Spinningcykel test - de bedste til hjemmetræningen
En spinningcykel er en glimrende motionsmaskine for dig, der ønsker at køre intensive træningspas. Med din egen spinningcykel undgår du at skulle afsted til fitnesscentret for at opnå dette.
Ønsker du at købe en spinningcykel til hjemmebrug, har du mange muligheder. Derfor kan det virke uoverskueligt at finde hoved og hale i det store udvalg. Ligeledes kan det virke svært at vælge netop dén træningscykel, der egner sig bedst til dig.
Herunder præsenteres du for en række af de bedste spinningcykler på markedet, hvor du – med stor sandsynlighed – også finder en model, der harmonerer med dine præferencer.
Bedste spinningcykel til prisen
Der findes masser af gode spinningcykler til private, men skal du have den absolut bedste spinningcykel til prisen, så skal du holde tungen lige i munden. Der er nemlig en lang række faktorer, der afgør, hvilken spinningcykel der i virkeligheden er bedst.
I vores spinningcykel guide bestræber vi os ikke kun på at fortælle dig, hvordan du bruger en spinningcykel, hvorfor spinning er en god form for konditionstræning, og hvilke spinningprogrammer der findes. Vi afslører også resultatet af vores store test, så du kan finde en testvindende spinningcykel efter din smag.
Skal du f.eks. have en moderne spinningcykel med computer, så har du alle muligheder for at finde sådan en model. Abilica og Sole er nogle af de mærker, du bør kigge nærmere på, hvis du gerne vil investere i en trendy spinningcykel med alle de vigtigste funktioner såsom computer, trinløs indstilling af sædet, fastintegrerede hjul m.v. Du vil sandsynligvis blive overrasket over, hvor mange funktioner en tilsyneladende simpel spinningcykel kan byde på.
Abilica Racer 2.1 (Bedst til prisen)
Abilica Racer 2.1 er særligt kendetegnet ved at være meget lig landevejsracercykler. Denne model bliver leveret med fast nav, et svinghjul, der vejer 22 kg. samt en 3-delt krank. Dertil er den også blevet forsynet med både filtbremse og kombipedaler.
Abilica har selvfølgelig også sørget for, at den har en holdbar og stillegående rem, der giver en behagelig og næsten lydløs træning. Der medfølger også en computer, der viser relevant data om din træningssession, herunder både kadence, tid, kalorier, distance og hastighed.
Det er muligt at justere sadel og styr både vertikalt og horisontalt. Derfor er du garanteret en optimal indstilling, uanset din højde og dine præferencer. Racer 2.1 fra Abilica er udstyret med et smalt racersæde, som er ideelt for dig, der foretrækker at køre lange træningspas.
Specifikationer:
- Mærke: Abilica
- Produktvægt: 45 kg.
- Brugervægt: 120 kg.
Keiser M3i Indoor Bike (Bedst i test)
Vil du være sikret noget af det ypperste inden for spinningcykler, er en Keiser M3i Indoor Bike et godt bud. Det er en spinningcykel, der er udviklet med afsæt i mere end 20 års erfaring og udvikling inden for produktion og teknologi, når det kommer til professionelle spinningcykler.
Udseendet bryster sig af at være stilrent, klassisk og gennemført. Desuden er den forsynet med et friktionsfrit magnetbremsesystem, som giver et fremragende tråd. Du vil derfor opleve, at dit tråd er både let og glidende – og som en yderligere bonus er det også næsten lydløst.
Som følge af dette er du garanteret en unik og meget realistisk cykeloplevelse. Du kan nemt justere på modstanden via et håndtag under styret. Slutteligt skal det også nævnes, at det er den spinningcykel i verden med den mest nøjagtige wattmåling.
Specifikationer:
- Mærke: Keiser
- Produktvægt: 38,6 kg.
- Brugervægt: 159 kg.
Sole SB700 Bluetooth (Tidligere testvinder)
Sole SB700 bryster sig af en kraftig stålkonstruktion og et Kevlar bremsesystem, hvilket medfører, at den er skabt til højintensiv træning. Den egner sig til både tunge træk og hurtige intervaller. Derfor er den også kåret som bedst i test i Nordens største test af spinningcykler.
Det er en professionel cykel, der er beregnet til motionsrum, eller til dig, der ikke er villig til at gå på kompromis. Både sæde og styr kan trinløst justeres, hvorfor det er muligt at opnå en skræddersyet indstilling, hvilket medvirker til, at din træning bliver mere behagelig og givende.
