Planlægning af den fedeste sportsrejse

dis2

Flere og flere danskere valfarter på aktive ferier og sportsrejser.

Er man glad for træning og motion, så er det da også en perfekt måde at holde sin form ved lige og dyrke sin interesse samtidig med, at man kobler af fra hverdagens travlhed og trummerum. Mange mennesker kan også have svært ved bare at ligge på langs en hel ferie, og for dem er en sportsrejse oplagt, så de kan skifte mellem at slappe af og være aktive.

Lyder denne ferieform lige som noget for dig? Så får du her en guide til, hvordan du selv planlægger en sportsrejse uden at få alt for meget sved på panden.

Hvilken slags sport skal du dyrke på ferien?

Første skridt handler om at finde ud af, hvilken slags sport du vil dyrke på din ferie. Skal det for eksempel være cykling, løb, tennis, ridning, crossfit, sejlads eller en kombination af forskellige sportsgrene?

Måske går du til en sport derhjemme, som du gerne vil prøve at dyrke andetsteds. Det kan være, du vil udfordre dig selv ved at træne i mere udfordrende omgivelser eller i et andet klima. Det kan være, at du gerne vil træne sammen med andre, som interesser sig for samme sportsgren som dig. Eller det kan være, at du simpelthen bare ikke kan lade være med at dyrke din sport, uanset om du er på ferie eller ej.

Den sportsrejse man tager på behøver dog ikke nødvendigvis være centreret om en sportsgren, man dyrker på forhånd. Det kan være, at du går og drømmer om at prøve noget nyt, og så kan en ferie være en sjov måde at blive introduceret til det på.

Hvor skal sportsrejsen gå hen?

Sundt liv på ferien

Når du har besluttet dig for sportsgrenen, skal du dernæst finde ud af destinationen. Skal du på cykelrejse, så kan det være en god idé at tage ned til Alperne, Pyrenæerne eller de nordlige søer i Italien, som byder på terræn, du ikke finder i Danmark.

Har du besluttet dig for en rideferie, så er Island et godt bud, hvor du kan opleve det smukke landskab på ryggen af en islandsk hest.

Kunne du godt tænke dig at blive en surferhaj, så har Portugal flere surf camps langs kysten på forskellige niveauer.

Med lidt søgning på nettet kan du generelt hurtigt finde ud af, hvor du kan komme hen med den sportsgren, du gerne vil dyrke, så rejsen behøver ikke være længere end et par klik væk.

Find et sted at bo

Når du har fundet frem til destinationen, så skal du selvfølgelig også finde et sted at bo. Du kan enten vælge at booke et hotel, lejlighed, villa eller camping, som ikke har nogen forbindelse til den sport, du skal dyrke, men som ligger centralt placeret i forhold til, når du skal ud og være aktiv. Du kan også vælge at booke dig ind på et sportshotel. Disse hoteller har som regel et varieret udbud af træningsdiscipliner, faciliteter og udstyr, som gør, at man enten kan dykke fuldstændig ned i sin yndlingsdisciplin eller snuse til en masse forskellige træningsdiscipliner. På sportshoteller bor man også side om side med folk, der også har en stor interesse for sport, og på den måde er det nemt at falde i snak med ligesindede eller sågar finde en ny træningsmakker.

Skal du have træningsudstyr med på ferien?

Selvom nogle hoteller tilbyder træningsudstyr, så er det ikke alle, der gør. Derfor er det vigtigt at gøre sig tanker om, hvorvidt man vil leje udstyr fremme ved destinationen eller have det med hjemmefra. Fordelen ved at leje det ved ankomsten er selvfølgelig, at man ikke skal slæbe det med eller betale ekstra for at få det med i bagagen. Det er dog ikke garanteret, at dette udstyr er lige så godt som dit eget, så for nogle er det helt essentielt, at de får deres eget udstyr med.

Hvis du vælger at tage dit udstyr med, så skal din pakning være nøje planlagt, så du ikke lige pludselig står i et fremmed land uden de nødvendige ting. Tjek også op på, hvordan du får transporteret det med, så du ikke bliver overrasket. Skal du for eksempel have din cykel med i flyveren, så kan det være, at flyselskabet har nogle særlige regler omkring dette, som det er smart at sætte sig ind i på forhånd.

Transport og forsinkelse

Venter på flyet

Du skal også finde ud af, hvordan du vil komme hen til destinationen. Skal det være med bus, tog, bil eller fly? Der er fordele og ulemper ved alle transportformer, så det er mest op til dig selv i forhold til, hvad du finder nemmest og mest komfortabelt. For de fleste danskeres vedkommende falder valget dog ofte på flyveren.

Det har selvfølgelig noget at gøre med, at det går hurtigst, og jo hurtigere fremme, desto mere tid har man på sin ferie. Hvis du vælger at tage med flyet, så skal du være obs. på eventuelle flyforsinkelser. Tjek først og fremmest hjemmefra, om flyet er forsinket, så du ikke dukker unødvendigt tidligt eller forgæves op i lufthavnen.

Hvis flyet bliver forsinket kort inden afgang, så skal du være opmærksom på, hvor lang tid der går. Er det mere end to timer forsinket skal flyselskabet tilbyde dig forskellige services, og hvis du ankommer tre timer forsinket til din destination, har du ret til kompensation. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i dine rettigheder omkring flyforsinkelser og kontakter flyselskabet, hvis du kommer ud for det, da der kan være mange penge at hente i erstatning.