Preworkout guide

dis2

Pre workout

Pre workout er tilegnet dig, som har brug for et skud energi, før du skal besøge det lokale fitnesscenter. Mangler du energi efter en lang arbejds- eller skoledag, så vil denne form for kosttilskud være tilegnet dig.

Indtager du pre workout før træning, kan du gå en mere effektiv træning i møde. Et øget energiniveau er blot én ud af mange fordele, som du får med dette kosttilskud. Du kan forvente at blive introduceret for en lang række andre fordele i guiden. Læser du guiden, vil du også finde svar på, om kosttilskuddet er noget for dig.

De bedste pre-workouts

I dag kan alle aktive danskere købe pre-workout, da kosttilskuddet bliver forhandlet på mange danske webshops. Du behøver altså ikke at blive frustreret, hvis din lokale sportsforretning ikke sælger dette kosttilskud.

De største sportsatleter bliver nok aldrig enige om, hvilket pre-workout produkt der er det bedste, så hvordan skal du bære dig ad med at finde det bedste produkt?

Der er mange ting, du skal tage højde for, når du skal på jagt efter de bedste pre-workouts på markedet. Det er ikke nok bare at kigge på, hvad der er billigst, da det billigste sjældent er det bedste. Herunder kan du læse om, hvad du bør lægge vægt på, når du skal købe pre-workout:

 • Pris (pr. bøtte og pr. servering)
 • Smag
 • Indhold
 • Andet (glutenfri, nøddefri, vegetarisk)

Selvom det kan lyde for godt til at være sandt, så er det rent faktisk muligt at købe vegetarisk pre-workout, som er både gluten- og nøddefri. Lider du af allergi, skal du være særlig opmærksom på næringsindholdet, så du ikke fremprovokerer en allergisk reaktion.

Vi vil gerne gøre det hele lidt nemmere for dig og har derfor udvalgt nogle anbefalelsesværdige pre-workouts, som vi synes, at du skal kende til. Du kan læse om de populære produkter i de kommende underafsnit.

Bodylab pre workout

Bodylab pre-workoutBodylab er producenten af dette kosttilskud, som fås i forskellige smagsvarianter. Du kan lige nu få fingrene i markedets måske bedste pre workout til prisen. Det kræver blot, at du klikker dig ind på webshoppen og afgiver en bestilling.

Fantastisk smag og optimalt næringsindhold

Bodylab har solgt utallige bøtter af netop dette produkt, som indeholder 200 gram pulver. I øjeblikket forhandles der fem forskellige smagsvarianter bestående af tyggegummi, lime, cola, solbær og hindbær. Du vil helt sikkert kunne lide mindst én af de nævnte smagsvarianter, men hvis du skal finde din favorit, bør du smage på de forskellige varianter.

Der er kun blevet anvendt rene og koncentrerede ingredienser – altså ingen brug af sukker eller andre skadelige stoffer. Dermed kan du med god samvittighed indtage pre workout fra Bodylab. Producenten anbefaler, at du blander en ske med 6 gram pulver med 250-300 ml. vand. Det skal herefter omrystes i en shaker, før det kan nydes.

Bodylab udtaler, at de aldrig lancerer et produkt, før både smag og funktion er i særklasse. Det kompromisløse fokus på smag og funktion skinner tydeligt igennem, når man tester dette produkt. Produktet har et højt indhold af både koffein og BCAA.

Næringsindhold og relevant info:

 • Mærke: Bodylab
 • Smag: Mange smagsvarianter (vælg selv ved bestilling)
 • Indhold: 200 gram
 • Anbefalet dosering: 6 gram (én ske)
Gå til forhandler

LinusPro pre workout

LinusPro pre workoutLinusPro er en producent, som virkelig har formået at vise sit værd de seneste år – bl.a. med dette produkt. Du er sikret de bedste træningsresultater med pre workout fra LinusPro. Produktet forhandles til en ganske konkurrencedygtig pris.

Kvalitetstestet produkt uden sukker

LinusPro forhandler danskproduceret pre workout til priser, hvor alle kan være med. Produktet er kontrolleret af Fødevarestyrelsen, hvorfor du trygt kan indtage det inden træning. LinusPro giver dig ikke mulighed for at vælge mellem utallige smagsvarianter, men du kan da selv bestemme, om du vil have pre workout med vandmelon- eller appelsinsmag. Det er i hvert fald de to smagsvarianter, som man kan vælge mellem indtil videre.

Produktet har en positiv indvirkning på dit koncentrationsniveau, styrke og motivation under din træning. LinusPro pre workout er baseret på koffein og aminosyren beta-alanin samt et mindre indhold af BCAA.