Den indbyggede trådløse computer er forsynet med et baggrundsbelyst LCD-display, der måler 65 x 50 mm. På dette display kan du følge med i data om din træning, herunder både tid, kalorier, hastighed og kadence. Det er også kompatibelt med flere forskellige pulsbælter.
Specifikationer:
- Mærke: Sole
- Produktvægt: 64 kg.
- Brugervægt: 136 kg.
Masterfit TP900 - Bedste Pro valg
TP900 er den bedste spinningcykel fra Masterfit. Det er nemlig deres absolutte topmodel. Derfor er den også særligt egnet til brug i fitnessrum eller hos dig, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten. Ved TP900 er kvaliteten nemlig i top, hvilket den kraftige konstruktion vidner om.
Masterfit har også valgt at udstyre TP900 med et svinghjul, der vejer hele 22 kg. Det sikrer, at du som bruger af cyklen, får et meget jævnt tråd. Rammen er blevet konstrueret på en sådan vis, at magnetbelastningen er godt beskyttet mod sved under træningen.
På styret er der selvfølgelig monteret en computer, som ikke blot kan vise sædvanlige data såsom hastighed, distance og kadence. Den kan også vise din wattbelastning, da den er blevet forsynet med en wattmåler, der måler belastningen under din træning.
Specifikationer:
- Mærke: Masterfit
- Produktvægt: 57 kg.
- Brugervægt: 150 kg.
ODIN S8
Denne spinningcykel fra ODIN byder på en lang række justeringsmuligheder. Som følge af dette er det en model, der henvender sig til en bred målgruppe. Er du på udkig efter en spinningcykel, der kan bruges til hjemmetræning, så kunne ODIN S8 meget vel være den rette løsning.
S8 fra ODIN har en maksimal brugervægt, der lyder på 150 kg. Det vidner om, at du får en både stabil og kvalitetsrigtig spinningcykel. Dette er en betydelig fordel (også selvom du ikke vejer 150 kg.), da den øgede stabilitet medfører, at du får en mere behagelig træning på cyklen.
Derfor er du sikret, at du får en stabil spinningcykel, der har samme funktionalitet, som de cykler du kender fra fitnesscenteret. Desuden er der tale om en spinningcykel med en velprogrammet skærm, hvor du naturligvis kan følge med i relevant data om din træning.
Specifikationer:
- Mærke: ODIN
- Produktvægt: 47 kg.
- Brugervægt: 150 kg.
Toorx SRX 100
Her får du en yderst robust spinningcykel til en lav pris. SRX 100 fra Toorx er desuden en cykel, der i høj grad udmærker sig ved at give en realistisk cykeloplevelse. Derfor vil det virke som om, at du sidder på din racercykel på de danske landeveje – præcis som de fleste fortrækker det.
Det er en remdrevet cykel, der er forsynet med fixed gear. Dertil er den også udstyret med en simpel bremseknap, der bruges til sikkerhedsstop. Ikke nok med det, så er SRX 100 også blevet forsynet med et drivhjul, der vejer 26 kg. Det er med til at sikre, at du får et glimrende tråd på cyklen.
Det er bestemt også værd at fremhæve, at det er en spinningcykel, der byder på en stabil stålramme. Dertil er den udstyret med transporthjul fortil, hvorfor det er let at flytte den, hvis det ønskes. Derudover byder den på trådløs pulsmåling via det medfølgende brystbælte.
Specifikationer:
- Mærke: Toorx
- Produktvægt: 65 kg.
- Brugervægt: 150 kg.
Tunturi Platinum Pro spinningcykel
Tunturi Platinum Pro er en spinningcykel, der gør det muligt at cykle som en rigtig cykelrytter.
Vil du være sikker på, at du får købt en god cykel, så du kan træne dig op til at nå dine absolutte toppræstationer? Med denne cykel i hjemmet er du sikret at forblive fit, og du vil kunne slå nye rekorder.
Spinningcyklen byder på manuel modstand, hvilket betyder, at alle kan finde et modstandsniveau, der er ideelt for dem. Ligeledes er den blevet udstyret med et fuldt justerbart racersvinghjul, som ikke blot sikrer en mere givende træning, men også et mere naturligt og behageligt tråd.
