Vægtsæt

dis2

vægtsætDrømmer du om at indrette det perfekte træningsrum i hjemmet, så skal du naturligvis bruge en vægtstang og nogle dertilhørende vægtskiver. Du kan i den anledning overveje at købe et komplet vægtsæt, så du kan spare tid og penge. Der findes rigtig mange både større og mindre vægtsæt, hvorfor valget ikke er så ligetil.

Dit valg af sæt bør afhænge af din styrke og dit ambitionsniveau. Det kan ofte betale sig at købe et stort vægtsæt, så man kan blive ved med at udfordre sig selv og blive stærkere.

I dag forhandles der vægtsæt til alle og enhver – lige fra den spinkle person til den brølstærke bodybuilder. Der findes også et vægtsæt, som passer til dig og din styrke. Ønsker du ikke at købe et komplet sæt, kan du blot købe en vægtstang og de ønskede vægtskiver som separate dele. Du skal dog være opmærksom på, at det er et dyrt alternativ til et sæt. Du risikerer i øvrigt, at de valgte dele ikke passer sammen.

Enkelte vægtskiver

Komplet vægtstangsæt

Håndvægte

Derfor er et vægtsæt en god idé

Det er naturligvis ikke uden grund, at vi anbefaler dig at købe et vægtsæt. Det gør vi, da vi har erfaret, at der er mange fordele ved at købe disse sæt.

Der er umiddelbart tre fordele ved at købe vægtsæt. De tre fordele består af følgende:

  • Ensartet design – Selvom du formentlig ikke går så meget op i, hvordan dit træningsudstyr ser ud, så ønsker du med al sandsynlighed at købe ensartet udstyr. Det er trods alt rart at have vægte, som er ens i farve og design. Shopper du vægtsæt, kan du være sikker på, at de passer sammen rent visuelt. Det giver ro i hovedet og kan i princippet være med til at gøre træningen bare lidt bedre.
  • Ofte store besparelser – Dernæst bør der ikke herske nogen tvivl om, at der kan være mange penge at spare ved at købe komplette vægtsæt. Det er en fordel, som vi vil komme mere ind på i guidens sidste afsnit.
  • Kompatibilitet – Det er en kendsgerning, at ikke alle vægtstænger og vægtskiver passer sammen, hvilket blot er med til at understrege, at det kan være klogt at købe vægtsæt. Med et vægtsæt er der nemlig ingen risiko for, at de forskellige dele ikke er kompatible.

cPro9 Olympic vægtstangssæt på 51 kg.

cPro9 Olympic vægtstangssæt på 51 kg.cPro9 byder på en lang række anbefalelsesværdige vægtsæt – bl.a. dette sæt med en totalvægt på 51 kg. De 51 kg. fordeler sig på både vægtstangen og en lang række større og mindre vægtskiver. Vægtskiverne vejer fra 0,5 til 5 kg. Der er derved mulighed for både at træne tungt og let, alt efter hvilke og hvor mange vægtskiver man putter på stangen.

Vi skulle bruge meget spalteplads, hvis vi skulle fortælle, hvilke øvelser der kan udføres med denne vægtstang og dertilhørende vægtskiver. Det kan dog f.eks. nævnes, at der kan trænes dødløft, lunges, bænkpres, crunches, triceps extensions og mange flere.

Ifølge forhandleren har sættet en maksimal lasteevne på 680 kg. Dette er meget imponerende og er bestemt med til at understrege, at der er tale om et kvalitetssæt.

Selve vægtstangen i dette sæt kommer med en nubret overflade, der er med til at sikre, at dine hænder ikke glider under din træning. Hvis du alligevel oplever problemer, så kan du med fordel købe et par gode træningshandsker.

Med de medfølgende metalfjedre, der skal sidde i enderne, kan du desuden sikre dig, at dine vægtskiver aldrig løber nogen vegne under din træning. Er du i tvivl om noget, så klik på linket og bliv ført direkte til produktsiden.

Specifikationer:

  • Mærke: cPro9
  • Totalvægt: 51 kg. (inkl. vægtstang)

Justerbar håndvægt fra ASG

Justerbar håndvægt fra ASGMangler du et godt vægtsæt, hvor det er muligt at indstille vægten alt efter behov, i form af en justerbar håndvægt, så skal du fortsætte læsningen. De næste mange linjer skal nemlig bruges på at beskrive denne håndvægt fra ASG.

Da der er tale om en justerbar håndvægt, så er du selv herre over, hvor hård din træning skal være. Du kan frit vælge mellem en belastning på 3, 7, 11, 15 eller 20 kg. Dermed skulle der være rig mulighed for at træne både arme, skuldre, mave og meget mere.

Køber du denne håndvægt, der er en 5-i-1 håndvægt, så slipper du for at købe en masse separate håndvægte, der fylder halvdelen af dit fitnessrum. Ikke nok med, at du kan spare plads i hjemmet, så kan du også spare penge ved at købe en justerbar håndvægt som denne.

Det tager få sekunder at indstille vægten, og så skal det nævnes, at der medfølger en praktisk holder, som du placerer håndvægten i efter træning og mellem dine sæt.

ASG håndvægten er yderst velegnet til hjemmebrug.

Specifikationer:

  • Mærke: ASG
  • Totalvægt: 20 kg.

Abilica Pump Set 19 kg.

Abilica Pump Set 19 kg.Leder du helt aktuelt efter et mindre vægtsæt, der ikke koster alverden, så kommer vi med et fremragende bud her. Abilica Pump Set kan måske være det sæt, du længe har ledt efter. Med det rette kendskab til forskellige træningsøvelser kan du træne hele kroppen uden undtagelser – der er f.eks. mulighed for at træne squat, dødløft og skulderpres.