Det veludviklede pulver er nemt at opløse i vand og kan desuden bryste sig af en fantastisk smag. Du indtager kosttilskuddet ved at blande 10 gram pulver med 250 ml. vand i en shaker. Det tager som regel ikke mere end 10-15 sekunder at opløse pulveret i vand, juice eller andre flydende væsker.

Produktet er ikke helt lige så populært som de andre produkter, vi har fremhævet i denne guide. Du bør dog alligevel have produktet med i overvejelserne, når du skal beslutte dig for, hvilken variant du vil købe.

Næringsindhold og relevant info:

 • Mærke: LinusPro
 • Smag: Vandmelon og appelsin (vælg selv ved bestilling)
 • Indhold: 300 gram
 • Anbefalet dosering: 10 gram (én ske)

Myprotein Mypre pre-workout

Myprotein Mypre er et af de produkter, som allerflest aktive danskere vælger at kaste sig over, når der skal købes nyt pre-workout til det private lager af kosttilskud. Du kan også overveje at købe dette produkt, hvis du vil købe kvalitetskosttilskud til lave priser.

Eksplosiv blanding af nyttige ingredienser og omfattende aminosyreprofil

Myprotein Mypre er navnet på et af de mest eftertragtede produkter på det danske marked for kosttilskud. Ligesom det gør sig gældende for de fleste andre produkter, kan du vælge mellem forskellige smagsvarianter. De repræsenterede smage består af hindbær, lime, appelsin, æble og vandmelon. Myprotein Mypre smager ifølge anmelderne bedre end de fleste andre pre-workouts. Hver portion leverer desuden en omfattende aminosyreprofil.

Produktet har et højt indhold af de essentielle vitaminer og mineraler samt koffein. Det høje koffeinindhold er med til at sikre øget årvågenhed og koncentration. Er du ved at løbe tør for energi, kan du få et energiboost ved at indtage pre-workout fra Myprotein.

Klikker du på produktlinket, vil du blive sendt ind på en webshop, hvor du vil finde en lang række danske anmeldelser af det udvalgte produkt. I den anledning vil du blive bekendt med, at mange forbrugere har valgt at give Myprotein Mypre 5 ud af 5 stjerner. Produktet får ros for dens glimrende smag, effektivitet og blandbarhed. Du går aldrig helt galt i byen ved at købe anmelderrost pre-workout fra Myprotein.

Du rådes til at tage 1-2 scoops før træning. Bland hver scoop med 150-250 ml. vand. I opstartsfasen bør du holde dig til 1 scoop for at vurdere din tolerance. Du kan sidenhen øge dit indtag, hvis du ønsker det.

Næringsindhold og relevant info:

 • Mærke: Myprotein
 • Smag: Mange smagsvarianter (vælg selv ved bestilling)
 • Indhold: 500 gram
 • Anbefalet dosering: 16-32 gram (én eller to skeer)

Fordele ved pre workout

Der er fordele ved det meste kosttilskud, men det er ingen hemmelighed, at pre workout byder på flere fordele end de fleste andre former for kosttilskud. De mange ingredienser har forskellige positive indvirkninger på kroppen. Listen over fordele kunne gøres meget lang, men vi har besluttet os for kun at nævne de vigtigste fordele:

 • Du øger dit energiniveau
 • Du forøger din styrke
 • Du får nemmere ved at holde fokus
 • Du forbedrer din udholdenhed
 • Du forøger dit stofskifte (højere fedtforbrænding)
 • Du forbedrer din præstationsevne
 • Du bremser den kataboliske proces

Du bør efter at have læst om ovenstående fordele ikke længere være i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at købe pre workout. Det er nemlig på alle måder fordelagtigt at indtage kosttilskuddet, uanset om man dyrker sport og motion på et højere eller lavere niveau.

Førnævnte fordele vil komme enhver aktiv person til gode. I modsætning til mange andre former for kosttilskud er dette kosttilskud tilegnet langt de fleste mennesker. Hvad enten du primært dyrker styrketræning, fodbold, atletik eller crossfit, kan du med fordel købe pre workout, da det vil have en god indflydelse på din præstation.

Hvornår skal det indtages?

Du er næppe i tvivl om, at pre workout skal indtages inden træning, da det jo netop ligger i navnet. Det er om ikke andet interessant at undersøge, hvor lang tid inden træning det skal indtages for at opnå den optimale effekt.

Pre workout bør indtages 20-40 minutter før et træningspas. Stofferne skal have tid til at absorbere, hvorfor det er for sent at indtage det 5-10 minutter før træning. Glemmer du at indtage det i tilstrækkelig god tid, er det dog ikke en større katastrofe.

