignende rotorblade, der monteres på svinghjulet. Disse rotorblade bruges naturligvis til at opnå den ønskede modstand.

Det opnås som følge af svinghjulets roteringshastighed. Jo hurtigere det roterer, desto kraftigere bliver modstanden nemlig. På nogle modeller bruges der luftspjæld, som kan justere luftstrømmen til rotorbladene, hvilket muliggør, at man kan variere modstanden.

Med luftmodstand er det ligeledes muligt at opnå en nøjagtig måling af din energiforbrænding under træningssessionerne.

Vandmodstand

En romaskine med vandmodstand fungerer på stort set samme måde som en model med luftmodstand. I stedet for luft er det dog vand, der bliver brugt til at generere modstanden. Det har en stor fordel, hvis du er vant til roning på rigtig vand.

Vandmodstand bliver nemlig anset som værende dén modstandstype, der bedst efterligner modstanden ved rigtig roning. Det bør dog understreges, at denne type modstand er dyrere end de andre muligheder. Ligeledes er der også færre modeller på markedet med denne type modstand.

Korrekt romaskine træning af hele kroppen (Video guide)

I nedenstående video får du en gennemgang af hvordan du roer korrekt. Det er vigtigt at du har styr på din roteknik inden du går i gang med din romaskine træning, så du undgår skader og får mest muligt ud af din træning.

Det kan være at du har roet før eller er nybegynder, men uanset hvad, anbefaler vi dig at bruge 2 minutter på at se videoen om roteknik. Det er nemlig en ekspert fra Abilica, der har styr på hvordan du skal bruge din nye romaskine.

Køb din romaskine her

Udvalget af romaskine er enormt, især online er der rig mulighed for at finde en god romaskine til en skarp pris. Uanset om du er på udkig efter de bedste romaskiner eller de billigste, så kan du finde den bedste pris hos en online forhandler.

Vi vil anbefale dig at købe din romaskine hos en online forhandler som Abilica. Her er du altid sikker på at købe en romaskine i høj kvalitet. Klik herunder og se udvalget af romaskiner lige nu, så du kan komme godt i gang med din hjemmetræning.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke romaskiner er bedst?

Der findes mange middelmådige romaskiner, men skal du være sikret en kvalitetsmaskine, der giver dig en god og autentisk rooplevelse, så skal du overveje din beslutning nøje. I denne guide hjælper vi dig med at finde den bedste romaskine ved at omtale og henvise til nogle af de mest populære romaskiner til private.

Hvilke muskler træner en romaskine?

En romaskine kan bruges til kalorieforbrænding, men du skal også være bekendt med, at roning aktiverer en lang række muskelgrupper. Det gælder faktisk både ben, arme, ryg og skuldre. Roning kan ikke erstatte traditionel styrketræning, men det kan være et rigtig godt supplement, idet du får trænet store dele af din krop, samtidig med at du får forbrændt en masse kalorier.

Bør jeg købe en dyr eller billig romaskine?

Der findes en romaskine til ethvert budget – eller i hvert fald næsten. Netop dit budget bør naturligvis spille en rolle, når du skal vælge romaskine, men du skal samtidig være opmærksom på, at der er en naturlig sammenhæng mellem pris og kvalitet. Vælger du derfor en meget billig romaskine, så må du forvente, at det kan mærkes på romaskinens kvalitet og funktionalitet. Derfor kan det ofte betale sig at købe en af de dyrere romaskiner.