Selve stangen i sættet måler 130 cm. og vejer 1,5 kg. Den lave vægt skyldes, at stangen er fremstillet af stærk plast. Foruden stangen og et par fjederlåse får du seks plastikbelagte vægtskiver med i købet. Tilsammen har sættet en vægt på 19 kg. Det skal dog nævnes, at der er mulighed for både at tilkøbe flere stænger, fjederlåse og vægtskiver, hvis man ikke kan nøjes med 19 kg.

Der findes både større og mere robuste vægtsæt derude, men til prisen er Abilica Pump Set et rigtig godt køb.

Specifikationer:

  • Mærke: Abilica
  • Totalvægt: 19 kg.

Komplet håndvægt stativ med 15 håndvægte

Komplet håndvægt stativ med 15 håndvægteEr du typen, der altid går all in, så skal du selvfølgelig ikke nøjes med en, to eller tre håndvægte, når du kan købe hele 15 håndvægte til en rigtig konkurrencedygtig pris. Dette komplette vægtsæt består netop af 15 håndvægte samt selvfølgelig et moderne og robust stativ. Håndvægtene spænder vægtmæssigt fra 2,5 og op til 35 kg. Uanset om du vil træne tungt eller let, så kan du altså finde en håndvægt til formålet.

Dette vægtsæt fra ODIN er uden tvivl mest populært blandt øvede, men kan selvfølgelig også bruges af begyndere, idet der er inkluderet håndvægte i mange vægtklasser. Selve håndvægtene er fremstillet af jern og er belagt med hård gummi. Kvaliteten og holdbarheden er så høj, at det næsten er umuligt at ødelægge håndvægtene. De er heller ikke til at slide op.

Prisen er naturligvis høj, idet det er et meget stort sæt, men begynder du at beregne stykprisen, så vil du erfare, at du får nogle rigtig billige håndvægte.

Specifikationer:

  • Mærke: ODIN
  • Totalvægt: 545 kg. (fordelt på 15 håndvægte)

Køb vægtpakker

Køb vægtpakkerEn vægtpakke er ikke helt det samme som et vægtsæt. Her får man nemlig kun vægtskiver og ikke vægtstænger. En vægtpakke er dermed tilegnet dig, som allerede ejer en eller flere vægtstænger, men derimod mangler flere eller tungere vægtskiver. Hos den anviste forhandler kan du i skrivende stund vælge mellem fem forskellige vægtpakker:

  • 50 kg.
  • 73 kg.
  • 83 kg.
  • 94 kg.
  • 135 kg.

Skal du gøre dig forhåbninger om at blive større og stærkere, skal du løbende forsøge at løfte tungere og tungere. Drømmer du netop om at få større muskler, bør du holde dig til få gentagelser og høj belastning.

Med mange vægtskiver kan du frit regulere belastningen alt efter øvelse og energiniveau. Hold dig gerne til 5-10 gentagelser pr. øvelse. Øg belastningen, hvis du kan tage over 10 gentagelser. Dette er nemlig et tegn på, at du ikke løfter tungt nok. Læs mere her.

Køb håndvægte sæt

håndvægte sætForuden vægtstænger og vægtskiver kan du også gøre klogt i at købe håndvægte til dit hjemmefitness.

Da man ikke kan nøjes med én håndvægt, bør man købe et håndvægte sæt, så man kan udføre forskellige øvelser. Du kan evt. blot købe ét sæt, som kan justeres i vægt. Med justerbare håndvægte er det muligt at spare både plads og penge. Dog skal du selvfølgelig være indstillet på, at det tager lidt tid at regulere vægten fra øvelse til øvelse. Skal du spare besværet, skal du købe flere håndvægte i forskellige vægtklasser. Disse vil dog optage en masse plads i træningsrummet.

Prisen for et håndvægte sæt vil helt naturligt kunne variere fra sæt til sæt. Prisen afhænger langt hen ad vejen af vægt, materiale og brand.

Køb vægtsæt - Spar mange penge ved at købe et samlet sæt

Det er ikke småpenge, man kan spare ved at købe et samlet sæt. Uanset om du påtænker at købe et stort eller lille vægt sæt, kan du spare en mindre formue ved at købe et sæt. Den reelle besparelse afhænger selvfølgelig af, hvilket sæt der er tale om, og hvorvidt sættet er på tilbud eller ej. Der er ofte mange tilbud på vægtsæt på nettet – disse må du ikke gå glip af.

Søg efter vægtsæt tilbud for at danne dig et overblik over de aktuelle tilbud.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvor tungt skal mit vægtsæt være?

Hvor tungt dit vægtsæt skal være afhænger primært af to ting; hvor stærk du er, og hvor tungt du vil træne. Du kan med fordel vælge et vægtsæt, der er lidt tungere, end du har brug for på nuværende tidspunkt, så du trinvist kan øge belastningen og på den måde blive stærkere. Det er som regel muligt at tilkøbe flere vægtskiver, hvis der skulle være behov for dette, hvorfor du altid vil kunne opgradere dit vægtsæt.

Hvad koster et komplet vægtsæt?

Komplette vægtsæt findes i rigtig mange prisklasser. I vores guide præsenterer vi dig for billige vægtsæt med en pris på omkring 1.000 kr., men der findes også professionelle vægtsæt med priser på omkring 20.000 kr. Der er altså noget for enhver smag og budget, når det kommer til vægtsæt.

Hvor kan jeg købe vægtsæt billigst?

De billigste vægtsæt er at finde på nettet, hvor flere forhandlere melder sig på banen. Når du har fundet dit ideelle vægtsæt, så kan du gøre klogt i at sammenligne priser fra flere forhandlere med henblik på at gøre den bedste handel. Der er jo ingen grund til at betale flere penge end højst nødvendigt for et godt vægtsæt.