Tanita vægt

En Tanita vægt er en utrolig god og brugervenlig vægt, der giver dig præcise målinger og kropsanalyser. Du har med en Tanita vægt mulighed for at få meget data om din krop. Hvis du vil have en god badevægt med fedtprocentmåler er Tanita det rigtige valg.

Herunder kan du læse om de to mest populære Tanita vægte, der hver især har sine fordele. Tanita RD 953 er perfekt, hvis du vil holde styr på dine træningsresultater direkte fra din smartphone. Det er nemlig med til at motiverer dig, når du kan se, at det skrider fremad.

Testvinder

Tanita RD 953 (Nyhed)

Topmodel

Tanita bc545n kropsanalysevægt

Billigere model

Tanita BC 587 Kropsanalysevægt

Fordele ved Tanita vægt

Der er så uendeligt mange fordele ved at vælge en Tanita vægt, og det burde du allerede vide, hvis du har læst produktanmeldelserne ovenover. Tanita RD 953 er uden sammenligning min favorit badevægt med fedtmåler og er også den jeg bruger herhjemme.

Der findes utroligt mange badevægte med fedtprocentmåler på markedet, men det er virkelig de færreste der kan så meget som en Tanita vægt. Du får virkelig alt, jeg mener virkelig ALT information, så der ikke er noget at komme efter.

En Tanita vægt kan ikke sammenlignes med de billige vægte, da de slet ikke kan måle så præcist og give så mange data.

Det er virkelig en stor fordel at have en vægt, der kan huske og gemme personer som Tanita RD 953. Det er meget mere motiverende og overskueligt at følge med i ens fremskridt, hvis man kan få en graf over hvordan ens vægt har ændret sig de sidste 7, 14, 21 eller 30 dage. Det kræver selvfølgelig at du vejer dig hver dag, hvis du skal have alle disse data.

Tanita RD 953

Tanita RD 953 vægtTanita RD 953 er en af de bedste og mest avancerede badevægte med fedtmåler på markedet. Tanita RD 953 kan måle og analysere din krop, så du får ekstremt meget data at arbejde med. Ikke nok med at Tanita RD 953 kan veje og måle præcist, så kan den også gemme og opbevare dine informationer. Hvilket betyder at du kan tracke dine fremskridt, hvilket allerede i sig selv er en stor motivationsfaktor.

Tanita RD 953 giver dig masser af data

Tanita RD 953 giver dig mulighed for at overføre dine resultater fra kropsanalysen direkte til din smartphone. Det er forholdsvist nemt at komme i gang. Du skal bare indtaste dit navn og dine informationer. Derefter skal du downloade en gratis app (My Tanita) til din iPhone eller Android enhed.

Når du har downloadet enheden og opsat en bruger på vægten, er den klar til at give dig din første kropsanalyse. Tanita vægten vil hurtigt analysere din vægt på mange forskellige punkter, og derefter sende alle informationerne direkte til din smartphone. Hvis du så vælger at veje dig her dag, den næste uges tid, så kan du følge med i om det er gået godt eller skidt. Ud fra det kan du så vurderer, hvad du kan gøre bedre, hvis dit mål eksempelvis er at tabe fedt eller opbygge flere muskler.

Track dine fremskridt og se hvad der kan forbedres

Som jeg var inde på før, så kan du se dine tidligere resultater, hvilket kan være meget motiverende i sig selv. Ikke nok med, at du bare kan gå ind og se dine gamle tal, så bliver de også vist på en overskuelig måde. Du får nemlig statistik kurve, hvor du får et tydeligt billede af, hvornår det går godt og skidt. Du kan selv sortere efter, hvilke statistikker du vil følge med i.

 1. Så er dit mål at tabe dig, så kan du vælge at kigge på en samlet statistik over din samlede vægt eller kropsfedt/fedtprocent, hvilket indikere om det går den rigtige vej.
 2. Er dit mål derimod at blive stærkere og opbygge muskler, så kan du vælge at kigge efter muskelmasse, som fortæller dig om det går den rigtige vej med træningen.

Jo længere tid du har vejet dig, desto flere data har du at arbejde med. Hvis du eksempelvis vejer dig hver eneste dag, de næste 3 måneder, får du et utroligt godt overblik over om din krop forandres positivt eller negativt (Hvis den forandres). Det kan måske hjælpe dig med at spotte dårlige vaner, der kan være skyld i at du aldrig har nået dit mål. Måske har du haft dårlige og usunde vaner hver fredag og lørdag, hvilket sikkert sætter sine spor. Det kan måske give dig en idé om, at du kan opnå meget mere ved småændringer i weekenden – Evt. at være sundere den ene dag eller skrue ned for sukker- eller alkoholindtaget.

