Slyngetræner / TRX

dis2

En slyngetræner er et yderst populært træningsredskab, som bruges af flere og flere aktive danskere. Dette træningsredskab har efterhånden fundet vej til alle danske fitnesscentre, ligesom det er at finde i mange danske hjem. Den særlige træningsform går under navnet TRX – en udbredt forkortelse for total body resistance excercise. TRX er på rekordtid blevet en stor træningstrend, som kun lader til at blive mere og mere populær. TRX kombinerer både styrketræning, pilates og yoga, hvilket er med til at sikre en udfordrende og effektiv træning.

Det er med en slyngetræner muligt at træne både styrke, balance, kondition og smidighed på en og samme tid. I modsætning til traditionel styrketræning bruger man ikke tunge vægte, men derimod kun sin egen kropsvægt.

Der er faktisk tale om en ældre træningsform, som blev udviklet af amerikanske soldater, som hverken havde adgang til vægte eller andet udstyr og derfor var nødt til at tænke i kreative baner. De fik i den anledning idéen til at bruge deres egen kropsvægt til at holde sig i form.

Ønsker du at hoppe med på træningsdillen, så skal du anskaffe dig en slyngetræner til dit private træningsrum eller stuen. Søger du netop den bedste slyngetræner til hjemmet, så er du havnet på den helt rigtige side. Du vil nemlig finde resultatet af vores seneste slyngetræner test her på siden.

Bedst Til Prisen

Abilica PowerSling slyngetræner

Testvinder

TRX Program (P4) Ny version

Testvinder

TRX Tactical Gym slyngetræner

Hvad er TRX?

TRX er som tidligere nævnt en forkortelse for total body resistance excercise.

TRX er på ingen måder en ny træningsform, men det er til gengæld ret nyt, at træningsformen er så udbredt herhjemme. Skruer vi tiden blot ti år tilbage, så var der ikke synderligt mange, som hverken dyrkede eller viste interesse for dette. Tiderne skifter, og i dag er slyngetræning nærmest lige så populært som styrketræning og motionstræning. TRX er modsat mange andre træningsformer et hit blandt både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe.

TRX dyrkes af rigtig mange mennesker – lige fra begynderen til eliteatleten. Denne træningsform bruges faktisk også af folk under genoptræning. Du kan også kaste dig ud i slyngetræning, hvis du søger et godt alternativ til mere traditionel træning som cardio og styrketræning.

TRX PRO System (P4) slyngetræner

TRX PRO System (P4) slyngetrænerTRX PRO System (P4) er det perfekte valg for dig, som vil have fingrene i en af de bedste slyngetrænere på markedet uden at blive ruineret. Pakken indeholder både slyngetræner, dør-anker og forlængerstykke. Alt dette får du til en yderst fair pris. Hvad angår selve slyngetræneren, er det værd at fremhæve de rengøringsvenlige gummihåndtag, de justerbare fodstropper og det tyverisikrede karabin.

TRX PRO System (P4) er faktisk en professionel slyngetræner, men kan naturligvis også bruges af private. Skal du have det bedste af det bedste, når det kommer til træningsudstyr, i denne anledning en slyngetræner, så bør du vælge dette produkt.

Slyngetræner sæt – TRX Home 2 system

Slyngetræner sæt – TRX Home 2 systemDrømmer du om at skabe resultater med slyngetræning, bør du unde dig selv det bedste træningssæt til formålet. Du kan for eksempel overveje at investere i dette sæt, som indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme i gang. Det kan bruges derhjemme, men kan også sagtens tages med på rejsen.

Denne slyngetræner udmærker sig på to ret så afgørende punkter. Det er først og fremmest værd at fremhæve de justerbare bøjler til fødderne, som gør det muligt at indstille, hvor stramt stropperne skal sidde om fødderne. Dernæst fortjener de bløde og ergonomiske håndtag et par rosende ord med på vejen. Foruden slyngetræneren medfølger der en opbevaringspose og dør-anker. En sidste nævneværdig fordel er prisen, som er yderst fair.

TRX træning med Tactical Gym pakken

TRX træning med Tactical Gym pakkenTactical Gym er den ultimative pakke til dig, som ønsker at komme godt i gang med slyngetræning. Man kan finde mange fine træningssæt på det danske marked, men de færreste sæt kan hamle op med dette. Faktisk er sættet så godt, at det kan klare mange af de krav, som bliver stillet i militæret. Det må siges at være et stort kvalitetsstempel i sig selv.

Den medfølgende slyngetræner er yderst robust og er i øvrigt forsynet med helstøbte gummihåndtag og ekstra store fodbøjler. Der medfølger desuden en rygsæk til slyngetræneren, således at det er muligt at have den med på farten. Her er man virkelig sikret kvalitet for alle pengene.

Billig TRX slyngetræner – Abilica PowerSling

Billig TRX slyngetræner – Abilica PowerSlingLangt fra alle forbrugere har mulighed for at smide flere tusinde kroner efter en slyngetræner, hvorfor det er heldigt, at der også er fremstillet mange billige slyngetrænere. Her er et godt eksempel på en billig slyngetræner, som opfylder de mest basale krav.

Abilica PowerSling er en middelmådig slyngetræner, som bliver leveret med justerbare håndtag og påsyede målelinjer. Det skal endvidere nævnes, at der medfølger både dørfæste og karabinhage, så du selv kan bestemme, om du vil fastgøre slyngetræneren til en ribbevæg, gren, dør eller noget helt fjerde. Den maksimale brugervægt er angivet til 150 kg.

