Vælg en træningsform med minimal belastning for dine led

Har du fulgt med i de nyeste forskningsstudier, så er du måske klar over, at de traditionelle træningsformer som løb, styrketræning osv. faktisk slet ikke er så gode ved kroppens led og muskler. Desværre forholder det sig sådan, at mange danskere går ud fra, at en løbetur eller en tur med vægtene nede i træningscenteret er den bedste måde at komme i god form. Men sådan forholder virkeligheden sig slet ikke.

Undgå skader

Hvert år får rigtig, rigtig mange danskere skader eller gener, fordi de har lagt for hårdt ud med deres træning eller ikke har valgt den rette træningsform til deres struktur og muskelopbygning. Det kan lyde meget teknisk, men faktisk er det meget enkelt. Det kan få ærgerlige konsekvenser, hvis du belaster dine led for meget eller starter for hårdt ud, når du gerne vil i gang med at træne igen.

Start fornuftigt ud med træningen

Alle kender situationen, hvor du endelig har valgt, at nu skal det være; nu skal du i form. Det kan være, at det er lige efter en højtid med god mad eller efter en længere ferie. Nu handler det om at komme i gang igen. Derfor giver de fleste folk den en ordentlig skalle, når de går i gang igen. Det kan være, at de løber så langt, som de overhovedet kan, eller at de vælger de tungeste vægte, de kan bære, for at få mest muligt ud af træningen. Det kan være rigtig farligt for dine led og muskler, og du bør derfor starte stille ud.

Vælg det bedste for dig og din krop

Ønsker du at komme godt i gang med træningen igen på en sund og fornuftig måde, eller har du fået tilegnet dig en skade og vil fortsat gerne holde styrken og formen ved lige, så har du mulighed for dette med denne nye træningsform: Okklusionstræning. Den nye og stigende populære form for træning forener lav belastning med styrketræning på sådan en måde, at du kan træne uden at gøre dine skader værre. Denne form for træning er derfor velegnet til dig, der gerne vil starte roligt ud eller vil undgå at forværre allerede eksisterende gener. På samme tid kan okklusionstræningen dog også være fordelagtig for dig, som er i god form og ved godt helbred.

Fordelene ved okklusionstræning

Der er mange fordele, når det kommer til denne nyere form for træning. Selvom navnet måske får dig til at tænke i teoretiske og tekniske baner, så fungerer okklusionstræning i praksis ret nemt. Det eneste, som du skal bruge, er en strop eller et knæbind, som du kan bruge som manchet til din overarm, samt et stopur. De fleste ligger inde med et knæbind, og et godt alternativ til stopuret er din telefon. Det er de eneste to ting, du skal have for at komme i gang med okklusionstræningen

allerede nu. Det har gjort, at denne træningsform har vundet stor popularitet.

Læs mere om okklusionstræning her.

Ingen nye træningsserier

En anden smart ting ved okklusionstræning er, at det ikke kræver, at du skal huske bestemte øvelser eller serier, når du skal i gang med træningen. Noget af det mest irriterende, hvis du træner alene, kan være, at det er svært at huske, hvilke øvelser der skal laves i hvilken rækkefølge for at få mest muligt ud af træningen. Det behøver du heldigvis ikke med okklusionstræning, da næsten alle øvelser er velegnede til denne træningsform. Det gør, at det både er nemt og overskueligt at komme i gang med okklusionstræningen, fordi du kan bruge dine gamle indlærte rutiner og serier.