Det er videnskabelig bevist, at kroppen vænner sig til indholdet fra pre workout efter et stykke tid, og du risikerer dermed at blive tolerant over for pre workout. Det er derfor en god idé at indtage kosttilskuddet i 30-50 dage og derefter holde en pause på 14-21 dage. Følger du den anbefaling, vil du kunne få optimal glæde af pre workout.

Dosis

Det er ikke nok at være klar over, hvornår man skal indtage pre workout, da det selvfølgelig også er relevant at vide, hvor meget man skal indtage ad gangen.

En dosering består typisk af 6-32 gram pulver, men derudover er det svært at sige noget generelt ang. dosering. De enkelte producenter er gode til at oplyse den anbefalede dosering. Har du ingen tidligere erfaring med at indtage pre workout, kan du med fordel starte ud med at indtage en mængde mindre end det, der er anbefalet. Det er nemlig meget forskelligt, hvordan mennesker reagerer på dette kosttilskud.

Du kan næsten være sikker på ikke at opleve bivirkninger, hvis du altid sørger for at følge producentens anbefalinger og instrukser. Det fungerer bedst at blande pulveret op med vand, men du kan også blande det op med mælk eller juice, hvis du har et ønske herom.

Er der bivirkninger ved pre workout?

Du har tidligere haft mulighed for at læse, at der er mange fordele ved pre workout, men det er også relevant at se på, om kosttilskuddet har nogle bivirkninger. Der er visse bivirkninger ved pre workout, men der er ingen bivirkninger, som er så alvorlige, at man bør lade sig skræmme. For en god ordens skyld vil vi gerne gennemgå de mest almindelige bivirkninger:

1.     Søvnløshed (grundet det høje koffeinindhold)

Har du problemer med at falde i søvn, og vågner du flere gange i løbet af natten, kan det skyldes, at du indtager pre workout sent på dagen / aftenen.

Løsning: Du kan så vidt muligt undgå denne bivirkning ved at undlade at indtage pre workout kort tid før sengetid. Koffein påvirker hjernen i mange timer, hvorfor du helst ikke skal træne om aftenen. Lægger du dig normalt til at sove kl. 22, bør du senest indtage pre workout kl. 17 – altså 5 timer før sengetid. Du bør desuden holde dig fra kaffe og energidrik.

2.     Dehydrering (kreatin binder vand i dine muskler)

Træning og dehydrering går ingenlunde i spænd sammen. Der er flere ingredienser i traditionel pre workout, der kan medføre dehydrering.

Løsning: Det er ret nemt at undgå at blive dehydreret, da din opgave blot er at drikke vand og masser af det. Det øgede vandindtag vil muligvis komme til at betyde, at du oftere skal på toilettet, men det bør du affinde dig med, hvis du gerne vil undgå at blive dehydreret.

3.     Prikken i huden

Det er meget normalt, at man i starten vil opleve en prikkende fornemmelse kort tid efter, at man har indtaget pre workout. Den prikkende fornemmelse opstår pga. beta-alanin – en aminosyre som findes i denne form for kosttilskud.

Løsning: De fleste mennesker vil opleve den omtalte bivirkning, når de indtager pre workout for første gang. Der er heldigvis tale om en meget mild bivirkning, som ofte forsvinder i løbet af få dage. Oplever du en prikkende fornemmelse i huden, skal du altså ikke være bange for, at der er noget galt. Det er nemlig en meget almindelig reaktion.

Indholdet i pre workout

Du kan ikke forvente, at alle pre workout produkter indeholder de samme ingredienser. Det er nemlig ikke tilfældet. Der er dog nogle ingredienser, som bliver brugt oftere end andre. Er du interesseret i at vide, hvad pre workout indeholder, så læs da med herunder:

 • Kreatin Positiv indvirkning på styrke, muskeltilvækst og udholdenhed
 • BCAA – Positiv indvirkning på restitutionsfasen
 • Koffein Positiv indvirkning på energiniveau og udholdenhed
 • Tyrosine – Positiv indvirkning på udholdenhed og mentalt fokus
 • Taurin – Positiv indvirkning på vedligeholdelse af væskebalance og kontrol af muskelsammentrækninger

De fleste pre workout produkter indeholder både kreatin, BCAA, koffein, tyrosine og taurin, men det er meget forskelligt, hvilke ingredienser der er dominerende. Før du køber et produkt, bør du bruge tid på at udforske næringsindholdet. Handler du på en dansk webshop, vil du næsten altid kunne læse om næringsindholdet i produktbeskrivelsen.