Slyngetræningspakke – RIP:60

Slyngetræningspakke – RIP:60RIP:60 er en større slyngetræningspakke, som indeholder både slynger, dørfæste, dvd’er, kostguide, opbevaringspose og plakat med øvelser. Det skal nævnes, at alt er på engelsk, hvorfor det vil være en fordel at have nogenlunde styr på det engelske sprog. Du kan på produktsiden se en kort introduktionsvideo, hvis du ønsker at blive klogere på, hvad du går i vente.

Bemærk lige den lave pris; du får en stor slyngetræningspakke til næsten ingen penge.

Hvorfor beskæftige sig med slyngetræning?

TRX træning, eller også kaldet slyngetræning, er udbredt som aldrig før, men hvad er det lige, som gør denne træningsform så eftertragtet? Det har vi undersøgt, så vi kan stille din eventuelle tvivl.

Med en slyngetræner ved hånden kan du træne både styrke, kondition og balance, når det passer dig, men du kommer naturligvis ikke sovende til den gode form. Det karakteristiske ved slyngetræning er netop, at du træner med din egen kropsvægt, hvorfor træningsformen kan være meget hård, hvis du har et par ekstra kg. på sidebenene.

Du skal beskæftige dig med slyngetræning af følgende grunde:

 • Mulighed for at træne uanset tid og sted
 • Alsidig og udfordrende træning af hele kroppen
 • Effektiv træning af balance, styrke og kondition
 • Mulighed for at kontrollere vægtbelastning
 • Naturlig træningsform

For en investering på blot et par tusinde kroner kan du blive den næste ejer af en slyngetræner. Den investering vil hurtigt blive tjent hjem, hvis du vælger at melde dig ud af dit fitnesscenter. Med en slyngetræner i hjemmet behøver man nemlig ikke et fitnessabonnement.

TRX udstyr bør købes på nettet, hvis man vil have mest udstyr for pengene.

Fordele og ulemper ved en slyngetræner

Søger du efter træningsudstyr på nettet, vil du foruden slyngetrænere blive introduceret for et enormt udvalg af håndvægte, sjippetove, hulahopringe, kettlebells og meget andet udstyr, hvorfor du måske stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor du skal bruge penge på en slyngetræner?

Der er selvfølgelig ingen tvang, men vi vil gerne fremhæve, hvilke fordele der er ved den kære slyngetræner. Selvom det er mest interessant at kigge på fordelene, vil vi for en god ordens skyld også nævne de få ulemper.

Fordele

 • Let og pladsbesparende (mulighed for at tage med på farten)
 • Unik alsidighed (du behøver i princippet ikke andet udstyr)
 • Ingen vedligeholdelse
 • Ingen større investering (der findes mange prisvenlige slyngetrænere)
 • Let betjening (alle kan komme i gang med slyngetræning)

Ulemper

 • Svingende kvalitet (nogle slyngetrænere går i stykker meget let)
 • Kan blive ensformigt (derfor en god idé at supplere med andre træningsformer)

Læs mere om fordelene og ulemperne her.

TRX øvelser

TRX øvelser – hvilke er de bedste?

Det er i sandhed et relevant spørgsmål, hvis du netop har sat dig for at kaste dig ud i slyngetræning. Der findes nemlig ikke kun én øvelse. Fælles for alle øvelserne er, at de foregår med din kropsvægt som den eneste belastning. Et andet fællestræk for øvelserne er, at de involverer flere muskelgrupper.

Det er takket være muligheden for at regulere remmene og dermed belastningen muligt at gøre øvelserne sværere eller lettere.

Se nedenstående video for at få inspiration til din træning:

De fem udvalgte øvelser består af følgende:

 • TRX overhead squat
 • TRX decelerated push up
 • TRX tricep rollout to extension
 • TRX crunch to pike combo
 • TRX inverted row

Du kan se videoen igen og igen, hvis du ikke lige fanger, hvordan man udfører øvelserne første gang. Du kan også hyre en personlig træner med speciale i slyngetræning, hvis du vil være sikker på at gøre det rigtigt. Find flere slyngetræner øvelser via youtube.com og andre medier.

Få mere inspiration her.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan træner jeg med en slyngetræner?

Du kan træne med en slyngetræner på mange forskellige måder. I første omgang skal du søge inspiration i nogle af de mange online guides og videoer omhandlende øvelser med slyngetrænere. Du skal desuden finde ud af, hvor du vil montere din slyngetræner, eksempelvis i døren eller i loftet. Mulighederne er mange, når det kommer til træning med slyngetræner.

Hvad er forskellen på TRX og en slyngetræner?

Slyngetræner er en helt overordnet betegnelse for det redskab, man benytter til suspension training. Inden for dette er det svært (næsten umuligt) at komme udenom TRX (Total Body Resistance eXercise). TRX bliver ikke kun anvendt i rigtig mange professionelle fitnesscentre, men også i mange private hjem. Ønsker du en god slyngetræner, så kig nærmere på produkterne fra TRX.

Hvor kan jeg købe min TRX?

TRX forhandles rigtig mange steder, herunder på nettet. TRX købes som regel sætvis, hvor du foruden en slyngetræner også får leveret en lang række andre produkter til din suspension training. TRX har faktisk udviklet nogle sæt, der er tilegnet hjemmebrug, og netop disse sæt bør du se nærmere på, hvis du har planer om at træne hjemmefra.