Tunturi har også valgt at udstyre cyklen med et rigtigt racerstyr. Derved får du følelsen af at træne på en rigtig racercykel, hvilket er vigtigt for mange. Desuden er det også muligt at justere sadlen både vertikalt og horisontalt, hvorfor alle kan finde en indstilling, der er ideel for dem.
Specifikationer:
- Mærke: Tunturi
- Produktvægt: 68 kg.
- Brugervægt: 165 kg.
Hvilken spinningcykel skal jeg vælge?
At vælge den rette spinningcykel er ikke altid lige nemt. Der findes mange forskellige modeller på markedet, det kan derfor være svært at gennemskue – Hvad forskellen er og hvorfor du skal vælge den ene fremfor den anden.
Vi vil godt hjælpe dig med at finde den helt rette spinningcykel og har derfor fundet de mest populære og solgte spinningcykler på det danske marked.
Vi vil til enhver tid anbefale dig at købe en dyr spinningcykel med et tungt svinghjul, da du får en god og naturlig tråd – Der føles som rigtig landevejscykling. Samtidig bør du også vælge en spinningcykel med en stor brugervægt, da det betyder, at den er mere stabil. Udover det er der også andre småting som computer, der kan være ekstra motiverende og hjælpe dig med at holde styr på dine tal.
Det er selvfølgelig forskelligt, hvorvidt du har brug for en billig eller dyr spinningcykel – Da det kommer helt an på dit behov. Hvis du allerede er vant til spinning og vil have noget ordentligt, så er det også helt klart værd at betale det ekstra for noget godt. Hvis du derimod er helt ny og ”bare” vil have en spinningcykel for at komme lidt i gang med træningen derhjemme, så er en billig spinningcykel måske god nok for dig. Samtidig kan det også være mindre motiverende, hvis kvaliteten er lav, da oplevelsen ikke er den samme.
Hvad er forskellen på en motionscykel og en spinningcykel?
Har du et ønske om at købe en træningscykel, kan du vælge mellem enten en motionscykel eller en spinningcykel. Du skal derfor vurdere, hvorvidt den ene eller anden løsning er den bedste for dit vedkommende. Der er nemlig betydelige forskelle på de to træningscykler.
Den mest markante forskel på de to cykeltyper er, at en spinningcykel gør brug af en anden modstandstype end en motionscykel. Derudover vil du med en spinningcykel opleve, at svinghjulet er markant tungere end på en motionscykel.
På spinningcykler vil du også opleve, at selve stellet er relativt kraftigt og mere stabilt, end hvad du vil opleve på den gængse motionscykel. Det skyldes dels, at det skal være i stand til at holde til den højere belastning, der genereres af det tunge svinghjul.
Det handler dog også om, at en spinningcykel skal kunne holde til den hårdere håndtering, der forekommer, når man eksempelvis står op og cykler under træningen.
Forskel i modstandsregulering
Modstanden på en motionscykel bliver reguleret elektronisk. Det sker via knapper på et kontrolpanel. Er derimod tale om en spinningcykel, så vil modstanden blive reguleret på manuel vis, hvilket sker ved at dreje på et greb.
Ydermere vil du opleve en mere naturtro modstand, når du cykler på en spinningcykel. Denne type træningscykel er nemlig udviklet med henblik på, at den skal kunne imitere kørslen op og ned ad bakker på realistisk vis. Det er ikke muligt at opleve på en motionscykel.
I modsætning til modstanden på en motionscykel er der ingen krav om brug af strøm til modstanden på en spinningcykel. Det medfører, at det bliver betydeligt nemmere at placere den i hjemmet, eftersom der ikke er behov for ledninger og tilslutning til en stikkontakt.
Normalvis er der heller ingen træningscomputer på en spinningcykel, som kan holde øje med kalorier, puls, distance osv. På nogle modeller er det dog installeret. Motivationen og tempoet bliver som regel opretholdt ved, at man f.eks. cykler til musik, og derved lader rytmen bestemme tempoet.
Træningscomputeren kan tilkøbes som ekstraudstyr
Såfremt det er et ønske, så er det til nogle spinningcykler muligt at købe en træningscomputer som ekstraudstyr. Ser du gerne, at den tracker alle de vigtige data, og måske endda er kompatibel med Bluetooth, er du nødt til at vælge en af de mere luksuriøse modeller på det danske marked.
