Pulsbælte

dis2

pulsbælte til træningenDer findes rigtig meget træningsudstyr med indbygget pulsmåling. Foruden et pulsur har du mulighed for at investere i et praktisk og ergonomisk pulsbælte. Netop de smarte pulsbælter vil være i fokus i denne guide, hvor vi kommer ind på bælternes features og detaljer. Skulle du mod forventning være i tvivl om, hvorvidt du kan få glæde af et bælte med indbygget pulsmåling, så træffer du det helt rigtige valg ved at læse hele artiklen.

Drømmer du om bedre sportslige præstationer, så vil du kunne drage stor nytte af at have adgang til dine personlige pulsdata. Disse data kan du få på forskellige måder – f.eks. ved at bruge et pulsbælte. I et af de kommende afsnit vil vi guide dig i korrekt brug af pulsbælter, så du ikke er et sekund i tvivl om, hvordan du skal anvende bæltet, når du om et par dage modtager det med posten, ifald du vælger at bestille det online.

Hvem kan få glæde af et pulsbælte?

I bund og grund kan alle få glæde af et pulsbælte.

Som ethvert andet aktivt menneske vil du sandsynligvis gerne måle, vurdere og sammenligne forskellige data. Når det kommer til træningsdata, kan det bl.a. være værd at kende til antal forbrændte kalorier, omgangstid, hastighed og ikke mindst puls / hjerterytme. Pulsdata er ikke meget værd i sig selv, men ved du, hvordan du bruger denne data, så vil du kunne effektivisere din træning betydeligt.

Selvom stort set alle vil kunne drage nytte af et pulsbælte, så er der naturligvis nogen, som i højere grad vil kunne bruge det end andre. Pulsmåling er især nyttigt, hvis man beskæftiger sig med cardiotræning i form af langrend, løb eller cykling for blot at nævne nogle af motionsformerne. Med et pulsbælte får du vished om, hvor mange hjerteslag hjertet slår pr. minut. Antal hjerteslag pr. minut siger noget om, hvor hårdt du presser dig selv. Bliver du derfor gjort bekendt med, at din puls er lav, så er det måske på tide enten at skrue op for belastningen / intensiteten eller alternativt at finde en anden træningsform. Med data fra tidligere træninger vil du også kunne vurdere, om du udvikler dig.

At bruge et pulsbælte er ikke raketvidenskab. Du skal blot montere det rundt om din brystkasse, hvorefter du kan tage hul på dagens træning. Taler dit bælte sammen med dit træningsur eller anden enhed via Bluetooth, så kan du nemt følge din aktuelle puls herigennem.

Her er de bedste pulsbælter til prisen

ODIN pulsbælte

ODIN pulsbælteEt praktisk, fleksibelt og pålideligt pulsbælte behøves ikke at koste en formue. Det er dette pulsbælte fra ODIN et rigtig godt eksempel på.

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at dette pulsbælte er et unisex bælte, der kan bruges af alle. Du vil nemt kunne tilpasse remlængden, så bæltet kommer til at passe perfekt til dig. Remlængden kan justeres fra 39 til 66,5 cm. Selve remmen er fremstillet af blød elastik, der er rart mod huden. Du kan derved træne uden ubehag. Den lave produktvægt på blot 600 gram er også med til at sikre høj brugerkomfort.

ODIN pulsbæltet passer naturligvis til samtlige ODIN træningsmaskiner, så ejer du f.eks. en motionscykel, et løbebånd eller en romaskine fra ODIN, så vil det være oplagt for dig at købe dette pulsbælte.

Specifikationer:

  • Mærke: ODIN
  • Unisex: Ja

Polar T34 Pulsbælte

Polar T34 PulsbælteEjer du en træningsmaskine med indbygget pulsmodtager, så vil du blive glad for at eje dette Polar T34 pulsbælte, idet det passer til langt de fleste træningsmaskiner.