Op til 4 brugere

Som nævnt kan du få dine resultater tilsendt til din smartphone, og det gøres ved at du opretter dig som person på din nye Tanita vægt. Du tilføjer først dit navn, alder og højde. Derefter kan du også oprette personlige mål.

Det er muligt at oprette op til 4 brugere på din nye Tanita vægt. Hver bruger har deres eget navn og farvedisplay. Når du går fra ”bruger 1” og videre til ”bruger 2”, vil der stå et nyt navn og være et andet farvedisplay. Så person 1 og person 2 har hver især deres eget farvedisplay, så der næsten ikke kan ske fejl.

Er du person 1 og vejer du dig som person 2, så vil det selvfølgelig se lidt sjovt ud i statistikken, da i sikkert ikke har samme kropsbygning eller fedtprocent. Det er dog muligt at manuelt slette en eller flere vejninger, hvis det skulle ske.

Det kan Tanita RD 953 analyser

Tanita RD 953 er som tidligere nævnt en meget avanceret vægt, der kan tracke virkelig meget. Du får mange data og de er alle sammen meget præcise sammenlignet med andre vægte.

 • Kropsvægt
 • BMI
 • Muskelmasse i kg
 • Muskelkvalitet
 • Din fysiske alder
 • Fysisk vurdering
 • Kropvæske (I %)
 • Kropsfedt (I %)
 • BMR (Hvilestofskifte)
 • Visceralt fedt vurdering

Tanita BC545N

Tanita BC545N vægtTanita BC545N er en af de mest populære Tanita vægte på markedet. Den er virkelig god til at give en perfekt kropsanalyse. Den har en meget stor målepræcision, hvilket giver dig et nøjagtigt billede af hvordan din krop hænger sammen.

Præcis analyse med Tanita BC545N

Tanita BC646N kan lave nogen meget specifikke og præcise målinger af hele kroppen. Den kan lave en segmenteret analyse af kroppens fedt og muskelmasse i hver arm, ben eller torso, hvilket må siges at være yderst avanceret. Det er dog ikke sikkert at du har behov for så mange data.

Flere brugere

Tanita BC545N er ligesom Tanita RD 953 en Tanita vægt, der giver dig mulighed for at gemme data for flere personer. Denne vægt kan gemme op til 5 personers resultater. Den har også en gæste funktion, så du godt kan blive vejet selvom du ikke er oprettet som person på vægten.

Vægten har automatisk genkendelse af brugere, så den husker dig. Hvis du vil have meget mere styr på dine data anbefaler vi dig at vælge Tanita RD 953, da du kan få utroligt mange informationer igennem appen.

Tanita BC545N analyserer følgende:

Her får du en vægt der kan analysere næsten alt på din krop.

 • Kropsvægt
 • Fedtprocent
 • Muskelmasse
 • Total kropsvæske
 • Vurdering af din kropsbygning
 • Vurdering af dit sundhedsniveau
 • Knoglevægten
 • BMR
 • Metabolisk alder
 • BMI
 • Mængde af kropsfedt omkring maveregionen

Tanita BC 587 Kropsanalysevægt

Tanita BC 587 KropsanalysevægtTanita BC 587 er ikke bare endnu en kropsanalysevægt i rækken. Godt nok er den lidt mindre avanceret end nogle af de øvrige omtalte vægte, men prisen er også i den lave ende. Tanita vægten kan bruges til både børn og voksne, hvorfor den bl.a. egner sig rigtig godt til børnefamilien.

Tanita BC 587 byder på fremragende kvalitet og teknologi

Tanita BC 587 er en yderst robust og kvalitetssikker kropsanalysevægt, der bl.a. præsterer en maksimal vægtkapacitet på 200 kg. Derudover har vægten en ekstra stor trædeoverflade, hvilket er med til at sikre maksimal sikkerhed og stabilitet for brugeren. Endvidere får du en vægt, der byder på den nyeste teknologi med innerScan, der hjælper dig med at tracke de nøjagtige ændringer i din krop. Den indbyggede dual frekvens teknologi er i øvrigt med til at sikre meget nøjagtige og præcise mål.

Tanita BC 587 kan analysere et væld af forskellige ting – lige fra kropsfedt og kropsvæske til muskelmasse og BMI. Mere om dette lidt senere i produktanmeldelsen.