Du kan typisk købe træningscomputere og andet tilbehør samme sted, som du kan købe spinningcykler. Derfor er der rig mulighed for at samle det hele i ét køb.
Hvordan udvælger jeg den bedste spinningcykel?
Du kan finde rigtig mange gode spinningcykel tilbud på markedet. Du vil dog hurtigt finde ud af, at det ikke er dem alle, der matcher dine præferencer og kriterier. Derfor er det også vigtigt at være indstillet på at skulle vælge med omhu.
Hvis du føler, at det er vanskeligt at udvælge den rette model for dit vedkommende, er der en række spørgsmål, du bør stille dig selv. For at finde ud af, hvilken model der er bedst til de behov, du har, bør du stille dig selv følgende spørgsmål:
- Hvor ofte regner du med, at du kommer til at bruge din spinningcykel?
- Hvilke forventninger har du til dens ydeevne, funktioner og kvalitet?
- Har du lagt et budget, som du ønsker at holde dig til?
Når du har fundet svar på de spørgsmål, der er at finde herover, så er du kommet et godt stykke af vejen til at vælge den rette spinningcykel.
Nedenfor vil vi præsentere dig for, hvad du kan forvente dig af de forskellige prisklasser, når du skal investere i en spinningcykel.
Lavpris-klassen (under 4.000 kroner)
I denne prisklasse finder du de mest enkle og lette modeller. De er udstyret med svinghjul, der har en lavere vægt, hvorfor den samlede maskinvægt også er lavere. Det har den betydning, at de ikke er helt så stabile og robuste som de dyrere modeller på markedet.
Oftest er det muligt at indstille sadlen både lodret og vandret, men styret kan du derimod kun indstille i højden. I bund og grund skal du forvente, at du får en cykel, der er mindre bekvem end dyrere spinningcykler, hvis du beslutter dig for at købe en lavprismodel.
Det ændrer dog ikke på, at du fortsat kan få en effektiv træning, hvis du cykler på en sådan spinningcykel.
Mellem-klassen (4.000 - 8.000 kroner)
De cykler, der er at finde i denne prisklasse, er kendetegnet ved at være tungere, mere stabile og mere holdbare. Derfor vil du også opleve, at de er udstyret med kraftigere svinghjul, hvilket ligeledes vil resultere i, at de samlet set har en højere maskinvægt.
Normalt er det også muligt at indstille både sadlen og styret på såvel lod- som vandret vis. At det er en mulighed er en klar fordel, da det sikrer, at du får den bedst mulige træningsstilling. Det giver dig ikke blot en mere behagelig, men også mere givende træning.
Der skal ikke herske tvivl om, at dette er den mest populære prisklasse. Det skyldes særligt, at den højere pris medfører, at cyklen også er af en højere kvalitet. Ligeledes er prisen fortsat på et niveau, hvor den gennemsnitlige forbruger kan være med.
Pro-klassen (over 8.000 kroner)
De modeller, der er at finde i denne prisklasse, er naturligvis de mest eksklusive modeller. De er særligt kendetegnet ved at være eksklusive og velkonstruerede. Derfor er du også garanteret, at de modeller, der koster over 8.000 kr., kan holde til både hård, hyppig og langvarig brug.
Både konstruktionen, men også de øvrige materialer bryster sig af en formidabel kvalitet, hvilket naturligvis også er forventeligt for en motionsmaskine i denne prisklasse.
Du kan også forvente, at du får en spinningcykel, der har en høj maskinvægt. Det samme er gældende for svinghjulets vægt.
Opsummeret er der tale om cykler, der byder på både høj stabilitet, en lang række indstillingsmuligheder og en god modstand. Derfor er de professionelle modeller ikke blot mest holdbare, men også mest bekvemme.
Hvordan sidder du rigtigt på en spinningcykel?
Er du sprunget på et godt spinningcykel tilbud, kan du sikkert ikke vente med at tage den i brug. Før du gør dette, er det dog vigtigt, at du indstiller den korrekt. Får du ikke indstillet den korrekt, vil det ikke blot resultere i en mindre givende træning. Du kan også risikere at udvikle skader.
Det er ikke let at indstille din spinningcykel første gang. Derfor er du nødt til at prøve dig lidt frem. Det er den eneste måde, hvorpå du kan finde en indstilling, der er den rette. Der er dog en række tips og tricks, der kan bruges, når du skal indstille sadel og styr for første gang.