Polar T34 kommer med en støbt brystsender med en justerbar elastikrem. Bæltet vejer så lidt og er udført i et så komfortabelt materiale, at du helt glemmer, at du har bæltet på, når først du påbegynder din træning. Derfor skal du ikke være bekymret for, at pulsbæltet medfører nogen form for gene.

Du har desuden mulighed for at vaske bæltet ved behov. Det tåler nemlig maskinvask ved 40 grader. Den mulighed kan du overveje at benytte dig af, hvis bæltet er blevet beskidt og / eller er begyndt at lugte efter gentagende brug. Polar er et kvalitetsmærke, og derfor kan du også være sikker på, at du får et pulsbælte, der leverer en god holdbarhed.

Specifikationer:

  • Mærke: Polar
  • Unisex: Ja

Garmin Pulsbælte HRM-Tri og HRM-Swim

Garmin Pulsbælte HRM-Tri og HRM-SwimEr du så passioneret omkring din træning, at du kun vil stille dig tilfreds med det bedste træningsudstyr, herunder pulsbælte? Så antager vi, at du vil kunne lide dette pulsbælte fra Garmin. Det er nemlig et bælte, der skiller sig markant ud fra mængden.

Garmin pulsbæltet, som vi har udvalgt til dig, kan bruges til en lang række sportslige discipliner – lige fra svømning til cykling og løb. Derfor egner det sig bl.a. rigtig godt til dig, der har planer om at deltage i en triatlon.

Nu skriver vi godt nok pulsbælte, men der er faktisk tale om pulsbælter. Benytter du dig af tilbuddet, så får du nemlig leveret hele to pulsbælter – ét til løb, cykling og svømning i åben vand og ét til svømning i pool. Fælles for begge bælter er, at de er justerbare og byder på et praktisk letvægtsdesign. Derudover kan du forvente, at batterilevetiden er lang, hvad end du bruger det ene eller andet pulsbælte fra Garmin.

Garmin pulsbælterne er godt nok dyrere end gennemsnittet, men da du får så mange funktioner og gode specifikationer med i købet, så er det bestemt værd at investere i denne pakkeløsning.

Specifikationer:

  • Mærke: Garmin
  • Unisex: Ja

Pulsbæltet byder typisk på disse funktioner

Hjerteslag og pulsDer findes efterhånden et væld af forskellige pulsbælter – disse vil helt naturligt variere i funktionalitet. Kigger vi på de mest almindelige funktioner, så er der dog en række, der går igen. Disse vil vi gerne præsentere dig for, så du får en idé om, hvad du kan få ud af at bruge et pulsbælte foruden at kunne måle din puls. Pulsbæltet vil ofte – men ikke altid – kunne levere følgende data:

  • Data om puls
  • Data om skridtlængde (især relevant for løbere)
  • Data om kadence (især relevant for løbere og cykelryttere)

Foruden ovenstående vil pulsbælter typisk være både justerbare i størrelsen og vandtætte. Ønsker du at bruge et pulsbælte til svømning, bør du lige dobbelttjekke, at bæltet er vandtæt. Garmin er en af de producenter, der gør sig i udvikling af vandtætte pulsbælter til bl.a. svømning og dykning. Vi skal nok komme mere ind på Garmin og deres produkter lidt senere i guiden.

Langt de fleste moderne pulsbælter kan nemt forbindes med dit ur, smartphone eller tablet. Dette sker gennem Bluetooth, hvilket fungerer ganske glimrende. Takket være Bluetooth og en smart app vil du altid have adgang til den seneste data via din enhed. Mange bælter er endvidere ANT+ kompatible og kan endda tale sammen med Endomondo.

Sådan får du størst mulig glæde af dit bælte med indbygget pulsmåling

At købe et pulsbælte er første skridt på vejen mod en mere effektiv træning. Det er dog ikke nok bare at købe bæltet. Du skal også bruge det korrekt og vide, hvordan du analyserer den data, du får ud af dine regelmæssige målinger. Derfor er det nødvendigt at sætte sig ned og gøre sig bekendt med funktionerne, inden man hopper i træningstøjet og giver den fuld gas.