Flot design og lang garantiperiode

Tanita vægte er ikke altid hverken kønne eller moderne. Denne kropsanalysevægt - Tanita BC 587 – byder dog på et design, som de fleste vil kunne lide. Vægten er både elegant og stilfuld, så du kan sagtens tillade dig at have den liggende fremme på dit badeværelse. Du kan desuden glæde dig over, at du får hele tre års garanti på vægten. Hvis du passer godt på den, så vil den dog med al sandsynlighed kunne bruges i meget længere tid end tre år.

Det kan Tanita BC 587 analysere

Tanita BC 587 kan, som vi allerede har været inde på, analysere et væld af forskellige ting. Vi har nævnt nogle af tingene, men der er faktisk mere at komme efter. Du får overblikket herunder:

 • Kropsvægt
 • Kropsvæske
 • Muskelmasse
 • Knoglemasse
 • Fedtniveau
 • Metabolisk alder
 • BMI
 • … og mere!

Hvem kan bruge en kropsanalysevægt?

En kropsanalysevægt er udelukkende beregnet til voksne i alderen 18-99 år. Børn kan sagtens bruge vægten til at se vægt, kropsfedtprocent og BMI, men vil ikke få gavn af de mange andre funktioner, så længe de er under 18 år.

Tanita har udviklet en nyere atletfunktion, der bruges til at give mere præcise målinger. Atletfunktionen er også kun til voksne (+18 år). Den henvender sig til meget aktive person, der motionerer mindst 12 timer om ugen, og har gjort det i mindst et halvt års tid. Den henvender sig også til professionelle atleter, bodybuildere og andre der har dyrket meget motion hele livet igennem.

Hvordan virker kropsanalysevægten?

Mange vil nok tro at en Tanita vægt gætter lidt, når den laver en kropsanalyse, da man ud fra en samlede vægt ikke rigtig kan vide hvad der er muskler og fedt, eller hvad?

Tanita vægten kan faktisk godt vide præcist, hvad der er muskler, fedt, væske osv. Den laver nemlig et lille og meget sikkert elektrisk signal, der løber gennem vægten ved hjælp af fodelektroderne på vægten. Det lille elektriske signal løber nemt gennem musklernes væske, men møder modstand, når den rammer fedt. Kropsfedt indeholder nemlig minimalt med væske og ud fra den viden kan en Tanita vægt altså skelne imellem, hvad der er fedt og muskel.

Hvornår er en kropsanalyse bedst?

Det er altid bedst at foretage en kropsanalyse af din krop, når den er dehydreret. Din krop er oftest dehydreret efter en lang nattesøvn, hvilket betyder, at det må være det mest optimalt at foretage en kropsanalyse om morgenen.

Der er dog også andre ting, der spiller en væsentlig rolle omkring ændringer i hydreringen. Hvis du lige har indtaget et stort måltid eller drukket alkohol, så kan det have en indflydelse. Det samme gælder, hvis du har en sygdom, har menstruation, lige har taget et bad eller hvis du lige har dyrket motion. Så hvis du vil have mest muligt ud af din analyse, så er det vigtigt at du vejer dig samme tidspunkt på dagen, så intet af dette kan have indflydelse på resultatet.

Forklaring af de mange data en Tanita vægt giver dig

Herunder kan du få en lidt dybere forklaring af, hvad de forskellige data betyder. Det gælder både dig, der stadig er i tvivl om du skal købe en Tanita vægt, men også dig der allerede har en og vil have en forklaring på nogen af de ukendte data.

Kropsfedtprocent

En Tanita vægt kan udregne din kropsfedtprocent. Det er et meget simpelt begreb, der angiver hvor stor en mængde fedt du har i forhold til din samlede vægt. Det er vigtigt at have en lav kropsfedtprocent for at undgå farlige sygdomme, der kommer med alderen.

Kropsvæskeprocent

Det samme som kropsfedtprocent, angiver kropsvæskeprocent hvor stor en procentdel af din samlede vægt, der er kropsvæske. Det er vigtigt at bevare en sund kropsvæskeprocent, da det har en betydning for hvordan kroppen fungere og arbejder. Ved at have en optimal kropsvæskeprocent arbejder du altså mere effektivt, men du mindsker også risikoen for sundhedsproblemer.

Det er lidt forskelligt fra person til person, hvordan din kropsvæskeprocent er. Men det antages at kvinder har en cirka kropsvæskeprocent på 45-60% og mænd et sted mellem 50-65%.

Visceral fedt vurdering

Visceral fedt vurdering er ganske enkelt bare en vurdering af, om du har for meget fedt omkring dine indre organer. Det er vigtigt at mindste fedtet omkring maveregionen, som anses for at være det ”farlige” fedt. Det betyder også at du kan undgå mange farlige sygdomme, når du bliver ældre, hvis du har en minimal mængde fedt siddende omkring maveregionen.