Hvis du er helt ny inden for området, kan det være særligt svært at finde ud af, hvordan du skal sidde på den. Føler du dig en smule på bar bund, kan du herunder finde en række gode tips til, hvordan du på bedst mulig vis kan finde frem til en optimal stilling:
- Først og fremmest skal du indstille sadlen på en sådan vis, at dit knæ er let bøjet, når du sidder ned.
- Dernæst skal du slappe af i dine skuldre og sænke din hage, så du føler, at du har indtaget en naturlig position.
- Sørg for, at du altid har ret ryg med let rundet lænd, når du sidder på din spinningcykel – og indstil både styr og sadel herefter.
- Ligeledes er det vigtigt, at du sørger for at placere dine fødder så vandret som muligt. Gør du ikke det, vil det resultere i, at du får smerter i fødderne.
Føler du, at du får en øm bagdel, er det som regel fordi, at du har justeret din sadel for højt. Hvis du har sat din sadel for højt, vil det nemlig resultere i, at du glider henover sadlen, når du træder i pedalerne.
Dette er med til at skabe friktion, som irriterer din hud. Under alle omstændigheder bør du dog cykle iført et par deciderede cykelshorts, da de er forsynet med en lille pude. Det er selvfølgelig med til at øge komfortniveauet, når du sidder på din spinningcykel.
Hvor meget forbrænder jeg ved spinning?
Det er altid svært at sige præcist, hvor meget du forbrænder ved hvilken som helst træningsform – Da det kommer helt an på, hvor høj en intensitet du cykler med. Der er dog ingen tvivl om, at spinning i forhold til mange andre træningsformer er langt mere effektiv, når det kommer til forbrænding af kalorier. Så hvis du vil tabe dig, er spinningcyklen uden tvivl en af de bedste redskaber.
Hvis du vil være sikker på, at få den bedst mulige forbrænding, så er det vigtigt at du giver den fuld gas på spinningcyklen, så du får pulsen helt op hvor det virkelig kan mærkes. Samtidig er det en god idé at gøre det i forbindelse med intervaltræning.
Spinningprogrammer
Det kan være en god idé at spinne efter et bestemt program, da det gør træning mere interessant. Samtidig vil din motivationsfaktor også være større, hvilket betyder at du kan spinne i længere tid.
Udover at spinne i længere tid, så bliver du også ekstra motiveret til at lave personlige rekorder, her tænker jeg både tid og/eller distance.
Det er altid mere motiverende at spinne, når man ved, at man gøre fremskridt.
Det kan være utroligt kedeligt at sidde derhjemme på en spinningcykel, i hvert fald for mange, hvilket betyder at det er svært at holde motivationen oppe. Så hvis du ofte har problemer med kedsomhed i forbindelse med din træning, så vil et træningsprogram også være ideelt for dig.
Vi kan anbefale dig at kigge her ,hvis du vil afprøve et godt spinningprogram
FAQ - Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor købe en spinningcykel?
Der er rigtig mange gode grunde til at købe en spinningcykel. Først og fremmest er det en fantastisk maskine til kalorieforbrænding. Du får nemlig pulsen op og forbrænder mange kalorier, når du giver den gas på spinningcyklen. Spinningcyklen fylder desuden så lidt, at den sagtens vil kunne stå i dit hjem, eksempelvis på dit kontor eller i din stue. Med hyppig brug af din spinningcykel vil du i øvrigt hurtigt kunne komme i rigtig god form.
Hvad koster en spinningcykel?
Prisen på din spinningcykel kommer naturligvis an på, hvilke krav og ønsker du har til cyklen. Jo bedre kvalitet, og jo flere funktioner du kræver, desto højere må du forvente, at prisen bliver. De fleste spinningcykler til privatbrug koster mellem 5.000 og 15.000 kr. Nogle af disse spinningcykler er netop omtalt i vores guide, hvor vi også henviser til velrenommerede forhandlere.
Hvad træner jeg ved spinning?
Du ved allerede, at spinning er fantastisk til kalorieforbrænding, men ved du også, at du træner dine baller, lår, mave og ryg, når du udøver spinning? Det er vel at mærke en motionsform, du kan dyrke igen og igen uden at være bekymret for at belaste hverken knæ eller hofter. Der er altså mange gode grunde til at købe og bruge en spinningcykel.