Idrætsforeninger hårdt ramt under COVID-19

Dette indhold er sponsoreret

COVID-19 har resulteret i, at fitnesscentrene er lukket ned, skolerne er lukket og ikke mindst idrætsforeningerne rundt omkring i landet. Det har store konsekvenser for spillere og medlemmer i idrætsforeningerne, der oplever, at udviklingen går i stå. Nedenfor kan du få et større indblik i DGI medlemstal og klubstatistikker for alle de danske idrætsforeninger.

Udvikling i klubforeningerne

Ud fra en klubstatisk fra klubvind.dk, er det tydeligt, at idrætsforeningerne rundt omkring i landet nåede flest medlemmer end nogensinde før i 2019. I 2019 var der et samlet medlemstal på mere end 2.620.000. I 2016 var medlemstallet helt nede på 2.520.00. I 2018 var medlemstallet 2.580.000. Det er derfor tydeligt, at 2019 var et godt år for landets mange idrætsforeninger i både store og små byer.
Spørgsmålet er dog, hvordan medlemstallene ser ud på nuværende tidspunkt i 2020, hvor sundhedskrisen har ramt hele landet. Krisen har nemlig betydet, at medlemstallene er knap så høje, fordi idræt inden for alle sportsgrene er bandlyst. Det er ikke længere muligt at mødes mange mennesker, og derfor må idrætsforeningerne vente lidt endnu, før de må begynde at lukke op for de forskellige haller og klubber.

Få hjælp til at øge udviklingen

I tilfælde af, at din lokale idrætsforening lige nu mister flere og flere medlemmer, kan en løsning være at kontakte klubvind.dk. Her kan du få hjælp til at skaffe flere midler til klubben. Det kan være alt lige fra fodboldklubber til håndboldklubber eller svømmehaller. Selvom det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at dyrke sport i din lokale klub, så kan klubvind.dk sørge for at sikre, at der i fremtiden er penge til fx. udflugter, udstyr og arrangementer.

Ved allerede nu at prøve kræfter med hjemmesidens støttelotteri, kan din klub vinde helt op til 20.000, uden du behøver at skulle gøre det store. Dog kræver det deltagere til lotterierne. Hvis du har behov for andet hjælp i form af markedsføring, flyers og medlemsblade eller andet, kan hjemmesien også være dig behjælpelig med den slags. Markedsføring er nemlig vigtigt i en tid, hvor medlemmerne forsvinder. Det betyder nemlig, at de forskellige idrætsforeninger rundt omkring i landet skal ud at skaffe nye medlemmer, når landet igen åbner op for holdsporten.

Det gælder for eksempel også DGI, der har intet mindre end 6.417 idrætsforeninger rundt omkring i landet. I 2019 var foreningen helt oppe på 1,7 millioner medlemmer. En stigning siden 2016 på 3,7 procent. Desværre er det endnu ikke muligt at finde ud af, hvor mange medlemmer foreningen har i 2020. Dog vil det med sikkerhed ligeledes være en nødvendighed for DGI i at skaffe flere midler under sundhedskrisen. Især de mindre idrætsforeninger kan være hårdt ramt og dermed bøde for de økonomiske konsekvenser, som COVID-19 medfører undervejs.

Er du træner, formand eller andet for en idrætsforening et sted i landet, kan det som sagt være en god idé at undersøge klubvind.dk for at finde de midler, der skal til for at hjælpe foreningerne på vej. Fælles for alle foreninger er nemlig, at der er behov for hjælp og støtte for at sikre medlemstallene indtil, at landet igen kan åbne op.