Undersøgelser viser: Måltiderne mellem træning er næsten lige så vigtige som træningen

Flere undersøgelser fra fitnesseksperter viser, at ens kost næsten er lige så vigtig som selve træningen. Årsagen hertil er, at for at musklerne skal vokse sig større, skal der være den rette mængde protein i kroppen, der medvirker til, at musklerne vokser sig større. Det vil altså sige, at selvom du tror, at fitness er vigtigt for din krop, er der også noget andet, der er mindst lige så vigtigt: nemlig din kost.

Det handler for dig som fitnessentusiast om, at du får den rette kost, både før du træner, men også når du er færdig med træningen.

Det skal du spise før din workout

Der er mange ting, der kan gavne dig, inden du påbegynder din træning. En af de helt store vindere, inden du går i gang med træningen, er bananer. Bananer betragtes i fitness-sammenhæng som naturens powerbar. Bananer er fyldt med kulhydrater og kalium, som hjælper dig med at træne bedre, fordi de støtter nerve- og muskelfunktionerne.

Havregryn er også godt at indtage, inden træningen påbegyndes. Havregryn sikrer, at du får en masse energi ind i kroppen, og det betyder, at du kan træne længere og hårdere. Havregryn rummer også vitamin B, som hjælper din krop med at konvertere kulhydraterne til energi. Det er smartest, hvis du finder havregryn, der er så lidt forarbejdet som muligt.

Hvis du er meget ivrig efter at øge muskelmassen, er det en god ide at spise grillet kylling med broccoli og søde kartofler. Det er ganske vist mere et måltid, end det er en snack, men der er en grund til, at professionelle atleter spiser den slags mad ofte: Det virker.

Tørre frugter er også en god ide. Det kan være tørrede bær, abrikoser, figener med mere. Tørrede frugter er en god kilde til kulhydrater, som er letfordøjelige, så dem kan du snildt tage en håndfuld af.

Frugt og græsk yoghurt tager prisen

Frugt og græsk yoghurt vil også hjælpe din træning. I en ekstrem grad. Frugt er fuld af kulhydrater, mens græsk yoghurt giver dig et proteinfyldt skub i den rette retning. Hvis du sammenligner græsk yoghurt med regulær yoghurt, er der dobbelt så mange proteiner i græsk yoghurt, der er færre kulhydrater i græsk yoghurt, og samtidig er der halvt så meget natrium i.

Her er grunden til, at græsk yoghurt og frugt går godt i spænd: Kulhydraterne i frugten nedbrydes hurtigt og anvendes som benzin under din workout, mens proteinerne bliver lagret længere og sikrer, at du ikke kommer i muskelproblemer, mens du træner. Det er en perfekt kombination.

Den overraskende ting, du skal huske, når du træner

Det er de færreste, der ved det, men det er essentielt at drikke rigeligt med vand. Både før og efter træning.

Når man har drukket nok, sikrer man, at det interne miljø i kroppen er velfungerende. Det hjælper dig til at skabe resultater på den lange bane. Når du træner, mister du væske, fordi du sveder. At generobre det tabte vand kan hjælpe dig mod større resultater. Det er særligt vigtigt at drikke vand, hvis du husker at gøre det 12 timer, inden du skal træne. Vigtigst af alt er det at forstå, at det er vigtigt at få erstattet den mængde vand, man mister, når man træner.

Proteiner er selvfølgelig enormt vigtige at indtage, når man er færdig med at træne. De hjælper med at genopbygge musklerne og sikrer, at du formår at kunne genskabe nye og større muskler.

Samtidig er timingen også vigtig, når det kommer til maden, du indtager efter træning. Der må maks. gå 45 minutter, før du har færdiggjort træningen, til du indtager dit måltid.

Det skal du spise

Der er mange ting, du kan spise, når du har færdiggjort træningen på proteinfronten. Kylling er selvfølgelig det velkendte og populære valg. Kylling har masser af protein og hjælper med at genopbygge og skabe nye muskler.

Laks er også et godt valg på proteinfronten, og det samme er tun. En proteinbar er også et godt valg, men her er det vigtigt, du også lige holder øje med, hvor mange kulhydrater der er. Græsk yoghurt er en god ide, og det samme er æg. Man kan selvfølgelig blande æggene med noget kød som tun, laks eller kylling.

Du kan lave masser af god mad efter træningen:

  • Fuldkornspita med humus og kyllingebryst
  • Tunsandwich med fuldkornsbrød
  • Æggeomelet med avocado spredt ud på fuldkornstoast
  • Grillet kylling med stegte grøntsager
  • Riskiks og peanutbutter.