Kalorieforbrænding – 10 gode råd til at forbrænde flere kalorier

Hvis du gerne vil tabe dig, så handler det om at forbrænde flere kalorier end du indtager. Hvis du derimod spiser/indtager flere kalorier end du forbrænder, så tager du på i vægt. Det handler selvfølgelig om at spise sundt, varieret og mindre portioner, hvis du vil gå ned i vægt. Sådan beregner du dit BMI.

Hvis du forbrænder mange kalorier, så taber du dig selvfølgelig hurtigere. Herunder får du et par gode tips og tricks til hvordan du kan få en høj kalorieforbrænding/fedtforbrænding.

Drik masser af vand

Et af de bedste og samtidig mest simple råd for at forøge din kalorieforbrænding, er at drikke masser af vand. Eksperter har sagt det mange gange før, og siger stadig det samme: Drik masser af vand! Det er vigtigt at drikke masser af vand for at forøge dit stofskifte. Du skal som minimum drikke 2 liter vand om dagen, hvis du vil opnå den bedst mulige kalorieforbrænding.

Vand er som nævnt med til at øge dit stofskifte, det skyldes at kroppen bruger en masse energi på at opvarme vandet til din kropstemperatur, derfor er det en god idé at drikke koldt vand.

Find en træningsform du synes er sjov

Det her råd er måske ikke noget der får din kalorieforbrænding til at stige, og alligevel så er det faktisk. Det handler nemlig om at finde en træningsform som du selv finder sjov. Det handler ikke om at vælge den træningsform, hvor du kan forbrænde flest kalorier i timen, hvis du synes det er kedeligt. Hvis din træningsform er sjov, er du samtidig meget mere motiveret. Hvis du træner på en måde som du godt kan lide, vil du automatisk træne oftere og i længere tid af gangen – Hvilket i sidste ende betyder flere kalorier forbrændt. Så hvis du synes det er kedeligt at løbe eller cykle, så dyrk en anden form for motion.

Spis nok og forbrænd mere

Spis nok handler selvfølgelig ikke om at overspise, i hvert fald ikke hvis du vil tabe dig. Dette punkt er mest henvendt til dig, der ofte er på slankekur. Mange slankekure eller også kaldet for sultekurer, er virkelig dårlige og usunde for kroppen. Hvis du er på en sultekur, får du slet ikke nok mad indenbords og i sidste ende taber du dig heller ikke.

Hvis du ikke får nok mad og drikke ind, vil din krop automatisk sige stop og nedsætte din kalorieforbrænding, hvilket betyder at du får et lavere stofskifte, hvilket betyder at du ikke taber dig. Det anbefales at du som minimum indtager 1200 kalorier om dagen, også selvom det er en slankekur.

Træk vejret rigtigt

Din vejrtrækning er utrolig vigtig. Der er mange fordele ved at trække vejret ordentligt. Det her er både nemt, gratis og effektivt. Hvis du trækker vejret rigtigt får du nemlig en bedre kalorieforbrænding udover det, så er det også godt imod stress og spændinger. Du får nemlig hele kroppen til at slappe af og spændinger aftager, når du trækker vejret rigtigt.

Træk vejret langsomt gennem næsen og ud igennem næsten igen (hvis du kan) ellers munden. Bare 5-10 dybe vejrtrækninger om dagen kan sætte din fedtforbrænding op, samtidig er det virkelig effektivt for at få kroppen til at slappe af. Du stimulerer samtidig immunforsvaret og øger din funktionsdygtighed.

Stress af

Stress sætter virkelig en stopper for din kalorieforbrænding. Så hvis du er stresset, kan det virkelig være en svær og uoverskuelig opgave at gå ned i vægt. Det er vigtigt at du får din krop væk fra den stressede tilstand, så du kan tabe fedt. Husk at slippe kontrollen fra den stressede hverdag og slap af, det gælder mod gode pauser og en god nattesøvn.

Træn tungt for høj kalorieforbrænding

Styrketræning er ofte en overset træningsform, når det kommer til slankekur og kalorieforbrænding – Hvilket er en meget forkert tankegang. Du taber dig godt nok mest ved hjælp af kredsløbstræning/cardio, men styrketræning giver den bedste efterforbrænding. Så selvom du ikke taber dig lige så meget i øjeblikket ved styrketræning, så vil du forbrænde ekstra kalorier mange timer efter din træning er slut.

Spis din morgenmad

At springe morgenmaden over, er en dårlig idé. Der har altid været meget diskussion om, hvorvidt morgenmaden er ond eller god, når det handler om at tabe sig.

Det er vigtigt at spise morgenmad, da det giver dig energi til arbejdet eller skolen. Du bliver friskere og din krop kan bedre koncentrere sig, hvis den får noget indenbords først på dagen. Samtidig er det ofte de folk, der springer morgenmaden over, der ender med at overspise om aftenen, hvilket er langt værre, hvis du ikke bevæger dig aktivt efter aftensmaden.

Bevæg dig mere

Forbrænd mange flere kalorier hver dag ved at bevæge dig mere. Et meget simpelt råd som du også har hørt mange gange. Men det er virkelig vigtigt at du får bevæget dig, hvis du vil have gang i kalorieforbrændingen. Du bestemmer selv om du vil cykle eller gå til arbejdet/skolen.

Spis protein og fedt – Mindre kulhydrat

Får du nok fedt, protein og vand, så vil du opnå den bedste kalorieforbrænding. Du skal selvfølgelig ikke overspise af fedt eller protein, men det er vigtigt at du får alle de sunde umættede fedtsyre. Protein er med til at give dig en længere mæthedsfornemmelse, samtidig stimulerer den forbrændingen.

Det er bedst at få protein gennem æg, fisk og fjerkræ fremfor svine- og oksekød, da det er svære at fordøje for kroppen.

Få pulsen op

Hvis du vil tabe dig og virkelig få en høj kalorieforbrænding, så er det vigtigt at du får pulsen op. Især intervaltræning er en god måde at få pulsen op, samtidig får du en langt bedre kondition som betyder at du kan træne længere og mere effektivt på sigt. Du får en meget bedre forbrænding, hvis du får din puls helt op indimellem. Hvis du helst vil gå en tur, så gør det i et raskt tempo.