Protein pandekager - Sunde og lækre

dis2

protein pandekagerProtein pandekager er det sunde alternativt til traditionelle pandekager. Går du op i din krop og din sundhed, vil de såkaldte protein pandekager være tilegnet dig.

Det er nemt og hurtigt at lave disse sundhedsforbedrende pandekager, hvilket du vil blive præsenteret for i denne guide.

I guiden finder du bl.a. svar på, hvorfor det er en god idé at vælge protein pandekager frem for almindelige pandekager. Endvidere kan du læse om, hvordan du kommer i gang med at lave dem– med præsentation af forskellige ingredienser og smagsvarianter.

Herunder ser du de 3 mest populære pandekage-mix med smag.

Bedst sælgende

Pandekage mix med "classic" smag

Danmarks største

Med "Chocolate Chip" smag

Populært!

Lækker "White chocolate" smag

Fordele ved protein pandekager frem for almindelige pandekager

Der er mange gode grunde til at spise protein pandekager. Det er fordele, som du skal kende til, hvis du går op i kost og sundhed. Du kan læse om de mest markante fordele nedenfor:

 1. Højt indhold af protein – Det kommer næppe som nogen stor overraskelse, at protein pandekager har et højt indhold af protein. Dyrker du sport og / eller motion, ved du hvor vigtigt det er indtage protein. Protein hjælper dine muskler med at vokse og restituere, så du bør aldrig ignorere, hvor vigtigt det er indtage protein hver dag. At spise protein pandekager er blot en af måderne, hvorpå du kan indtage protein. Det kan betragtes som et alternativ til proteinbarer og proteinpulver, som også bliver efterspurgt i høj grad.
 1. Det er sundt (sundere) – Protein pandekager er sunde – eller i hvert fald sundere end almindelige pandekager. Forsøger du at tabe dig, men har du svært ved at holde dig fra søde sager, kan du med fordel finde et sundere alternativ til de traditionelle pandekager – i form af protein pandekager. Hvor sunde protein pandekager er vil selvfølgelig afhænge af, hvilken opskrift du benytter dig af. Endvidere vil sundhedsværdien afhænge af, hvilken form for topping du bruger til dine pandekager. Et højt proteinindhold er altså ikke ensbetydende med, at det er sundt.
 1. Det smager godt – Det er de færreste mennesker – såvel børn som voksne – som ikke bryder sig om protein pandekager. Bruger du en anbefalet opskrift, kan du aldrig gå helt galt i byen. Du kan naturligvis prøve dig frem med forskellige smagsvarianter, hvis du skal finde din foretrukne smag.
 1. Perfekt til morgenmad, snack og mellemmåltid – Protein pandekager kan spises på mange forskellige tidspunkter af døgnet. De egner sig først og fremmest til morgenmad, hvor de kan spises alene eller sammen med frugt og skyr. Derudover kan de også fortæres som snack og mellemmåltid.

Video guide: De nemme og sunde pandekager

Den nemme løsning: Protein pandekager pulver

Har du en travl og hektisk hverdag, hvor du ikke har tid til at lave protein pandekager fra bunden, kan du vælge den nemme løsning. Den nemme løsning består af protein pandekager pulver, som fx kan købes her.

Processen med at lave protein pandekager med pulver kan forklares med nedenstående trin:

 1. Mix
 • Kom 75 gram pulver (ca. tre måleskeer) ned i en shaker med 100 ml. vand / mælk
 1. Shake
 • Ryst blandingen godt sammen, indtil der opstår en jævn blanding uden synlige klumper
 1. Bag
 • Slutteligt skal du i gang med at bage dine pandekager, hvor du skal bruge en stegepande og smørelse. Du skal stege pandekagerne på hver side, indtil de er gyldenbrune.

Der er tilsyneladende rigtigt mange danskere, der vælger den nemme løsning. Det bekræfter de imponerende salgstal og den stigende efterspørgsel på protein pandekager pulver. Du kan også vælge den nemme løsning ved at købe pulver hos din foretrukne forhandler.

Pulveret kan købe i større og mindre bøtter – afhængig af hvor ofte du ønsker at lave pandekager. Bodylab er en af de virksomheder, som har valgt at forhandle pulver til protein pandekager. Besøger du forhandleren, kan du vælge mellem følgende smagsvarianter:

 • pancake mix bodylabWhite Chocolate Raspberry
 • Cookies & Cream
 • Blueberry Banana
 • Apple Cinnamon
 • Chocolate Peanut Butter
 • Banana Coconut
 • Ultimate Chocolate
 • Strawberries & Cream
 • White Chocolate
 • Chocolate Chip
 • Classic

Der er altså ingen risiko for, at du ikke kan finde en smagsvariant, der tiltaler dig og forkæler dine smagsløg. Du kan evt. købe flere forskellige smagsvarianter, hvis du er i tvivl om, hvilken der er din yndlings. Der ydes typisk mængderabat ved køb af flere bøtter ad gangen.

Nem opskrift på protein pandekager uden pulver

Du behøves ikke at være uddannet kok eller have mange års erfaring i et køkken for at lave protein pandekager. Vi vil gerne dele en nem opskrift med dig, så du kan komme i gang med at lave protein pandekager, der er både smagsfyldte, sunde og
mættende.

Nedenstående opskrift er egnet til 2 personer:

Ingredienser:

 • 2 bananer (modne og alm. størrelse)
 • 4 æg
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde:

 1. Kom bananer, æg, kardemomme og kanel i en skål
 2. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender
 3. Find en stegepande frem fra skuffen og kom smørelse på (f.eks. margarine)
 4. Vend pandekagen om, når den er fast, brunet og sprød
 5. Vælg en passende topping (fyld)

Forslag til topping:

 • Skyr
 • Bær (jordbær, hindbær, blåbær e.l.)

Du skal altså kun bruge fire forskellige ingredienser, hvis du vil i gang med at lave protein pandekager. Det er hurtigt og nemt at lave protein pandekager, hvorfor du også kan lave det om morgenen, før du skal møde i skole eller på arbejde.

Det er muligt at finde flere opskrifter på protein pandekager i både bøger, hæfter og selvfølgelig på internettet. Du kan også sammensætte din egen opskrift, hvis du ved, hvilke ingredienser der fungerer sammen.

Sådan undgår du, at dine pandekager bliver usunde

topping protein pandekagerHele pointen med protein pandekager er, at det skal være et sundt alternativ til almindelige pandekager. Det er derfor helt naturligt, at du har interesse i, at sundhedsværdien bliver så høj som mulig. Det kan du først og fremmest gøre ved at undgå at putte sukker og tilsætningsstoffer i din pandekagedej. Følger du opskriften fra vores guide, kan du undgå, at dine pandekager bliver usunde.

Valg af topping vil selvfølgelig også en vis indflydelse på, hvorvidt dine proteinpandekager kan betragtes som sunde eller usunde. I stedet for at bruge syltetøj, sukker og flormelis, bør du bruge frisk frugt, bær og skyr som topping. Følger du en opskrift på sunde protein pandekager, er der ingen grund til at ødelægge det sunde alternativ med usund topping.

Læs også vores guides om fiskeoliekreatinweight gainer og koffeinpiller.