En Tanita vægt angiver en vurdering mellem 1-59, hvor en vurdering på 1-12 er god og en vurdering på 13-59 er alt for meget.

Hvileforbrænding

Hvileforbrændingen som også kaldes for Basal Metabolistisk Rate (BMR) er den mindste energi din krop har brug for, hvis den skal fungere optimalt og effektivt. Det gælder både åndedræt, kredsløb, nervesystem, nyrer, lever og andre organer.

Stofskiftealder

Stofskiftealder udregner din BMR. Den angiver en gennemsnitsalder ud fra din kropsanalyse. Altså den gætter på ”hvor gammel du er”. Hvis den rammer din rigtige alder, så er det bare et godt tegn. Gætter den derimod højere end din faktiske alder, så betyder det, at dit stofskifte kan forbedres meget mere. Hvis du f.eks. er 20 år og din BMR siger 30 år, så bør du forbedre dit stofskifte. Du kan forbedre din stofskiftealder ved at dyrke en masse motion. Stofskiftealderen kan variere mellem 12 og 90.

Muskelmasse

Muskelmasse angiver hvor meget muskel du har. Den medtager alle former for muskler, både skeletmuskler og glatte muskler samt vandindholdet i dem. Flere og større muskler er med til at forøge din forbrænding, hvilket i sidste ende betyder tab af fedt.

Så hvis du vil tabe dig, er det en god idé at øge din muskelmasse. Hvis din muskelmasse forøges, vil din krop også have en større ”motor”, hvilket betyder at den automatisk bruger meget mere energi, og det betyder at den forbrænder flere kalorier.

Muskelkvalitet

Muskelkvalitet angiver ”kvaliteten” af din muskler. Det bliver målt ud fra muskelfibrenes densitet. Så jo mere du træner, desto større bliver dine muskelfibre. Så hvis dine muskelfibre bliver større, vil fedtmængden også blive reduceret. Det giver som sådan et hurtigt og godt overblik over om din træning rykker eller ej.

Knoglemasse

Knoglemassen viser lidt om, hvorvidt din knogler er sunde. Det er nemlig vigtigt at have sunde knogler og det får du ved motion og sund kost.

BMI (Body Mass Index)

BMI også kaldet Body Mass Index er helt sikkert et ord, du før er stødt på. BMI angiver forholdet mellem din højde og vægt. Det forventes selvfølgelig at en høj person vejer mindre end en lav person. Det er lidt en måde at definere om du vejer for meget i forhold til din højde.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) mener at en BMI på mellem 18,5 og 25 er mest optimalt. Hvis din BMI er over 25 anses du at være for overvægtig, hvor et tal under 18,5 anses for at du er for undervægtig. Ikke nok med at et tal over 25 viser at du er overvægtig, så kan du også have en fornemmelse af, om du bare er buttet, tyk eller alt for fed.

Hvis du vil vide mere om disse punkter eller andet data fra din Tanita vægt, så kan du læse mere på https://tanita.eu/help-guides/f-a-q/, som er Tanitas officielle side (sprog er engelsk).

Se mere træningsudstyr her.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en Tanita vægt?

Tanita vægte er ofte avancerede og byder på mange funktioner, hvilket har en indvirkning på prisen. Det er derfor ikke sådanne vægte, du skal gå efter, hvis du søger en simpel og billig vægt. Tanita vægte koster ofte mellem 1.000 og 3.000 kr. Det ér mange penge, men du får så også en vægt, der kan måle både kropsvægt, muskelmasse, kropsvæske og meget mere.

Hvilken Tanita vægt er den bedste?

Tanita er den førende producent af kropsanalysevægte i verden, og de har efterhånden udviklet så mange gode vægte, at det er umuligt at sige, hvilken vægt der er bedst. Ikke desto mindre vil vi gerne komme med nogle bud på, hvilke vægte fra Tanita der er bedst til prisen. Få stillet din tvivl i vores guide, hvis du er nysgerrig.

Hvorfor en Tanita vægt fremfor en almindelig badevægt?

Tanita vægte skiller sig markant ud fra almindelige badevægte. Tanita vægtene kan naturligvis måle din kropsvægt ligesom en almindelig badevægt, men derudover er de også i stand til at måle din metaboliske alder, knoglemasse, muskelmasse, fedtniveau og meget, meget mere. Med andre ord får du en langt mere avanceret og intelligent vægt.