Yogamåtte

dis2

yogamåtte guide og anbefalingYoga er en ældgammel træningsform, som blot er blevet mere populær med tiden. Det er i hvert fald tvivlsomt, at interessen for yoga har været større, end den er nu.

Der bliver for tiden opført det ene yogacenter efter det andet, så der findes med garanti også et yogacenter i nærheden af din bopæl. Der er tilmed mange danskere, som dyrker yoga derhjemme, så den mulighed har du også. Ideologien bag denne særlige træningsform er at forene krop og psyke.

En yogamåtte er faktisk det eneste udstyr, som du skal bruge for at komme i gang med at dyrke yoga. I den forbindelse melder der sig flere spørgsmål. Hvilken yogamåtte skal jeg vælge? Hvad koster en god yogamåtte? – og mange andre relaterede spørgsmål.

Bedste Forhandler

Godt udvalg

Bedste Priser

Valg af yogamåtte

At vælge den rette yogamåtte er din første store udfordring, når du vil begynde til yoga. Besøger du en forhandler af yogamåtter, vil du erfare, at der findes mange forskellige måtter, og det er der altså en god grund til. Der findes nemlig ikke én yogamåtte, som opfylder alle menneskers behov og ønsker.

Når du skal finde din ideelle yogamåtte, må du gerne stille krav til farven og stilen, men der er nogle faktorer, som du bør prioritere endnu højere. Yogamåttens tykkelse, overflade, bredde, længde og materialer er nogle af de vigtigste faktorer. Det vil vi uddybe i de kommende underafsnit.

Video guide: Udstræk på yogamåtte

Valg af yogamåtte

Valg af yogamåtteAt vælge den rette yogamåtte er din første store udfordring, når du vil begynde til yoga. Besøger du en forhandler af yogamåtter, vil du erfare, at der findes mange forskellige måtter, og det er der altså en god grund til. Der findes nemlig ikke én yogamåtte, som opfylder alle menneskers behov og ønsker.

Når du skal finde din ideelle yogamåtte, må du gerne stille krav til farven og stilen, men der er nogle faktorer, som du bør prioritere endnu højere. Yogamåttens tykkelse, overflade, bredde, længde og materialer er nogle af de vigtigste faktorer. Det vil vi uddybe i de kommende underafsnit.

Tykkelsen på yogamåtten

Skal jeg købe en tynd eller tyk yogamåtte?

Det er ét blandt mange spørgsmål, som du skal forsøge at svare på, når du skal købe en yogamåtte. Tykkelsen på yogamåtten har meget at sige, da det har afgørende betydning for, hvor komfortabelt du ligger. Såfremt du vælger en yogamåtte, som er for tynd, kan det medføre smerter i ryg og knæ. Er yogamåtten for tyk, kan det have en negativ indflydelse på din balance, og netop balancen er vigtig, når man dyrker yoga.

De klassiske yogamåtter har en tykkelse på mellem 4 og 6 mm. Der findes dog endnu tyndere yogamåtter, som er mest egnet til feriebrug. Du går som udgangspunkt aldrig helt galt i byen ved at købe en yogamåtte med en tykkelse på 4-5 mm. Sammenlign evt. måtter i forskellige tykkelser, hvis du har svært ved at vælge.

Yogamåttens overflade

Gør dig selv en tjeneste og køb en skridsikker yogamåtte, så du får mest muligt ud af din træning og kan reducere risikoen for klodsede uheld. Står en skridsikker yogamåtte højt på din ønskeliste, skal du være opmærksom på yogamåttens overflade.

Vil du for alt i verden undgå, at du glider under din yogatræning, bliver du anbefalet at købe en gummi- eller bomuldsmåtte, som typisk byder på høj skridsikkerhed. Det er en smagssag, om man foretrækker en glat eller ru overflade, men sveder du blot en smule, når du dyrker yoga, bør du undgå at vælge en yogamåtte med en helt glat overflade.

Yogamåttens bredde og længde

Størrelsen på din yogamåtte har også noget at sige.

En yogamåtte kan være nok så flot og byde på nok så mange egenskaber, men hvis den ikke er bred eller lang nok, vil måtten aldrig komme til sin ret. Yogamåtten skal hellere være lidt for stor end lidt for lille, da det er vigtigt, at du kan ligge behageligt og ikke føle, at du er ved at miste kontakten med måtten.

Hvis forhandleren mod forventning ikke har oplyst målene på den ønskede yogamåtte, bør du kontakte kundeservice. Der er nemlig ingen grund til at investere i en yogamåtte, som viser sig at være alt for lille.

Materialerne

Yogamåtter fremstilles i mange forskellige materialer, men er det virkelig så vigtigt, hvilke materialer der er blevet brugt? Ja, materialerne har afgørende betydning for både levetiden, skridsikkerheden og en håndfuld andre faktorer.

De fleste yogamåtter er fremstillet af enten naturgummi eller bomuld. Såfremt du er allergisk over for latex, bør du vælge en bomuldsmåtte frem for en gummimåtte.

3 gode yogamåtter

En yogamåtte er ikke bare en yogamåtte. Der findes adskillige tusinde forskellige yogamåtter, men vi vil i første omgang nøjes med at præsentere dig for 3 gode yogamåtter. Du får en kort introduktion til en håndfuld udvalgte måtter til yoga i de kommende afsnit.

