Stepmaskiner og stepbænke: Opstramning af baller og lår

Der er rigtigt mange fordele ved stepmaskiner, som du ikke må glip af. De mange fordele har nemlig haft stor indflydelse på, at romaskiner hører til blandt de mest populære træningsmaskiner i øjeblikket. Når du læser, at personlige trænere og professionelle sportsudøvere anbefaler, at man træner med en stepmaskine, så er det altså ikke helt tilfældigt.

Abilica Ministep

Det billige valg
 • Pris: 589,00

Abilica CoreStep 360

Bedst til prisen
 • Pris: 1.239,00

Abilica StepCross stepmaskine

Bedste pro valg
 • Abilica Stepcross stepmaskine
 • Pris: (Produktet er udgået)

Opstramning af baller, lår og lægmuskler

En stepmaskine har helt naturligt fokus på den nederste del af kroppen, hvilket giver mulighed for at træne mange vigtige muskelgrupper. Det er f.eks. ideelt til træning og opstramning af baller, lår og lægmuskler. Der er allerede rigtigt mange motionister, som har opnået bemærkelsesværdige resultater med en stepmaskine. Stepmaskinen er særlig populær blandt damer og piger, hvor træning af baller, lår og læg er meget eftertragtet.

Er man ikke helt tilfreds med sin krop, fordi den er blevet en anelse slasket og utiltrækkende, så kan man gøre en verden til forskel med steptræning.

Opstramning af mave og ryg

En stepmaskine er ikke blot effektiv til opstramning af baller, lår og lægmuskler. Den er tilmed effektiv til opstramning af mave og ryg, hvilket også hører til blandt de vigtigste muskelgrupper på kroppen. Der er hovedsageligt fokus på træning af ben, men det er en realitet, at man også bruger sine mave- og rygmuskler, når man træner på en stepmaskine.

Forbrænder mange kalorier

stepmaskiner er også forbundet med høj forbrænding, hvilket man selvfølgelig kan glæde sig over, hvis man gerne vil tabe sig. Stepmaskinen er f.eks. glimrende til intervaltræning, hvor man kan få pulsen op og forbrænde ekstra mange kalorier. I den anledning er det særligt vigtigt, at man ikke hænger i eventuelle håndtag, da det vil mindske forbrændingen.

Skånsom træningsform

Træner du på en stepmaskine, kan du skåne både led og sener. Det er nemlig en træningsform, der er særligt egnet til personer med følsomme led og sener. Således vil det være et godt alternativ til tilsvarende træningsmaskiner såsom en crosstrainer. Dine led og sener bliver ikke udsat for nogle voldsomme stød, ligesom du f.eks. vil kunne opleve i forbindelse med løb. Er du typen, der ofte døjer med skader og skavanker, så vil du kunne føle dig tryg og komfortabel på en stepmaskine.

Simple øvelser kan du finde her.

Video guide til køb af stepmaskine

Abilica Ministep – Billig og effektiv stepmaskine

Abilica ministepAbilica Ministep er en lille stepmaskine, som hovedsageligt er henvendt til nybegynderen. Det er et særdeles effektivt træningsapparat, som giver dig mulighed for at få pulsen op og forbrænde mange kalorier. Denne stepmaskine byder bl.a. på regulerbar trinhøjde og hydrauliske pumper. Stepmaskinen har trinløs indstilling, hvilket er både brugervenligt og praktisk.

Computeren er ikke den mest avancerede på markedet, men viser alligevel både antal trin, tid og kalorieforbrug. Denne stepmaskine er egnet til personer med en maksimal vægt på 100 kg. Selve stepmaskinen vejer 9 kg. og kan nemt flyttes rundt efter behov.

Fordele ved Abilica Ministep:

 • Henvendt til nybegynderen
 • Regulerbar trinhøjde og hydrauliske pumper
 • Trinløs indstilling
 • Brugervenlig
 • Visning af antal trin, tid og kalorieforbrug
 • Maksimal personvægt på 100 kg.
 • Lav vægt og flytbar

Abilica CoreStep 360 – Fleksibel stepmaskine i høj kvalitet

abilica corestepperAbilica CoreStep 360 er en populær stepmaskine, som kan erhverves til en konkurrencedygtig pris. Stepmaskinen er bl.a. kendt for sin høje kvalitet samt mange unikke træningsmuligheder. Det er en smart stepmaskine, fordi der er mulighed for at bruge den fra begge sider. Det er ligeledes muligt at bruge computeren fra begge sider.

Abilica CoreStep 360 er udformet på en speciel måde, hvor muskulaturen i ryggen og de skrå mavemuskler bliver trænet. Tilmed byder stepmaskinen naturligvis på normal konditionstræning samt styrketræning af ben og øvrige muskelgrupper i underkroppen.

Denne stepmaskine er egnet til personer med en maksimal brugervægt på 100 kg. Enheden vejer i sig selv 12 kg.

Fordele ved Abilica CoreStep 360:

 • Populær stepmaskine
 • Høj kvalitet
 • Unikke træningsmuligheder
 • Kan bruges fra begge sider
 • Styrker muskulaturen i ryggen og skrå mavemuskler
 • Maksimal brugervægt på 100 kg.

Abilica 8000 – Eksklusiv stepmaskine til den kompromisløse bruger

stepmaskineAbilica 8000 er en eksklusiv stepmaskine, som byder på enestående kvalitet, som de færreste øvrige stepmaskiner kan leve op til. Det er en stepmaskine til den kompromisløse bruger, som tager sin træning seriøst.