Det er desværre ikke muligt at skrive en guide til brug af pulsbælte, som gælder samtlige bælter. Der findes nemlig mindst lige så mange forskellige pulsbælter, som der findes aktivitetsniveauer. Vi kan dog sagtens komme med et par generelle råd:

  • Brug tid på at vælge det helt rigtige bælte
  • Gør brug af professionel vejledning
  • Læs vejledningen grundigt
  • Download de anbefalede apps og sæt det hele op efter anvisningerne
  • Montér bæltet på din brystkasse (det skal helst sidde stramt)
  • Før statistik over din pulsdata (via ur, smartphone eller noget helt tredje)
  • Skift batterier på bæltet hvis nødvendigt

Skulle du være i tvivl om, hvor høj din puls, henholdsvis hvile- og makspuls, bør være, så kan du rådføre dig med egen læge, fysioterapeut eller personlig træner. Alle disse fagpersoner bør besidde viden på dette område.

Bluetooth pulsbælte – til den seriøse sportsudøver

Bluetooth bruges i vores moderne verden ikke kun til afspilning af musik, håndtering af lys i hjemmet og til at forbinde et tastatur trådløst. Det bruges også til at forbinde henholdsvis pulsbælte og anden enhed (f.eks. smartphone eller træningsur). Et Bluetooth pulsbælte er et populært valg, da det gennem Bluetooth er let som en leg at sende data fra bæltet direkte over på et ur eller smartphone. Således har man altid live adgang til relevant data. Leder du specifikt efter et pulsbælte til iPhone, så besøg anviste forhandler og kig på nogle af de bælter, der er Apple kompatible. Dem er der en del af.

Garmin pulsbælte

Garmin er en af de absolut største spillere, når det kommer til træningsure og pulsbælter. Den amerikanske gigant står i hvert fald bag rigtig mange af de pulsbælter, der bruges af både amatører og professionelle i hele verden. Vælger man et bælte fra Garmin, er der ingen tvivl om, at man betaler en smule for selve mærket, men man må ikke stille spørgsmålstegn ved, om man også får kvalitet for pengene. Garmin er garant for kvalitetsprodukter til træningsformål.

Polar pulsbælte

Polar er bestemt også med på højeste niveau, når det kommer til pulsbælter. Deres bælter er ikke helt lige så avancerede som bælterne fra Garmin, men de er til gengæld ganske billige og meget brugervenlige. Leder du derfor efter et pulsbælte, som byder på de mest anvendelige funktioner, så vil Polar være et fint valg af mærke.

 

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker et pulsbælte?

Et pulsbælte er et bælte, der ved at registrere signaler fra dit hjerte er i stand til at måle din puls. For at kunne måle så nøjagtigt som muligt skal pulsbæltet spændes rundt om din brystkasse. Pulsmålingerne kan typisk trackes via et sportsur og / eller via en app. Målingerne bliver sendt ved hjælp af enten Bluetooth eller ANT+ teknologi – to trådløse overførselsmetoder.

Hvad koster et pulsbælte?

Pulsbælter findes i en række forskellige prisklasser. De helt billige pulsbælter koster ikke meget mere end 200-300 kr., men der findes også mere avancerede og professionelle pulsbælter, der koster markant mere. Skal du have et godt pulsbælte, så skal du forvente at skulle give mellem 500 og 1.000 kr.

Hvor kan jeg købe et pulsbælte?

Leder du efter en troværdig og prisvenlig forhandler af pulsbælter? I så fald kan vi hjælpe dig. Vi har nemlig kendskab til nogle af de mest servicemindede forhandlere af pulsbælter. Hos disse kan du helt sikkert finde et pulsbælte, der opfylder dine krav, og som matcher dit budget. Gennemgå guiden for vores anbefalinger.