Abilica ECO yogamåtte

Abilica ECO yogamåtteAbilica ECO er en økologisk yogamåtte, som tilhører mellemprisklassen. Træningsmåtten egner sig til både pilates og yoga, så hvis du bliver træt af at dyrke yoga, kan du med fordel eksperimentere med pilates.

Den tofarvede yogamåtte måler 175 x 61 cm. i længden og bredden samt 4 mm. i tykkelsen. Læser du resultatet af en vilkårlig yogamåtte test, vil du opleve, at denne yogamåtte ofte bliver fremhævet som en af de bedste.

  • Mål: 175 x 61 cm.

Abilica Yoga/Pilates yogamåtte

Abilica Yoga/Pilates yogamåtteAbilica Yoga/Pilates er endnu en af de yogamåtter, som egner sig til både yoga og pilates.

Yogamåtten er fremstillet af et skridsikkert og blødt materiale og har en tykkelse på blot 3 mm. Vi har at gøre med en af de billigste yogamåtter på markedet, men den er trods alt også tyndere end gennemsnittet.

Abilica Yoga/Pilates er en stor yogamåtte, som måler 183 x 61 cm. Det er desuden værd at bemærke det blomstrede design, som er med til at gøre denne yogamåtte unik. Du kan ved behov vaske måtten på maks. 50 grader. Maskinvask er ikke en anbefalelsesværdig løsning. Er du landet på denne side, fordi du er på udkig efter et godt yogamåtte tilbud, så vil denne billige yogamåtte være et fremragende bud.

  • Mål: 183 x 61 cm.

Forskellen på en dyr og billig yogamåtte

Det overrasker dig næppe, at der er forskel på en billig og dyr yogamåtte. Der er nemlig forskel på, hvor meget det koster at fremstille en yogamåtte, da fremstillingsprisen afhænger af, hvor stor måtten skal være, og hvilke materialer der skal bruges. Derudover vil der altid være nogle mærker, som er dyrere end andre.

Dyre yogamåtter er som regel bedre end billige yogamåtter, men verden er ikke altid så firkantet. Yoga er i sig selv en billig træningsform, da det eneste, du skal bruge, er en yogamåtte. Det kan dog ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man køber en slidstærk og skridsikker yogamåtte.

Fordelene ved en dyr yogamåtte er, at den typisk byder på højere komfort og sikkerhed samt længere levetid. En kvalitetsmåtte holder generelt i længere tid, hvorfor du ikke skal udskifte måtten lige foreløbigt. Den dyreste måtte kan dermed vise sig at være den billigste løsning på sigt takket være den lange levetid. Vil du spare penge på din næste yogamåtte, så køb yogamåtte online og få den leveret direkte til din hoveddør.

Hvor kan jeg købe min kommende yogamåtte?

Du behøver ikke at have taget et kursus i informationssøgning for at finde ud af, at der er mange forhandlere af yogamåtter. Er du bosat i en stor eller mellemstor by, kender du højst sandsynligt til flere sportsforretninger, som byder på et større eller mindre udvalg af udstyr til yoga – heriblandt yogamåtter.

Udvalget af yogamåtter i de fysiske forretninger er desværre meget begrænset, hvorfor de fleste forbrugere vælger at købe deres yogamåtter på nettet. Er du vant til at handle på nettet, bør du også lede efter din ideelle yogamåtte online. Du kan f.eks. besøge denne danske forhandler:

  • Abilicaonline.dk – Stort udvalg af kvalitets yogamåtter fra egen produktion
  • Apuls.dk - Stort udvalg af gode yogamåtter

Leder du efter en yogamåtte til rejsen, skal du gå efter en rejse yogamåtte, som har en tykkelse på 2-3 mm. Yogamåtten skal helst være så tynd og let som muligt, så du nemt kan rulle den sammen og tage den med i din kuffert. Skriv også en ”taske til yogamåtte” på din ønskeliste, hvis du vil opbevare måtten på en god og sikker måde.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken yogamåtte skal jeg købe?

Flere faktorer bør spille ind i forhold til dit valg af yogamåtte. Du skal bl.a. tage højde for yogamåttens dimensioner (længde og bredde), overflade, materiale og ikke mindst tykkelse. Derudover bør du gå efter en transportvenlig yogamåtte, hvis du gerne vil kunne tage din måtte med på farten. I guiden får du nogle idéer til, hvilken yogamåtte du skal købe.

Hvad koster en god yogamåtte?

Det ér muligt at finde en yogamåtte til under 100 kr., men skal du have en god yogamåtte, der er både skridsikker, ergonomisk og holdbar, så skal du forvente at give mellem 150 og 500 kr. Billige yogamåtter slides hurtigt og skal derfor udskiftes i tide og utide. Netop derfor giver det mening at købe en yogamåtte i høj kvalitet.

Er der forskel på en yogamåtte og en træningsmåtte?

Ja, det er der – eller rettere sagt; der kan være forskel på en yogamåtte og en træningsmåtte.

Der er ingen regler uden undtagelser, men i de fleste tilfælde er en yogamåtte en smule tyndere end en træningsmåtte. Mange yogamåtter måler blot 3-4 mm. i tykkelsen, mens de fleste træningsmåtter har en tykkelse på 1-3 cm.