Stepmaskinen er udviklet med et svinghjul, hvor tråden er let og glidende, ligesom du kender fra en centerstepper. Der er mulighed for stor belastning takket være kombinationen af kædetræk og svinghjul.

Abilica 8000 er fremstillet af de bedste materialer og kommer med 16 modstandsniveauer. Den store og overskuelige computer viser de mest relevante træningsdata. Det er let at anvende denne stepmaskine, som er egnet til privatbrug og til brug i mindre motionsrum.

Denne stepmaskine har også en indbygget pulsmodtager, som er egnet til pulsbælter. Det skal desuden nævnes, at Abilica 8000 har både transporthjul og drikkedunksholder, hvilket er med til at sætte prikken over i’et på en fantastisk stepmaskine.

Fordele ved Abilica 8000

 • Eksklusiv træningsmaskine i høj kvalitet
 • Let og glidende svinghjul
 • Kombination af kædetræk og svinghjul
 • 16 modstandsniveauer
 • Brugervenlig stepmaskine
 • Indbygget pulsmodtager
 • Transporthjul
 • Drikkedunksholder

Kettler Montana – Stabil og kompakt stepmaskine

kettler montana stepmaskineKettler Montana hører til blandt de dyreste – og samtidig bedste stepmaskiner. Vi har at gøre med en stabil og kompakt stepmaskine, hvor der er taget højde for selv de mindste detaljer. Kettler har først og fremmest haft succes med at skabe et let og flot design, som passer ind i ethvert dansk hjem. Stepmaskinen kan nemt flyttes rundt efter behov, da stepmaskinen er udstyret med transporthjul

Denne stepmaskine har 12 forskellige modstandsniveauer, hvor du kan prøve kræfter med forskellige sværhedsgrader. Ydermere kommer stepmaskinen med røde håndtag og en drikkedunksholder, så du har alt, hvad du skal bruge til en effektiv træning.

Du kan konstant følge med i træningen på den integrerede computer, som viser pulsmåling, steprytme, energiforbrug og tid. Vil du sikre en mere præcis pulstræning, kan du tilslutte et eksternt pulssæt.

Stepmaskinen er en anelse tung med en egenvægt på 36 kg. Den maksimale brugervægt er angivet til 110 kg.

Fordele ved Kettler Montana:

 • Stabil og kompakt stepmaskine
 • Transporthjul
 • 12 modstandsniveauer
 • Røde håndtag
 • Drikkedunksholder
 • Integreret computer
 • Egenvægt på 36 kg.
 • Maksimal brugervægt på 110 kg.

Trendy Etapa – Flot stepbænk med skridsikker overflade

trendy stepbænk etapaDu kan også beskæftige dig med steptræning, hvis du investerer i en stepbænk. Her ser du en Trendy Etapa stepbænk, som bl.a. kommer med en skridsikker overflade. Det er nemt og hurtigt at indstille højden på denne stepbænk, som introducerer dig for 3 højdeindstillinger – henholdsvis 15, 20 og 25 cm. Stepbænken er behagelig at træne på og byder desuden på en brugervægt på 250 kg. Trendy Etapa er egnet til privatbrug.

Fordele ved Trendy Etapa:

 • Skridsikker overflade
 • 3 højdeindstillinger (15, 20 og 25 cm.)
 • Brugervægt på 250 kg.
 • Egnet til privatbrug

Hvordan bruger jeg min stepmaskine?

Det er i sig selv ikke nogen stor udfordring at træne på en stepmaskine. Dog er det alligevel vigtigt at have noget basal viden om, hvordan man opnår de bedste resultater på denne træningsmaskine. Vi præsenterer dig her for en overskuelig guide, som du kan benytte dig af, når du skal kickstarte din træning. Selvom det er muligt at følge en guide, så skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel på stepmaskiner. Medfølger der en træningsvejledning, så bør du læse den, før du påbegynder din steptræning.

 1. Hold dine fødder fladt – Først og fremmest er det vigtigt, at du holder dine fødder fladt under hele træningen. Selvom man kan være tilbøjelig til at gøre det, så skal du undgå at stå på tæerne. Holder du dine fødder fladt inkl. hælen, så vil du få mest ud af din træning.
 1. Hold din krop oprejst – Dernæst er det afgørende, at du formår at holde dine krop oprejst. Selvom det kan være fristende, så bør du ikke hænge i håndtagene. Fokuserer du på at opretholde en god kropsholdning, så vil det komme dig til gode, fordi du tvinger dine muskler til at arbejde hårdere. Ydermere får du en flottere og sundere kropsholdning, hvilket også er en god ting.
 1. Hold et stabilt tempo – En af dine udfordringer bliver at holde et stabilt tempo under hele træningen. Det er en udfordring, som du lige så stille vil lære at mestre. En god tommelfingerregel er, at man skal kunne opretholde omkring 60-80 skridt i minuttet. Går du mange flere skridt i minuttet, bør du øge modstanden, så dine muskler bliver sat yderligere under pres. Skal du udfordre dig selv, så kan du med fordel prøve kræfter med forskellige modstandsniveauer. Du kan ligeledes beskæftige dig med intervaltræning.
 1. Armene langs siden eller 90 grader – Når du bruger en stepmaskine, kan du ikke blot nøjes med at tage hensyn til dine ben, da dine arme også har en vis indflydelse på træningen. Det anbefales, at du enten holder dine arme langs siden eller bøjer dem i en 90 graders vinkel. Bruger du dine arme aktivt, så vil du kunne påvirke både puls- og forbrændingsniveau i en positiv retning.

Se også vores populære motionscykler.

Se også andre populære træningmaskiner

Romaskine
View more
Motionscykel
View more
Løbebånd
View more